♥ Julianna ♥ wrote:nihil_ wrote:ulet...♥ Julianna ♥ wrote:Budala pamti, pametan piše
Jesi li ti to zapamtila ili zapisala?![]()
![]()
![]()
![]()
Sine vidiš li ti koliko je meni godina, ko će sve pisati?
Znaci zapamtila si. Dobrooooooo...
♥ Julianna ♥ wrote:nihil_ wrote:ulet...♥ Julianna ♥ wrote:Budala pamti, pametan piše
Jesi li ti to zapamtila ili zapisala?![]()
![]()
![]()
![]()
Sine vidiš li ti koliko je meni godina, ko će sve pisati?
ma da, stvarno smo najgoriKatarinaKosaca wrote:Ma, hajd sa studentima i nekako. Ali, kad počne zapošljavanje, guranje, tračanje sarajlija, zajedničko pljuvanje po njima...wewa wrote:pa to i ja velim - meni nije problem tudji uspjeh, ne zanima me sta mu pise ni u pasosu, ni u licnoj karti. ali mi smeta sto pri upisu na univerzitet u sarajevu dodatne bodove dobijaju studenti koji nisu iz sarajeva. hem su osnovne i srednje skole lakse u manjim sredinama, hem postoje domovi koje subvencioniraju (ili bi trebali) njihovi kantoni - zasto jos i dodatni bodovi?!![]()
U bivšoj sam firmi bila jedina sarajka, firma u sred Sarajeva, ali ne samo da sam gledala dolaske i guranje zemljaka, nego sam morala slušati i svakodnevno tračanje kako su sarajlijice prepotentne.. A dijalekti i rječnik
![]()
Tad sam vidjela koliko se ustvari želi Sarajevo bez Sarajlija i koliko smetamo.
sto vise razmisljam, sve mi se manje svidja ono o cemu razmisljam♥ Julianna ♥ wrote:Wewa - you got to ask your self one question: Odakle su dekani i ministri obrazovanja?
Ovo je suština.. Gdje i kako to sarajlije govore ili kažu ili naznače da su odabrani, pa se formira takvo mišljenje, koje je, istina, rasporostranjeno?nihil_ wrote: prestanite misliti da ste odabrani zato jer ste rodjeni u Sarajevu
evo na prvu s ove straniceKatarinaKosaca wrote:Ovo je suština.. Gdje i kako to sarajlije govore ili kažu ili naznače da su odabrani, pa se formira takvo mišljenje, koje je, istina, rasporostranjeno?nihil_ wrote: prestanite misliti da ste odabrani zato jer ste rodjeni u Sarajevu
Ne, da ne mislim da sam odabrana, nego sam mislila da sam žigosana kad bih ljeti na raspustu čekala mamin i tatin godišnji da idemo, a ostala djeca su bila kod nana ili bake na selu. Tad sam se jako loše osjećala i mislila da sam kažnjena što moji stanuju u petoj mahali, pa im ne mogu otići na selo
pa onda sve su sarajlije super i ferti wrote:...A dijalekti i rječnik![]()
Tad sam vidjela koliko se ustvari želi Sarajevo bez Sarajlija i koliko smetamo
itdJulliana wrote:...Ovo je polemika koja se tiče recimo samo zaposenja i odmiče dobrano od same ove teme,ali isprepletena je sa ovim da Sarajlija neće pripaziti Sarajliju, jer će u većini slučajevaSarajlija igrati fer igru. Jednostavno tako je.
Jah i? Ako se govori "dijeta" umjesto "djeteta", ako se govori "ćorape" ili "miruši" to je neispravno. I sarajelije tako nisu nikad govorile.. Gdje se ovdje napisalo da su odabrani što su rođeni u svom gradu? Ali, brate, neka mi ni ne tjeraju, nemam kuću na selu gdje mogu otići...nihil_ wrote: evo na prvu s ove stranice
ti wrote:...A dijalekti i rječnik![]()
Tad sam vidjela koliko se ustvari želi Sarajevo bez Sarajlija i koliko smetamo
Da mi ne prispijemo u banoviće ako ovako iskreno nastavimo...♥ Julianna ♥ wrote:Rasna Sarajka je prispjela i kod Obame
aaaaa ti me bas potezes za jezikKatarinaKosaca wrote:Da mi ne prispijemo u banoviće ako ovako iskreno nastavimo...♥ Julianna ♥ wrote:Rasna Sarajka je prispjela i kod Obame![]()
![]()
Fakat, ne smeta mi nitko ko je došao, samo neka ne počne odmah po sarajlijama, a isti ga prihvatili...
2AK-47 wrote:@Pravi Valter -brate svaka ti čast.
Ona ti je dobra o šupcima, prava, oslikava današnje stanje, mi ga pušimo, a šupci vladaju![]()
Ja odavno pokušavam nešto slično da kažem, ali nemogu, stšče me nešto u prsima, ustanem i počnem hodati kao budala po kancelariji, a kad me pobodu "sugovornici" iz drugih krajeva na tu temu po šoferskoj prirodi profesionalne deformacije počnem da vičem i da se uzrujavam...
Ja nisam mogao završiti fakultet jer sam rođen u Sarajevu, i to mi je otvoreno rečeno od strane jednog profesora, mada tada nisam pridodavao puno važnosti, haj reko imam sve kategorije pa ću u Gras ili Centrotrans,. Takođe ni tamo nisam prošao na konkursima iz istih razloga...
Protiv mene se vodi krivični postupak, možda ću dobiti i godinu bajbuka zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i oštečenja tuđe stvari jednom Nendertalcu iz Golf 2D koji me je noćima budio svojim kretenskim pjesmama, još mi našao mangupa glumit.
Filter wrote:2AK-47 wrote:@Pravi Valter -brate svaka ti čast.
Ona ti je dobra o šupcima, prava, oslikava današnje stanje, mi ga pušimo, a šupci vladaju![]()
Ja odavno pokušavam nešto slično da kažem, ali nemogu, stšče me nešto u prsima, ustanem i počnem hodati kao budala po kancelariji, a kad me pobodu "sugovornici" iz drugih krajeva na tu temu po šoferskoj prirodi profesionalne deformacije počnem da vičem i da se uzrujavam...
Ja nisam mogao završiti fakultet jer sam rođen u Sarajevu, i to mi je otvoreno rečeno od strane jednog profesora, mada tada nisam pridodavao puno važnosti, haj reko imam sve kategorije pa ću u Gras ili Centrotrans,. Takođe ni tamo nisam prošao na konkursima iz istih razloga...
Protiv mene se vodi krivični postupak, možda ću dobiti i godinu bajbuka zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i oštečenja tuđe stvari jednom Nendertalcu iz Golf 2D koji me je noćima budio svojim kretenskim pjesmama, još mi našao mangupa glumit.
ode i ti na drzavne jasle![]()
sala drug, moram malo![]()
pustimo prepucavanja i piii/aranja imamo toga i previse
nekako kontam ovu temu kao podsjetnik na nesto fino i lijepo.
kao album sa slikama, koji kad listas kazes ... jebo mater, jes bilo dobro