"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- respo
#826 Re: "Majstori" parkiranja
neko vec pomenu bolje ne znati pa se popravljati jbg niko naucen nije se rodio
nego ga ostaviti bilo kako bez obzira sto se tu moze bez problema parkirati
kao ovaj zuti golf kojeg sam postavio mogao je kamion parkirati ne samo on nego cak i plavusa(bez uvrede samo je primjer) al en nas menatlitet
nego ga ostaviti bilo kako bez obzira sto se tu moze bez problema parkirati
kao ovaj zuti golf kojeg sam postavio mogao je kamion parkirati ne samo on nego cak i plavusa(bez uvrede samo je primjer) al en nas menatlitet
- bpsang
#827 Re: "Majstori" parkiranja
Policija je duzna, i to stoji u njihovom pravilniku da pritefteri svakom ko je na nepropisnom mjestu parkirao vozilo, bez obzira ko je ,ako je to zakonom predvidjeno uz obavezni saobracajni znak.sheilak wrote:Kad smo vec kod parkiranja - kako rijesiti problem " gospode " koja se parkira na trotoarima? Npr., na Mojmilu ( iako znam da je slicno i u drugim dijelovima grada ) - nemoguce je kretati se, osim direktno ulicom, a istovremeno se moraju izbjegavati i vozila koja nekad ne mare je li dvosmjerna ili jednosmjerna ulica. Ne znam da li to policija vidi, tj. znam da vidi, ali nije mi jasno zasto ne reagiraju.
Jos nesto. Posto ja nemam vozacku dozvolu, molila bih ako mi neko moze razjasniti da li su se vozaci duzni zaustaviti na pjesackom prijelazu ako pjesaci cekaju ili ipak pjesaci moraju sacekati da sva vozila prodju. Govorim o pjesackom prijelazu na Mojmilu prema sportskoj dvorani koji nema semafor. Ja mislim da se vozaci moraju zaustaviti, ali to je vrlo rijetka pojava, tako da su pjesaci primorani na duze cekanje kako bi presli ulicu.
Inace, mislim da je u Sarajevu vecinom sve podredjeno (sebicnim)vozacima- biti pjesak u SA je prava agonija.
Sto se tice zebre , svaki vozac iz postovanja bi trebao usporiti eventualno stati na tom pijesackom prelazu,u zavisnosti da li ima pjesaka ili ne.
TO JE PRIJE SVEGA KULTURA PONASANJA PREMA PJESACIMA !
- kurty
#828 Re: "Majstori" parkiranja
nisam slika veceras, ali svaki put je tako...
u BBI, koji ima sasvim dovoljno mjesta...kad vidim auto na sred "ceste", jer je cesta jedino sto nije ofarbano.... Kroz one dijelove koji su u krivinama, a ima mjesta za mimoici se dva auta, raja ostavlja auto, a 15 metara dalje 10 mjesta zjapi prazno... Iako je nivo -3, poluprazan, haman uvijek, iako ima ukupno 6 liftova...jok...daj da se on parkira na sred ceste
u BBI, koji ima sasvim dovoljno mjesta...kad vidim auto na sred "ceste", jer je cesta jedino sto nije ofarbano.... Kroz one dijelove koji su u krivinama, a ima mjesta za mimoici se dva auta, raja ostavlja auto, a 15 metara dalje 10 mjesta zjapi prazno... Iako je nivo -3, poluprazan, haman uvijek, iako ima ukupno 6 liftova...jok...daj da se on parkira na sred ceste
-
Richard Peti
-
krusty
#830 Re: "Majstori" parkiranja
kurty wrote:nisam slika veceras, ali svaki put je tako...
a sta ocekujes od krkana koji ni nakon pola godine od otvorenja BBI-a nisu u stanju shvatiti da se prvo plati parking pa onda sjedne u auto
jucer sam zaglavio na izlazu jedno 15 minuta jer su se svi parkirali gore na -1 prije rampe i ne moze niko da smota sa -2 prema izlazu... kolona bila skroz do dna na -2... i naravno svako trece auto u toj koloni ceka da dodje gore pred rampu pa da onda izadje i plati...
- Cholina_Lokica
#831 Re: "Majstori" parkiranja
jes' to i ti sinoc vidio onog peugeuota sivog na prvom nivoukurty wrote:nisam slika veceras, ali svaki put je tako...
- kurty
#832 Re: "Majstori" parkiranja
Nisam bas siguran jel bio peugoet... Bila je crna corsa, odmah nakon izlaza sa drugog nivoa, pa desno..iza njega zelenkasta trojka... pa dva djipa, jedan za drugim... i jos par auta, na sivoj podlozi... a slag na tortu, na rampi... lola u sivoj laguni karavan, staji i gleda u onaj aparat...valjda konta na lijepe oci se dize rampa... nakon minutu gledanja, otvaraju se zadnja vrata i djevojcica od maximalno 10 godina, izlazi da plati, ali ne na aparatu, nego onom u onoj "kucici"...i tako 4 minute cekanja da gospodin izadje...Dile wrote:jes' to i ti sinoc vidio onog peugeuota sivog na prvom nivoukurty wrote:nisam slika veceras, ali svaki put je tako...
u BBI, koji ima sasvim dovoljno mjesta...kad vidim auto na sred "ceste", jer je cesta jedino sto nije ofarbano.... Kroz one dijelove koji su u krivinama, a ima mjesta za mimoici se dva auta, raja ostavlja auto, a 15 metara dalje 10 mjesta zjapi prazno... Iako je nivo -3, poluprazan, haman uvijek, iako ima ukupno 6 liftova...jok...daj da se on parkira na sred ceste![]()
![]()
- kurty
#833 Re: "Majstori" parkiranja
p.s. a posebna prica su oni koji se parkiraju ispred rampe..ili haman do nje...kurty wrote:Nisam bas siguran jel bio peugoet... Bila je crna corsa, odmah nakon izlaza sa drugog nivoa, pa desno..iza njega zelenkasta trojka... pa dva djipa, jedan za drugim... i jos par auta, na sivoj podlozi... a slag na tortu, na rampi... lola u sivoj laguni karavan, staji i gleda u onaj aparat...valjda konta na lijepe oci se dize rampa... nakon minutu gledanja, otvaraju se zadnja vrata i djevojcica od maximalno 10 godina, izlazi da plati, ali ne na aparatu, nego onom u onoj "kucici"...i tako 4 minute cekanja da gospodin izadje...Dile wrote:jes' to i ti sinoc vidio onog peugeuota sivog na prvom nivoukurty wrote:nisam slika veceras, ali svaki put je tako...
u BBI, koji ima sasvim dovoljno mjesta...kad vidim auto na sred "ceste", jer je cesta jedino sto nije ofarbano.... Kroz one dijelove koji su u krivinama, a ima mjesta za mimoici se dva auta, raja ostavlja auto, a 15 metara dalje 10 mjesta zjapi prazno... Iako je nivo -3, poluprazan, haman uvijek, iako ima ukupno 6 liftova...jok...daj da se on parkira na sred ceste![]()
![]()
ma djete od 8 godina je shvatilo da je dio koji nije ofarban, samo za kretanje vozila
- Cholina_Lokica
#834 Re: "Majstori" parkiranja
ja sam vidila ovog sivog
malo prije skretanja na drugi nivo
fino parkran uz zid, u traci, kod strelice koja pokazuje pravac kretanja
a ovi sto ne znaju izaci sa parkinga su mi posebna prica...
u hotelu evropa, ljudi su na kraju na svakoj rampi sve detaljno napisali kako treba uci i izaci, i opet se cesto desi da lola ne zna i mora ciko iz kucice da mu pokazuje... uzas...
a ovi sto ne znaju izaci sa parkinga su mi posebna prica...
-
krusty
#835 Re: "Majstori" parkiranja
pa ljudi moji samo levati parkiraju na -2 u BBI... 
- Control panel
- Control panel
- kurty
#838 Re: "Majstori" parkiranja
jest vala bas... vise volim biti levat pa se parkirati na -2 ili -3, nego da ga ostavim na sred "ceste"krusty wrote:pa ljudi moji samo levati parkiraju na -2 u BBI...
- respo
#839 Re: "Majstori" parkiranja
mogu se kladiti da na -3 mozes slepera parkirati koliko ima prostora 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#840 Re: "Majstori" parkiranja
ma kakvi šleper. ja neki dan helikopter parkiro dolerespo wrote:mogu se kladiti da na -3 mozes slepera parkirati koliko ima prostora
-
krusty
#841 Re: "Majstori" parkiranja
al nisi cool, niko ti ne vidi auto dole negdje... na -1 je elitakurty wrote:jest vala bas... vise volim biti levat pa se parkirati na -2 ili -3, nego da ga ostavim na sred "ceste"krusty wrote:pa ljudi moji samo levati parkiraju na -2 u BBI...
-
Hendrix
#842 Re: "Majstori" parkiranja
Ova crvena Astra gore se tako stopila sa prirodnom okolinom, skoro se i ne primjeti. 
BBI svakim danom izgleda sve više popušta pred naletom krkanskih metoda parkiranja,stalno vidim auta parkirana na 2 mjesta odjednom, i ovo po onoj cesti kad se naguravaju, jer brate, jedan sprat niže je u Bosni ko 100 spratova u drugoj zemlji. Neće bosanac da hoda, zato je kupio auto, pa neće valjda ga parkirat 2 sprata niže, to je uvreda.
BBI svakim danom izgleda sve više popušta pred naletom krkanskih metoda parkiranja,stalno vidim auta parkirana na 2 mjesta odjednom, i ovo po onoj cesti kad se naguravaju, jer brate, jedan sprat niže je u Bosni ko 100 spratova u drugoj zemlji. Neće bosanac da hoda, zato je kupio auto, pa neće valjda ga parkirat 2 sprata niže, to je uvreda.
-
gaius
#843 Re: "Majstori" parkiranja
večeras su idioti zablokirali prolaz na prvoj etaži prema silasku na drugu... uglavnom dva auta se nisu mogla mimoići.. -3 poluprazna..
koji su to kreteni.. sve lafo europljani, tomi hilfiger, folovi golovi.. a ne znaju auto parkirati u garaži sa 3 etaže..
koji su to kreteni.. sve lafo europljani, tomi hilfiger, folovi golovi.. a ne znaju auto parkirati u garaži sa 3 etaže..
- WizzMerlin
#844 Re: "Majstori" parkiranja
citav forum sinoc u BBI-u, hahahaha, i svi isto vidjeli, evo da se i ja javim, povodom one lagune
, al necu ponavljati
- strong69
#845 Re: "Majstori" parkiranja
Ono sto me najvise nervira u BBI jeste kada ostave auto ispred izlazne rampe i odu platiti parking. Pa gdje im je mozak??? Blokiraju izlaz ljudima koji uredno plate prije izlaska sa parkinga + sto nastane haos kada se stvori toliki red da se ne moze ni uci u BBI...
A parking...
A parking...
-
Hendrix
#846 Re: "Majstori" parkiranja
Pa problem je što ljudi ne kontaju da mogu ponijeti onaj listić sa sobom, i kada se vraćaju u garažu plate usput i izađu normala, ne fol je da ostaviš listić u autu i autom dođeš do automata parkiraš tu i blokiraš ljude iza sebe i platiš. Posebno na prvoj etaži gdje ionako jedva smotam desno do automata a da mogu dohvatiti sa tiketom i još ako je neki genije parkiro sa strane onda je jebada živa.
Koliko mi se čini ono osoblje onde služi samo da tikete skenira i ništa više, pa upozore li ikoga na kulturu i zauzimanje više mjesta tamo?
Koliko mi se čini ono osoblje onde služi samo da tikete skenira i ništa više, pa upozore li ikoga na kulturu i zauzimanje više mjesta tamo?
- kurty
#847 Re: "Majstori" parkiranja
Samo da pohvalim nesto u vezi BBI parkinga... Trebao sam nekog sacekati, iz cineme, i kontam odo u BBI, necu duze od sat vremena,pola markice je najbolje sto cu proci... Udjem, parkiram se, kad zove me osoba koju sam cekao, da je izasla... I ja pred aparat za naplatu, gurnem ticket... Kad pise nesto kao, imate jos 6 minuta besplatnog ZAUSTAVLJANJA... ja u auto, ticket pod onaj skener, kapija se dize...
Svaka cast na tome
Svaka cast na tome
-
krusty
#848 Re: "Majstori" parkiranja
pa da imas 15 min dzaba 
- Control panel
#849 Re: "Majstori" parkiranja

trazim cijelo jutro da vidim jeli ovo dosao isti ljakse u grad sa istim manirima ili je neko drugi kad ono
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... o#p2861556
ma dzaba je moze on zivjeti gdje hoce, moze imati para koliko hoce ali SOS (seljak ostaje seljak).
- Control panel
#850 Re: "Majstori" parkiranja

evo seljaci su uzorali jos samo da se posije sta.