BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Real Khan
#827 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
@Edine, možda se pogrešno razumiju forumaši, ali ja vidim da smo svi protiv saveza i podržavamo borbu BHF protiv istih. Ali, nipošto ne mogu podržavati METODU koja podrazumijeva paljenje baklji na utakmicama kvalifikacija za SP i dovođenje u opasnost da sav trud igrača propadne zbog (najavljene) DISKVALIFIKACIJE. Već smo o tome pisali na drugim mjestima, ali ću potcrtati još jednom: čak i da nas diskvalifikuju iz takmičenja, da Savez mora platiti 3 milijarde Eura kazne, to opet NEĆE SMIJENITI gamad. Kontaš? Borba protiv saveza se može voditi na milion načina, ali prekidi utakmica i diskvalifikacija sigurno NISU jedan od dobrih načina.Edin H. wrote:BSn wrote:Ukratko:
Naprijed BiH!
Savez napolje!
Huligani, mrs s tribina!
Grohotom se nasmijah![]()
Kako to mislis da BiH moze ici kontinuirano naprijed sa istim ljudima u Savezu? Citas li ti malo sta se desava nakon ove utakmice gdje i Sergeja proglasise petom kolonom?
S obzirom da si deklarativno za smjenu ljudi iz Saveza predlazem da napises peticiju, skupis jedno 40-tak potpisa, urucis Munibu i siguran sam da ce te poslusatii istoga momenta prepustiti svoje pozicije nekorumpiranima, boljima i sposobnijima.
Proglasiti bosanskohercegovacke (ponavljam ne bosnjacke, nego BiH) patriote, ljude koji se kako znaju i umiju bore za ozdravljenje BH fudbala i uz to daju podrsku nasoj reprezentaciji na svakoj utakmici huliganima je vise nego neumjesno.
Ali dobro, rezervisi sto kod Colpe, mozda naletis na Muniba, mozda ti i plati koju pivu...
By the way: utakmicu u Genku je dobila bakljada, sto potvrdise i belgijski selektor, i Sergej, i Dzeko i Misimovic ...
Izjavise Belgijanci da su se osjecali kao da igraju u Bosni.
I jos jedna manje bitna informacija: nisam clan BHF-a, ali premda, istini za volju kadkada znaju sebi dati previse oduska u principu podrzavam njihovu borbu.
- shalla
#828 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ma konta on to, konta to i moja 14-godišnja sestra al vidiš da ima likova koji pucaju kontru od početka i tačka. Al kontriraju sa nečim u što ne vjeruju ni djeca po ulici al hajd...Real Khan wrote:@Edine, možda se pogrešno razumiju forumaši, ali ja vidim da smo svi protiv saveza i podržavamo borbu BHF protiv istih. Ali, nipošto ne mogu podržavati METODU koja podrazumijeva paljenje baklji na utakmicama kvalifikacija za SP i dovođenje u opasnost da sav trud igrača propadne zbog (najavljene) DISKVALIFIKACIJE. Već smo o tome pisali na drugim mjestima, ali ću potcrtati još jednom: čak i da nas diskvalifikuju iz takmičenja, da Savez mora platiti 3 milijarde Eura kazne, to opet NEĆE SMIJENITI gamad. Kontaš? Borba protiv saveza se može voditi na milion načina, ali prekidi utakmica i diskvalifikacija sigurno NISU jedan od dobrih načina.Edin H. wrote:BSn wrote:Ukratko:
Naprijed BiH!
Savez napolje!
Huligani, mrs s tribina!
Kako to mislis da BiH moze ici kontinuirano naprijed sa istim ljudima u Savezu? Citas li ti malo sta se desava nakon ove utakmice gdje i Sergeja proglasise petom kolonom?
S obzirom da si deklarativno za smjenu ljudi iz Saveza predlazem da napises peticiju, skupis jedno 40-tak potpisa, urucis Munibu i siguran sam da ce te poslusatii istoga momenta prepustiti svoje pozicije nekorumpiranima, boljima i sposobnijima.
Proglasiti bosanskohercegovacke (ponavljam ne bosnjacke, nego BiH) patriote, ljude koji se kako znaju i umiju bore za ozdravljenje BH fudbala i uz to daju podrsku nasoj reprezentaciji na svakoj utakmici huliganima je vise nego neumjesno.
Ali dobro, rezervisi sto kod Colpe, mozda naletis na Muniba, mozda ti i plati koju pivu...
By the way: utakmicu u Genku je dobila bakljada, sto potvrdise i belgijski selektor, i Sergej, i Dzeko i Misimovic ...
I jos jedna manje bitna informacija: nisam clan BHF-a, ali premda, istini za volju kadkada znaju sebi dati previse oduska u principu podrzavam njihovu borbu.
Edine kralju, jel ti fakat živiš u tolikoj zabludi i misliš da bakljade i ostala sranja štete onim govnima u savezu??? Štete malo morgen, što kaže real khan to može nanijeti štetu samo ovoj istorijskoj prilici da se nađemo na nekom velikom takmičenju pa da i mi osjetimo kako je to navijati za svoju repku na SP ili EP... Budi iskren pa reci da li bi ti bilo drago da zbog takvog načina "protesta" jednom Džeki ili Misketu propadne sve ono što su uradili u ovim kvalifikacijama? Da im se ugrozi prilika da zablistaju na velikoj sceni, da se Džeki ili Ibiševiću upropasti prilika da možda zabiju gol jednoj Italiji, Brazilu, Francuskoj? Eto budi fer pa reci da li bi ti bilo drago da dođe do toga?
P.S. Ovi momci čine nešto što je do juče u ovoj zemlji bilo nemoguće, da npr. jedan rodoljub petković skače kao malo dijete kad smo zabili prvi gol ili da lik koji je u ratu izvještavao kao novinar iz herceg-bosne dođe na tekmu u BH dresu... I zbog toga mi je puno srce i nekako se nadam da će polako i ovo usrano stanje u zemlji da krene nabolje
- Vodenjak
#829 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
E zbog ovog posta bi nam vi moderatori trebali malo obnoviti ove smajlice!mIRCerka wrote:bla bla bla...
Mislim da se Bosna i Hercegovina kao drzava treba otcijepiti od Zemlje kao planete, jer smo najjaci i najpametniji...samo ne kontam kako se ovdje svakih 50ak godina pobijemo medjusobno onda...
PUSITITE NAS STRATEZI VAJNI da uzivamo u pobjedi i ovom osjecaju, kad vec inace svakodnevno grcamo u govnima, pusitite nas sad na miru i strategiju pokrenite u Julu mjesecu ove godine...
Ohanite tako vam svega...
Pa da ko coJek, rahat, dam mIRCi jednu malu pusicu!
- Epitop
#830 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Protiv Saveza se bori u kantonalnim ligama pa dalje do Premier Lige, nije mjesto A reprezentacija da se to riješava u trenutku kada imamo realne šanse za rezultat. Ovi što se ko navodno bore protiv NS/FS BiH bih preporučio da pogledaju jednu utakmicu juniora ili utakmicu kantonalne lige da vidite koja je to lakrdija kad sudci preuzmu stvar u svoje ruke, a svi klubovi su krivi i nema nevinih, a koliko god da volimo svoje timove svi štimaju sa sudijama.
Pogledate po 10 utakmica godišnje i mislite to je čitav problem.
Napisao sam ovdje par stranica prije, kuća se gradi od temelja koji je u pionirskim ligama i kantonalnim ligama, a ne od A reprezentacije. Pogrešan vam je metod borbe.
Pogledate po 10 utakmica godišnje i mislite to je čitav problem.
Napisao sam ovdje par stranica prije, kuća se gradi od temelja koji je u pionirskim ligama i kantonalnim ligama, a ne od A reprezentacije. Pogrešan vam je metod borbe.
-
LSD
#831 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
E kako se boriti protiv bande iz NS??Real Khan wrote:@Edine, možda se pogrešno razumiju forumaši, ali ja vidim da smo svi protiv saveza i podržavamo borbu BHF protiv istih. Ali, nipošto ne mogu podržavati METODU koja podrazumijeva paljenje baklji na utakmicama kvalifikacija za SP i dovođenje u opasnost da sav trud igrača propadne zbog (najavljene) DISKVALIFIKACIJE. Već smo o tome pisali na drugim mjestima, ali ću potcrtati još jednom: čak i da nas diskvalifikuju iz takmičenja, da Savez mora platiti 3 milijarde Eura kazne, to opet NEĆE SMIJENITI gamad. Kontaš? Borba protiv saveza se može voditi na milion načina, ali prekidi utakmica i diskvalifikacija sigurno NISU jedan od dobrih načina.Edin H. wrote:BSn wrote:Ukratko:
Naprijed BiH!
Savez napolje!
Huligani, mrs s tribina!
Navedi samo jedan nacin...ne treba milion vec SAMO JEDAN!!
pa hajde mudrac,koji je to nacin...što ne mogu filozofa iz amerike što se javljaju i pricaju o milionima nacina
-
palermo
#832 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Nije mi jasna poenta ovog što si rekao. Naravno da je Blažević uposlenik reprezentacije, al u ovom trenutku uposlenik koji dobro radi. I čini mi se da nitko ovdje nije iskazao nekakvu osobitu emociju spram Ćire, osim radosti zbog postizanja uspjeha reprezentacije Bosne i Hercegovine.I ljudi su samo primijetili da u tome ima i zasluga Ćire Blaževića.BaileyS wrote:Ciro Blazevic je uposlenik nase reprezentacije a Mesa, Hadzibegic, Barbarez su bh legende, ljudi koji su je stvarali. Treba razdvojiti te dvije stvari. Malo se okurazio nakon ovih pobjeda pa misli moze udarati po kome mu ceif ali spustit ce se na zemlju. Dosao je kao peder, trenutno je "majstor" a otici ce kako je i dosao.
Ovo sa Blazevicem i bh reprezentacijom je brak iz obostranog interesa i to treba na taj nacin posmatrati, bez ikakvih emocija.
Meša i Faruk su legende bh fudbala, naravno,al su pored toga i ljudi koji nisu svoj uspješni trenerski zanat stavili na raspolaganje ovoj zemlji. I to je činjenica.
Iskreno, ja ne bih volio da Ćiro ode kao peder iz ove zemlje, više bih volio da ode kao majstor.Nadam se da bi i ti to volio.Čisto, zbog obostranog interesa.
P.S
Sergeja ne spominjem, on je naravno iznad svih
-
palermo
#833 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Pa recimo bojkotom utakmica prve lige (ili kao je već zovu, premijer) Al jok, kad pogledaš tamo teme o sarajevu, želji, čeliku i inim, to nikome ne pada na pamet. Čak štaviše tu se vode velike diskusije oko toga jel halfa igra ovaj ili onaj, jesu robijaši jači od manijaka, a ovi opet od fukara itd, jel sudija pokrao ili nije. Jebeš ga, ja kad čitam te teme ( a na njima , iskreno govoreći, često pišu najveći zagovornici ovih drastičnih akcija protiv saveza i reprezentacije) pomislim, jebo te pa ovo je pravo prvenstvo.LSD wrote:[]E kako se boriti protiv bande iz NS??
pa hajde mudrac,koji je to nacin...što ne mogu filozofa iz amerike što se javljaju i pricaju o milionima nacina
Najakše je rušiti ono što je zajendičko (reprezentaciju) a ne dirati ono što je samo moje (klub).
-
elSaik
#834 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Znači Savez ćemo otjerati tako što će se ugasiti domaći klubovi? Zanimljiva ideja.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#835 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ja nikada ni pod kojim uslovima Sarajevo ne mogu bojkotovati
Mogu se buniti,demonstrirati,tuci se za njegove boje,napadati upravu,kritikovati igrace ,pojedince,sviju..ali utakmica Sarajeva se ne bojkotuje.
Zbog utakmica Sarajeva se odgadjaju godisnji odmori,bjezi sa predavanja na faxu,bjezi sa posla...odgadja vjencanje...
Ko skonto skonto,taj je i dalje na tribini svoga kluba,koji god da je to
,a ko ne konta zasto ja ovako pisem taj ce me vjerovatno ispljuvati sada,ali me hladno boli briga.
Boli neka stvar Usanovica,Ilju i Colakovica sto recimo sutra nebi bio ni jedan jedini navijac na tekmi Sarajevo-Borac,njima ni iz djepa ni u djep..bas ih K boli ,sto se nebi reko za tekme reprezentacije,ali eto
Jedva cekam sutra 16.00h i ludilo na tribini i tekmu sa Borcem

Mogu se buniti,demonstrirati,tuci se za njegove boje,napadati upravu,kritikovati igrace ,pojedince,sviju..ali utakmica Sarajeva se ne bojkotuje.
Zbog utakmica Sarajeva se odgadjaju godisnji odmori,bjezi sa predavanja na faxu,bjezi sa posla...odgadja vjencanje...
Ko skonto skonto,taj je i dalje na tribini svoga kluba,koji god da je to
Boli neka stvar Usanovica,Ilju i Colakovica sto recimo sutra nebi bio ni jedan jedini navijac na tekmi Sarajevo-Borac,njima ni iz djepa ni u djep..bas ih K boli ,sto se nebi reko za tekme reprezentacije,ali eto
Jedva cekam sutra 16.00h i ludilo na tribini i tekmu sa Borcem
-
palermo
#836 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ne , savez ćemo otjerati tako što ćemo ugasiti reprezentaciju.Zanimljiva ideja.elSaik wrote:Znači Savez ćemo otjerati tako što će se ugasiti domaći klubovi? Zanimljiva ideja.
Mislim, samo upotrebljavam tvoju logiku.
- and
#837 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
svaka čast momcima,napokon imamo pravu reprezentaciju.6 bodova u 2 utakmice to mogu samo vrhunske ekipe.imamo ekipu koja nikoga ne respektuje i koja ide svakoga da pregazi.protiv malih ekipa se ne zadovoljavaju sa 2-3 gola,ide se zasad do 7,ovi malo jači,stane se na 4 u gostima.pa svaka čast.takvo samopouzdanje i sigurnost u sebe do sada nisam vidio.iako dobar dio igrača nedostaje nijednom nisu kukali.za mene je genk bio vrhunac fudbala,pola stadiona naših navijača,odličan tv prenos,pobjeda,vrhunski golovi komada 4.poslije svega džeko kaže da im još nešto imaju u zenici pokazati i pokažu im.
prije utakmice bio sam pun nekakve pozitivne enegije,momci su djelovali sigurni u sebe.išli su po pobjedu,a ja sam im vjerovao.početak u genku je bio kao iz bajke.kada smo primili gol pomislio sam evo opet po starom,sad ćemo standardno izgubiti.međutim,tek tada počinje fudbalska bajka majstora koje je taj gol izgleda samo naljutio.
zenica,opet sam se pribojavao,sad će bosanci opet po starom,glupi poraz i prospeš sve ono što si donio iz belgije.ali dijamant za 4 minute pokaza belgijancima da su džaba dolazili,i momci su rutinski priveli utakmicu kraju.malo se strepilo nakon gola belgije,ispostavilo se bez razloga.
džeko i miske već sutra igraju utakmicu sezone u klubu gdje zarađuju hljeb.utakmicu sezone za wolfsburg,ali svi momci su u 7 dana dali 200% svojih mogućnosti,ginuli za državni dres i donijeli nam toliko radosti i ponosa.
prije utakmice bio sam pun nekakve pozitivne enegije,momci su djelovali sigurni u sebe.išli su po pobjedu,a ja sam im vjerovao.početak u genku je bio kao iz bajke.kada smo primili gol pomislio sam evo opet po starom,sad ćemo standardno izgubiti.međutim,tek tada počinje fudbalska bajka majstora koje je taj gol izgleda samo naljutio.
zenica,opet sam se pribojavao,sad će bosanci opet po starom,glupi poraz i prospeš sve ono što si donio iz belgije.ali dijamant za 4 minute pokaza belgijancima da su džaba dolazili,i momci su rutinski priveli utakmicu kraju.malo se strepilo nakon gola belgije,ispostavilo se bez razloga.
džeko i miske već sutra igraju utakmicu sezone u klubu gdje zarađuju hljeb.utakmicu sezone za wolfsburg,ali svi momci su u 7 dana dali 200% svojih mogućnosti,ginuli za državni dres i donijeli nam toliko radosti i ponosa.
-
mostarac
#838 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Bojkot ne bi donio uspjeh, ali ovo sto cu ti sad iznijeti jedino moze srusiti savez. Dvije su faze, a sve skupa traje mjesec maksimalno dva mjeseca.-LIBERO- wrote:Ja nikada ni pod kojim uslovima Sarajevo ne mogu bojkotovati![]()
Zbog utakmica Sarajeva se odgadjaju godisnji odmori,bjezi sa predavanja na faxu,bjezi sa posla...odgadja vjencanje...![]()
![]()
Ko skonto skonto,taj je i dalje na tribini svoga kluba,koji god da je to,a ko ne konta zasto ja ovako pisem taj ce me vjerovatno ispljuvati sada,ali me hladno boli briga.
![]()
Jedva cekam sutra 16.00h i ludilo na tribini i tekmu sa Borcem![]()
Prva faza je da se Manijaci, HZ, Red Army, Fukare, Robijasi i sve ostale navijacke grupe lojalne reprezentaciji lijepo dogovore da svaku utakmicu njihovih klubova MIRNO I BEZ NASILJA prekinu ulaskom na teren i jednostavnim sjedanjem na teren. Svako kolo bi se tako prekinule 3-4 ili vise utakmica i prvenstvo bi bilo dovedeno u pitanje tj. UEFA ga sasvim sigurno ne bi priznala kao regularno i umjesala bi prste, jer joj je to posao, i postavila ultimatume za rad saveza
Nakon toga slijedi druga faza a to je skupstina saveza i izbor novog rukovodstva sto bi UEFA sasvim sigurno zahtjevala. Tu stupaju na scenu klubovi i Sarajevo nek predlozi Hazidbegica, Zeljo nek predlozi Bazdarevica, Velez Bajevica itd i dobices izvrsni odbor saveza za ponos. Al tu se postavlja onda nekoliko pitanja. Prvo pitanje je koliko vas je spremno zrtvovati jednu eventualnu sezonu u evropi ili opstanak u ligi kao sto je slucaj s Velezom, da bi se srusio savez? Drugo pitanje je koliko navijacke skupine zaista predstavljaju nesto do cega je klubovima stalo pa da Sarajevo, Velez, Zeljo, Celik predloze ljude koje navijaci hoce za celna mjesta u savezu? Trece pitanje je zele li te navijacke skupine ovakvu ligu i odgovara li im ona i jesu li spremne da se bore za promjene. Jedini nacin da se izbori za promjene u savezu je totalno devastiranje ove i ovakve premier lige, na sto UEFA sasvim sigurno ne bi ostala mirna i cutke posmatrala jer koliko god to izgledalo kao fraza kad oni kazu "WE CARE ABOUT FOOTBALL" to bas i nije obicna floskula. Samo totalno razvaljivanje premier lige moze donijeti promjene u savezu, a da bi se to ucinilo navijacke skupine moraju staviti opsti interes svih ispred trenutnog jednosezonskog interesa svog kluba. Kad navijacke skupine na to budu spremne i savez ce polozit oruzje. Do tad imamo ovakav savez i on se nikad, nikad i nikad nece moci srusiti protestima na ferhadiji i ispadima na utakmicama reprezentacije jer nije problem ovog saveza ni Munib Usanovic, ni Ahmet Pasalic, ni Iljo Dominkovic. Oni nit su sta krivi, nit su problem. Oni su kriminalci koji su tu prisutni jer su ih tamo postavili Velez, Sarajevo, Zeljo, Celik, Sloboda, Zrinjski, Jedinstvo, Borac i samo koriste situaciju i rade ono sto najbolje znaju - kradu.
-
LSD
#839 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Znaci uci u teren i sjesti i to je to,jelmostarac wrote:Bojkot ne bi donio uspjeh, ali ovo sto cu ti sad iznijeti jedino moze srusiti savez. Dvije su faze, a sve skupa traje mjesec maksimalno dva mjeseca.-LIBERO- wrote:Ja nikada ni pod kojim uslovima Sarajevo ne mogu bojkotovati![]()
Zbog utakmica Sarajeva se odgadjaju godisnji odmori,bjezi sa predavanja na faxu,bjezi sa posla...odgadja vjencanje...![]()
![]()
Ko skonto skonto,taj je i dalje na tribini svoga kluba,koji god da je to,a ko ne konta zasto ja ovako pisem taj ce me vjerovatno ispljuvati sada,ali me hladno boli briga.
![]()
Jedva cekam sutra 16.00h i ludilo na tribini i tekmu sa Borcem![]()
Prva faza je da se Manijaci, HZ, Red Army, Fukare, Robijasi i sve ostale navijacke grupe lojalne reprezentaciji lijepo dogovore da svaku utakmicu njihovih klubova MIRNO I BEZ NASILJA prekinu ulaskom na teren i jednostavnim sjedanjem na teren. Svako kolo bi se tako prekinule 3-4 ili vise utakmica i prvenstvo bi bilo dovedeno u pitanje tj. UEFA ga sasvim sigurno ne bi priznala kao regularno i umjesala bi prste, jer joj je to posao, i postavila ultimatume za rad saveza
Nakon toga slijedi druga faza a to je skupstina saveza i izbor novog rukovodstva sto bi UEFA sasvim sigurno zahtjevala. Tu stupaju na scenu klubovi i Sarajevo nek predlozi Hazidbegica, Zeljo nek predlozi Bazdarevica, Velez Bajevica itd i dobices izvrsni odbor saveza za ponos. Al tu se postavlja onda nekoliko pitanja. Prvo pitanje je koliko vas je spremno zrtvovati jednu eventualnu sezonu u evropi ili opstanak u ligi kao sto je slucaj s Velezom, da bi se srusio savez? Drugo pitanje je koliko navijacke skupine zaista predstavljaju nesto do cega je klubovima stalo pa da Sarajevo, Velez, Zeljo, Celik predloze ljude koje navijaci hoce za celna mjesta u savezu? Trece pitanje je zele li te navijacke skupine ovakvu ligu i odgovara li im ona i jesu li spremne da se bore za promjene. Jedini nacin da se izbori za promjene u savezu je totalno devastiranje ove i ovakve premier lige, na sto UEFA sasvim sigurno ne bi ostala mirna i cutke posmatrala jer koliko god to izgledalo kao fraza kad oni kazu "WE CARE ABOUT FOOTBALL" to bas i nije obicna floskula. Samo totalno razvaljivanje premier lige moze donijeti promjene u savezu, a da bi se to ucinilo navijacke skupine moraju staviti opsti interes svih ispred trenutnog jednosezonskog interesa svog kluba. Kad navijacke skupine na to budu spremne i savez ce polozit oruzje. Do tad imamo ovakav savez i on se nikad, nikad i nikad nece moci srusiti protestima na ferhadiji i ispadima na utakmicama reprezentacije jer nije problem ovog saveza ni Munib Usanovic, ni Ahmet Pasalic, ni Iljo Dominkovic. Oni nit su sta krivi, nit su problem. Oni su kriminalci koji su tu prisutni jer su ih tamo postavili Velez, Sarajevo, Zeljo, Celik, Sloboda, Zrinjski, Jedinstvo, Borac i samo koriste situaciju i rade ono sto najbolje znaju - kradu.
A prije toga sve to treba izmedju sebe dogovoriti i sinhronizivati
U drugoj fazi ocekuješ da ce se kriminalne uprave klubova same povuci kad vidi te "sjedaljke" na terenima...vrlo zanimljivo.
E onda bi UEFA vidjela navijace-mucenike,zasukala rukave i krenula u konacni obracun sa kriminalcima iz krovne kuce tj.NS.
Samo,što to dosad nisu proglašavali prevenstva neregularnim i što dosad nije ta ista UEFA reagovala,materijala imaju itekako.
De se uozbilji i vrati u realnost,a ona se zove PLBiH.
A onda se vratimo i ovoj temi jer smo odlutali od nje.
-
elSaik
#840 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ugasiti reprezentaciju? Reprezentacija se ne može ugasiti, pobogu. Šta će uraditi? Bankrotirati? Da i to vidim.palermo wrote:Ne , savez ćemo otjerati tako što ćemo ugasiti reprezentaciju.Zanimljiva ideja.elSaik wrote:Znači Savez ćemo otjerati tako što će se ugasiti domaći klubovi? Zanimljiva ideja.
Mislim, samo upotrebljavam tvoju logiku.
edit: Što se mostarčevog napisanog tiče:
1. Uvijek postoji policija da otjera masu.
2. Uvijek je moguće novčano kažnjavati klubove zbog nereda navijača.
3. Uvijek je moguće klubove čiji navijači prave probleme izbaciti iz takmičenja.
4. Postoje klubovi koji i nemaju navijača.
5. Mjesto klubova pod tačkom tri rado će zauzeti klubovi pod tačkom 4.
6. UEFA je bila u BiH, nadgledala rad Saveza, ustanovila da su nesposobni i otišla.
- Bosanski_kralj
#841 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Zaključak o Savezu je taj da se oni ne mogu otjerati... 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#842 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
@mostarac,kako mislis da se PACIFISTICKI
udje u teren?
Da li si svjestan koje se represije vec trpe zbog baklji,zastava,koreografija,odlazaka na gostovanja... i slicnih stvari koje su 100 puta bezazlenije stvari od ulaska na teren.
Da bi se uslo na teren treba biti spreman,barem na ovim vecim stadionima da se izadje na crtu osiguranju,policiji,specijalcima...slomljenih noseva,hapsenja na stotine,krivicnih prijava i slicno.
I sve da mediji opet upakuju kao i u najvecem broju slucajeva do sada,navijaci su huligani,oni su tu radi licnog interesa
,stop huliganstvu,najvece i jedino zlo naseg fudbala su navijaci itd itd.
Objerucke bi se prihvatili kampanje blacenja i sataniziranja svih pokusaja slicnog tipa,a svi znamo kakva je moc medija,automatski bi imali osudu sviju u BiH ,izuzev jezgara tih navijackih skupina koji bi jedini svjesni bili o cemu se zapravo radi.
Znas li da je na protestima protiv saveza pred zgradom saveza samo iz Hz uhapseno20+ ljudi? znas li da apsolutno sve ljubitelje nogometa u nasoj zemlji apsolutno boli kurac za te momke i sta im se poslije desavalo i u kakvim se sudskim procesima zavrsavali,a sve je zaboravljeno onog momenta kada smo donjeli prva tri boda sa Cirom na celu.
Nas narod je cudna sorta,namaju osjecaj da se nekada treba boriti za "vise" ciljeve,lako mu se zamazuju oci,lakovjerni su,i vrlo lako upadaju u euforiju "stada".
Nogometni savez nemogu srusiti navijacke skupine ,ove koje navijaju za BiH ,sto je u vrh glave 2000 ljudi,mislim na "jezgra" grupa i ljude koji jesu spremni za akciju.
Imali smo priliku,kada se digla sva javnost,protesti medijska sloznost i ..i..dolaskom Cire i prva tri boda sve je puklo kao balon od sapunice.
Dojucerasnji glavni pokretaci kampanje,vrli novinari,nasa"zlatna" pera
puse kurac Ciri za avio kartu i press akreditaciju za utakmice reprezentacije,i likuju zbog odlicnih rezultata reprezentacije.
Ne kazem da ne treba podrzati reprezentaciju,evo i ja sam bio u Zenici
mada sam se zakleo da necu vise ici na utakmice reprezentacije,ali ponese euforija..ali "otpor"je splasnuo,da ne kazem da ga vise ni nema. I sada,od realnih krivaca u liku i (ne)djelu likova iz saveza ,svi mediji i cijelokupna javnost dezurne krivce vide u BHF-u,sto se moze citati kao personifikacija organizovanom vidu navijanja.
Da li si svjestan koje se represije vec trpe zbog baklji,zastava,koreografija,odlazaka na gostovanja... i slicnih stvari koje su 100 puta bezazlenije stvari od ulaska na teren.
Da bi se uslo na teren treba biti spreman,barem na ovim vecim stadionima da se izadje na crtu osiguranju,policiji,specijalcima...slomljenih noseva,hapsenja na stotine,krivicnih prijava i slicno.
I sve da mediji opet upakuju kao i u najvecem broju slucajeva do sada,navijaci su huligani,oni su tu radi licnog interesa
Objerucke bi se prihvatili kampanje blacenja i sataniziranja svih pokusaja slicnog tipa,a svi znamo kakva je moc medija,automatski bi imali osudu sviju u BiH ,izuzev jezgara tih navijackih skupina koji bi jedini svjesni bili o cemu se zapravo radi.
Znas li da je na protestima protiv saveza pred zgradom saveza samo iz Hz uhapseno20+ ljudi? znas li da apsolutno sve ljubitelje nogometa u nasoj zemlji apsolutno boli kurac za te momke i sta im se poslije desavalo i u kakvim se sudskim procesima zavrsavali,a sve je zaboravljeno onog momenta kada smo donjeli prva tri boda sa Cirom na celu.
Nas narod je cudna sorta,namaju osjecaj da se nekada treba boriti za "vise" ciljeve,lako mu se zamazuju oci,lakovjerni su,i vrlo lako upadaju u euforiju "stada".
Nogometni savez nemogu srusiti navijacke skupine ,ove koje navijaju za BiH ,sto je u vrh glave 2000 ljudi,mislim na "jezgra" grupa i ljude koji jesu spremni za akciju.
Imali smo priliku,kada se digla sva javnost,protesti medijska sloznost i ..i..dolaskom Cire i prva tri boda sve je puklo kao balon od sapunice.
Dojucerasnji glavni pokretaci kampanje,vrli novinari,nasa"zlatna" pera
Ne kazem da ne treba podrzati reprezentaciju,evo i ja sam bio u Zenici
-
Cafe Camargue
#843 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Meni fakat nije jasno kako bakljade i kazne Savezu mogu natjerat takve ljudske mediokritete poput Ušanovića ili Dominikovića da podnesu ostavke? Eh eto, baš će im skočit pritisak kad im sutra FIFA dostavi račun. Jebe se ba njih, žive od sponzora, od karata, marketinga... Imaju para koliko hoće i ove bakljade samo nama nanose štetu (mada iskreno kao penzionisani navijač ne ostajem hladan kad vidim onakve bakljade ili navijače na terenuLSD wrote:E kako se boriti protiv bande iz NS??
Ako već žele bacat baklje, onda brate nek odu u Orašje pa nek ih bacaju Dominikoviću u avliju. I ne samo njemu, i Ušanoviću, i svim ostalim šupcima. Demolirajte im auta, bacajte koktele na balkone, pucajte im u potkoljenice, kidnapujte djecu... Samo nemojte više bakljada Allaha vam. Baš imam osjećaj da nas ovi iz FIFE čekaju na voleju.
- Bosanski_kralj
#844 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
hehe
Ja BHFu savjetujem da ništa ne poduzima, ovaj narod nije zaslužio, da se za njih vrijedi boriti.
Zbog koga da se to radi, kad bi opet bili prozvani huliganima i sličnim stvarima.Cafe Camargue wrote:Meni fakat nije jasno kako bakljade i kazne Savezu mogu natjerat takve ljudske mediokritete poput Ušanovića ili Dominikovića da podnesu ostavke? Eh eto, baš će im skočit pritisak kad im sutra FIFA dostavi račun. Jebe se ba njih, žive od sponzora, od karata, marketinga... Imaju para koliko hoće i ove bakljade samo nama nanose štetu (mada iskreno kao penzionisani navijač ne ostajem hladan kad vidim onakve bakljade ili navijače na terenuLSD wrote:E kako se boriti protiv bande iz NS??
pa hajde mudrac,koji je to nacin...što ne mogu filozofa iz amerike što se javljaju i pricaju o milionima nacina), pitanje je samo kada će nam FIFA reći da naredne tekme igramo bez publike, ili još gore, na neutralnom terenu. Neki pričaju i o isključenju iz kvalifikacija, oduzimanju bodova... Pa to bi bilo klasično samoubistvo.
Ako već žele bacat baklje, onda brate nek odu u Orašje pa nek ih bacaju Dominikoviću u avliju. I ne samo njemu, i Ušanoviću, i svim ostalim šupcima. Demolirajte im auta, bacajte koktele na balkone, pucajte im u potkoljenice, kidnapujte djecu... Samo nemojte više bakljada Allaha vam. Baš imam osjećaj da nas ovi iz FIFE čekaju na voleju.
Ja BHFu savjetujem da ništa ne poduzima, ovaj narod nije zaslužio, da se za njih vrijedi boriti.
- burek_in_space
#845 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
SAmo da pitam sve koji bezrezervno podrzhavaju akcije BHF-a,shta bi se desilo da na kraju kvalifikacija obezbijedimo barazh a oni odluche to "proslaviti" bakljadom i onda FIFA jedva docheka da nas shutne i ubace ili Turke ili Belgijance?!
Da li bi i tada bilo neka su,ovu bagru iz Saveza treba skinuti pa na ma koji nachin ili bi im jebali majku kroz majku shto su nam unishtili nadu i shansu da se mozhemo konachno negdje plasirati?!
Da li bi i tada bilo neka su,ovu bagru iz Saveza treba skinuti pa na ma koji nachin ili bi im jebali majku kroz majku shto su nam unishtili nadu i shansu da se mozhemo konachno negdje plasirati?!
- Bosanski_kralj
#846 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
To se neće desiti.burek_in_space wrote:SAmo da pitam sve koji bezrezervno podrzhavaju akcije BHF-a,shta bi se desilo da na kraju kvalifikacija obezbijedimo barazh a oni odluche to "proslaviti" bakljadom i onda FIFA jedva docheka da nas shutne i ubace ili Turke ili Belgijance?!
Šta misliš kiksamo, nedo Bog, dvije sljedeće utakmice protiv Armenije i Turske
- burek_in_space
#847 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ne znam buraz shta.Ali samo postavljam najcrnji moguci scenario u idealnim okolnostima koji nam se mozhe desiti.Bosanski_kralj wrote:To se neće desiti.burek_in_space wrote:SAmo da pitam sve koji bezrezervno podrzhavaju akcije BHF-a,shta bi se desilo da na kraju kvalifikacija obezbijedimo barazh a oni odluche to "proslaviti" bakljadom i onda FIFA jedva docheka da nas shutne i ubace ili Turke ili Belgijance?!
I da se razumijemo,da se odmah ogradim od mogucih napada ujutru..moj stav prema BHF-u je u najmanju ruku nedefinisan.Izrazito poshtovanje imam prema njihovom pracenju reprezentacije,od sjedece odbojke do fudbalske reprezentacije,ali im neki incident koji mogu napraviti dok smo josh uvijek u igri za plasman ne bih ne samo ja,nego mnogi oprostili za sva vremena.
- bijelo_dugme
#848 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
[quote="burek_in_space"]SAmo da pitam sve koji bezrezervno podrzhavaju akcije BHF-a,shta bi se desilo da na kraju kvalifikacija obezbijedimo barazh a oni odluche to "proslaviti" bakljadom i onda FIFA jedva docheka da nas shutne i ubace ili Turke ili Belgijance?!
[/code]
BHF to nebi uradio, daj ba ljudi sta vam je pa nisi budale i vole i oni ovu drzavu
[/code]
BHF to nebi uradio, daj ba ljudi sta vam je pa nisi budale i vole i oni ovu drzavu
- Bosanski_kralj
#849 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Nije belaj kad se nešto argumentovano kritikuje, bez vrijeđanja. Ne kažem da si ti vrijeđao. Pojedini su ih sad proglasili gorima od Ilje i co.burek_in_space wrote:Ne znam buraz shta.Ali samo postavljam najcrnji moguci scenario u idealnim okolnostima koji nam se mozhe desiti.Bosanski_kralj wrote:To se neće desiti.burek_in_space wrote:SAmo da pitam sve koji bezrezervno podrzhavaju akcije BHF-a,shta bi se desilo da na kraju kvalifikacija obezbijedimo barazh a oni odluche to "proslaviti" bakljadom i onda FIFA jedva docheka da nas shutne i ubace ili Turke ili Belgijance?!
I da se razumijemo,da se odmah ogradim od mogucih napada ujutru..moj stav prema BHF-u je u najmanju ruku nedefinisan.Izrazito poshtovanje imam prema njihovom pracenju reprezentacije,od sjedece odbojke do fudbalske reprezentacije,ali im neki incident koji mogu napraviti dok smo josh uvijek u igri za plasman ne bih ne samo ja,nego mnogi oprostili za sva vremena.
Šta zbilja misliš da bi oni napravili neko sranje u ovakvoj situaciji?
Njihovo navijanje na rukometnoj utakmici BiH - Srbija, mi daje za pravo da imam povjerenja u njih
- burek_in_space
#850 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Iz jednog jedinog razloga mislim da bi se to moglo desiti,a daj Bozhe da grijeshim i niko od mene ne bi bio sretniji da grijeshim u procjeni-nakon ove dvije utakmice sa Belgijom,mi smo svojevrsni hit u Eurozoni kvalifikacija i pratice se svaki nash potez(kako same reprezentacije,tako i navijacha) mnogo vishe nego je to bio sluchaj do sada.I mozhda se BHF odluchi na takvu akciju svjestan medijske pazhnje koja ce nam se od sada pa do kraja kvalifikacija pridavati.Bosanski_kralj wrote: Nije belaj kad se nešto argumentovano kritikuje, bez vrijeđanja. Ne kažem da si ti vrijeđao. Pojedini su ih sad proglasili gorima od Ilje i co.
Šta zbilja misliš da bi oni napravili neko sranje u ovakvoj situaciji?
Njihovo navijanje na rukometnoj utakmici BiH - Srbija, mi daje za pravo da imam povjerenja u njih