zikshe wrote:pa ja radim vec dvije godine i zbog finansija mi je super to posao i ne mogu ga napustiti, fleksibilan je jer ne radim vikendom, pa mi vanredan studij odgovara, i stvarno bih voljela Historiju umjetnosti upisati ali ne znam sta bih s tim kombinirala da nije previse tesko, znam da je sve tesko na svoj nacin, sve zahtijeva trud i rad, ali mozda je Komparativna knjizevnost laksa od Engleskog jezika ili tako nesto, ne striktno ovo dvoje... zato pitam za prijedloge, nisam najbolje upucena kakvi su zasebno studiji i najbolje mi je to saznati preko iskustava studenata tih odsjeka:D
Ja studiram historiju umjetnosti i komparativnu, kao vanredni student - radim puno radno vrijeme, i ako vec zelis izbjeci "tezak studij", preporucujem ti da ipak ne kombinujes komparativnu sa umjetnosti.
Cini se da je lako, ali... stoji gomila knjiga koju trebas procitati, plus naravno eseji, seminarski i ostali radovi, tako da cesto posvetim vise vremena komparativnoj nego historiji, a najcesce ne znam gdje udaram danima kako bih sve stigla.
Mada, meni je prezanimljivo i bas volim to, tako da...