ERONET
Moderator: Benq
-
doff
#826 Re: ERONET
NE MOGU ti oni tamo negdje aktivirati sim dok je ti ne ubaciš u telefon i ne obaviš prvi poziv. Ti imaš dokaz da sim nije korištena!
-
marin19
#827 Re: ERONET
jedino dobro u eronetu je Hej FULL tarifa, a ugovor nitko nek ne potpisuje ni u kakvom slucaju
-
@no403
#828 Re: ERONET
Broj se aktivira ubacivanjem kartice (tako su mi rekli u eronetu kad sam vraćao tu karticu).
Kako god ima već 2 godine od toga i nije došao ni jedan račun. Problem je što su ljudi naivni i prvo potpisu ugovor a onda i malo i koriste karticu a onda je vec kasno jer popušili su foru...
Kako god ima već 2 godine od toga i nije došao ni jedan račun. Problem je što su ljudi naivni i prvo potpisu ugovor a onda i malo i koriste karticu a onda je vec kasno jer popušili su foru...
- Donnie Smith
#829 Re: ERONET
Radni kolega, sa mnom na Ilidži, uzima to od njih na štandu. ja ga odgovaram, već iskusni mrzitelj eroneta, al' on hoće pa hoće
zove i ženu (sa bh broja), kaže joj da vidiš gotive, tako i tako:D
ona sa druge srane žice viče. pa da uzmem i ja, evo ima to u na Otoci, baš prolazim pored
on:uzmi
i lik nije ni izvadio sim iz onog certifikata, znači,i da nisam svojim očima gledala,vjerovala bih, a kamoli što sam prisustvovala tome
idemo mi na otoku, u MB na kolače, čekamo njegovu ženu, i dogovaraju se oni da uzmu i telfone iz eroneta
kad već imaju nove kartice
ha ja:D
nij beg cicija
listajući on neke prospekte s telefonima, uslovima čudima,oni usput (tek tad)
skonaju da su otpisali na 2 godine (oboje)
ugovor
i mjesečno im valja plaćati po 15KM
pričali ne pričali:D
ona ne radi, on tu i tamo
skontaju da im je preče ustediti sta za bebu,planiraju prosiriti porodicu..helem,zovemo mi (s bh broja) info eroneta,bil se to moglo vratii kako..odgovor,jasan i glasan;:vi ste potpisali
jbiga,skontali oni:namet
odmo lično gore ngdje kod pozorišta
ljudi kažu i pokazuju onaj certifikat,nisu ni izvadili sim
kažu,nema veze,vi potpisali,mi u centrali aktivirali
ufatili se oni onoga:vi potpiali i gotovo
zovu oni raju,advokate čuda,svi im kažu,ne zovi nikog,ne diraj sim,nema nista od tog. jest vraga..računi počeli stizati..ljudi angažovali advokate,dostavili dokaz,nekoristen sim,14 mjeseci se tuzakali s njima,i dobili....nisu platili nijeda račun
ali ima i gorih primjera
koji se jos ne zavrse tako sretno
ona sa druge srane žice viče. pa da uzmem i ja, evo ima to u na Otoci, baš prolazim pored
i lik nije ni izvadio sim iz onog certifikata, znači,i da nisam svojim očima gledala,vjerovala bih, a kamoli što sam prisustvovala tome
idemo mi na otoku, u MB na kolače, čekamo njegovu ženu, i dogovaraju se oni da uzmu i telfone iz eroneta
nij beg cicija
ugovor
skontaju da im je preče ustediti sta za bebu,planiraju prosiriti porodicu..helem,zovemo mi (s bh broja) info eroneta,bil se to moglo vratii kako..odgovor,jasan i glasan;:vi ste potpisali
kažu,nema veze,vi potpisali,mi u centrali aktivirali
zovu oni raju,advokate čuda,svi im kažu,ne zovi nikog,ne diraj sim,nema nista od tog. jest vraga..računi počeli stizati..ljudi angažovali advokate,dostavili dokaz,nekoristen sim,14 mjeseci se tuzakali s njima,i dobili....nisu platili nijeda račun
ali ima i gorih primjera
-
lelooo
#830 Re: ERONET
Meni samo nije jasno, od citave ove priče da ljudi ne gledaju sta potpisuju?! Pa ko normalan u pameti potpisuje ugovor da ne vidi na koliko i sta će plaćat?!
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
- loria sophen
- loria sophen
#832 Re: ERONET
Ja vise ne mogu da citam tu suplju o potpisivanju i dvogodisnjem bezraloznom placanju rauna!Donnie Smith wrote:Radni kolega, sa mnom na Ilidži, uzima to od njih na štandu. ja ga odgovaram, već iskusni mrzitelj eroneta, al' on hoće pa hoće![]()
nij beg cicija
ugovor
kažu,nema veze,vi potpisali,mi u centrali aktivirali![]()
zovu oni raju,advokate čuda,svi im kažu,ne zovi nikog,ne diraj sim,nema nista od tog. jest vraga..računi počeli stizati..ljudi angažovali advokate,dostavili dokaz,nekoristen sim,14 mjeseci se tuzakali s njima,i dobili....nisu platili nijeda račun![]()
ali ima i gorih primjera
Nemoze ti eronet samo na osnovu potpisa natovariti racune za vrat, vec im moras donjeti CIPS ili dati saglasnost da ga oni provjere, dati licnu kartu na uvid, meni su cak trazili i potvrdu da sam u radnom odnosu i jos nekakvih dokumenata, te onda sljedi procedura gdje se ti kiselis po pola sata na standu,gdje ti ciko pravi ugovor, pa ti taj ugovor procitas i potpises. U cijelom ovom procesu, samo maloumna osoba ne shvata da je pokrenula proces potpisivanja ugovora sa ciljem koristenja njihove usluge i placanjem iste.
Sto znaci, ne ganja te niko sa papirima po gradu, te ako se potpises postajes neciji rob na, aman, dvije godine, vec ti se ugovor ciljano napravi kada se ti odlucis za njihove usluge, a ti im svjesno i saglasno das odobrenje za saradnju.
Mene jesu susreli na standu,zamolili su me da ih saslusam, ja uzela prospekt, odnjela kuci, prikupila potrebne dokumente, odlucila se za telefon i sutradan otisla da sklopim ugovor.
To sto je neko nepismen, nije mu eronet kriv!
-
Max Bunker
#833 Re: ERONET
Molim vas, kako se zove ona agencija koju su ovi supcici iz HT Eroneta angazovali da zove raju i informise o dugovanjima ? Interesuje me iz razloga, posto ne zivim u BiH trenutno a rodjak mi rece da su zvali kuci i da su iz neke agencije trazili LICNO MENE i da njemu nisu nista mogli da prenesu, te se ta neka fufica jako drsko obracala rodjaku. Evo vec dva sat razmisljam i nikada nista nisam potpisivao sa nekom agencijom, firmom ili sta slicno.
Znam da ta neka agencija postoji jer su me prije tri mjeseca ( na par dana prije Nove, znam dobro ) pozvali da kazu kako neki racun nisam uplatio. S' obzirom da mi je ugovor upravo isticao, odmah otisao naredni dan, izmirio dug i informisao se da li trebam potpisati zahtjev za raskid ugovora i da li imam jos duga. Momak koji je tamo radio, odgovorio mi da nemam dugovanja i da nakon sto protekne jos tih par dana koliko je bilo ostalo do isteka 24 mjeseca, dodjem u HT Eronet kod Narodnog i potpisem zahtjev za raskid. To isto ucinim i s' obzirom da je radila neka zena tamo i nju pitam, da li imam nekih dugovanja prema njima, da bi mi ona nakon provjere na racunaru rekla da sam sve izmirio.
P.S.
Zaboravio sam reci da sam nakon izmirenja duga, odmah nazvao agenciju da ih obavjestim o izmirenju na sto mi je cura koja se javila da im je to registrovano u serveru.
Znam da ta neka agencija postoji jer su me prije tri mjeseca ( na par dana prije Nove, znam dobro ) pozvali da kazu kako neki racun nisam uplatio. S' obzirom da mi je ugovor upravo isticao, odmah otisao naredni dan, izmirio dug i informisao se da li trebam potpisati zahtjev za raskid ugovora i da li imam jos duga. Momak koji je tamo radio, odgovorio mi da nemam dugovanja i da nakon sto protekne jos tih par dana koliko je bilo ostalo do isteka 24 mjeseca, dodjem u HT Eronet kod Narodnog i potpisem zahtjev za raskid. To isto ucinim i s' obzirom da je radila neka zena tamo i nju pitam, da li imam nekih dugovanja prema njima, da bi mi ona nakon provjere na racunaru rekla da sam sve izmirio.
P.S.
Zaboravio sam reci da sam nakon izmirenja duga, odmah nazvao agenciju da ih obavjestim o izmirenju na sto mi je cura koja se javila da im je to registrovano u serveru.
- fortaleza
#834 Re: ERONET
celeritas
- Donnie Smith
#835 Re: ERONET
ma najebo siMax Bunker wrote:Molim vas, kako se zove ona agencija koju su ovi supcici iz HT Eroneta angazovali da zove raju i informise o dugovanjima ? Interesuje me iz razloga, posto ne zivim u BiH trenutno a rodjak mi rece da su zvali kuci i da su iz neke agencije trazili LICNO MENE i da njemu nisu nista mogli da prenesu, te se ta neka fufica jako drsko obracala rodjaku. Evo vec dva sat razmisljam i nikada nista nisam potpisivao sa nekom agencijom, firmom ili sta slicno.
P.S.
-
bob sap
#836 Re: ERONET
Isplati li se ova Full tarifa za cenera? Trenutno sam na bht, al ne isplati se stalno kredit puniti.
- Halcyon
#837 Re: ERONET
Isplati ako su oko tebe Eronet korisnici (jer besplatne minute vrijede samo za pozive unutar Eronet mreže). U suprotnom, ne isplati se.bob sap wrote:Isplati li se ova Full tarifa za cenera? Trenutno sam na bht, al ne isplati se stalno kredit puniti.
-
bob sap
#838 Re: ERONET
Mislio sam to uzeti sebi i djevojci, privukle me poruke, pozivi a i net da mogu koristiti whats up.Halcyon wrote:Isplati ako su oko tebe Eronet korisnici (jer besplatne minute vrijede samo za pozive unutar Eronet mreže). U suprotnom, ne isplati se.bob sap wrote:Isplati li se ova Full tarifa za cenera? Trenutno sam na bht, al ne isplati se stalno kredit puniti.
Last edited by bob sap on 09/03/2013 00:24, edited 1 time in total.
- Bluesman
#839 Re: ERONET
Jel neko ima problema sa mobilnim internetom ?
Ja uzeo galaxy mini 2 i super 25 tarifu,medjutim ne radi mi mobilni internet nikako. Sve postavke su dobro. Nazovem njih kaze mi lik izvadi pa ubaci karticu ponovo -.-'
...
Ja uzeo galaxy mini 2 i super 25 tarifu,medjutim ne radi mi mobilni internet nikako. Sve postavke su dobro. Nazovem njih kaze mi lik izvadi pa ubaci karticu ponovo -.-'
...
- KID
#840 Re: ERONET
Ja nemam tih problema... kod mene sljaka odlicno i ova tarifa je jako dobra...Bluesman wrote:Jel neko ima problema sa mobilnim internetom ?
...
Moze samo malo pojasnjenje..??
Jel se, nakon potrosenih 500mb internet, samo smanjuje brzina interneta a i dalje se internet ne naplacuje... tj internet je free samo sto mu smanje brzinu..
LP
¤¤¤ Sent from my Tapatalk ¤¤¤
- Bluesman
#841 Re: ERONET
@ KID
popravio sam napokon internet . Popravio mi je postavke momak sa eronetovog standa u mercatoru
Koliko sam ja razumio samo ti se smanji brzina na 64 (25 tarifa) poslije potrosenih 512 MB
Pozdrav "
popravio sam napokon internet . Popravio mi je postavke momak sa eronetovog standa u mercatoru
Koliko sam ja razumio samo ti se smanji brzina na 64 (25 tarifa) poslije potrosenih 512 MB
Pozdrav "
-
bob sap
#842 Re: ERONET
koliko net skida kredita ? koristio bih samo whats up i ponekad bih ulazio na fb, klix forum i neke manje stranice.Halcyon wrote:Prijeđeš na BH Mobile, aktiviraš Ultra Smart tarifu, i uživaš.
- KID
#843 Re: ERONET
Ma ova tarifa je najbolja u BIH...(nazalost)... jer uz ovu tarifu sebi mozes uzeti solidan telefon...Bluesman wrote:@ KID
popravio sam napokon internet . Popravio mi je postavke momak sa eronetovog standa u mercatoru![]()
Koliko sam ja razumio samo ti se smanji brzina na 64 (25 tarifa) poslije potrosenih 512 MB![]()
Pozdrav "
Kazem nazalost, jer se npr. u Hrvatskoj za manje para dobije 1000 minuta besplatnog razgovora. i 1000MB interneta..
¤¤¤ Sent from my Tapatalk ¤¤¤
- Halcyon
#844 Re: ERONET
Cijene na toj tarifi su sljedeće:bob sap wrote:koliko net skida kredita ? koristio bih samo whats up i ponekad bih ulazio na fb, klix forum i neke manje stranice.Halcyon wrote:Prijeđeš na BH Mobile, aktiviraš Ultra Smart tarifu, i uživaš.
-potrošnja do 25 MB: 0,18 KM/MB
-potrošnja od 25 do 100 MB: 0,10 KM/MB
-potrošnja od 100 do 250 MB: 0,08 KM/MB
-potrošnja preko 250 MB: 0,07 KM/MB
- dustaban
#845 Re: ERONET
Korisnik ERONETA moze biti samo neko ko ima jake privatne razloge, neko kome su muslimani pobili pola familije pa nece na BIHNET a Srbi drugu polovicu pa nece na MTEL!
Ako nije ni jedno ni drugo, a korisnik je ERONETA, onda se zasigurno radi o uposleniku istog ili drzavnom sluzbeniku iz reda hrvatskog naroda kome je mobitel placen!
Ako nije ni jedno ni drugo, a korisnik je ERONETA, onda se zasigurno radi o uposleniku istog ili drzavnom sluzbeniku iz reda hrvatskog naroda kome je mobitel placen!
-
bob sap
#846 Re: ERONET
ma znam toHalcyon wrote:Cijene na toj tarifi su sljedeće:bob sap wrote:koliko net skida kredita ? koristio bih samo whats up i ponekad bih ulazio na fb, klix forum i neke manje stranice.Halcyon wrote:Prijeđeš na BH Mobile, aktiviraš Ultra Smart tarifu, i uživaš.
-potrošnja do 25 MB: 0,18 KM/MB
-potrošnja od 25 do 100 MB: 0,10 KM/MB
-potrošnja od 100 do 250 MB: 0,08 KM/MB
-potrošnja preko 250 MB: 0,07 KM/MB
- dinooh
#847 Re: ERONET
nije istina da su samo to korisnici Eroneta. Ja sam korisnik Eroneta a nisam i jedno od toga. Svi frendovi mi imaju eronet kao i familija pa ne vidim razloga da ja mijenjam. Najveci je problem internet, odes 2 minute na net a nestane 5KM racuna, ali sreca pa ima wlan. Najvise zovem Eronet brojeve, pa se ne bi ni isplatilo preci na BHT ili Mtel.dustaban wrote:Korisnik ERONETA moze biti samo neko ko ima jake privatne razloge, neko kome su muslimani pobili pola familije pa nece na BIHNET a Srbi drugu polovicu pa nece na MTEL!
Sve u svemu to su ista govna samo drugacije upakovana. Jednim vlada SDA, drugim HDZ, trecim Dodik
- KID
#848 Re: ERONET
Jarane što ga ti sereš u pičku materinu...dustaban wrote:Korisnik ERONETA moze biti samo neko ko ima jake privatne razloge, neko kome su muslimani pobili pola familije pa nece na BIHNET a Srbi drugu polovicu pa nece na MTEL!
Da ti pravo kažem, svi su oni lopovi (mislim na operatere) a Eronet sam izabrao samo iz mog interesa i ni zbog čega drugog... a što jest, jest.. ima najbolju ponudu u BiH..
Majmune jedan nacionalni....
- Halcyon
#849 Re: ERONET
KID wrote:ima najbolju ponudu u BiH..
-
skuterista
#850 Re: ERONET
a korisnik BHtelecoma onda moze biti ko ? onaj kome su Srbi i Hrvati pobili pola familije , ako to nije , onda svakako radi u državnoj službi ili BHtelekomu,Elektroprivredi,termoelektrani itd , ide na džumu petkom kao i svi novokomponovani džumaši , kune se Alahom ,ne pije za Bajram , a inače se olešava na svakodnevnoj bazi..., jesam li te opisao dustabanlijo ?dustaban wrote:Korisnik ERONETA moze biti samo neko ko ima jake privatne razloge, neko kome su muslimani pobili pola familije pa nece na BIHNET a Srbi drugu polovicu pa nece na MTEL!