Sarajevo kojeg više nema

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nihil_

#826 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nihil_ »

♥ Julianna ♥ wrote:
nihil_ wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Budala pamti, pametan piše :?
ulet...

Jesi li ti to zapamtila ili zapisala? :P :D
:lol: :lol: :lol: :lol: Sine vidiš li ti koliko je meni godina, ko će sve pisati? :-D
:lol:
Znaci zapamtila si. Dobrooooooo... :lol: :D
wewa

#827 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by wewa »

KatarinaKosaca wrote:
wewa wrote:pa to i ja velim - meni nije problem tudji uspjeh, ne zanima me sta mu pise ni u pasosu, ni u licnoj karti. ali mi smeta sto pri upisu na univerzitet u sarajevu dodatne bodove dobijaju studenti koji nisu iz sarajeva. hem su osnovne i srednje skole lakse u manjim sredinama, hem postoje domovi koje subvencioniraju (ili bi trebali) njihovi kantoni - zasto jos i dodatni bodovi?!
Ma, hajd sa studentima i nekako. Ali, kad počne zapošljavanje, guranje, tračanje sarajlija, zajedničko pljuvanje po njima... :-) :-) U bivšoj sam firmi bila jedina sarajka, firma u sred Sarajeva, ali ne samo da sam gledala dolaske i guranje zemljaka, nego sam morala slušati i svakodnevno tračanje kako su sarajlijice prepotentne.. A dijalekti i rječnik :-) :-) Tad sam vidjela koliko se ustvari želi Sarajevo bez Sarajlija i koliko smetamo.
ma da, stvarno smo najgori :cry:
♥ Julianna ♥ wrote:Wewa - you got to ask your self one question: Odakle su dekani i ministri obrazovanja? :-D
sto vise razmisljam, sve mi se manje svidja ono o cemu razmisljam :cry: :D
nihil_

#828 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nihil_ »

Rijesite se sandzaklija i prestanite misliti da ste odabrani zato jer ste rodjeni u Sarajevu i grad ce procvijetati :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#829 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by KatarinaKosaca »

nihil_ wrote: prestanite misliti da ste odabrani zato jer ste rodjeni u Sarajevu
Ovo je suština.. Gdje i kako to sarajlije govore ili kažu ili naznače da su odabrani, pa se formira takvo mišljenje, koje je, istina, rasporostranjeno?
Ne, da ne mislim da sam odabrana, nego sam mislila da sam žigosana kad bih ljeti na raspustu čekala mamin i tatin godišnji da idemo, a ostala djeca su bila kod nana ili bake na selu. Tad sam se jako loše osjećala i mislila da sam kažnjena što moji stanuju u petoj mahali, pa im ne mogu otići na selo :D
nihil_

#830 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nihil_ »

KatarinaKosaca wrote:
nihil_ wrote: prestanite misliti da ste odabrani zato jer ste rodjeni u Sarajevu
Ovo je suština.. Gdje i kako to sarajlije govore ili kažu ili naznače da su odabrani, pa se formira takvo mišljenje, koje je, istina, rasporostranjeno?
Ne, da ne mislim da sam odabrana, nego sam mislila da sam žigosana kad bih ljeti na raspustu čekala mamin i tatin godišnji da idemo, a ostala djeca su bila kod nana ili bake na selu. Tad sam se jako loše osjećala i mislila da sam kažnjena što moji stanuju u petoj mahali, pa im ne mogu otići na selo :D
evo na prvu s ove stranice
ti wrote:...A dijalekti i rječnik :-) :-) Tad sam vidjela koliko se ustvari želi Sarajevo bez Sarajlija i koliko smetamo
pa onda sve su sarajlije super i fer
Julliana wrote:...Ovo je polemika koja se tiče recimo samo zaposenja i odmiče dobrano od same ove teme,ali isprepletena je sa ovim da Sarajlija neće pripaziti Sarajliju, jer će u većini slučajevaSarajlija igrati fer igru. Jednostavno tako je.
itd
♥ Julianna ♥

#831 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma pusti Nihila baca parangale :-D

Naravno da sam odabrana, pogledaj samo papanki svuda naokolo :-D Sve super, al kad progovori il prohoda... :lol:

Rasna Sarajka je prispjela i kod Obame 8-)
nihil_

#832 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nihil_ »

Dobro zahebavam se malo, al kolko mi god ide na zivce kad je neko papak toliko mi ide i neko ko se qrci sto je eto ko sarajlija pa je samim tim i poseban jer je i to papanski :D
KatarinaKosaca

#833 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by KatarinaKosaca »

nihil_ wrote: evo na prvu s ove stranice
ti wrote:...A dijalekti i rječnik :-) :-) Tad sam vidjela koliko se ustvari želi Sarajevo bez Sarajlija i koliko smetamo
Jah i? Ako se govori "dijeta" umjesto "djeteta", ako se govori "ćorape" ili "miruši" to je neispravno. I sarajelije tako nisu nikad govorile.. Gdje se ovdje napisalo da su odabrani što su rođeni u svom gradu? Ali, brate, neka mi ni ne tjeraju, nemam kuću na selu gdje mogu otići...
KatarinaKosaca

#834 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by KatarinaKosaca »

♥ Julianna ♥ wrote:Rasna Sarajka je prispjela i kod Obame 8-)
Da mi ne prispijemo u banoviće ako ovako iskreno nastavimo... :lol: :lol:
Fakat, ne smeta mi nitko ko je došao, samo neka ne počne odmah po sarajlijama, a isti ga prihvatili...
nihil_

#835 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nihil_ »

KatarinaKosaca wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Rasna Sarajka je prispjela i kod Obame 8-)
Da mi ne prispijemo u banoviće ako ovako iskreno nastavimo... :lol: :lol:
Fakat, ne smeta mi nitko ko je došao, samo neka ne počne odmah po sarajlijama, a isti ga prihvatili...
aaaaa ti me bas potezes za jezik :D
Pravi Valter

#836 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Pravi Valter »

.
Last edited by Pravi Valter on 15/03/2012 09:41, edited 1 time in total.
nihil_

#837 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nihil_ »

:lol: :lol: valter
KatarinaKosaca

#838 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by KatarinaKosaca »

Ma, vala u Sarajevu se zna definicija papka, ne treba nauke puno :D
wewa

#839 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by wewa »

znala sam da su muskarci krivi za sve! :twisted: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
♥ Julianna ♥

#840 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ovo i jest pisano da se papci pronađu :-D

Inače, preporučujem Valterov blog pravivalter.blogger.ba i od nedavnih izdanja priču: Bošnjo na Kanarima :lol:
muha_sa

#841 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
muha_sa

#842 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by muha_sa »

kud ga sad procitah :lol: sad ce mi kobra na vrata--moram bit ozbiljan a ne ide poslije ovog citanja :lol: :lol:
Filter

#843 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Filter »

:lol: :lol: :thumbup: dobar bosnjo ...
2AK-47

#844 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by 2AK-47 »

@Pravi Valter -brate svaka ti čast.
Ona ti je dobra o šupcima, prava, oslikava današnje stanje, mi ga pušimo, a šupci vladaju :x
Ja odavno pokušavam nešto slično da kažem, ali nemogu, stšče me nešto u prsima, ustanem i počnem hodati kao budala po kancelariji, a kad me pobodu "sugovornici" iz drugih krajeva na tu temu po šoferskoj prirodi profesionalne deformacije počnem da vičem i da se uzrujavam...
Ja nisam mogao završiti fakultet jer sam rođen u Sarajevu, i to mi je otvoreno rečeno od strane jednog profesora, mada tada nisam pridodavao puno važnosti, haj reko imam sve kategorije pa ću u Gras ili Centrotrans,. Takođe ni tamo nisam prošao na konkursima iz istih razloga...
Protiv mene se vodi krivični postupak, možda ću dobiti i godinu bajbuka zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i oštečenja tuđe stvari jednom Nendertalcu iz Golf 2D koji me je noćima budio svojim kretenskim pjesmama, još mi našao mangupa glumit.
BHF_Manijak

#845 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by BHF_Manijak »

KAKO SI JAAAAK!!! :lol: :lol: :mrgreen:

Brate, sevap ti je otvorit posrbnu temu za ovakve tekstove, opako sam! Jos jedan u nizu dobrih tekstove koje si napisao, svaka ti je zlatna! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Filter

#846 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Filter »

2AK-47 wrote:@Pravi Valter -brate svaka ti čast.
Ona ti je dobra o šupcima, prava, oslikava današnje stanje, mi ga pušimo, a šupci vladaju :x
Ja odavno pokušavam nešto slično da kažem, ali nemogu, stšče me nešto u prsima, ustanem i počnem hodati kao budala po kancelariji, a kad me pobodu "sugovornici" iz drugih krajeva na tu temu po šoferskoj prirodi profesionalne deformacije počnem da vičem i da se uzrujavam...
Ja nisam mogao završiti fakultet jer sam rođen u Sarajevu, i to mi je otvoreno rečeno od strane jednog profesora, mada tada nisam pridodavao puno važnosti, haj reko imam sve kategorije pa ću u Gras ili Centrotrans,. Takođe ni tamo nisam prošao na konkursima iz istih razloga...
Protiv mene se vodi krivični postupak, možda ću dobiti i godinu bajbuka zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i oštečenja tuđe stvari jednom Nendertalcu iz Golf 2D koji me je noćima budio svojim kretenskim pjesmama, još mi našao mangupa glumit.

ode i ti na drzavne jasle :roll:

sala drug, moram malo :)

pustimo prepucavanja i piii/aranja imamo toga i previse
nekako kontam ovu temu kao podsjetnik na nesto fino i lijepo.
kao album sa slikama, koji kad listas kazes ... jebo mater, jes bilo dobro
2AK-47

#847 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by 2AK-47 »

Filter wrote:
2AK-47 wrote:@Pravi Valter -brate svaka ti čast.

ode i ti na drzavne jasle :roll:

sala drug, moram malo :)

pustimo prepucavanja i piii/aranja imamo toga i previse
nekako kontam ovu temu kao podsjetnik na nesto fino i lijepo.
kao album sa slikama, koji kad listas kazes ... jebo mater, jes bilo dobro
:lol: :thumbup: Dobro si brate, kuda drugo nego na državne jasle, još ležati, a džaba jesti :thumbup: koji sam ja lezihljebović :lol:
U pravu si, al me najviše dirnulo kada su moje komšije sarajlijice stale na stranu oštečenog, to je već druga priča...
Hajde ako mi naleti koja slikica starog Sarajeva pa ću nabacit...
nihil_

#848 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nihil_ »

Prave Sarajlije :D

Pravi Valter

#849 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Pravi Valter »

.
Last edited by Pravi Valter on 13/06/2012 11:45, edited 1 time in total.
sarvus

#850 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by sarvus »

"And from whatever time of day and from whatever corner you set your sights on Sarajevo, you always and without specific intention think the same thing. That is a city. A city that both nears its end and is dying, yet simultaneously is being born and growing" - Ivo Andric

"On this earth there are many cities by the name of Saray. Ak Saray, Tebe-Saray between Persia, Dzhurdistan, and Degestan, City Saray on the banks of the river Erdelya, when you pass the field Hayhat, now in the lands of Muscovy, Vize-Saray in Rumeliya, and others. But this Bosnian fortified city of Sarajevo is the most advanced, beautiful, and lively, of them all" - Elvija Chelebiya, traveling writer

When you go to Sarajevo what you experience... is life" - Mike Leigh, film director

Moj Ivo da sad vidis ovaj grad, ne bi ti palo na pamet da kazes da kad umire se istodobno radja i raste. Raste, raste ali u pogresnom pravcu.
Post Reply