Grebanje o Adil-begovo nasljedstvoVjecitiStudent wrote:Koji je onda motiv ZL da bude na celu te "nebitne institucije"?ultima_palabra wrote:Opet ti kažem, nebitna institucija, prije par godina umalo i Novaka Kilibardu da ubace
Slava, novac, mogucnost da dijeli pocanstva clanstva sumnjivim likovima, ...?
60 MINUTA - All about
Moderator: anex
- ultima_palabra
#826 Re: 60 MINUTA - All about
- Banksy
#827 Re: Poljubac Nihada Imamovića i Mile Dodika?
SDP BiH najoštrije osuđuje političku, policijsku i obavještajnu provokaciju Bosne i Hercegovine od strane Srbije na osnovu čije potjernice je danas u Velikoj Britaniji uhapšen Ejup Ganić.VjecitiStudent wrote:Cime li Mile zasluzi da postane pocasni clan Bosnjackog instituta?Banksy wrote:Nije. Zlatko je te večeri bio zauzet ljubljenjem sa Milom Đukanovićem.edinbug wrote: Da to nije Zlatko "nastimao".
Mozda 60 minuta to iskopaju?
Ovo hapšenje je ujedno udar na državu Bosnu i Hercegovinu i na svakog čovjeka koji živi u njoj. Krajnje je vrijeme da državni organi i institucije BiH stanu u odbranu svojih građana i primjene princip reciprociteta koji je legitiman čin u odnosima dvije države.
Stoga, pozivamo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da pokrene istrage i krivične postupke protiv najviših političkih i vojnih zvaničnika Srbije u periodu 1992. – 1995. godine.
-
bimbodzimbo
#828 Re: 60 MINUTA - All about
Sarajevo 27.02.2010. godine
Teze za medije
Tužiteljica Vesna Budimir, u postupku protiv Zulfikara Ališpage udovoljava političkim interesima, a ne pravnim kriterijima. Nju ne interesiraju argumenti i istina. Ona se ponaša prema politički motiviranom i zadatom cilju da Zulfikara Ališpagu treba okriviti, a zaštititi prave krivce jer su na strani onih koji šire propagandu da je bošnjačko političko vođstvo u vrijeme rata krivo za rat i stradanja u ratu. Uviđajući taj problem, Zulfikar Ališpago je prilikom sudske rasprave o njegovom pritvaranju, upozorio Sud da je tužiteljica Vesna Budimir prikrila dokumente - dokaze koji ga izuzimaju od komandne odgovornosti za zločine počinjene u Trusini. Također, Zulfikar je upozorio da tužiteljica Vesna Budimir izbjegava iščitati izjave svjedoka kojima se potvrđuje da on nije bio komandant jedinice u čijoj zoni odgovornosti su se dogodili zločini, odnosno izjave svjedoka da nije bio komandant jedinice čiji su pripadnici izvršili zločine.
Tužiteljica Vesna Budimir, isto kao i Bakir Hadžiomenrović tumači pismo - demantij Zulfikara Ališpage u vezi brutalnih laži iznesenih protiv njega u emisiji “60 minuta”. Taj demantij, ne znači ništa drugo nego opravdani revolt Zulfikara Ališpage zato što su putem emisije “60 minuta”, kvalifikacijama da su zločinci, grubo vrijeđani borci Specijalnog odreda za posebne namjene ŠVK, među kojima ima mnogo poginulih, invalida i nosilaca najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”. Tužiteljica Vesna Budimir je, isto kao i Bakir Hadžiomerović, taj demantij okvalificirala kao prijetnju i tumačila ga kao činjenicu na kojoj je zasnivala svoje insistiranje da Zulfikaru Ališpagi bude određen pritvor. Umjesto da pokrene postupak protiv Bakira Hadžiomerovića zato što bez ikakvog osnova, godinama blati ljude i nanosi im psihičku bol, tužiteljica Vesna Budimir se okrenula protiv žrtava Hadžiomerovićevih kleveta. Stavljajući se u zaštitu onih koji krše zakon, ugrožavajući elementarna ljudska prava i slobode, tužiteljica Vesna Budimir otvara i pojačava sumnju da Tužiteljstvo i klevetnička emisija “60 minuta” djeluju zajednički, te da Tužiteljstvo, protuzakonito ustupa Bakiru Hadžiomeroviću neprovjerene i lažne podatke koji mu služe kao oružje za klevetničko ugrožavanje ljudskih prava i sloboda. Tužiteljstvo i FTV (“60 minuta”) su našli zajedničke interese: Tužiteljstvo da se zaštiti od kleveta u režiji i provedbi društvenog (neprivatnog) medija FTV, a FTV (“60 minuta”) da od Tužiteljstva dobija neprovjerene i lažne podatke kao oružje za svoje klevete. Tako tužiteljica Vesna Budimir može biti sigurna da će dobijati pohvale od Bakira Hadžiomerovića. Ocijenila je da joj je to bolje nego medijski linč koga bi doživaljavala ako bi se ponašala suprotno očekivanjima Bakira Hadžiomerovića.
Hadžiomerovićevao poistovjećivanje zločinačke postrojbe HVO na čelu s Mladenom Naletilićem Tutom sa Specijalnim odredom za specijalne namjene ŠVK, na čelu sa Zulfikarom Ališpagom sadrži dublje političke poruke. Nekome treba da se predstavi kako je u ratu, u nacionalnom smislu postojala ravnoteža zla. Zato se naspram zločinačke postrojbe kojom je na području Hercegovine komandovao Tuta, želi, bez ikakvih argumenata predstaviti da je na istom prostoru zločinački djelovala jedinica Armije R BiH kojom je komandovao Zulfikar Ališpago. Time se želi umanjiti problem teških i obimnih ratnih zločina koji su pod kontrolom Tute izvršeni nad Bošnjacima. To je apsurd koji postaje tim veći što se kao protivteža na bošnjačkoj strani, Zulfikar Ališpago želi optužiti i osuditi za zločine nad Hrvatima, iako je upravo on, na bojištu u dolini Neretve bio važan faktor organiziranja mjera zaštite civilnog stanovništva i zarobljenika, posebno kada se radilo o hrvatskim i srpskim civilima i zarobljenicima.
U kojoj mjeri je tužiteljica Vesna Budimir tendenciozna, znači i nepravedna, potvrđuje zlurado korištenje lažima da Zulfikar Ališpago ima državljanstvo Srbije i da u slučaju njegove odbrane sa slobode, postoji rizik da pobjegne u Srbiju. Zulfikar Ališpago nema srbijansko državljanstvo. Iz sigurnosnih razloga on nije mogao otići u Novi Pazar na dženazu svom ocu, niti može obilaziti svoju bolesnu majku. On je dovoljno pametan da izvede zaključke iz sudbine Tuzlaka Ilije Jurišića, koga su srbijanske vlasti uhapsile, zatvorile i presudili mu dugogodišnju robiju.
Zločini koji su se dogodili nad Hrvatima u Trusini, Grabovici i Uzdolu, za Zulfikara Ališpagu su bili veliko razočarenje, zato što je njegov ideal borbe protiv agresorskog zla bio i ostao zajedničko djelovanje svih ljudi u BiH, bez obzira kojoj naciji ili vjeri pripadali. Zulfikar Ališpago je bio faktor zaštite svakog čovjeka, bez obzira na naciju ili vjeru, pa i faktor zaštite hrvatskog naroda na prostoru općina Konjic, Jablanica i Prozor gdje se protezao njegov utjecaj. On je koristio svaku priliku da upozorava na obavezu zaštite civila, posebno Hrvata. Tako na primjer u Zapisniku sa sjednice Ratnog Predsjedništva općine Jablanica od 13.05.1993. godine, navedeno je da je Zulfikar Ališpago rekao: “Štab civilne zaštite mora više činiti za stvarnu zaštitu civila i njihove imovine bez obzira kojoj nacionalnosti pripadaju.” O njegovom angažiranju da se zaštite civili bez obzira kojoj naciji pripadaju mogu posvjedočiti mnogi Hrvati iz Konjica, Jablanice i mnogih sela na prostoru tih općina. Fratri samostana u Konjicu su isticali da je Zuka štitio i njih i njihove sunarodnike Hrvate u Konjicu i okolini.
Krajem marta 1993. godine, po usmenom naređenju Sefera Halilovića, Zulfikar Ališpago je počeo obavljati dužnost zamjenika komandanta OG “Igman”. Od tada on više nije komandovao Specijalnim odredom za posebne namjene ŠVK (SOPNŠVK). Nekoliko sedmica poslije toga, uslijedila je i pismena naredba Sefera Halilovića po kojoj Salko Gušić kao komandant i Zulfikar Ališpago kao njegov zamjenik mogu komandovati svim jedinicama od Igmana do Drežnice. Od kraja marta, Zulfikar Ališpago više nije išao u SOPNŠVK. Pogotovo nije izlazio pred stroj te jedinice, niti je sa njenim pripadnicima išao u borbene akcije. Zločin u Trusini se dogodio 16.04.1993. godine. Izvršioci zločina su pripadnici SOPNŠVK, ali u komandnom smislu, Zulfikar Ališpago nije imao ništa sa njihovim upućivanjem na zadatak u toku čijeg izvršenja se dogodio zločin. Zločin se dogodio u zoni odgovornosti 45. brigade. Komandant te brigade je organizirao borbene aktivnosti u toku čijeg izvršenja su se dogodili zločini. Svi vojnici u njegovoj zoni odgovornosti su bili njemu podređeni, jer su djelovali po njegovom planu borbenih aktivnosti. Zulfikar Ališpago nije imao nikakvu ulogu u vezi s tim. Od njega se prikrivala činjenica da su se zločini u Trusini dogodili.
Teze za medije
Tužiteljica Vesna Budimir, u postupku protiv Zulfikara Ališpage udovoljava političkim interesima, a ne pravnim kriterijima. Nju ne interesiraju argumenti i istina. Ona se ponaša prema politički motiviranom i zadatom cilju da Zulfikara Ališpagu treba okriviti, a zaštititi prave krivce jer su na strani onih koji šire propagandu da je bošnjačko političko vođstvo u vrijeme rata krivo za rat i stradanja u ratu. Uviđajući taj problem, Zulfikar Ališpago je prilikom sudske rasprave o njegovom pritvaranju, upozorio Sud da je tužiteljica Vesna Budimir prikrila dokumente - dokaze koji ga izuzimaju od komandne odgovornosti za zločine počinjene u Trusini. Također, Zulfikar je upozorio da tužiteljica Vesna Budimir izbjegava iščitati izjave svjedoka kojima se potvrđuje da on nije bio komandant jedinice u čijoj zoni odgovornosti su se dogodili zločini, odnosno izjave svjedoka da nije bio komandant jedinice čiji su pripadnici izvršili zločine.
Tužiteljica Vesna Budimir, isto kao i Bakir Hadžiomenrović tumači pismo - demantij Zulfikara Ališpage u vezi brutalnih laži iznesenih protiv njega u emisiji “60 minuta”. Taj demantij, ne znači ništa drugo nego opravdani revolt Zulfikara Ališpage zato što su putem emisije “60 minuta”, kvalifikacijama da su zločinci, grubo vrijeđani borci Specijalnog odreda za posebne namjene ŠVK, među kojima ima mnogo poginulih, invalida i nosilaca najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”. Tužiteljica Vesna Budimir je, isto kao i Bakir Hadžiomerović, taj demantij okvalificirala kao prijetnju i tumačila ga kao činjenicu na kojoj je zasnivala svoje insistiranje da Zulfikaru Ališpagi bude određen pritvor. Umjesto da pokrene postupak protiv Bakira Hadžiomerovića zato što bez ikakvog osnova, godinama blati ljude i nanosi im psihičku bol, tužiteljica Vesna Budimir se okrenula protiv žrtava Hadžiomerovićevih kleveta. Stavljajući se u zaštitu onih koji krše zakon, ugrožavajući elementarna ljudska prava i slobode, tužiteljica Vesna Budimir otvara i pojačava sumnju da Tužiteljstvo i klevetnička emisija “60 minuta” djeluju zajednički, te da Tužiteljstvo, protuzakonito ustupa Bakiru Hadžiomeroviću neprovjerene i lažne podatke koji mu služe kao oružje za klevetničko ugrožavanje ljudskih prava i sloboda. Tužiteljstvo i FTV (“60 minuta”) su našli zajedničke interese: Tužiteljstvo da se zaštiti od kleveta u režiji i provedbi društvenog (neprivatnog) medija FTV, a FTV (“60 minuta”) da od Tužiteljstva dobija neprovjerene i lažne podatke kao oružje za svoje klevete. Tako tužiteljica Vesna Budimir može biti sigurna da će dobijati pohvale od Bakira Hadžiomerovića. Ocijenila je da joj je to bolje nego medijski linč koga bi doživaljavala ako bi se ponašala suprotno očekivanjima Bakira Hadžiomerovića.
Hadžiomerovićevao poistovjećivanje zločinačke postrojbe HVO na čelu s Mladenom Naletilićem Tutom sa Specijalnim odredom za specijalne namjene ŠVK, na čelu sa Zulfikarom Ališpagom sadrži dublje političke poruke. Nekome treba da se predstavi kako je u ratu, u nacionalnom smislu postojala ravnoteža zla. Zato se naspram zločinačke postrojbe kojom je na području Hercegovine komandovao Tuta, želi, bez ikakvih argumenata predstaviti da je na istom prostoru zločinački djelovala jedinica Armije R BiH kojom je komandovao Zulfikar Ališpago. Time se želi umanjiti problem teških i obimnih ratnih zločina koji su pod kontrolom Tute izvršeni nad Bošnjacima. To je apsurd koji postaje tim veći što se kao protivteža na bošnjačkoj strani, Zulfikar Ališpago želi optužiti i osuditi za zločine nad Hrvatima, iako je upravo on, na bojištu u dolini Neretve bio važan faktor organiziranja mjera zaštite civilnog stanovništva i zarobljenika, posebno kada se radilo o hrvatskim i srpskim civilima i zarobljenicima.
U kojoj mjeri je tužiteljica Vesna Budimir tendenciozna, znači i nepravedna, potvrđuje zlurado korištenje lažima da Zulfikar Ališpago ima državljanstvo Srbije i da u slučaju njegove odbrane sa slobode, postoji rizik da pobjegne u Srbiju. Zulfikar Ališpago nema srbijansko državljanstvo. Iz sigurnosnih razloga on nije mogao otići u Novi Pazar na dženazu svom ocu, niti može obilaziti svoju bolesnu majku. On je dovoljno pametan da izvede zaključke iz sudbine Tuzlaka Ilije Jurišića, koga su srbijanske vlasti uhapsile, zatvorile i presudili mu dugogodišnju robiju.
Zločini koji su se dogodili nad Hrvatima u Trusini, Grabovici i Uzdolu, za Zulfikara Ališpagu su bili veliko razočarenje, zato što je njegov ideal borbe protiv agresorskog zla bio i ostao zajedničko djelovanje svih ljudi u BiH, bez obzira kojoj naciji ili vjeri pripadali. Zulfikar Ališpago je bio faktor zaštite svakog čovjeka, bez obzira na naciju ili vjeru, pa i faktor zaštite hrvatskog naroda na prostoru općina Konjic, Jablanica i Prozor gdje se protezao njegov utjecaj. On je koristio svaku priliku da upozorava na obavezu zaštite civila, posebno Hrvata. Tako na primjer u Zapisniku sa sjednice Ratnog Predsjedništva općine Jablanica od 13.05.1993. godine, navedeno je da je Zulfikar Ališpago rekao: “Štab civilne zaštite mora više činiti za stvarnu zaštitu civila i njihove imovine bez obzira kojoj nacionalnosti pripadaju.” O njegovom angažiranju da se zaštite civili bez obzira kojoj naciji pripadaju mogu posvjedočiti mnogi Hrvati iz Konjica, Jablanice i mnogih sela na prostoru tih općina. Fratri samostana u Konjicu su isticali da je Zuka štitio i njih i njihove sunarodnike Hrvate u Konjicu i okolini.
Krajem marta 1993. godine, po usmenom naređenju Sefera Halilovića, Zulfikar Ališpago je počeo obavljati dužnost zamjenika komandanta OG “Igman”. Od tada on više nije komandovao Specijalnim odredom za posebne namjene ŠVK (SOPNŠVK). Nekoliko sedmica poslije toga, uslijedila je i pismena naredba Sefera Halilovića po kojoj Salko Gušić kao komandant i Zulfikar Ališpago kao njegov zamjenik mogu komandovati svim jedinicama od Igmana do Drežnice. Od kraja marta, Zulfikar Ališpago više nije išao u SOPNŠVK. Pogotovo nije izlazio pred stroj te jedinice, niti je sa njenim pripadnicima išao u borbene akcije. Zločin u Trusini se dogodio 16.04.1993. godine. Izvršioci zločina su pripadnici SOPNŠVK, ali u komandnom smislu, Zulfikar Ališpago nije imao ništa sa njihovim upućivanjem na zadatak u toku čijeg izvršenja se dogodio zločin. Zločin se dogodio u zoni odgovornosti 45. brigade. Komandant te brigade je organizirao borbene aktivnosti u toku čijeg izvršenja su se dogodili zločini. Svi vojnici u njegovoj zoni odgovornosti su bili njemu podređeni, jer su djelovali po njegovom planu borbenih aktivnosti. Zulfikar Ališpago nije imao nikakvu ulogu u vezi s tim. Od njega se prikrivala činjenica da su se zločini u Trusini dogodili.
- KadSeMrtviProbudimo
- Control panel
#830 Re: 60 MINUTA - All about
reisovac ko si ti da nekoga nazivas izdajnikom svog naroda. i ja sam pripadnik istog naroda i ja mogu za tebe reci da si ti izdajnik tog naroda. ja razmisljam svojom glavom a ne reisovom i znaci i ja sam izdajnik naroda.skolarac wrote:Sta se moze ocekivati od Bakirceta,izdajnika naroda svoga,koji se prodao velikosrbima i velikohrvatima za saku eura.
znaci ako se govori o reisovim marifetlucima onda si izdajnik.
prosetaj malo do kovaca da vidis reisa neimara dusebriznika napacenog i gladnog bosnjackog naroda.
lijepu je on sebi rezidenciju zapoceo. na jos boljoj lokaciji.
- ratata
#831 Re: 60 MINUTA - All about
Sta je sa BH patriotizmom, samo se bavite nacionalnim, i samo gledate ljudima u fildzan koliko su imucni.Control panel wrote:reisovac ko si ti da nekoga nazivas izdajnikom svog naroda. i ja sam pripadnik istog naroda i ja mogu za tebe reci da si ti izdajnik tog naroda. ja razmisljam svojom glavom a ne reisovom i znaci i ja sam izdajnik naroda.skolarac wrote:Sta se moze ocekivati od Bakirceta,izdajnika naroda svoga,koji se prodao velikosrbima i velikohrvatima za saku eura.
prosetaj malo do kovaca da vidis reisa neimara dusebriznika napacenog i gladnog bosnjackog naroda.
Sto se mene tice ovoj drzavi je potrebna ovakva emisija,a narocito ljudi sa petljom poput Bakira H.
Ono sto me ponekad nervira jeste "odbrana" SDP-a u svakom smislu, i "odlazak po pamet" kod SDS i Radikalnih cinovnika u manjem entitetu kako bi se "oborio" vec dokazani Dodik. Rekao sam nekoliko puta ali izgleda nikad dosta, izmedju dva zla treba birati manje, tako da je ovo forsiranje SDS-a i koalicije koje prave, mozda i najveca greska urednistva ove emisije otkad ona postoji,Dodika se moze i na druge nacine kompromitovati.
- luckylaka
#832 Re: 60 MINUTA - All about
Ako imas dokaze da to reis sebi pravi rezidenciju,kako ti kazes napisi krivicnu prijavu protiv reisa a ne kukaj ovdje.Nikakve koristi.A to sto pravi na Kovacima,pa nece valjda u Buca potokuControl panel wrote:reisovac ko si ti da nekoga nazivas izdajnikom svog naroda. i ja sam pripadnik istog naroda i ja mogu za tebe reci da si ti izdajnik tog naroda. ja razmisljam svojom glavom a ne reisovom i znaci i ja sam izdajnik naroda.skolarac wrote:Sta se moze ocekivati od Bakirceta,izdajnika naroda svoga,koji se prodao velikosrbima i velikohrvatima za saku eura.
- HAVANA
#833 Re: 60 MINUTA - All about
skolarac wrote:Sta se moze ocekivati od Bakirceta,izdajnika naroda svoga,koji se prodao velikosrbima i velikohrvatima za saku eura.
Dobro ba popusti više fahrudina ti radončića.
- Control panel
#834 Re: 60 MINUTA - All about
posto niko nista kada krade pare, treba mu namjestiti kakve koke pa ga uslikati, pa da se i on malo ofira kao tiger i john, pa da izjavljuje kako mora na odvikavanjeratata wrote:
Sta je sa BH patriotizmom, samo se bavite nacionalnim, i samo gledate ljudima u fildzan koliko su imucni.
Sto se mene tice ovoj drzavi je potrebna ovakva emisija,a narocito ljudi sa petljom poput Bakira H.
Ono sto me ponekad nervira jeste "odbrana" SDP-a u svakom smislu, i "odlazak po pamet" kod SDS i Radikalnih cinovnika u manjem entitetu kako bi se "oborio" vec dokazani Dodik. Rekao sam nekoliko puta ali izgleda nikad dosta, izmedju dva zla treba birati manje, tako da je ovo forsiranje SDS-a i koalicije koje prave, mozda i najveca greska urednistva ove emisije otkad ona postoji,Dodika se moze i na druge nacine kompromitovati.
- Control panel
#835 Re: 60 MINUTA - All about
nisam ja rekao da je on to ukrao, nego kazem da je to poseban marifetluk uzimati od gladnog i napacenog bosnjackog naroda i sebi zidati kule i gradove. a nasi vrli biznismeni koji su dali milionske donacije pametnije bi im bilo da su dali u sport ili kulturu. a o porijeklu tog, vjreovatno haram novca ne bih. a reisu malo zgrada pored doma sindikata ili mu lokacija ne odgovara. a posebna je drskost da takav covjek predstavlja bosnjacki narod i da pravi rezidenciju kod sehidskog groblja nasih gazija.luckylaka wrote: Ako imas dokaze da to reis sebi pravi rezidenciju,kako ti kazes napisi krivicnu prijavu protiv reisa a ne kukaj ovdje.Nikakve koristi.A to sto pravi na Kovacima,pa nece valjda u Buca potoku
ali hajde nisi skontao poentu pa da dalje ne pisem.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#836 Re: 60 MINUTA - All about
To za "reisove dvore" je prica klasicnog reketarenja dueta Mustafa i Fahro.
Uplata "biznismena" bosnjackih,a za protuuslugu podrska rukovodstva islamske zajednice i stranackog biltena ABA3A
Ti (vi) nama lovu za dvore,mi vas necemo prozivati i imat ce te podrsku Mustafinu.
Prejednostavna jednacina,i ko to ne moze da skonta ,onda je zaista upitna njegova moc rasudjivanja.
Mustafa i Fahro,klasicni reketasi
Uplata "biznismena" bosnjackih,a za protuuslugu podrska rukovodstva islamske zajednice i stranackog biltena ABA3A
Ti (vi) nama lovu za dvore,mi vas necemo prozivati i imat ce te podrsku Mustafinu.
Prejednostavna jednacina,i ko to ne moze da skonta ,onda je zaista upitna njegova moc rasudjivanja.
Mustafa i Fahro,klasicni reketasi
- luckylaka
#837 Re: 60 MINUTA - All about
Nisam ni ja rekao da si ti rekao da je reis ukrao pare.Ne moze ukrasti od gladnog i napacenog naroda ako ni taj narod nema.A da su biznismeni dali pare sasvim normalna stvar,pa ne moze fukara dati recimo milion.E sad kako su ti biznismeni dosli do tih miliona to bi valjda trebalo da ispita tuzilastvo nakon podnesene prijave.Ali.Posto niko nikog ne prijavljuje(znas li zasto) onda su ti milioni legalno steceni.I na kraju.Ne pravi reis sebi dvore nego IZ.Sa postovanjem.Control panel wrote:nisam ja rekao da je on to ukrao, nego kazem da je to poseban marifetluk uzimati od gladnog i napacenog bosnjackog naroda i sebi zidati kule i gradove. a nasi vrli biznismeni koji su dali milionske donacije pametnije bi im bilo da su dali u sport ili kulturu. a o porijeklu tog, vjreovatno haram novca ne bih. a reisu malo zgrada pored doma sindikata ili mu lokacija ne odgovara. a posebna je drskost da takav covjek predstavlja bosnjacki narod i da pravi rezidenciju kod sehidskog groblja nasih gazija.luckylaka wrote: Ako imas dokaze da to reis sebi pravi rezidenciju,kako ti kazes napisi krivicnu prijavu protiv reisa a ne kukaj ovdje.Nikakve koristi.A to sto pravi na Kovacima,pa nece valjda u Buca potoku
ali hajde nisi skontao poentu pa da dalje ne pisem.
- Control panel
#838 Re: 60 MINUTA - All about
luckylaka wrote: Nisam ni ja rekao da si ti rekao da je reis ukrao pare.Ne moze ukrasti od gladnog i napacenog naroda ako ni taj narod nema.A da su biznismeni dali pare sasvim normalna stvar,pa ne moze fukara dati recimo milion.E sad kako su ti biznismeni dosli do tih miliona to bi valjda trebalo da ispita tuzilastvo nakon podnesene prijave.Ali.Posto niko nikog ne prijavljuje(znas li zasto) onda su ti milioni legalno steceni.I na kraju.Ne pravi reis sebi dvore nego IZ.Sa postovanjem.
aaaa to je to. pa sad mi je sve jasno. duboko se reisu izvinjaJEm sto sam mislio lose o njemu.
-
thepatriot
#839 Re: 60 MINUTA - All about
Islamofobija u porastu...
- ultima_palabra
#840 Re: 60 MINUTA - All about
Pa valjda bi trebalo da pare za tu zgradu budu 100% halal. Ali kod nas se i Ćelo Delalić nazivao hadžijom 
- Adriatic
#841 Re: 60 MINUTA - All about
Kako jedna scena (poljubac) govori više od hiljadu riječi.
- HAVANA
#842 Re: 60 MINUTA - All about
thepatriot wrote:Islamofobija u porastu...
- Control panel
#843 Re: 60 MINUTA - All about
ma jeste zar nisi citao danasnju kursnu listu, islamofobija kupovni 1,45, a prodajni 1,50HAVANA wrote:thepatriot wrote:Islamofobija u porastu...
![]()
Zakuni se.
- ultima_palabra
#844 Re: 60 MINUTA - All about
skolarac wrote:Sve u svemu,'60 minuta' ti oblikuje svijest i kreira stvarnost.Razmisaljas li svojom glavom?!
- aerosa
#845 Re: 60 MINUTA - All about
skolarac wrote:Pa sta je Bakir nego izdajnik.Izjednacio je zlocine koje je pocinila Tutina kaznjenicka bojna sa Specijalnim odredom za specijalne namjene ŠVK, na čelu sa Zulfikarom.Jer to je poznati recept neprijatelja bosnjackog naroda, da su svi pravili zlocine, svi su krivi.Zatim je prosle godine u svojoj emisiji napravio prilog kako je navodna Armija BiH vrsila etnicko ciscenje u srednjoj Bosni itd.itd.Satanizacija Bosne i Bosnjaka se nastavlja.Bakir ce sa svojom emisijom nadam se otici u smetljiste istorije.Control panel wrote:reisovac ko si ti da nekoga nazivas izdajnikom svog naroda. i ja sam pripadnik istog naroda i ja mogu za tebe reci da si ti izdajnik tog naroda. ja razmisljam svojom glavom a ne reisovom i znaci i ja sam izdajnik naroda.skolarac wrote:Sta se moze ocekivati od Bakirceta,izdajnika naroda svoga,koji se prodao velikosrbima i velikohrvatima za saku eura.
Svaka argumentovana kritika na Cerica ili bilo koga je opravdana.Ali onakve bljuvotine i lazi govoriti u emisiji,prevazilazi sve norme eticnog ponašanja.Bakir je u svojoj emisiji govorio za Cerica da je kriminalac,lopov,zastitnik pedofila(to je krivicno djelo,sto ga nije prijavio?!),cericevo pedofilsko preduzece,onda je doveo kriminalca Facu koji je rekao da je Ceric klasicni kriminalac itd.itd,sve u svemu kriv si dok se nedokaze da si nevin.
A ti Control panel,sto to tebe sekira rezidencija na KOvacima?Rezidencija je u vlasnistvu IZ-a.Ona se gradi od biznismena koji daju dobrovoljne priloge,njihovo je da odluce.Otkad si postao expert za haram pare?Pa znas procjeniti odoka koje su haram pare koje nisu.De malo,uozbilji se,pisi argumentovano,a ne pretpostavke.
Kada si toliki dusebriznik,sto ne kritikujes Kacevandu,sto je napravio dvor tkz. 'Srpski Versaj',jos na tudjoj zemlji.Većina namještaja izrađena je od slonovače, puno je eksponata, skulptura, a gostima se hrana poslužuje u srebrnom posuđu.
Sve u svemu,'60 minuta' ti oblikuje svijest i kreira stvarnost.Razmisaljas li svojom glavom?!
Kakav ti imaš rezon , izgleda da si i ti od onih kojim i govno miriše samo ako je "naše".
Znači po tebi ubistvo na jednoj strani jeste zločin a ako je na našojstrani onda nije.
Ubica na jednoj strani je zločinac ,a ako je "naš" onda nije, on je u samoodbrani ubijao nenaoružane ili zarobljene.
Pa i vjerski poglavar ako je lopov, i neka je samo neka je "naš" ne može bit loš nikako...
Kriminalom stečena imovina ako je kod "naših" ljudi nije kriminal, jbg ljudi se snalaze...
Jadno ti je razmišljanje školarac...ni za obdaništa nije...
- luckylaka
#846 Re: 60 MINUTA - All about
Eto vidis kako ti je sad jasnije ili mora da je i tebi reis ,,ukrao,,nesto para za te dvore a ti to ne mozes dokazati.Da zavrsim diskusiju.Dakle .Poenta tvoje price je,,reis krade od sirotinje(koja nema ni za sebe),biznismeni poklanjaju ukradeni novac(isto od te sirotinje) i sirotinja poklanja novac za reisove dvore.Boga mi nasa sirotinja ko ovi biznismeni.To sto mislis lose o reisu je stvarno tvoj licni izbor(i ja lose mislim o Kacavendi ali nigdje ne pisem lose o njemu jer nemam dokaza ni da je ukrao,ubio ...)PozdravControl panel wrote:luckylaka wrote: Nisam ni ja rekao da si ti rekao da je reis ukrao pare.Ne moze ukrasti od gladnog i napacenog naroda ako ni taj narod nema.A da su biznismeni dali pare sasvim normalna stvar,pa ne moze fukara dati recimo milion.E sad kako su ti biznismeni dosli do tih miliona to bi valjda trebalo da ispita tuzilastvo nakon podnesene prijave.Ali.Posto niko nikog ne prijavljuje(znas li zasto) onda su ti milioni legalno steceni.I na kraju.Ne pravi reis sebi dvore nego IZ.Sa postovanjem.
aaaa to je to. pa sad mi je sve jasno. duboko se reisu izvinjaJEm sto sam mislio lose o njemu.
- Control panel
#847 Re: 60 MINUTA - All about
skolarac wrote:[
Pa sta je Bakir nego izdajnik.Izjednacio je zlocine koje je pocinila Tutina kaznjenicka bojna sa Specijalnim odredom za specijalne namjene ŠVK, na čelu sa Zulfikarom.Jer to je poznati recept neprijatelja bosnjackog naroda, da su svi pravili zlocine, svi su krivi.Zatim je prosle godine u svojoj emisiji napravio prilog kako je navodna Armija BiH vrsila etnicko ciscenje u srednjoj Bosni itd.itd.Satanizacija Bosne i Bosnjaka se nastavlja.Bakir ce sa svojom emisijom nadam se otici u smetljiste istorije.
Svaka argumentovana kritika na Cerica ili bilo koga je opravdana.Ali onakve bljuvotine i lazi govoriti u emisiji,prevazilazi sve norme eticnog ponašanja.Bakir je u svojoj emisiji govorio za Cerica da je kriminalac,lopov,zastitnik pedofila(to je krivicno djelo,sto ga nije prijavio?!),cericevo pedofilsko preduzece,onda je doveo kriminalca Facu koji je rekao da je Ceric klasicni kriminalac itd.itd,sve u svemu kriv si dok se nedokaze da si nevin.
A ti Control panel,sto to tebe sekira rezidencija na KOvacima?Rezidencija je u vlasnistvu IZ-a.Ona se gradi od biznismena koji daju dobrovoljne priloge,njihovo je da odluce.Otkad si postao expert za haram pare?Pa znas procjeniti odoka koje su haram pare koje nisu.De malo,uozbilji se,pisi argumentovano,a ne pretpostavke.
Kada si toliki dusebriznik,sto ne kritikujes Kacevandu,sto je napravio dvor tkz. 'Srpski Versaj',jos na tudjoj zemlji.Većina namještaja izrađena je od slonovače, puno je eksponata, skulptura, a gostima se hrana poslužuje u srebrnom posuđu.
Sve u svemu,'60 minuta' ti oblikuje svijest i kreira stvarnost.Razmisaljas li svojom glavom?!
- Control panel
#848 Re: 60 MINUTA - All about
.
Last edited by Control panel on 09/03/2010 15:49, edited 2 times in total.
- Control panel
#849 Re: 60 MINUTA - All about
zalosno je vidjeti trn u tudjem oku, a ne vidjeti balvan u svom.luckylaka wrote:
Eto vidis kako ti je sad jasnije ili mora da je i tebi reis ,,ukrao,,nesto para za te dvore a ti to ne mozes dokazati.Da zavrsim diskusiju.Dakle .Poenta tvoje price je,,reis krade od sirotinje(koja nema ni za sebe),biznismeni poklanjaju ukradeni novac(isto od te sirotinje) i sirotinja poklanja novac za reisove dvore.Boga mi nasa sirotinja ko ovi biznismeni.To sto mislis lose o reisu je stvarno tvoj licni izbor(i ja lose mislim o Kacavendi ali nigdje ne pisem lose o njemu jer nemam dokaza ni da je ukrao,ubio ...)Pozdrav
(zarez je bio na pogresnom mjestu)
Last edited by Control panel on 09/03/2010 21:45, edited 1 time in total.
-
thepatriot
#850 Re: 60 MINUTA - All about
Normala, Reis IZBIH treba da ima dvore, a ko ima nešto protiv toga nek' glasa