Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#826 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Ljepši su sadašnji bijeli dresovi od plavih. ako već moramo igrati u Legea opremi, neka to bude bijela kombinacija kad to pravila dozvoljavaju
- BarbaDue
#827 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Ma ebo dresove, sto se mene tice nek' igraju i bRez njih (titami nisam derpe
) samo neka dobro igraju, i brate neka pobjeđuju 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#828 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Adidas i Puma su jedne od najcuvenijih i najjacih sportskih marki na svijetu. No, to najvjerovatnije ne bi bilo tako da braca Adolf (Adi) i Rudolf Dassler nisu prije vise od sezdeset godina imali svadju. Njih dvojica su 1924. godine u Beierse Herzogenaurach-u osnovali skromnu fabriku obuce "Gebruder Dassler Sportschuhfabrik". U vrijeme 2. svjetskog rata braca su, kao osvjedoceni pripadnici nacistickog pokreta, pravili i isporucivali vojnicke cizme za Wehrmacht. Braca su cesto dolazila u sukobe oko strategije firme, i nakon rata Rudolf odlucuje da samostalno pocne i osniva vlastitu firmu pod nazivom "Puma Schuhfabrik".
Jucer je objavljeno da su "ratne sjekire" izmedju ove dvije firme zakopane. 21. septembra ce biti odigrana fudbalska utakmica izmedju uposlenika firme "Adidas" i "Puma". Isti dan ce direktor "Adidasa" - Herbert Heiner i direktor "Pume" - Jochen Zeitz, simbolicno, jedan drugome pruziti ruku. Nakon utakmice, uposlenici obje firme idu zajedno na filmsku predstavu "Day after Peace" Jeremy Gilley-a.
Jucer je objavljeno da su "ratne sjekire" izmedju ove dvije firme zakopane. 21. septembra ce biti odigrana fudbalska utakmica izmedju uposlenika firme "Adidas" i "Puma". Isti dan ce direktor "Adidasa" - Herbert Heiner i direktor "Pume" - Jochen Zeitz, simbolicno, jedan drugome pruziti ruku. Nakon utakmice, uposlenici obje firme idu zajedno na filmsku predstavu "Day after Peace" Jeremy Gilley-a.
-
sarajevsko_pivo
#829 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Hocemo novi dressssssssssssssssssssssssssssssss 
- loco_loco
#830 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Gdje su oni sto vazda imaju izvor u savezu i govore da ce nam umbro adidas i neke druge firme biti sponzor?:) hahhaha, evo ja iz pouzdanih izvora, 100% sam siguran da ce opet biti legea sponzor..jaki su mi izvori

-
sarajevsko_pivo
#831 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Nema vise Legea na reklami:

- bijelo_dugme
#832 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Zanimljivo, znaci igramo bez (zvanicnog) sponzora. Izgleda da sada placaju 100% u gotovini...
-
Blueboy-
#833 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Valjda je bilo neki ponuda, mozda protiv estonije bude bas sa novim dresovima:-)bijelo_dugme wrote:Zanimljivo, znaci igramo bez (zvanicnog) sponzora. Izgleda da sada placaju 100% u gotovini...
na web stranici je jos reklama legea.
- karanana
#834 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
a moze li mi neko objasniti sta je ono na legeinom dresu sto je priljepljeno i prekriveno sa bijelim i plavim naljepnicama, sa slika od prije 5-6 postova?
izgleda katastrofalno.
izgleda katastrofalno.
-
Richard Peti
- karanana
#836 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
kako bola nema? eno je iza cirine velike glavurine. samo se EA vidi.sarajevsko_pivo wrote:Nema vise Legea na reklami:
evo ti kadar iz drugog ugla:

- bijelo_dugme
#837 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Evo kakva je ponuda bila. Munja i Iljo sjednu u avion pravac Milano, malo prosetaju, rucak, pa malo meze, naravno na racun saveza. Kasnije odu u Napoli ili gdje je vec sjediste Legee, i kazu: "Zadovoljni smo ako nam od sada dajete samo 50%, ali zato hoce mo gotovinu"Blueboy- wrote:Valjda je bilo neki ponuda, mozda protiv estonije bude bas sa novim dresovima:-)bijelo_dugme wrote:Zanimljivo, znaci igramo bez (zvanicnog) sponzora. Izgleda da sada placaju 100% u gotovini...
Munja sretan, Legea sretna i to je to, boli njih qrac sto ce nas Legea brukati i sto smo jedina drzava u Evropi bez zvanicnog dresa...
Pokriveni su znakovi Legee. FIFA i UEFA su zabranile reklamu na dresovima drzava, a posto su znakovi legee ogromni oni su po definiciji reklama. I umjesto da smanje i naprave novi dres, ipak smo mi njima glavna ekipa, oni uzmu 2-3 plave kocke i zakrpe logo.a moze li mi neko objasniti sta je ono na legeinom dresu sto je priljepljeno i prekriveno sa bijelim i plavim naljepnicama, sa slika od prije 5-6 postova?
izgleda katastrofalno.
- bijelo_dugme
#838 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Protiv Belgije ja mislim:

Eh ovo ako je normalno....

Eh ovo ako je normalno....
-
sarajevsko_pivo
#839 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Cak Estonija ima dobar Nike dress, taman za nas. 
- byNelle
#840 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Legea izdala novi katalog 2009/2010 ... Mozda ovdje traziti novi dres za baraz , eventualno SP2010.
http://www.legea.com/site/catalog/
http://www.legea.com/site/catalog/
- A1fa
#841 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Bas sam nesto gledao, da ne znam da je u nas Legea a u njih Nike, pomislio bih da Estonci imaju dresove sa pijace a mi neku izvikanu marku! Jest da Legea (jos) nije ono sto vecina zeli da vidi na nasim reprezentativcima, ali ovi novi dresovi su mi se bas svidjeli, barem kroj i kako izgledaju na nogometasima. Da ne govorim da su one crne duxerice koje imaju na sebi prije meca bas sminkasarajevsko_pivo wrote:Cak Estonija ima dobar Nike dress, taman za nas.
- scheph
#842 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
bolje nek igraju u duxericama 
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#843 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Ako su one trenerke šminka, ja nisam John Travolta.
- A1fa
#844 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
eto i nek nisu, al Legea se definitivno popavlja, to je ocigledno. Bijeli garnitura nije ista kao ova plava, to se takodjer primjeti. Ali vala oni estonski Nike dresovi izgledaju kao spavachice, i ono je bezvezeHalleluhwah wrote:Ako su one trenerke šminka, ja nisam John Travolta.
- battan-
#845 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Legea je amaterska firma i mi imamo najgore dresove u cijeloj Evropi ako ne i gore. Mi smo jedina drzava u kojoj reprezentativci nemaju istu opremu....A1fa wrote:eto i nek nisu, al Legea se definitivno popavlja, to je ocigledno. Bijeli garnitura nije ista kao ova plava, to se takodjer primjeti. Ali vala oni estonski Nike dresovi izgledaju kao spavachice, i ono je bezvezeHalleluhwah wrote:Ako su one trenerke šminka, ja nisam John Travolta.

,
O duksericama da nepricam, jedni nose zute, drugi bijele a treci crne...
- A1fa
#846 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
E jebi ga sad battane, u nas nista ne moze bez preseravanja...samo oni koji u fudbalu prate eventualno utakmice kad reprezentacija igra mogu staviti ovu sliku i zaokruziti na njoj razlicite kopacke i onda jos to sve podebljati onom frazom TO SAMO U NAS IMA...battan- wrote:Legea je amaterska firma i mi imamo najgore dresove u cijeloj Evropi ako ne i gore. Mi smo jedina drzava u kojoj reprezentativci nemaju istu opremu....A1fa wrote:eto i nek nisu, al Legea se definitivno popavlja, to je ocigledno. Bijeli garnitura nije ista kao ova plava, to se takodjer primjeti. Ali vala oni estonski Nike dresovi izgledaju kao spavachice, i ono je bezveze
,
O duksericama da nepricam, jedni nose zute, drugi bijele a treci crne...

- battan-
#847 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
A1fa wrote:E jebi ga sad battane, u nas nista ne moze bez preseravanja...samo oni koji u fudbalu prate eventualno utakmice kad reprezentacija igra mogu staviti ovu sliku i zaokruziti na njoj razlicite kopacke i onda jos to sve podebljati onom frazom TO SAMO U NAS IMA...battan- wrote:Legea je amaterska firma i mi imamo najgore dresove u cijeloj Evropi ako ne i gore. Mi smo jedina drzava u kojoj reprezentativci nemaju istu opremu....A1fa wrote:eto i nek nisu, al Legea se definitivno popavlja, to je ocigledno. Bijeli garnitura nije ista kao ova plava, to se takodjer primjeti. Ali vala oni estonski Nike dresovi izgledaju kao spavachice, i ono je bezveze
,
O duksericama da nepricam, jedni nose zute, drugi bijele a treci crne...![]()
Ko prica o kopackama? Pogledaj carape i sorceve...
- A1fa
#848 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Evo stucne gledam i ne kontam na sta mislis?? Ko to na ovoj slici ima razlicite stucne?? A sto se sorceva tice, ovo je stara garnitura na kojoj je legein znak na sorcu bio prevelik pa je kod nekih zatamnjen a kod nekih skinut skroz. To je do nasih iz saveza sto nisu narucili novu kolekciju!battan- wrote:Ko prica o kopackama? Pogledaj carape i sorceve...
-
yurebure
#849 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Ma makar i igrali u WINK sportskoj opremi,samo je bitno da pobjedjujemo i da odemo u Afriku!!!!!!! 
- battan-
#850 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Stara garnitura? Vidis da je tu i Nemanja Supic sto znaci da je ova slika nije starija od 6-7 mjeseci. A do naseg saveza je krpiti opremu je? Sigurno i estonci i njemci naruce opremu pa savez krpi, cupa i farba da bi zadovoljili uefu jelde? I na novoj kolekciji se krpi, kako Legea nakon 7-8 mjeseci krpljena jos nije saznala za zakone uefe?A1fa wrote:Evo stucne gledam i ne kontam na sta mislis?? Ko to na ovoj slici ima razlicite stucne?? A sto se sorceva tice, ovo je stara garnitura na kojoj je legein znak na sorcu bio prevelik pa je kod nekih zatamnjen a kod nekih skinut skroz. To je do nasih iz saveza sto nisu narucili novu kolekciju!battan- wrote:Ko prica o kopackama? Pogledaj carape i sorceve...
Mi smo jedina drzava u evropi sto krpi dresovi i jos gore, mi smo jedina drzava na svijetu u kojoj igraci ne nose istu opremu. Jedan nosi crne kocke, drugi bijele, treci plave...
I da jos nesta pitam, koji je nas prvi dres!? Plavi ili bijeli? Pitaj Hrvata, Francuza, Armenca, Estonca itd koji je njihov prvi dres i svi ce ti znat odgovoriti, dok u nas ni savez nezna...