Pitanje ateistima
- mali Ninja
#826 Re: Pitanje ateistima
koji je ovo put da rasprava idem u ovakvim smjerovima?
- nowhere man
#827 Re: Pitanje ateistima
Upravo ovo potvrdjuje ovo sto Shoba rece iznad, da religije evoluiraju. Krscanstvo ima "meksu" verziju pakla nego islam, dok judaizam ima jos "meksu" (pakao i ne postoji u klasicnom smislu).Cro-dom wrote: A sad je netko postavio pitanje vatre u paklu,ja kao katolik mogu odgovoriti da je pakao mjesto gdje nema Boga,znači to je stanje(a ne prostor kako neki misle) u kojem nema ni mrvice prisutnosti Božjeg dobra,sreće,radosti,smijeha,ljubavi,bilo čega dobroga i lijepoga što dolazi od našeg Oca. Bog vas neće baciti u pakao,tamo ćete otići sami,ako odlučite biti protiv Boga,znači sami tamo odlazite govoreći "ne" Bogu i njegovim uputama koje je dao da mu dođemo.
-
PeroKosoric
#828 Re: Pitanje ateistima
Gdje to tacno Isus govori o Paklu?Cro-dom wrote:
A sad je netko postavio pitanje vatre u paklu,ja kao katolik mogu odgovoriti da je pakao mjesto gdje nema Boga,znači to je stanje(a ne prostor kako neki misle) u kojem nema ni mrvice prisutnosti Božjeg dobra,sreće,radosti,smijeha,ljubavi,bilo čega dobroga i lijepoga što dolazi od našeg Oca. Bog vas neće baciti u pakao,tamo ćete otići sami,ako odlučite biti protiv Boga,znači sami tamo odlazite govoreći "ne" Bogu i njegovim uputama koje je dao da mu dođemo. Bog nas je stvorio sa slobodnom voljom,da činimo što želimo,imamo slobodan izbor,ali to je naša najslabija točka. Jer tim izborom možemo otići u ponor bez dna,a to je najgora mogućnost.
Ja sam se malo izgubio.
-
frla
#829 Re: Pitanje ateistima
Sasvim netačno i potpuna zabluda. Meni je kao laiku koji je godinama proučavao vjeru veoma zanimljivo da ti kao laik, koji izgleda da po ovome što pišeš nije uopće upoznat bar sa osnovama vodečih monoteističkih religija u svijetu, olahko iznosiš ovakve tvrdnje.Shoba wrote: kada covjek procita pocetak starog zavjeta koji je osnova vecine veliih religija
-
PeroKosoric
#830 Re: Pitanje ateistima
Frla, na tebi je da se izjasnis.frla wrote:Sasvim netačno i potpuna zabluda. Meni je kao laiku koji je godinama proučavao vjeru veoma zanimljivo da ti kao laik, koji izgleda da po ovome što pišeš nije uopće upoznat bar sa osnovama vodečih monoteističkih religija u svijetu, olahko iznosiš ovakve tvrdnje.Shoba wrote: kada covjek procita pocetak starog zavjeta koji je osnova vecine veliih religija
- arzuhal
#831 Re: Pitanje ateistima
Ovo je fino i obazrivo. Dakle, možeš vjerovati u skoro bilo šta, samo ne u Boga, i ti si prihvatljiv ateistasistem wrote:ateizam je samo nevjerovanje u boga ili uzviseno bice koje je napravilo svijet i koje njim upravlja.Kadija wrote:...............mada mislim da nepostoji covjek na svijetu koji bas nevjeruje ni u sta..........
tako da vjerovatno ima ateista koji vjeruju u reinkarnaciju, u besmrtnost duse, itd.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#832 Re: Pitanje ateistima
Off:
Vidi poretka--umjetnici,seljaci, partizani, nEmci, jao ,jao...još samo da se Zoom ukaže poredak bi biJo potpun
Vidi poretka--umjetnici,seljaci, partizani, nEmci, jao ,jao...još samo da se Zoom ukaže poredak bi biJo potpun
- arzuhal
#833 Re: Pitanje ateistima
dabl ofF: vi ste me navratili, vi ste krivi..to je neka vaša moderatorsko-administratorska urotadr.gog wrote:Off:
- arzuhal
#834 Re: Pitanje ateistima
Ovi postovi su pravo osvježenje. Da ti i ja, sa zakašnjenjem, poželim dobrodošlicu, @Cro-dom
I nemoj se previše nasekirat kada neki forumaši, iz nemogućnosti da pojme o čemu, zapravo, govoriš, umjesto da kritikuju tvoje postove, okrenu frontalno da vrijeđaju svetosti i istine vjere, ono najintimnije jednom vjerniku...to im je taktika
...a, za razliku od mene, drug Arslan je to lakonski rješavao (Bekara, 6,7.)...
Taj Zaborav, to i jest pravi Džehennem, a ne tek neke muke. Odgurnuo si Ruku, okrenuo si se od Lica - i Lice će biti okrenuto od tebe. Ta spoznaja je, ustvari, pravi užas...
I nemoj se previše nasekirat kada neki forumaši, iz nemogućnosti da pojme o čemu, zapravo, govoriš, umjesto da kritikuju tvoje postove, okrenu frontalno da vrijeđaju svetosti i istine vjere, ono najintimnije jednom vjerniku...to im je taktika
Cro-dom wrote:Ne znam zašto niste obratili pažnju na rečenicu koju sam stavio u prošlim posotovim: "Ne vjerovati znači ne prihvatiti neznanje!". Jer Bogu se može doći samo vjerom,jer je on htio da mu na taj način dolazimo, nikako drukčije. Mislim da se nikada neće ni moći dokazati Boga bilo kakvom znanošću ili dokazati njegovo nepostojanje. Vaš zahtjev da vam dokažemo Boga neće biti zadovoljen, jer je to nemoguće. Pogledaj oko sebe i spoznaj Boga srcem, nikak drukčije. Jer jedino te vjera može umiriti,vjerujući da je netko nonstop pored tebe i da te čuva. Ja nikada neću znati da je Bog pored mene dok idem tramvajem gradom,ili dok se šetam Sarajevom, ali ja vjerujem da je uz mene i da mi se neće dogoditi ono što se dogodilo Denisu,ono što se dogodilo pustim civilima za vrijeme rata u gradu.
Mi vjernici ne znamo odgovore na neka(mnoga) pitanja,ali bez obzira na to nama nije potrebna znanost da bi objasnila neke zakonitosti da bi bili sigurniji,jer vjerujemo da postoji netko tko je postavio sve zakonitosti i tko može njima upravljati. Bez obzira našao neukog ili obrazovanog vjernika,dobit ćeš isti odgovor,jednako su sigurno bez obzira na znanje ili neznanje,jer osjete da je Bog živ i da je uz njih.
Na Dan kada im se kaže: Zaboravili ste na Nas pa ćete i vi danas biti zaboravljeni!A sad je netko postavio pitanje vatre u paklu,ja kao katolik mogu odgovoriti da je pakao mjesto gdje nema Boga,znači to je stanje(a ne prostor kako neki misle) u kojem nema ni mrvice prisutnosti Božjeg dobra,sreće,radosti,smijeha,ljubavi,bilo čega dobroga i lijepoga što dolazi od našeg Oca. Bog vas neće baciti u pakao,tamo ćete otići sami,ako odlučite biti protiv Boga,znači sami tamo odlazite govoreći "ne" Bogu i njegovim uputama koje je dao da mu dođemo. Bog nas je stvorio sa slobodnom voljom,da činimo što želimo,imamo slobodan izbor,ali to je naša najslabija točka. Jer tim izborom možemo otići u ponor bez dna,a to je najgora mogućnost.
Taj Zaborav, to i jest pravi Džehennem, a ne tek neke muke. Odgurnuo si Ruku, okrenuo si se od Lica - i Lice će biti okrenuto od tebe. Ta spoznaja je, ustvari, pravi užas...
Znači postoje 3 vrste ljudi:oni koji su protiv Boga,oni koji su za Boga i oni koji ni sami ne znaju što da misle,odnosno nisu sigurni da Bog postoji. Njima je Bog odredio stanje u kojem mogu doći njemu,ali se moraju najprije očistiti od grijeha. Znači kada dospiju kako mi katolici vjerujemo u "čistilište" pate se jer su svjesni postojanja Boga i svjesni su svojih grijeha,ali mu ne mogu odmah doći nego im se duša mora očistiti ognjem Božje ljubavi,da bi bili dostojni gledati lice Božje.
- lala_sa
#835 Re: Pitanje ateistima
S obzirom da danas nemam baš vremena da isčitavam sve postove, samo sam preletjela preko posljednjih par stranica. Ono što mi je zapalo za oko je pitanje upućeno Ateisti (čini mi se): Da li se bojiš Boga?
Apsolutno se slažem da se čovjek može bojati svoje savjesti, koja nema veze sa strahom od Boga.
Međutim, ja bih ovo isto pitanje postavila mnogim vjernicima. Iako znam da vjera poziva na mir, nenasilje, bla, bla, šta je sa onom masom vjernika koji npr. klanjaju i poste, a ustvari su zli ljudi koji rade loša djela (kako sam ovo bajkovito rekla
) Naravno, ovo je samo po sebi izrazito kontradiktorno. Ne možeš raditi loša djela i vjerovati u Boga u isto vrijeme. Nego ti zapravo ne vjeruješ, znači ateista si. Tom nekom logikom za mene je i onaj čiko sa turbanom što gradi bijele dvore (nećemo ga imenovati, nekulturno je
) ATEISTA!
Ovom logikom naše okruženje ima vjerovatno više ateista nego vjernika, samo što njihovo dvolično izjašnjavanje stvara pogrešne statistike...
Apsolutno se slažem da se čovjek može bojati svoje savjesti, koja nema veze sa strahom od Boga.
Međutim, ja bih ovo isto pitanje postavila mnogim vjernicima. Iako znam da vjera poziva na mir, nenasilje, bla, bla, šta je sa onom masom vjernika koji npr. klanjaju i poste, a ustvari su zli ljudi koji rade loša djela (kako sam ovo bajkovito rekla
Ovom logikom naše okruženje ima vjerovatno više ateista nego vjernika, samo što njihovo dvolično izjašnjavanje stvara pogrešne statistike...
- nosara
#836 Re: Pitanje ateistima
Moj savjet ti je da ne postavljas pitanja...lala_sa wrote:S obzirom da danas nemam baš vremena da isčitavam sve postove, samo sam preletjela preko posljednjih par stranica. Ono što mi je zapalo za oko je pitanje upućeno Ateisti (čini mi se): Da li se bojiš Boga?
Međutim, ja bih ovo isto pitanje postavila mnogim vjernicima. Iako znam da vjera poziva na mir, nenasilje, bla, bla, šta je sa onom masom vjernika koji npr. klanjaju i poste, a ustvari su zli ljudi koji rade loša djela (kako sam ovo bajkovito rekla) Naravno, ovo je samo po sebi izrazito kontradiktorno. Ne možeš raditi loša djela i vjerovati u Boga u isto vrijeme. Nego ti zapravo ne vjeruješ, znači ateista si. Tom nekom logikom za mene je i onaj čiko sa turbanom što gradi bijele dvore (nećemo ga imenovati, nekulturno je
) ATEISTA!
- lala_sa
#837 Re: Pitanje ateistima
Jao hvala na savjetu, obavezno ću ga prihvatiti, samo zato što je od tebe...
-
frla
#838 Re: Pitanje ateistima
Upravo tako naravno da ima dvoličnjaka i na masu vjernika možeš nači jednog iskrenog. Medjutim, osnovna razlika izmedju onih ljudi koji su u vjeri i onih koji to nisu je ta da ovi koji su u vjeri (ne računajuci dvoličnjake) žele vjeru i trude se da budu vjernici i stalno se kaju za ono zlo koje urade a oni koji ne žele vjeru se ne trude niti se kaju za ono što urade jer im je svejedno. Iskrenom vjerniku kada uradi neko zlo to teško padne, kao da mu na ramena nasloniš planinu jer mada i radi zlo on dobro zna razliku izmedju dobra i zla. Nekome ko ne pozna dobro i zlo kao i ono što je haram i halal je isto kao da mu na rame sleti muha. Poenta i jeste u kajanju i traženju oprosta od Allaha dž.š. jer ljudi nisu meleci pa stoga stalno griješe ...lala_sa wrote: Ovom logikom naše okruženje ima vjerovatno više ateista nego vjernika, samo što njihovo dvolično izjašnjavanje stvara pogrešne statistike...
- lala_sa
#839 Re: Pitanje ateistima
Znači, problem ovog društva nisu ni ateisti ni vjernici, nego ateistični vjernici! 
-
frla
#840 Re: Pitanje ateistima
Problem ovog društva su ljudi koji imaju usadjen "makro" način razmišljanja umjesto "mikro" pa zbog ove pohlepe zloupotrebljavaju sve pa i vjeru radi sticanja prolaznih materijalnih dobara a nisu svjesni da niko od njih nece ništa sa sobom ponijeti u mezar osim dobrih i loših djela.lala_sa wrote:Znači, problem ovog društva nisu ni ateisti ni vjernici, nego ateistični vjernici!
- terapija
#841 Re: Pitanje ateistima
Imamo vjernike i "vjernike"
Ovi bez navodnika su istinski bogobojazni vjernici, i ta grupa ljudi nikada ne bi postavila ovakvu temu.
Ovi drugi, tzv. deklarativni vjernici su skupina licemjernih oportunista koja pravi probleme, krijući se iza plašta čopora (samo što su ovdje našli čopor koji ima svojstva religije). Možda oni vjeruju u nešto, no da vjeruju u nekog boga, bojali bi se istog i ne bi radili ono što rade.
Oni su rušili, krali, ubijali, sve pod plaštom vjere. Isto se može reći za bilo koja omasovljavanja, u cilju postizanja koristi nauštrb drugih. Zato je lako prepoznati bivše (isto tako deklarativne) komuniste koji sada svim silama nastoje izbrisati sve tragove njihovog "partijanja" u bivšoj državi, samo kako bi prosperirali u nekoj novoj "partiji" u nekoj novoj državi,
Ateisti i vjernici bi mogli savršeno skladno koegzistirati da nema ove skupine koja predstavlja najniži domet čovječanstva.
Ovi bez navodnika su istinski bogobojazni vjernici, i ta grupa ljudi nikada ne bi postavila ovakvu temu.
Ovi drugi, tzv. deklarativni vjernici su skupina licemjernih oportunista koja pravi probleme, krijući se iza plašta čopora (samo što su ovdje našli čopor koji ima svojstva religije). Možda oni vjeruju u nešto, no da vjeruju u nekog boga, bojali bi se istog i ne bi radili ono što rade.
Oni su rušili, krali, ubijali, sve pod plaštom vjere. Isto se može reći za bilo koja omasovljavanja, u cilju postizanja koristi nauštrb drugih. Zato je lako prepoznati bivše (isto tako deklarativne) komuniste koji sada svim silama nastoje izbrisati sve tragove njihovog "partijanja" u bivšoj državi, samo kako bi prosperirali u nekoj novoj "partiji" u nekoj novoj državi,
Ateisti i vjernici bi mogli savršeno skladno koegzistirati da nema ove skupine koja predstavlja najniži domet čovječanstva.
Last edited by terapija on 29/04/2009 09:39, edited 1 time in total.
- nosara
#842 Re: Pitanje ateistima
Sto je, takodjer, upitno...frla wrote:Problem ovog društva su ljudi koji imaju usadjen "makro" način razmišljanja umjesto "mikro" pa zbog ove pohlepe zloupotrebljavaju sve pa i vjeru radi sticanja prolaznih materijalnih dobara a nisu svjesni da niko od njih nece ništa sa sobom ponijeti u mezar osim dobrih i loših djela.lala_sa wrote:Znači, problem ovog društva nisu ni ateisti ni vjernici, nego ateistični vjernici!
- arzuhal
#843 Re: Pitanje ateistima
Prvo, razlikuj licemjerstvo/dvoličnjaštvo/munafikluk od oportunizma. Nije to isto: licemjerje je izbor, a oportunizam je, prečesto, nužda.terapija wrote:Imamo vjernike i "vjernike"
Ovi bez navodnika su istinski vjernici, i ta grupa ljudi nikada ne bi postavila ovakvu temu.
Ovi drugi, tzv. deklarativni vjernici su skupina oportunista koja pravi probleme, krijući se iza plašta čopora. Samo što su ovdje našli čopor koji ima svojstva religije.
Oni su rušili, krali, ubijali, sve pod plaštom te vjere.
Drugo, ako već postoje vjernici i "vjernici" (sa čime se, u načelu, slažem, jer uvijek ima licemjerja. Bar vjera to do u tančine objašnjava), postoje li i ateisti i "ateisti"? Možda ovo nelogično zvuči, ali te to pitam zato što, kad već spominješ koegzistenciju vjernika i nevjernika (sa čime se, opet, slažem i to sam obrazlagao na drugim temama, ali uzaludno), jel pri tome misliš na ove forumaše koji se izjašnjavaju kao ateisti i usput pljucnu na najsvetije istine vjere onih vjernika, bez navoda? Jesu li to kandidati za koegzistenciju, od strane ateista?
-
frla
#844 Re: Pitanje ateistima
nosara,nosara wrote:Sto je, takodjer, upitno...frla wrote:Problem ovog društva su ljudi koji imaju usadjen "makro" način razmišljanja umjesto "mikro" pa zbog ove pohlepe zloupotrebljavaju sve pa i vjeru radi sticanja prolaznih materijalnih dobara a nisu svjesni da niko od njih nece ništa sa sobom ponijeti u mezar osim dobrih i loših djela.lala_sa wrote:Znači, problem ovog društva nisu ni ateisti ni vjernici, nego ateistični vjernici!Osim ako pod tim ne podrazumijevas ono sto ostaje iza njih, njihovim potomcima, prijateljima, neprijateljima...
Ti si u svojim postovima do sada pokazao svoju (ne)kulturu kao i način komunikacije i sve što možeš je da
. Poenta je ustvari šta konkretno i lično taj čovjek ima od toga svega jer ga samo čeka patnja u Džehenemu.
Pošto si ti poznat kao neozbiljan i nekulturan za razgovor narocito sa damama ubuduce cu te ignorisati ...
- terapija
#845 Re: Pitanje ateistima
Definitivno si upravu. Ljudi nisu stvari da ih možemo jednostavno sistematizirati.arzuhal wrote:... i usput pljucnu na najsvetije istine vjere onih vjernika, bez navoda? Jesu li to kandidati za koegzistenciju, od strane ateista?
Po mom mišljenju, ipak koegzistencija je moguća samo ukoliko prestanemo da omalovažavamo drugačije, ali istovremeno prestanemo se paliti na sve i svašta.
Vjera ne smije omalovažavati ljude koji nisu iste vjere.
Isto tako Ateisti ne smiju omalovažavati religiju, jer lako samo mogu biti smatrani religijom.
Ateizam, ako ćemo "logički" slobodno možemo bar svrstati u neki "pokret", ne u smislu vjerovanja da nema boga nego u smislu ubjeđenja da je čovjek prolazan. Znači ateista smatra da je ono što doživljavamo našim čulima, svjet koji nas okružuje, i ono što možemo razumjeti prirodnim zakonima koje poznajemo, ili ćemo razumjeti nekim budućim zakonima koje treba tek da orkrijemo, sve što "postoji".
- sistem
#846 Re: Pitanje ateistima
prvo, ne postoji 'prihvatljiv ateista', jer nije u pitanju klub, ekipa, raja, udruga, niti partija. ko da te prihvati? ateista si sebi.arzuhal wrote:Ovo je fino i obazrivo. Dakle, možeš vjerovati u skoro bilo šta, samo ne u Boga, i ti si prihvatljiv ateistasistem wrote:ateizam je samo nevjerovanje u boga ili uzviseno bice koje je napravilo svijet i koje njim upravlja.Kadija wrote:...............mada mislim da nepostoji covjek na svijetu koji bas nevjeruje ni u sta..........
tako da vjerovatno ima ateista koji vjeruju u reinkarnaciju, u besmrtnost duse, itd.![]()
drugo, rijec 'ateista' kaze samo to sto kaze, bez ikakvih dodatnih osobina koje se podrazumijevaju. ateista = bezboznik.
- arzuhal
#847 Re: Pitanje ateistima
Haj' 'vakosistem wrote:prvo, ne postoji 'prihvatljiv ateista', jer nije u pitanju klub, ekipa, raja, udruga, niti partija. ko da te prihvati? ateista si sebi.arzuhal wrote:Ovo je fino i obazrivo. Dakle, možeš vjerovati u skoro bilo šta, samo ne u Boga, i ti si prihvatljiv ateistasistem wrote:ateizam je samo nevjerovanje u boga ili uzviseno bice koje je napravilo svijet i koje njim upravlja.
tako da vjerovatno ima ateista koji vjeruju u reinkarnaciju, u besmrtnost duse, itd.![]()
drugo, rijec 'ateista' kaze samo to sto kaze, bez ikakvih dodatnih osobina koje se podrazumijevaju. ateista = bezboznik.
- sistem
#848 Re: Pitanje ateistima
meni je 'prihvatljivo' i tvoje vjerovanje u boga kako ga opisuje kur'an, ne bih si dopustio da ga komentarisem ili kritikujem van tema koje su otvorene kao rasprava / sukob razlicitih svjetonazora. samo jednostavno ne dijelim tvoje vjerovanje i ne nalazim bas nista sto, u mojim ocima, potkrijepljuje tvoje vjerovanje. ista stvar i sa vjerovanjem u reinkarnaciju - nije mi nista blize od vjerovanja u boga, ali to je samo moj svjetonazor, to nije misljenje svih ateista, niti 'zvanicni stav ateisticke zajednice', jer takvo sto ne postoji.arzuhal wrote:Haj' 'vako...Ako ti ja kažem da sam budista (ne poznajem najbolje budizam pa neka se uzme kao neobavezni urnek) koji ne vjeruje u Boga Stvoritelja i Ravnatelja, kako je opisan u vjeri abrahamovske tradicije, ali vjerujem u reinkarnaciju...da li bi tebi moje vjerovanje, moj svjetonazor, moje mišljenje bilo p r i h v a t lj i v i j e nego da ti tvrdim, kao neki jevrej, kršćanin ili musliman, da ima Bog koji nas gleda, nadgleda, upravlja svim zbivanjima, itd?
- lala_sa
#849 Re: Pitanje ateistima
vjernik- dobar čovjek koji vjeruje u Bogaarzuhal wrote:Prvo, razlikuj licemjerstvo/dvoličnjaštvo/munafikluk od oportunizma. Nije to isto: licemjerje je izbor, a oportunizam je, prečesto, nužda.terapija wrote:Imamo vjernike i "vjernike"
Ovi bez navodnika su istinski vjernici, i ta grupa ljudi nikada ne bi postavila ovakvu temu.
Ovi drugi, tzv. deklarativni vjernici su skupina oportunista koja pravi probleme, krijući se iza plašta čopora. Samo što su ovdje našli čopor koji ima svojstva religije.
Oni su rušili, krali, ubijali, sve pod plaštom te vjere.
Drugo, ako već postoje vjernici i "vjernici" (sa čime se, u načelu, slažem, jer uvijek ima licemjerja. Bar vjera to do u tančine objašnjava), postoje li i ateisti i "ateisti"? Možda ovo nelogično zvuči, ali te to pitam zato što, kad već spominješ koegzistenciju vjernika i nevjernika (sa čime se, opet, slažem i to sam obrazlagao na drugim temama, ali uzaludno), jel pri tome misliš na ove forumaše koji se izjašnjavaju kao ateisti i usput pljucnu na najsvetije istine vjere onih vjernika, bez navoda? Jesu li to kandidati za koegzistenciju, od strane ateista?
"vjernik"-loš čovjek koji vjeruje u Boga- što je kontradiktorno i logički nemoguće
ateista- dobar čovjek koji ne vjeruje u Boga
"ateista"- loš čovjek koji ne vjeruje u Boga
Mislim da ne postoji "ateista" jer ove njegove dvije osobine nisu kontradiktorne, za razliku od "vjernika". Ateizam pljucne s vremena na vrijeme u vidu ovakvih besciljnih rasprava, ili eto možda, natpisom na pokojem autobusu (slučaj u Velikoj Britaniji). Koegzistencija ne znači da svi imaju isto mišljenje, nego da ti niko neće učiniti nešto na žao zbog tvog mišljenja. Kada si čuo da je neki ateista napao nekoga samo zato što je vjernik? A koliko si puta čuo za napade teista na druge samo zato što su nevjernici ili "pogrešni" vjernici? Ti teisti spadaju u grupu "vjernika" i bez njih mi bi živjeli na puno mirnijem mjestu...
Te "vjernike" sam iznad nazvala ateističnim vjernicima
Last edited by lala_sa on 29/04/2009 10:23, edited 1 time in total.
- arzuhal
#850 Re: Pitanje ateistima
A što stavljaš pod navodnike 'prihvatljivo'?