Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rottweiler wrote:Ako si samo client onda netrebas otvarati portove
Nisam klijent nego imam mbox server za koji moram podesiti wisp konekciju na logosoftovom airlive wl5460V2 routeru Moze li neko ko je korisnik Logosoftovog BIP interneta objasniti postupak podesavanja ovog routera da bi se Dreambox mogao koristiti.Ja sam pokusao ali nisam uspio napraviti da radi nikako.Ja radim ovako chekiram wisp udem u setup izaberem Ppoe upisem username pass ali neradi da li trebam nesto drugo raditi ako trebam sta i gdje moram nesto promjeniti .Unaprijed zahvalan za svaku pomoc.
'vako... Imam neki Dream cardsharing resiver, eh sad posto sam trenutno na ADSL-u a hocu da se prebacim na kablovski internet, sta mi sad treba? Neki router?
Pa zar ti adsl nije preko routera???
Kod mene je adsl i imam router, a u suštini se može naštimat i bez routera al ti računar mora biti upaljen.
Ako već imaš telecomov router kad ga odnesu ti sebi kupiš drugi za 50-60 KM ukoliko isti ne dobiješ od providera.
Ženski Dr.Med wrote:covjek mi nudi citav paket Sky i digi pink ovo ono.. za 240 marona sve ide preko CS jeli skupo??
Sta se podrazumijeva pod sve?Ako ti nije tesko da napises
To je vjerovatno samo resiver i pretplata za cs..A koliko kosta jos antena,motor i montiranje?
Ženski Dr.Med wrote:covjek mi nudi citav paket Sky i digi pink ovo ono.. za 240 marona sve ide preko CS jeli skupo??
Sta se podrazumijeva pod sve?Ako ti nije tesko da napises
To je vjerovatno samo resiver i pretplata za cs..A koliko kosta jos antena,motor i montiranje?
Pazi drug godišnje pretplate na CS imaš od 120 KM pa nadalje.
U biti i ovdje važi pravilo "koliko para toliko i muzike", jer ovi što nude skuplji CS opredjelili su se na manji broj klijenata po večoj cijeni, što znači kvalitetniji CS.
Uzmi testnu liniju od lika i provjeri jel može plaćanje na manje od godine, jer kad daš 240 KM-ova i ne budeš zadovoljan možeš samo da ih halališ i da tražiš drugog davaoca CS-a.
I još da dodam, za te pare koje ti spominješ ljudi nude sve moguće pakete a ne samo koje si ti pobrojao.
mumi80 wrote:Pazi drug godišnje pretplate na CS imaš od 120 KM pa nadalje.
U biti i ovdje važi pravilo "koliko para toliko i muzike", jer ovi što nude skuplji CS opredjelili su se na manji broj klijenata po večoj cijeni, što znači kvalitetniji CS.
Uzmi testnu liniju od lika i provjeri jel može plaćanje na manje od godine, jer kad daš 240 KM-ova i ne budeš zadovoljan možeš samo da ih halališ i da tražiš drugog davaoca CS-a.
I još da dodam, za te pare koje ti spominješ ljudi nude sve moguće pakete a ne samo koje si ti pobrojao.
Ja lično plaćam 160 KM god. i desi se da trza na Totalu i Sky Italy.
Istina je da ima ljudi koji plaćaju i manje a da im ne trza slika, al to je uglavnom iz razloga što taj davaoc CS-a "još uvijek" nije nakačio puno klijenata na server.
plejka2 wrote:Ko sta radi ne znam eto ti oglasi od marketa do pika.Zaredaj ove sto daju po cenera mjesecno pa ces vidjet o cemu govorim.
Za cenera imam sve sky,total,digi i jos hejbet programa,jos nije osjetno trzalo zna slika zalediti ali to je do kineskog recivera.Kako to da se ovom mom isplati a vecini drugih ne?Mislim da je u pitanju cisti bezobrazluk,toliko.
plejka2 wrote:Ko sta radi ne znam eto ti oglasi od marketa do pika.Zaredaj ove sto daju po cenera mjesecno pa ces vidjet o cemu govorim.
Za cenera imam sve sky,total,digi i jos hejbet programa,jos nije osjetno trzalo zna slika zalediti ali to je do kineskog recivera.Kako to da se ovom mom isplati a vecini drugih ne?Mislim da je u pitanju cisti bezobrazluk,toliko.
Hoces biti ljubazan i meni prosljediti tog za cenera sto ne steka sky bicu ti veoma zahvalan.
Usput cu ga pitati kako se njemu isplati davati za te pare pa ti kazem
Ja mogu potvrditi za ovaj slucaj gdje je za 10 km mjesecno sve super, koristim CS od maja i nemam nikakvih problema niti stekanja...
stim da sam uzeo na godinu dana ))
plejka2 wrote:Placam i ja cenera svi mi rade bez ikakvog stekanja osim sky.Ako tebi isto ne steka sky budi ljubazan pa mi prosljedi tog za 10km da sebi uzmem
To i ja kazem ali hajde mozda nisam u pravu
Danas sam kod druga gledo on placa 30km radi mu sky normala.Moracu otici kad budu utakmice i vece opterecenje da vidim kako tada radi.Prico sam sa nekim momcima iz hrvatske isto mi kazu da normalan server da sky ne trza necu naci ispod 30-40km.Tako se krece cijena i kod njih.