ime bebe

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Frooteky

#826 Re: ime bebe

Post by Frooteky »

anestezija123 wrote:Izvini sto sam "perverzna", ali meni je to isto k'o da se neko kod nas zove Sisa, or something even worse. :D

Inace, back to the topic, lijepa su mi imena Dina, Nadia, Alis od muskih... Inace, malo muskih s nasih prostora mi se svidja. :-?
Enis :mrgreen:
xDenisx

#827 Re: ime bebe

Post by xDenisx »

rinna0304 wrote:M : Adijan, elvin, danin, dean, evelinZ: Rea, Rinela , Adea, Nina, Maja, Arabela, Iman, Zara
Si ovo sama ismislila?
rinna0304

#828 Re: ime bebe

Post by rinna0304 »

xDenisx wrote:
rinna0304 wrote:M : Adijan, elvin, danin, dean, evelinZ: Rea, Rinela , Adea, Nina, Maja, Arabela, Iman, Zara
Si ovo sama ismislila?
HAHAHAHAHAHAH :D ne, fkt postoje ova imena :D mada su neka od ovih dosta rijetka :D inace ne volim imena koja se cesto ponavljaju :D
Ambrozija

#829 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

rinna0304 wrote:M : Adijan, elvin, danin, dean, evelin
Z: Rea, Rinela , Adea, Nina, Maja, Arabela, Iman, Zara
Adea mi je lijepo, iako prvi put cujem. A Danin sam i ja navela, bas prelijepo ime
mig

#830 Re: ime bebe

Post by mig »

.
Last edited by mig on 22/02/2012 22:09, edited 1 time in total.
bez_ideje

#831 Re: ime bebe

Post by bez_ideje »

xDenisx wrote:
mumy wrote:ev jos jedno tursko EZRA :D
Turska imena su uglavnom sva strava i uzas...jedino mi se svidja Orhan i Ajla.
Ja koliko znam Ezra nije tursko ime.
Ambrozija

#832 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

mig wrote:
Ambrozija wrote:
vdivna wrote:kod mene obratno, baš nemam ideju za žensko dijete. sigurno je samo da neće biti lea, tea, mia, nina i sl. :-)
Ja se stvarno uvrijedim kad ovo citam :D Ovo je deseti put da vidim kako moje ime niko ne voli :(
Meni je tvoje ime lepse od vecine na temi ;-)
:kiss: Hvala ti puno :D
xDenisx

#833 Re: ime bebe

Post by xDenisx »

Meni nece nikada biti jasno kako nekome jedno ime moze biti lijepo samo zato sto je rijetko i neobicno...mislim, objektivno, bez obzira sto su jako cesta, zar nisu Emina, Lejla, Alma, Jasmina, Selma, Sanela, Amela, Mirela ljepsa i zenstvenija nego Iman, Hanadi (fakat sam cuo to ime), Farah, Ines, Nives i slicno? Bez zelje da ikoga uvrijedim, ova zadnja imena su mi strasno muskobanjasta i ruzna :skoljka:
xDenisx

#834 Re: ime bebe

Post by xDenisx »

bez_ideje wrote:
xDenisx wrote:
mumy wrote:ev jos jedno tursko EZRA :D
Turska imena su uglavnom sva strava i uzas...jedino mi se svidja Orhan i Ajla.
Ja koliko znam Ezra nije tursko ime.
Pretpostavljam hebrejsko onda...
rinna0304

#835 Re: ime bebe

Post by rinna0304 »

xDenisx wrote:Meni nece nikada biti jasno kako nekome jedno ime moze biti lijepo samo zato sto je rijetko i neobicno...mislim, objektivno, bez obzira sto su jako cesta, zar nisu Emina, Lejla, Alma, Jasmina, Selma, Sanela, Amela, Mirela ljepsa i zenstvenija nego Iman, Hanadi (fakat sam cuo to ime), Farah, Ines, Nives i slicno? Bez zelje da ikoga uvrijedim, ova zadnja imena su mi strasno muskobanjasta i ruzna :skoljka:
po meni bolje imat neobicno ime nego neko koje ima svako 2 osoba u gradu :D al opet svako ima svoje misljenje i ukus :D
Nebitan32

#836 Re: ime bebe

Post by Nebitan32 »

arzuhal wrote:Mojne samo Mirhad (WC iliti ćenifa), Nihad (grudi, dojke), Nisvet (žene), Mirsad (džehennemska zamka) i slična imena, tj. muška imena sa sličnim značenjima :run:
Nihad je ime arapskog porijekla ili bolje reci iz bliskog istoka. Oznacava dobru narav i smirenost a ne ono sto navodis.
To je vise zensko ime kod Arapa iz Magreba. Imam komsiju marokanca koji je prije 5 godina dobio curicu i dali su joj ime Nihad. S njim sam pricao o tome. U arapskom zaljevu ipak ima muskaraca s tim imenom kao i Pakistanu.

Uglavnom i samo ime utice na karakteristike osobe. Sto se tice konkretno ovog imena, to jeste osoba koje se zovu Nihad.
Dosta primjera potvrduje da se radi o smirenim i uspjenim osobama: kao Nihad Imamovic, Nihad Krupic, Nihad Dedovic itd...Samo ime zvuci ozbiljno. Obrati malo paznju na imena "odgovornih" osoba dok citas neke novinske clanke i slicno.

Npr. tesko mi je zamisliti da bude poznat politicar ili pisac neko ko se zove Suncica, Alisa, Melisa ili Elmir. Samo ime nije dovoljno "ozbiljno" za neku ozbiljnu, da je nazovemo takvu funkciju.

Ta imena su "simpaticna" za bebe i dijecu dok ne djeluju "uvjeracajuce" za odrasle osobe. Prije ce ljudi imati povjerenje i u nekoga ko se zove Muhamed, Zaim, Asim nego u Irmina, Bermina ili Anesa.

Pogledaj imena osoba koja se nalaze na celu firmi, nacelnika itd i uvjerit ces se u ovo o cemu pisem.
edozenica

#837 Re: ime bebe

Post by edozenica »

da li je žensko ime zara muslimansko?našao sam da je arapskog porijekla i da znači cvijet.
hvala
Frooteky

#838 Re: ime bebe

Post by Frooteky »

edozenica wrote:da li je žensko ime zara muslimansko?našao sam da je arapskog porijekla i da znači cvijet.
hvala
20000 puta napisano ne postoje MUSLIMANSKA imena nego ARAPSKA
Lounge Act

#839 Re: ime bebe

Post by Lounge Act »

Cije je ime Lana i sta znaci? Meni se ono bas dopada :)
Zoya

#840 Re: ime bebe

Post by Zoya »

edozenica wrote:da li je žensko ime zara muslimansko?našao sam da je arapskog porijekla i da znači cvijet.
hvala
Jeste Edo, Zara je muslimansko ime :thumbup: Meni je mnogo ljepse od imena Sara.
enisa wrote:Cije je ime Lana i sta znaci? Meni se ono bas dopada :)
Lana je kako se ono rekne, internacionalno jel? :D Lijepo je ime, prijateljica je bas dala cerkici to ime :) A znacenje ne znam.
Rosebud_

#841 Re: ime bebe

Post by Rosebud_ »

Harun
Kasim
Hatidza
Esma
Lamija
Zara
Dunja
shin

#842 Re: ime bebe

Post by shin »

Sara je ko mačku Cicko i vučjaku Rex.
Zoya

#843 Re: ime bebe

Post by Zoya »

shin wrote:Sara je ko mačku Cicko i vučjaku Rex.
'ta fali Rexu? Imala sam psa koji se tako zvao :sad: :sad:

:D
alladin

#844 Re: ime bebe

Post by alladin »

Evo prelistao sam ovu temu i vidim niko ne spomenu ime Aladin ili Alladin , kako vam ceif :D
Nije sto je moje ime ali zaista je rijetko i lijepo ime . Arapsko , i znaci uzvisenost vjere tj. Alla - din :-D
alibaba_i_30_godina

#845 Re: ime bebe

Post by alibaba_i_30_godina »

Perhan?! :mrgreen: :mrgreen:

:run:
male_okice

#846 Re: ime bebe

Post by male_okice »

alladin wrote:Evo prelistao sam ovu temu i vidim niko ne spomenu ime Aladin ili Alladin , kako vam ceif :D
Nije sto je moje ime ali zaista je rijetko i lijepo ime . Arapsko , i znaci uzvisenost vjere tj. Alla - din :-D
ja cim cujem to ime odmah me asocira na aladina onog dizney-jevog tako da sorry ali ime mi nije bas u top 10 :D
Ridjobrki

#847 Re: ime bebe

Post by Ridjobrki »

Zilđo. Baš onako fino i moćno. :wink:
Zoya

#848 Re: ime bebe

Post by Zoya »

alladin wrote:Evo prelistao sam ovu temu i vidim niko ne spomenu ime Aladin ili Alladin , kako vam ceif :D
Na stranu sto je lijepo, ali mene asocira na jednog Aladina iz Kaknja, djete onda bio :D ; krenuo Aladin u prvi razred, i nana mu uredno pripremala po flasicu mlijeka pa bi mu je ubacila tako u ruksak i Aladin u skoli pio na flasici jer roditelji nisu htjeli da ga "naglo" odbiju od iste. Da ti nisi taj? :D
shin

#849 Re: ime bebe

Post by shin »

Naravno da je rijetko kada ima Disney trademark :lol: Koje je sledece dobro de nam reci? Pokemon, Sindibad, Gargamel, ili Optimus Prime :lol:
touch brain

#850 Re: ime bebe

Post by touch brain »

meni je gabrijel lijepo musko ime 8-) zensko stela,tea,laura,veronika ..uglavnom ima jako puno lijepih zenskih imena
Post Reply