Za malce na planini: mozda ce sutra biti lakse ici, ako se malo osushi. Jesi li to popravila auto?
Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
- SenSen
#826 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Super bi bilo ako bi mogla otici da pogledas, mozda mozes i uslikati pa staviti slike da vidimo.. Zna li taj covjek uopste da ce tu biti puno cuka? Kazem ti posto znam kakav je narod, da nebi djabe isla samo da ti onda on kaze da nece prljavu, opasnu pascad kod svoje kuce 
Za malce na planini: mozda ce sutra biti lakse ici, ako se malo osushi. Jesi li to popravila auto?
-
amelaa8
#827 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ma covjek mi se cini ok, mislim malo ko pristaje izdati kucu na 4-5 mjeseci, a ja sam njemu rekla da je za sada toliko. Poslala sam mu broj pa ocekujem da ce me ubrzo nazvati. Objasnit cu mu ja da cemo mi sve spremiti kad budemo premjestali cukice, pa nadam se da ce pristati. Pa treba jos drago da mu bude sto ce dobiti pare za kucu koju niko nece koristiti i unistiti, a obilazit cemo je.
Pokusat cu opet sutra ako se snadjem za prevoz. Nisam jos popravila auto, ne znaju sta mu je.
Al snasla sam se danas, pa cu valjda i sutra 
Pokusat cu opet sutra ako se snadjem za prevoz. Nisam jos popravila auto, ne znaju sta mu je.
- SenSen
#828 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ma super ako to ispadne dobro! Nek' ti je sa srecom sutra
Valjda neko logican nebi trebao imati problema sa tim da zaradjuje kiriju na kuci, pogotovo ako mu se unaprijed plati za nekoliko mjeseci. Ali da ponovim, najvise se brinem za komsiluk. Ipak ce tu biti najmanje 20-ak pasa, bojim se da bi im neko naudio. Zato mislim da je vazno da su komsije ili daleko ili prigluhe
Valjda neko logican nebi trebao imati problema sa tim da zaradjuje kiriju na kuci, pogotovo ako mu se unaprijed plati za nekoliko mjeseci. Ali da ponovim, najvise se brinem za komsiluk. Ipak ce tu biti najmanje 20-ak pasa, bojim se da bi im neko naudio. Zato mislim da je vazno da su komsije ili daleko ili prigluhe
-
amelaa8
#829 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Vidjet cu sutra kako to sve izgleda, pa sve javim. Hvala!! Trebat ce mi:)
Ja sam trazila zemlju negdje dalje, al svi prodaju,a i ako bi neko izdao (nasla sam vikendicu) to je najmanje na 2 godine
Ja sam trazila zemlju negdje dalje, al svi prodaju,a i ako bi neko izdao (nasla sam vikendicu) to je najmanje na 2 godine
- matan
#830 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
SenSen wrote:Za sta je peticija?duboka_misao wrote:štand za pomoc butmircima i ostalim psima o kojima se brinemo je trenutno otvoren u Mercuru na otoci od 12 do 18 sati, svi koji žele pomoci prilozima, hranom ili potpisivanjem peticije su dobrodosli.
peticija je za podrsku nama koji se brinemo za ova neduzna Bozija bica....
- matan
#831 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
svi oni koji zele da nam pomognu u realizavciji ove akcije mogu to uraditi sutra nastavljamo sa akcijom,ispred AS Hose komerca na Socijalnom preko puta robota Novo Sarajevo u termin od 12 do 18 h
-
Mee
#832 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
MOLIM VAS dobro se obucite, i ponesite rukavice, napolju je KATASTROFA, ko god bude stajao tamo smrznuce se bez rukavica i debelih cizama...
Mozda je najbolje da se smjenjujete na po sat / dva..
SRETNO!!!!
Mozda je najbolje da se smjenjujete na po sat / dva..
SRETNO!!!!
-
duboka_misao
#833 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
je li iko hranio butmirce ovih dana?
-
n.nadija
#834 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sto duze pratim ovu situaciju sa ovim psima iz Butmira, dolazim do zakljucka, da je komunikacija u prvom redu, a i organizacija oko hranjenja ovih pasa koji su ostali na milost i nemilost u Butmiru, jako losa, informacija o psima su neredovne, ne zna se jel ko isao ili nije, ima li ih uopste vise dole, pa bi bilo najbolje da se okupite svi zajedno (mislim na one koji su od pocetka brinuli da ovi psi opstanu vec par mjeseci) , vidite objektivno ima li sansi da se spasu, smjeste negdje i redovno i hrane. Nije samo smjestiti ih, ostaviti ponovo i pitati se po forumu, je li neko isao da ih nahrani. Zasto nema informacija o tim psima. Vec mjesecima se vodi borba za opstanak tih pasa sa Butmira, pa bi bilo fino i da forumasi (bar oni koji ne zive dole) znaju , jeste li u stanju to spasiti, na koji nacin, kakvi su planovi itd. Ako nemate nikakvih planova niti mogucnosti, treba razmatrati i druge opcije, ali ova opcija , da su dole i da se ne ide redovno ni nahraniti, je NAJGORA i NAJTEZA za ovu "borbu opstanka".
-
duboka_misao
#835 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
znaci @n.nadija je nahranila pse? treba mi konkretan odgovor .
-
n.nadija
#836 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Da sam u Sarajevu, ali nisam, na zalost, drugo, kada bih zapocela nesto kao sto ste vi zapoceli, a to je spasavanje i borba za opstanak, onda bih to dovrsila i do kraja , po bilo kojoj cijeni. I ne ponasajte se tako arogantno, kao i uvijek, svi vidite da komunikacija vas volontera ne "stima", radite po grupicama, ne dogovarate se, pa se ne zna ni ko se zasto bori. Cesto se zapocinje spasavanje neke zivotinje, moli se za pomoc, kada se ljudi jave da pomognu, ne udostojite se ni odgovoriti, nego krenete sa "spasavanjem" druge zivotinje. Imam osjecaj, da skupljate neke poene ko ce se vise isticati na ovom forumu, a meni to nije vazno, bitan je rezultat. Znam da ste svi mladi, ali nisam znala da ste i neodgovorni. Ako imate problema, ima ljudi koji zele pomoci, ali morate i s njima kontaktirati i prihvatiti nesto ako ide u prilog zivotinjama. Ako ne zelite takvu saradnju, ne trazite ni pomoc, raditi na svoju ruku kako hocete, niko vam se nece mijesati u "posao". I jos jednom, ne budite arogantni, mnogi ljudi odustaju slati vam pomoc. Nemojte misliti da ste jedini koji pomazu zivotinje, ima ljudi koji jedva cekaju da im se finansijski pomogne i budu zahvalna, ako ne u svoje ime, u ime tih zivotinja koje nahrane.
-
duboka_misao
#837 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
znaci, niste iz sa nemate pojma o cemu se radi, ne doprinosite nichem, niste otisli nahraniti pse,i hobi vam je pisanje po forumima, pa sto ne kazete odmah....
-
n.nadija
#838 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Nisam iz SA, doprinosim vasim akcijama r e d o v n o , ali morate jednom shvatiti, da ovakvi kao ja, ne beru pare na grani i posalju, nego zapnu da ih zarade da bi poslali. Ova vasa arogancija mi je vec dugo poznata, od danas vise nikada necu otvoriti ovaj podforum, sreca pa volim toliko zivotinje, pa necu odustati da ih pomazem zbog takvih kao sto si ti i pojedinci, naci cu nekoga ko ce biti ljubazan i fino odgojen. Do vidjenja, zauvijek i tebi i takvim kao sto si ti.
-
duboka_misao
#839 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
sreca pa @n.nadja ne bere novce na grani pa posalje, mene jos placaju u kikirikiju (neoljustenom) nego, jel iko isao nahraniti butmirce?
-
jaca78
#840 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Psi na Butmiru redovno jedu, u najgorem slucaju svaki drugi dan. a to je mnogo, mnogo bolje u odnosu na to koliko jedu ostale lutalice u Sarajevu. I molim vas da jednom konacno shvatite da te pse hrani grupa od 4-5 ljudi, koji imaju i svoje obaveze, poslove itd. i da ne mozemo bas po cijeli dan forumatin.nadija wrote:Sto duze pratim ovu situaciju sa ovim psima iz Butmira, dolazim do zakljucka, da je komunikacija u prvom redu, a i organizacija oko hranjenja ovih pasa koji su ostali na milost i nemilost u Butmiru, jako losa, informacija o psima su neredovne, ne zna se jel ko isao ili nije, ima li ih uopste vise dole, pa bi bilo najbolje da se okupite svi zajedno (mislim na one koji su od pocetka brinuli da ovi psi opstanu vec par mjeseci) , vidite objektivno ima li sansi da se spasu, smjeste negdje i redovno i hrane. Nije samo smjestiti ih, ostaviti ponovo i pitati se po forumu, je li neko isao da ih nahrani. Zasto nema informacija o tim psima. Vec mjesecima se vodi borba za opstanak tih pasa sa Butmira, pa bi bilo fino i da forumasi (bar oni koji ne zive dole) znaju , jeste li u stanju to spasiti, na koji nacin, kakvi su planovi itd. Ako nemate nikakvih planova niti mogucnosti, treba razmatrati i druge opcije, ali ova opcija , da su dole i da se ne ide redovno ni nahraniti, je NAJGORA i NAJTEZA za ovu "borbu opstanka".
-
darprirode
#841 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
jaca78 wrote:Psi na Butmiru redovno jedu, u najgorem slucaju svaki drugi dan. a to je mnogo, mnogo bolje u odnosu na to koliko jedu ostale lutalice u Sarajevu. I molim vas da jednom konacno shvatite da te pse hrani grupa od 4-5 ljudi, koji imaju i svoje obaveze, poslove itd. i da ne mozemo bas po cijeli dan forumatin.nadija wrote:Sto duze pratim ovu situaciju sa ovim psima iz Butmira, dolazim do zakljucka, da je komunikacija u prvom redu, a i organizacija oko hranjenja ovih pasa koji su ostali na milost i nemilost u Butmiru, jako losa, informacija o psima su neredovne, ne zna se jel ko isao ili nije, ima li ih uopste vise dole, pa bi bilo najbolje da se okupite svi zajedno (mislim na one koji su od pocetka brinuli da ovi psi opstanu vec par mjeseci) , vidite objektivno ima li sansi da se spasu, smjeste negdje i redovno i hrane. Nije samo smjestiti ih, ostaviti ponovo i pitati se po forumu, je li neko isao da ih nahrani. Zasto nema informacija o tim psima. Vec mjesecima se vodi borba za opstanak tih pasa sa Butmira, pa bi bilo fino i da forumasi (bar oni koji ne zive dole) znaju , jeste li u stanju to spasiti, na koji nacin, kakvi su planovi itd. Ako nemate nikakvih planova niti mogucnosti, treba razmatrati i druge opcije, ali ova opcija , da su dole i da se ne ide redovno ni nahraniti, je NAJGORA i NAJTEZA za ovu "borbu opstanka".
@n.nadija necu da opet ulazim u prepucavanja, a to sto kazes da su informacije neredovne ljudi nemaju vremena da pisakraju, cuke jedu dobro, dobre su i zive 100 puta bolje od mase lutalica,cak nece da jedu ni bobice nego samo konzerve, a kad je pas gladan sve jede i ja se prva svaki dan suocavam s tim kao i svi...prema tome dosta suplje price samo djela..ako hoces pomozi ako neces suti bolje ti je..
ide li iko danas na butmir?
-
amelino
#842 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ja sam ih nahranila kada sam stigla iz Tesnja, dogovaramo se telefonom ko ide kada da ih hrani. Istina ne pisemo svaki dan da li su nahranjeni kao prije, ali su svaki ili svaki drugi dan nahranjeni , ne brinite. Vama hvala za pomoc koju nam saljete od pocetka za Butmir i pse na Butmiru.
Planovi su sljedeci: Skloniti ih i udomiti ih. Zimu ce kao i bezbroj pasa provesti u improvizovanim sklonistima na Butmiru ili u stali koju ganajmo da dobijemo na koristenje. Ici ce za HR ili za EU, jedan po jedan, prvenstveno ovi sterilizovani/kastrirani koji su zasad jedini pitomi, znaju na povodac i druzeljubivi su, onda polako i ostali.
Sutra vracamo Medu na Butmir , jer je od danas na neplacenom a i nogica mu se oporavila i naravno nastavljamo ih hraniti
Ova akcija ce se zavrsiti i necemo prestati hraniti pse, ne brinite.
Hrana za Butmir se stalno skuplja.
Hvala svima koji nam pomazu!!!
Planovi su sljedeci: Skloniti ih i udomiti ih. Zimu ce kao i bezbroj pasa provesti u improvizovanim sklonistima na Butmiru ili u stali koju ganajmo da dobijemo na koristenje. Ici ce za HR ili za EU, jedan po jedan, prvenstveno ovi sterilizovani/kastrirani koji su zasad jedini pitomi, znaju na povodac i druzeljubivi su, onda polako i ostali.
Sutra vracamo Medu na Butmir , jer je od danas na neplacenom a i nogica mu se oporavila i naravno nastavljamo ih hraniti
Ova akcija ce se zavrsiti i necemo prestati hraniti pse, ne brinite.
Hrana za Butmir se stalno skuplja.
Hvala svima koji nam pomazu!!!
-
amelino
#843 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Akcija je bila uspjesna - skupljeno je 260KM i mnogo, mnogo hrane!!! Butmir je nahranjen, ali je stanje haoticno zbog snijega...Svi su promrzli, posebno kucici:( Pomozite nam da im pomognemo!!
Hitno se moramo organizovati da ocistimo rusevinu u kojoj svi spavaju i da stavimo sjeno/slamu i zatvorimo daskama/najlonom ili sl. mjesta kroz koja ulazi kisa i snijeg u rusevinu gdje borave...
Hvala svima koji su nam se pridruzili danas u akciji skupljanja hrane i novcanih doprinosa za sve pse na ulici i njihovom zbrinjavanju!!!
Hitno se moramo organizovati da ocistimo rusevinu u kojoj svi spavaju i da stavimo sjeno/slamu i zatvorimo daskama/najlonom ili sl. mjesta kroz koja ulazi kisa i snijeg u rusevinu gdje borave...
Hvala svima koji su nam se pridruzili danas u akciji skupljanja hrane i novcanih doprinosa za sve pse na ulici i njihovom zbrinjavanju!!!
-
jaca78
#844 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
danas opet bili na butmiru. psi manje-vIse dobro. najveci dio legla kucica nedostaje. danas smo vidjeli novog psa, koji nije imao skoro citavu zadnju nogu. pobjegao je kad je skontao da se priblizavamo pa nismo mogli vidjeti je li povreda stara ili nova

- SenSen
#845 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@jaca78: O kojem je to leglu rijec? Da nije ono osam malih sa mamom? Pitala sam ranije za njih..
-
jaca78
#846 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
jeste, na njih sam mislila. dio na kojem su oni bili je poplavio i oni su se razisli
mama je i dalje tu
-
Mee
#847 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jaco, kako je proshlo danas?
-
jaca78
#848 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
danas bila na terenu
ali cujem da je akcija bila uspjesna
- Dogman
#849 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hrane je skupljeno najvise do sada, a novac jos nismo prebrojali.
-
Mee
#850 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Rekoh ja, Mercator je Mercator