Neće ni oni to.Mr.MacPhisto wrote:Ma moze i M:Tel ili EronetEborg wrote: Neće biti pušten u slobodnu prodaju, ovako nas ubijaju majstorski. A naš glupi BH-Telecom nije prepoznao potencijal u tome.
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Eborg
#826 Re: iPhone - All about
- seen
#827 Re: iPhone - All about
da, ako otkaze poslje 30 dana onda plati tih 230 dolara...ako otkaze prije 30 onda mora da vrati iphone...a ako ne vrati mislim da onda te opale po usima 230 dolara....Eborg wrote:Pa čekaj, znači li to da recimo neki moj prijatelj u USA može otići i kupiti novi iPhone 4G (ako izađe naravno) sa ugovorom na 2 godine za recimo 350$? Sutradan samo nazove, otkaže pretplatu i plati 230$ kazne a meni donese iPhone 4G?seen wrote:^^mrsko mi
Da kad prekines ugovor ATT te kazni 230 dolara za prekrsenje ugovora, jer kad potpises ugovor kad uzmas iphone potpises da ces biti s njima za 2 godine. Poslje 2 godine prelazi na ugovor koji ide od mjeseca do mjeseca, tad mozes prekinuti bez te 230 kazne za prekrsaj ugovora...... a ako vratis iphone onda nemoras platiti tih 230 dolara, ali to moras uraditi u prvih 30 dana...poslje tih 30 dana mozes se slikati pored njih jer i ako prekines ugovor oni te opale 230 po usima... a iphone mozes sacuvati ...Eborg wrote:Ma bila je čitava frka oko toga, murija je dolazila novinaru kasnije u kuću i svašta nešto.
BTW, pošto si radio u Appleu možda imaš više informacija. Zar nije postojala neka opcija da potpišeš ugovor sa recimo AT&T i onda ako ga otkažeš ubrzo nakon toga trebaš platiti cancellation fee od nekih 100$ ili tako nešto ali ne moraš vratiti iPhone?
Dakle, iPhone 4G na ruke bi me došao oko 580$?
-
Eborg
#828 Re: iPhone - All about
Nije loše. Još samo da je naći nekoga u USA. 
- Šeha
#829 Re: iPhone - All about
Eborg wrote:Nije loše. Još samo da je naći nekoga u USA.
Pa plati covjeku sto si cicija!
Eto nudi ti se.
-
Eborg
#830 Re: iPhone - All about
Nije problem platiti samo sam ja zainteresovan za najnoviji iPhone 4G koji će biti vjerovatno u julu a on se vraća u BiH u maju. 
- hakazvaka
#831 Re: iPhone - All about
kad malo bolje razmislim, i ja sam! i ja bi vise volio 4G da mi neko nabavi na ovaj zonfas, nego 3GSEborg wrote:Nije problem platiti samo sam ja zainteresovan za najnoviji iPhone 4G koji će biti vjerovatno u julu a on se vraća u BiH u maju.
-
Eborg
#832 Re: iPhone - All about
Ha ja, pare su više-manje iste.
- Šeha
#833 Re: iPhone - All about
Ako taj fazon steti kreditnoj istoriji (a steti kako covjek kaze) tesko ce vam to ko uraditi. (sem ovako nekog povratnika kojeg nije briga za kreditnu istoriju u Americi)
Ja to ne bih ocu rodjenom uradio a kamo li ovako nekom za nekih sto-dvjesto maraka zarade.
Ja to ne bih ocu rodjenom uradio a kamo li ovako nekom za nekih sto-dvjesto maraka zarade.
-
Eborg
#834 Re: iPhone - All about
Šteti kreditnoj historiji kada nestaneš sa iPhoneom koji si trebao vratiti, ne šteti ako poništiš ugovor koliko sam shvatio.Šeha wrote:Ako taj fazon steti kreditnoj istoriji (a steti kako covjek kaze) tesko ce vam to ko uraditi. (sem ovako nekog povratnika kojeg nije briga za kreditnu istoriju u Americi)
- Abu FEED el-Castro
#835 Re: iPhone - All about
Sto ba ne bi, Amerika ce se svakako raspast, gdje je tu je
Nego i mene sad zbuniste, kradom propratim ovu temu, i tamam skontam 3gs preko ovog kolege i vi sad se tu nasli zanovijetate nekakav 4g
..a opet, ako ce taj 4g i licit na onaj sto su toboze neki dan provalili sto je liku u kafani osto

Nego i mene sad zbuniste, kradom propratim ovu temu, i tamam skontam 3gs preko ovog kolege i vi sad se tu nasli zanovijetate nekakav 4g
..a opet, ako ce taj 4g i licit na onaj sto su toboze neki dan provalili sto je liku u kafani osto
-
Eborg
#836 Re: iPhone - All about
Gdje ima dima, ima i vatre. Taman je pravo vrijeme da ovi sa 2G i 3G koji su preskočili 3GS pređu na 4G pa će ga vjerovatno biti. 
- seen
#837 Re: iPhone - All about
raja brzina 4g ce sigurno biti ista ili slicna kao 3gs... ako je 4g ono sto sam postavio onda nema smisla uzmati 4g za BH....4g ce sigurno da ima iChat koji naravno ide preko mreze a mozda i wireless....kako god okrenes 4g ce biti vise za podrucja sa dobrim i isplatnim providerima mobilnog interneta...brzina 3gs je super, a 4g ce sigurno da ima par sitnica koje su drugacije...ici sa 3gs na 4g ce biti sigurno mala razlika.... isto kao kad su ljudi isli s 3g na 3gs....ali ko ima 3g njemu ce sigurno biti velika razlika i taj ce da uzme 4g....
ja svakako planiram da uzmem nexus one.... iphone mi nije nesto specijalan...
ja svakako planiram da uzmem nexus one.... iphone mi nije nesto specijalan...
-
Eborg
#838 Re: iPhone - All about
Istina, no sama činjenica da ima blic i bolju kameru mene privlači dovoljno da se strpim, još kada bi ubacili i radio puna šaka brade!
Većina nas koja očekuje 4G ili nema 3GS ili nema iPhone uopće.
BTW, jesmo li dobro ovo protumačili da ne šteti kreditnoj historiji ako se plati cancellation fee nakon mjesec dana i ostavi iPhone za sebe?
BTW, jesmo li dobro ovo protumačili da ne šteti kreditnoj historiji ako se plati cancellation fee nakon mjesec dana i ostavi iPhone za sebe?
-
DYD666
#839 Re: iPhone - All about
Nemojte iskljuciti opciju da 4G mozda nema nikakve veze sa nekom novom brzinom bezicne konekcije vecom od 3G vec samo sa generacijom telefona jer se podudara takodje. 4G - cetvrta generacija. Jer ne znam bas da AT&T nudi neki 4G speed internet...mozda grijesim.
Tako da treba sacekati i dobro vidjeti sta ce taj novi tel, ako i izadje uopste, imati toliko novog za ponuditi. Meni licno jos uvijek 2G sasvim OK odgovara za BiH uslove...dok se ne raspadne ne rasmiljam o novom.
Tako da treba sacekati i dobro vidjeti sta ce taj novi tel, ako i izadje uopste, imati toliko novog za ponuditi. Meni licno jos uvijek 2G sasvim OK odgovara za BiH uslove...dok se ne raspadne ne rasmiljam o novom.
- seen
#840 Re: iPhone - All about
Zato uzmes Nexus One koji ima sve toEborg wrote:Istina, no sama činjenica da ima blic i bolju kameru mene privlači dovoljno da se strpim, još kada bi ubacili i radio puna šaka brade!Većina nas koja očekuje 4G ili nema 3GS ili nema iPhone uopće.
Da, ali da jos dodam samo malo da pojasnim. Ako te oni opale 230 dolara po usima za rani prekid ugovora nakon 30 dana koristenja mreze (AT&T). Tih 230 dolara stoji na tvom racunu da platis, znaci ti ako platis taj rani raskid ugovora nikon nista, ATT dobije svoje pare i gotova prica, tvoja kredit historija nece biti taknuta. A ako 230 dolara stoji na tvom racunu i ti neces da platis, onda ATT salje prijavu agencijama koje se bore da te pare dobiju. ATT onda vise nema nista s tim, onda to prelazi na te agencije i tek tu kredit historija ti se osteti. Ali ta osteta nije ogromna jeli cifra je 230 dolara, ja sam iso na fax i nakon sto sam diplomiro poslali su mi da platim 420 dolara. Lafo ja to nisam platio...a sve im platio na pocetku novog semestra... tako da sam im reko ja vam necu to placati ne sto je $420 ili sta god vec necu da me neko pravi budalom da lafo nisam platio. Imam sve racune ....ali ovo je amerika ovdje to niko ne benda 1% u PM... sad tih 420 su poslali toj agenciji da mene ganja za te pare...na pocetku zavli su me svaki drugi dan, sad vise ne zovu...ponekad nazovu u mjesecu jedno ili dva put....uvijek isti lik me zove... prosli put sam mu reko "buraz mozes me zvati koliko hoces, a pare necete dobiti" .....Znaci ako platis prije nego sto ATT posalje dug toj agenciji onda nikom nista, cim se poslaje ageniciji onda ti kredit historiju zakaci... ali 230 dolara nece te srusiti, ima raje koji duguju 30.000+ pa zive.... moj jaran s faxa duguje 50.000+... on je amerikanac....reko jarane bolje ti je digni jos 40.000 i ispari se .... odplatices 50.000 al malo u kurcu...
-
Eborg
#841 Re: iPhone - All about
Ma dobro, govorim ipak iz perspektive ljudi koji tamo žive i ne vole da se bakću s tim. Bolje da im dam 350$ za iPhone i 230$ za cancellation fee plus nešto na kahvu i mirna Bosna. Njima ostao netaknut credit history, meni iPhone. 
-
maxim2000
#842 Re: iPhone - All about
Samo jedna mala info za one koje planiraju da nabavljaju Iphone. Cijena Iphone 3gs 32 G na carsiji kod slatkog coseta je 1450 KM, a 3gs 16G je 1350 KM, a ko fol neka garancija od 6 mjeseci i ne zna se porijeklo telefona i onda da posao sa istim telefonima ne procvjeta ovde.
-
Eborg
#843 Re: iPhone - All about
Ako @seen donese 10 telefona planut će za sedmicu! 
-
iSwagga
- hakazvaka
#845 Re: iPhone - All about
ne kontam
-
Eborg
#846 Re: iPhone - All about
Ako je vjerovati najavama, početkom juna bi trebao biti objavljen novi jailbreak za novi firmware koji će biti untethered. Radi se o limera1n jailbreaku.
Može li mi iko reći da li prvo treba uraditi jailbreak pa unlock ili unlock pa jailbreak? Stalno se priča o jailbreaku a unlock niko ne spominje.
Može li mi iko reći da li prvo treba uraditi jailbreak pa unlock ili unlock pa jailbreak? Stalno se priča o jailbreaku a unlock niko ne spominje.
- 4m3l
#847 Re: iPhone - All about
Je li zeznuto uraditi update iphon-a, bojim se da sta ne razvalim
trenutna Verzija 3.0.1(7A400) valjda ima novija dok nece da se instalira program izbaca gresku:

trenutna Verzija 3.0.1(7A400) valjda ima novija dok nece da se instalira program izbaca gresku:

-
DYD666
#848 Re: iPhone - All about
Ako ga tek tako update-ujes, zakljucace ti se SIM kartica. I nece ti raditi crackovane aplikacije.
Dakle nemoj.
Ili ostavi tako i ignorisi tu aplikacuju, a ako ti bas treba - moras onda ici standardnim procedurama za jailbreak & unlock
Dakle nemoj.
Ili ostavi tako i ignorisi tu aplikacuju, a ako ti bas treba - moras onda ici standardnim procedurama za jailbreak & unlock
-
DYD666
#849 Re: iPhone - All about
Posto sam uvijek koristio samo Pwnage Tool, ne znam ti reci za druge alate i eventualni redoslijed.Eborg wrote: Može li mi iko reći da li prvo treba uraditi jailbreak pa unlock ili unlock pa jailbreak? Stalno se priča o jailbreaku a unlock niko ne spominje.
A sa Pwnage je stvar takva da ti on sam praveci novi custom firmware, uradi i unlock. Tj custom firmware ga uradi pri instalaciji. Tako da je htio ne htio to prva faza, koju ne mozes ni izbjeci.
A nakon toga uz WiFi i preko Cydie ides SSH/Jailbreak. Faza koju svakako ne mozes uraditi prije prve sve i da hoces. Neki je i ne urade nego legalno kupuju sve sa iTunes storea, lijepo je i to ako imas PayPal, obraz, i zelis peripetiju manje, a treba i bogda love viska naravno
-
Eborg
#850 Re: iPhone - All about
Ma malo me to zbunjuje sve.
Kontam evo da uzmem od @seena ovaj jedan iPhone koji će donijeti iz USA ali problem je što pretpostavljam da će imati najnoviji i baseband i firmware. Trebat će uraditi i unlock i jailbreak a koliko mi je poznato ne postoji unlock za najnoviji baseband (koliko sam upratio tek je nedavno izašao novi jailbreak).
Kontam evo da uzmem od @seena ovaj jedan iPhone koji će donijeti iz USA ali problem je što pretpostavljam da će imati najnoviji i baseband i firmware. Trebat će uraditi i unlock i jailbreak a koliko mi je poznato ne postoji unlock za najnoviji baseband (koliko sam upratio tek je nedavno izašao novi jailbreak).