Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
El_comadante

#826 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by El_comadante »

Plavih_11 wrote:
El_comadante wrote:za mene je nebitno koji je igrač ćiju školu prošao nego koji ga je klub afirmisao. ako čemo pošteno Đeku su napravili Teplice i Plišek a ne Željo. po mom mišljenju više Vladavić Željin igrač jer je igrao u istom i otišao vani. a i iz Želje i Sarajeva, ako čemo pošteno, igraći idu ili u ljeve lige ili ljeve timove. dakle Vladavić je u Slovačkoj što je ipak slaba liga, Poljska liga nije puno bolja, Grčka liga je dosta dobra ali Aris gdje igra Jahić je ipak slab. a što se tiće Sarajeva par igraća je otišlo u Rusiju, Mirvić u Belgiju, ako se ko sjeća Alena Bašića on je otišao u Njemačku 2. ligu (koja je nije mongo slabija od SLovačke 1.) i Pehlića koji otišao u Kaunas, ali je i to bezvez tim i liga. dakle ocjena je da idu u bezveze lige i timove.
Upravo tako. Liga nam je k.ta, timovi isto samo se reprezentacija u zadnje vrijeme ko malo digla ali u njoj ima 1% igraca iz ove lige. I ko je onda lud da uzima igrace iz ove lige i vodi ih u lige petice? Normalno je da ce ici u te manje i slabije lige pa ako sta pokazu onda mogu dalje i bolje.

Mirza Mesic je otisao iz Slobode u Nant i nije se nesto naigrao.
Alen Skoro iz Sarajeva u Marseille i jos manje se pokazao.
Said Huseinovic iz Slobode u Werder i tu je odigrao sasvim malo da bi onda otisao na posudbu u Kajzer.
Mirko Hrgovic je iz Sirokog otisao u Wolfsburg. Isprva je cesce nastupao, no, promjenom trenera je poceo sjediti na klupi i tribinama. Nakon toga odlazi u Hajduk.

Ne mogu se sjetiti ni jednog vise koji je otisao direkt u neki jaci tim ..
ti si upravu ali i ja o tome govorim. bila je rasprava koja je bolja škola Želje ili Sarajeva a ja kažem da igraći iz dva da tima idu u slične lige po jaćini odnosno da se nemože reći ova škola je mnogo jaća. dakle ja o tome govrorim. a tim koji proda 2-3 igraća u ligu 5 i naprave nešto e onda možeš reći taj tim ima bolju školu a to tada se nemože reći.
El_comadante

#827 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by El_comadante »

karanana wrote:
El_comadante wrote:za mene je nebitno koji je igrač ćiju školu prošao nego koji ga je klub afirmisao. ako čemo pošteno Đeku su napravili Teplice i Plišek a ne Željo. po mom mišljenju više Vladavić Željin igrač jer je igrao u istom i otišao vani. a i iz Želje i Sarajeva, ako čemo pošteno, igraći idu ili u ljeve lige ili ljeve timove. dakle Vladavić je u Slovačkoj što je ipak slaba liga, Poljska liga nije puno bolja, Grčka liga je dosta dobra ali Aris gdje igra Jahić je ipak slab. a što se tiće Sarajeva par igraća je otišlo u Rusiju, Mirvić u Belgiju, ako se ko sjeća Alena Bašića on je otišao u Njemačku 2. ligu (koja je nije mongo slabija od SLovačke 1.) i Pehlića koji otišao u Kaunas, ali je i to bezvez tim i liga. dakle ocjena je da idu u bezveze lige i timove.
a po cemu je vladavic zeljin a ne velezov igrac? u zelji je bio par sezona kao vec afirmisan igrac i solidan igrac za pojam nase lige, dok je sa velezom krenuo od juniora do prvog tima gdje je vec i stekao afirmaciju dobrog igraca.

po meni je jedino sloboda katapultirala igraca koji je direktno iz slobode otiso u werder. eh to se zove izbacivanje igraca. samo nisam siguran ni valja li ovo jer mi se cini da ce se huseinovic utopiti u velikom moru. trebo je mozda prvo malo plivat na modracu pa onda skakat u okean.
upravo to u Želji je doživio punu afrimaciju, ne u Veležu. i po tome je više Željo uradio od Veleža, nemnogo, ali je uradio. i kad gledaš gdje je igrač postigo punu afrimaciju a to je u ovom slučaju Željo e onda možeš reći da je Željin igrač.
elSaik

#828 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Ne možete očekivati da će bilo koji igrač iz naše lige u jednu od najjačih liga (ne mogu reći "od jačih", jer gdje god da ode, ide u "jaču ligu"). Pa ovi igrači ne znaju da hodaju pravilno, da prime, da dodaju, da ubace, da odigraju dupli pas, da se kreću pravilno u prostoru, ne znaju ama baš ništa. Ovi pojedini igrači koji su se kao ističu, ne ističu se jer su fudbalski bogovi već zato što im je konkurencija nikakva. Uzmite bilo koji klub iz naše lige i stavite ga u treću ligu njemačke, ispao bi, ili bi se u najbolje slučaju borio za opstanak. Sad će neko reći, nije tačno, to što je Željo jadan ne znači da su i drugi. Kao Zrinjski, Široki, Sarajevo i Slavija se ističu. Ma dajte, Širokog smo dobili dva razlike (napominjem - jedina ekipa koju smo dobili više od 1 razlike), a da ljudi nisu pucali kako treba na Šehin gol. Slaviju smo dobili, likovi nisu centra prešli. A u Lukavici nas ne bi dobili da im sudija nije šiljio. Sarajevo je jedna od dvije ekipe koje nas nisu ( :shock: ) uspjele dobiti na svom terenu. Ostaje jedino Zrinjski koji nas jeste pocijepao u Mostaru, ali imam neki osjećaj da ćemo ih dobiti sad u srijedu. I tako je sa svim ekipama u ovoj ligi. Sve je korumpirano, sve je namješteno, tereni su užasni, infrastrukture očajne, ne ulaže se ništa. Da ne govorim o tome da se svakom iole bolje igraču noga lomi u gostima. Pa kako očekujete da se naprave igrači spremni odmah zaigrati u nekoj jačoj ligi.
Mikado

#829 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Mikado »

Kad se vec spominju igraci najtalentovaniji igraci Sarajeva koji su prosli sve klupske selekcije, neznam zasto ovdje niko nije spomenuo Harisa Handzica koji je najzasluzniji za plasman juniorske reprezentacije u dodatne kvalifikacije za juniorsko EP. Iz Sarajeva je otisao kao jedan od najboljih igraca lige sa 17 godina.
karanana

#830 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

elSaik wrote:Ne možete očekivati da će bilo koji igrač iz naše lige u jednu od najjačih liga (ne mogu reći "od jačih", jer gdje god da ode, ide u "jaču ligu"). Pa ovi igrači ne znaju da hodaju pravilno, da prime, da dodaju, da ubace, da odigraju dupli pas, da se kreću pravilno u prostoru, ne znaju ama baš ništa.

Pa otkud onda tvrdnja da je ijedan od njih potekao i u jednom od nasih klubova? Onda to ne stoji jer se oni tek uce trcat, hodat, dodavat.....tamo negdje u ceskoj, poljskoj, slovackoj.

vracamo se na pocetak i na zakljucak da su nase skole fudbala karine, dok mislim da su dinamove, zvezdine i recimo partizanove skole znatno znatno bolje iako im lige i nisu nesto pretjerano kvalitetnije.
Charuga
Globalni moderator

#831 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

karanana wrote: vracamo se na pocetak i na zakljucak da su nase skole fudbala karine, dok mislim da su dinamove, zvezdine i recimo partizanove skole znatno znatno bolje iako im lige i nisu nesto pretjerano kvalitetnije.
Dovoljno je samo otici u Beograd na kompleks "Zemunelo" FK Partizan, u koji je ulozeno oko 20 mil KM, da se vidi koja je razlika u ulaganju i uslovima. U normalnim evropskim klubovima, pa i u klubovima bivse "velike cetvorke", postoje pravila ishrane za sve igrace. Ljudi imaju svoje restorane, svoje kuhare, svoje nutriciste itd .. Pomocni stadioni su velicine 80% stadiona u BiH .. Treninzi, treneri, i svi ostali uslovi su na PUNO vecem nivou od ovog koji mi imamo u BiH .. Daleko smo mi od komsija .. A o Evropi da i ne pricamo ..
mostarac

#832 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by mostarac »

Ovo o pravilima ishrane u klubovima velike cetvorke okaci macku o rep, posebno za C. Zvezdu jer su njeni na rubu gladi :D

http://sport.dnevnik.hr/clanak/nogomet/ ... hranu.html

Onom gore sto smjesno tvrdi da je Zeljo od Vladavica napravio igraca samo da kazem da je smjesan. Zeljo je najvecem BH talentu od rata sjebao karijeru do maksimuma svojim megalomanskim odstetnim zahtjevom i onda je momak u prelomnoj godini karijere proveo jos godinu u ovoj vukojebini od lige, a kompletnim igracem je postao u Velezu i nije on u zelju dosa sa 15 nego sa 22-23 godine, a prije toga je odbio hajduka.
Nemam nista protiv, al sto je istina istina je i ne volim da se bilo ko kiti tudjim perjem. Vladavic je u zelju dosao kao kompletan igrac, a iz njega je otisao kao polovan.
LSD

#833 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

mostarac wrote:Ovo o pravilima ishrane u klubovima velike cetvorke okaci macku o rep, posebno za C. Zvezdu jer su njeni na rubu gladi :D

Onom gore sto smjesno tvrdi da je Zeljo od Vladavica napravio igraca samo da kazem da je smjesan. Zeljo je najvecem BH talentu od rata sjebao karijeru do maksimuma svojim megalomanskim odstetnim zahtjevom i onda je momak u prelomnoj godini karijere proveo jos godinu u ovoj vukojebini od lige, a kompletnim igracem je postao u Velezu i nije on u zelju dosa sa 15 nego sa 22-23 godine, a prije toga je odbio hajduka.
Nemam nista protiv, al sto je istina istina je i ne volim da se bilo ko kiti tudjim perjem. Vladavic je u zelju dosao kao kompletan igrac, a iz njega je otisao kao polovan.
dobro OK,ali postavlja se pitanje zašto je Vladavić pobjegao iz Veleža u Želju ako mu je tamo u Veležu dobro bilo?? što se Željo krivi?? ima li tu Veležove krivice? i što je odbio Hajduk? jel i to Željina krivica?
Što je prelazio iz Veleža u Želju? itd itd mnoga se pitanja postavljaju sama od sebe kad vec potežeš takvu pricu.... pa ne može se sav drek svaljivati na Želju.
karanana

#834 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

i ja se slazem da je vladavic bio bolji igrac u losijem velezu nego u nesto boljem klubu kao sto je zeljo i tamo je nekako zapao u sjenu iako sam i ja mislio prateci ga u velezu da ce momak vrlo brzo katapultirati u neki jak tim.

a sto je otiso iz veleza.....vjerovatno iz istog razloga sto je otiso iz zelje. momak je ok, mogo je igrati u zrinjskom i mislim da se odatle mogao bolje prodati. nije pristao na to, necemo sad o politici, odabro je zelju i mislim da ga zeljo nije digao na veci nivo nego je bio u velezu. mogo je i iz veleza otici u slovacku.
nedzad9

#835 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by nedzad9 »

dino84 wrote:skole Zelje i Sarajeva i kolikNemoguce je sa njima raspravljati,ali samo onako na oko,prividno.Ma pojedose
Zanemarimo Vladavica,Murata i Besliju.
maksimalno.

ma ti si bolestan tip beslija je proso 3 kluba do zelje,a osim toga ga licno poznajem pa nek ti kaze ko je najvise u bih uradio za njega...
JThomas

#836 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by JThomas »

Plavih_11 wrote:
karanana wrote: vracamo se na pocetak i na zakljucak da su nase skole fudbala karine, dok mislim da su dinamove, zvezdine i recimo partizanove skole znatno znatno bolje iako im lige i nisu nesto pretjerano kvalitetnije.
Dovoljno je samo otici u Beograd na kompleks "Zemunelo" FK Partizan, u koji je ulozeno oko 20 mil KM, da se vidi koja je razlika u ulaganju i uslovima. U normalnim evropskim klubovima, pa i u klubovima bivse "velike cetvorke", postoje pravila ishrane za sve igrace. Ljudi imaju svoje restorane, svoje kuhare, svoje nutriciste itd .. Pomocni stadioni su velicine 80% stadiona u BiH .. Treninzi, treneri, i svi ostali uslovi su na PUNO vecem nivou od ovog koji mi imamo u BiH .. Daleko smo mi od komsija .. A o Evropi da i ne pricamo ..
nemoj tako, naši jedu u VFu :lol: :D :roll:
Baltazar_khan

#837 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

Kako lijep naslov u avazovom dodatku "sport"...

"Željo tone, Sarajevo se diže" :oops:

Pa skretničari, ne dajte da vam klubić potone, neće onda biti interesantno bez vas :(

Obratite se za finansijsku pomoć vaših velikih igrača koji su se prodali vani, i koji su puni para :-) :P
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#838 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by -LIBERO- »

"....izdrzi Zeljo za one koji te vole,a i nas koji te ne volimo....." :D
Mikado

#839 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Mikado »

Veldin Muharemovic otisao u Lokeren (Belgija).
Mikado

#840 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Mikado »

Plavih_11 wrote:
Upravo tako. Liga nam je k.ta, timovi isto samo se reprezentacija u zadnje vrijeme ko malo digla ali u njoj ima 1% igraca iz ove lige. I ko je onda lud da uzima igrace iz ove lige i vodi ih u lige petice? Normalno je da ce ici u te manje i slabije lige pa ako sta pokazu onda mogu dalje i bolje.

Said Huseinovic iz Slobode u Werder i tu je odigrao sasvim malo da bi onda otisao na posudbu u Kajzer.
Mirko Hrgovic je iz Sirokog otisao u Wolfsburg. Isprva je cesce nastupao, no, promjenom trenera je poceo sjediti na klupi i tribinama. Nakon toga odlazi u Hajduk.

Dzemal Berberovic je iz Sarajeva otisao u Bayer Leverkusen, al ni on se kao gore spomenuti nije istakao, poslije je jos bio u Osnabrucku, Litexu, a sad je u Denizlisporu.
Emir Granov iz Sarajeva otisao u portugalski SC Farense, pa Ujpest Budapest i na kraju Rayo Vallecano.
Last edited by Mikado on 20/04/2009 18:20, edited 1 time in total.
Cafe Camargue

#841 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Cafe Camargue »

Ovih 5,6 zadnjih stranica treba fino protabirit, i banovat sve što su se javili da diskutuju. Čuj molim te, pričaju o nekakvim školama fudbala. I to tako energično da bi neko sa strane pomislio "ma jebo ti Ajax šta se ovdje radi". Nije vas stid uopšte nazvati to ŠKOLOM fudbala. Otiđite jednom pa pogledajte kako izgledaju te omladinske "škole" fudbala i Želje i Sarajeva, pa se onda opet javite da pričate bajke o nekakvim školama. Sarajevo ima samo jednu pravu školu fudbala, a ona je na parkinzima i školskim igralištima, sve ostalo je šupljikat da ne može bit veći.
elSaik

#842 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

mostarac wrote:Ovo o pravilima ishrane u klubovima velike cetvorke okaci macku o rep, posebno za C. Zvezdu jer su njeni na rubu gladi :D

Konobaru, aј donesi za igrače,
malo mesa i kolače,
na na na na...
konobaru, aј donesi za igrače,
malo mesa i kolače...

Sad Zvezdo na go', sad Zvezdo na go',
nema 'leba, go' nam treba,
na na na na...
sad Zvezdo na go', sad Zvezdo na go'',
nema 'leba, go' nam treba...

Šta igrači imaјu za večeru,
buđav 'lebac, buđav 'lebac,
na na na na....
šta igrači imaјu za večeru
buđav 'lebac, buđav 'lebac..

A kod Dobrivoјa u frižider svega,
mortadela i nutela,
na na na na...
mortadela i nutela...
:lol: :mrgreen: :lol:
stranac2

#843 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by stranac2 »

LSD wrote:

dobro OK,ali postavlja se pitanje zašto je Vladavić pobjegao iz Veleža u Želju ako mu je tamo u Veležu dobro bilo?? što se Željo krivi?? ima li tu Veležove krivice? i što je odbio Hajduk? jel i to Željina krivica?
Što je prelazio iz Veleža u Želju? itd itd mnoga se pitanja postavljaju sama od sebe kad vec potežeš takvu pricu.... pa ne može se sav drek svaljivati na Želju.
Čovjek nije htio niti u Hrvatski niti u škutorki klub ostalo je Željo ili Sarajevo jer iz Veleža se ovih godina nešto teško prodati :D
-danTe-

#844 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by -danTe- »

elSaik wrote:

Konobaru, aј donesi za igrače,
malo mesa i kolače,
na na na na...
konobaru, aј donesi za igrače,
malo mesa i kolače...

Sad Zvezdo na go', sad Zvezdo na go',
nema 'leba, go' nam treba,
na na na na...
sad Zvezdo na go', sad Zvezdo na go'',
nema 'leba, go' nam treba...

Šta igrači imaјu za večeru,
buđav 'lebac, buđav 'lebac,
na na na na....
šta igrači imaјu za večeru
buđav 'lebac, buđav 'lebac..

mortadela i nutela,
na na na na...
mortadela i nutela...
:lol: :mrgreen: :lol:
evo i video(live verzija) :dance: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=oC8a2leX ... re=related
Charuga
Globalni moderator

#845 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

Mikado wrote:
Plavih_11 wrote:

Dzemal Berberovic je iz Sarajeva otisao u Bayer Leverkusen, al ni on se kao gore spomenuti nije istakao, poslije je jos bio u Osnabrucku, Litexu, a sad je u Denizlisporu.
Emir Granov iz Sarajeva otisao u portugalski SC Farense, pa Ujpest Budapest i na kraju Rayo Vallecano.
Dzemo jeste potpisao za Bayer ali nije odigrao ni jednu zvanicnu utakmicu!
Ja pricam o ligama petice a ti mi spominjes portugalski Farense?! Da si rekao Porto, Sporting ili Benficu pa u redu ali ove ... Oni se takmice sad u trecoj portugalskoj ligi a znali su ici i nize prije toga. Najveci uspjeh im je kup UEFA ali samo kao ucesnici .. :)
To ti je isto ko da sam ja rekao kako je Zubanovic otisao u Istanbulspor. Oni su barem u prvoj ligi Turske trenutno .. :)
Charuga
Globalni moderator

#846 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

Znao sam ja da ce se neko uhvatiti trenutne krize u Zvezdi. Pa od 4 kluba iz bivse Juge koja sam nabrojao ti se uhvatis toga!! I to je samo trenutna kriza. Sta je bilo prije toga?

Dejan Stankovic - Lazio (24 mil KM), Nikola Zigic - Racing Santander (8 mil eura), Nenad Kovacevic - Lens, Filip Djordjevic - Nant, Aleksandar Luković - Udinese,
Vladimir Stojkovic - Nant (3 mil eura), Bosko Jankovic - Genoa, Dusan Basta - Lecce, Dejan Milovanovic - Lens.

Kad je Piksi bio u klubu iz Zvezde je prodao je Pantelića, Lukovića, Stojkovića, Kovačevića, Perovića, Mrđu, Joksimovića, Jankovića, Đorđevića, Milovanovića, Tutorića i Bastu. Sve je prodao za nekih 40 mil eura. Samo sto su i kod njih izgleda lopovi pa sad grcaju u dugovima.

Ima toga jos ali ovo nije topic za to ..
Charuga
Globalni moderator

#847 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

ćiro wrote:
Plavih_11 wrote:

Znao sam ja da ce se neko uhvatiti trenutne krize u Zvezdi. Pa od 4 kluba iz bivse Juge koja sam nabrojao ti se uhvatis toga!! I to je samo trenutna kriza. Sta je bilo prije toga?

Dejan Stankovic - Lazio (24 mil KM), Nikola Zigic - Racing Santander (8 mil eura), Nenad Kovacevic - Lens, Filip Djordjevic - Nant, Aleksandar Luković - Udinese,
Vladimir Stojkovic - Nant (3 mil eura), Bosko Jankovic - Genoa, Dusan Basta - Lecce, Dejan Milovanovic - Lens.

Kad je Piksi bio u klubu iz Zvezde je prodao je Pantelića, Lukovića, Stojkovića, Kovačevića, Perovića, Mrđu, Joksimovića, Jankovića, Đorđevića, Milovanovića, Tutorića i Bastu. Sve je prodao za nekih 40 mil eura. Samo sto su i kod njih izgleda lopovi pa sad grcaju u dugovima.

Ima toga jos ali ovo nije topic za to ..
Zar ti ne navijaš za melju? :lol:
Odakle ti to?

Hajd malo procitaj sta sam pisao i sa cim je vezan ovaj gore tekst pa onda komentarisi .. Ako nemas nista pametnije onda bolje preskoci nego da me smaras glupostima ... Ako ti se opet ne svidja a ti preskoci post i ne zamaraj se glupostima .. !
Charuga
Globalni moderator

#848 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

ćiro wrote:
Plavih_11 wrote:
Odakle ti to?

Hajd malo procitaj sta sam pisao i sa cim je vezan ovaj gore tekst pa onda komentarisi .. Ako nemas nista pametnije onda bolje preskoci nego da me smaras glupostima ... Ako ti se opet ne svidja a ti preskoci post i ne zamaraj se glupostima .. !
Samo me iznenađuje tvoje dobro poznavanje situacije u ovom srbijanskom prvoligašu.
Internet je cudo .. 8-)
Charuga
Globalni moderator

#849 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

ćiro wrote:
Plavih_11 wrote:
ćiro wrote:
Internet je cudo .. 8-)
Ostavi link da pročitam navedene podatke. ;-) Očigledno je da su podaci iz glave, znači od jednog dobrog poznavaoca dešavanja u tom klubu.
Ha ha ha .. Ti si KRALJ .. :thumbup: :thumbup:

Ali hajde kad si vec uporan evo ti link ... http://vesti.bgdcafe.com/24893/Zvezdin- ... ao-ceo-tim ... Odavde lagano po imenima jednog po jednog u google pretrazivac i dobijes sve podatke .. Stankovica i Zigica ko ne zna taj ne zna mnogo o fudbalu ... Uzivaj u informacijama .. 8-)
elSaik

#850 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Čuj da link... :lol: :lol:
Locked