VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Smrcak15

#826 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

sizifinho wrote:
Smrcak15 wrote:
Black swan wrote:ne zelim nevakcinisane u svojoj blizini, kuci, na poslu nigdje...

raus od mene idite u etiopiju eritreju somaliju samo prestanite siriti svoju ideologiju
u skokovima :thumbup:

jedino sam sumnjicav prema Antitetanus...ne vidim smisla u njoj

a sumnicav sam zasto se protiv pljuskavicva ne daje
Pa eto onda daji i sebi i djeci zivu,aluminijum, formaldehid, msg, zive i mrtve viruse itd

Ako neznas sta vakcine sadrze onda nemas pravo glasa.
bolan u trenucima kad pričam s tvojom vrstom pomislim da definitivno nismo svi jednaki i da se ne trebamo tretirati svi jednako.

Kakve ti nebuloze godinama pišeš po forumu, to je strašno. A nikako te se riješiti.

T
Kakva je nebuloza u tome gore sto sam napisao
sizifinho

#827 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sizifinho »

sve, od a do ž, i nemoj mene navlačiti u raspravu jer ja sa tobom nikad neću voditi debatu

ti ni u jednoj raspravi do sad na forumu nisi pokazao želju da nađeš odgovor, pa i po cijenu da priznaš da nisi upravu

konstantno masakriraš druge svojim neznanjem koje je toliko ogromno da je to zastrašujuće

Ono što si ti pokazao u dosadašnjim postevima je dovoljno da se postavi adekvatna markica "Dunning Krugerovog efekta".

Zašto ne planiram ući u raspravu sa tobom?

Zato što si ti apsolutno nerazumna persona, tvoji postovi ne poznaju najjednostavniju gramatiku a kamoli logiku.
S takvom osobom se ne isplati raspravljati jer debata ili rasprava mora ležati na logici i zdravom razumu. Kako očekivati od tebe da ćeš voditi iole normalnu raspravu kad ne poznaješ ova dva pojma?

Uostalom, sjećam te se još dok si operirao od nicknameom Chagalj, sjećam se tadašnjih nebuloza.

Znam da tebi ovaj post ništa neće značiti, ali vjeruj mi na riječ, imaš još vremena - razmisli gdje ideš sa svojim glupostima i šta će to dobra donijeti tebi u tvom životu.
Smrcak15

#828 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

sizifinho wrote:sve, od a do ž, i nemoj mene navlačiti u raspravu jer ja sa tobom nikad neću voditi debatu

ti ni u jednoj raspravi do sad na forumu nisi pokazao želju da nađeš odgovor, pa i po cijenu da priznaš da nisi upravu

konstantno masakriraš druge svojim neznanjem koje je toliko ogromno da je to zastrašujuće

Ono što si ti pokazao u dosadašnjim postevima je dovoljno da se postavi adekvatna markica "Dunning Krugerovog efekta".

Zašto ne planiram ući u raspravu sa tobom?

Zato što si ti apsolutno nerazumna persona, tvoji postovi ne poznaju najjednostavniju gramatiku a kamoli logiku.
S takvom osobom se ne isplati raspravljati jer debata ili rasprava mora ležati na logici i zdravom razumu. Kako očekivati od tebe da ćeš voditi iole normalnu raspravu kad ne poznaješ ova dva pojma?

Uostalom, sjećam te se još dok si operirao od nicknameom Chagalj, sjećam se tadašnjih nebuloza.

Znam da tebi ovaj post ništa neće značiti, ali vjeruj mi na riječ, imaš još vremena - razmisli gdje ideš sa svojim glupostima i šta će to dobra donijeti tebi u tvom životu.
Da ponovim, gdje nebuloza u onom gore tekstu. Jeli to hoces reci da nema zive aluminijum, formaldehid, msg, skvalen, zivi i nezivi virusuzgajani na samo bog zna gdje od bubrega majmuna do pileceg embrija i mnogo toga jos.

Ospori ovo ako mozes, objasni argumentovano da nisam upravu, lahko je adhominem napadati, ti ovakav ti onakav....
otherside

#829 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by otherside »

gluuuho bilo, cuj bubreg od majmuna :shock:
nemoj mi vjerovat' al'mesh cini da nedje cuh da mecu i papke od goveda :run:
ozdrlje_donje

#830 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ozdrlje_donje »

Smrcak15 wrote:
Black swan wrote:ne zelim nevakcinisane u svojoj blizini, kuci, na poslu nigdje...

raus od mene idite u etiopiju eritreju somaliju samo prestanite siriti svoju ideologiju

Pa eto onda daji i sebi i djeci zivu,aluminijum, formaldehid, msg, zive i mrtve viruse itd

Ja sam tebe jednom pitao da mi, ako si vec toliko upoznat sa tematikom, navedes koje su to komponente razlicitih vakcina i na koji nacin te komponente stete nasem organizmu ali ti si zaobisao odgovor postavljajuci mi neki nebulozan link koji bi mi kao to trebao objasniti. Dobro ti kaze @sizifinho, ne prosipaj gluposti (izvini ali moram ovako da nazovem) i neistine jer pojma nemas o cemu pricas.
Smrcak15

#831 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

otherside wrote:gluuuho bilo, cuj bubreg od majmuna :shock:
nemoj mi vjerovat' al'mesh cini da nedje cuh da mecu i papke od goveda :run:
Da jer ta vrsta virusa je pogodna da se uzgaja bas u bubregu od majmuna, za papke neznam mada me nebi cudilo.
Smrcak15

#832 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

ozdrlje_donje wrote:
Smrcak15 wrote:

Ja sam tebe jednom pitao da mi, ako si vec toliko upoznat sa tematikom, navedes koje su to komponente razlicitih vakcina i na koji nacin te komponente stete nasem organizmu ali ti si zaobisao odgovor postavljajuci mi neki nebulozan link koji bi mi kao to trebao objasniti. Dobro ti kaze @sizifinho, ne prosipaj gluposti (izvini ali moram ovako da nazovem) i neistine jer pojma nemas o cemu pricas.
Ako video upravo slikovito odgovara na tvoje pitanje zasto da gubim vrijeme u pisanju onoga sto video objasni u nekoliko minuta. Sad ti pisem na mobilu kad budem imao vremena mozda i napisem koju rijec.
ozdrlje_donje

#833 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ozdrlje_donje »

Ako video upravo slikovito odgovara na tvoje pitanje zasto da gubim vrijeme u pisanju onoga sto video objasni u nekoliko minuta. Sad ti pisem na mobilu kad budem imao vremena mozda i napisem koju rijec.[/quote]

Neka ziv bio, nemoj se ni sad zamarati..
sizifinho

#834 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sizifinho »

Zar je moguce da se spustate na njrgov nivo? Pa vidite da lupeta ko maksum po divizij.
Dont feed him
Smrcak15

#835 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

sizifinho wrote:Zar je moguce da se spustate na njrgov nivo? Pa vidite da lupeta ko maksum po divizij.
Dont feed him
Evo ja tebe licno izazivam da kazes narodu sta ja to lupetam, drugim rijecima sta je to sto nije istina. Ako ne pokazes argumentovano onda ce biti jasno svima ko je petljaros i lazac.
sizifinho

#836 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sizifinho »

Ja sam petljaroš i lažac. :lol:
Smrcak15

#837 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

sizifinho wrote:Ja sam petljaroš i lažac. :lol:
pa sama cinjenica da me nemozes argumentovano pobiti govori dosta

a evo sad cu ti dostaviti cak i sad CDC stranice da vakcine sadrze ove stvari

http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/additives.htm

Common substances found in vaccines include:

Aluminum gels or salts of aluminum which are added as adjuvants to help the vaccine stimulate a better response. Adjuvants help promote an earlier, more potent response, and more persistent immune response to the vaccine.
Antibiotics which are added to some vaccines to prevent the growth of germs (bacteria) during production and storage of the vaccine. No vaccine produced in the United States contains penicillin.
Egg protein is found in influenza and yellow fever vaccines, which are prepared using chicken eggs. Ordinarily, persons who are able to eat eggs or egg products safely can receive these vaccines.
Formaldehyde is used to inactivate bacterial products for toxoid vaccines, (these are vaccines that use an inactive bacterial toxin to produce immunity.) It is also used to kill unwanted viruses and bacteria that might contaminate the vaccine during production. Most formaldehyde is removed from the vaccine before it is packaged.
Monosodium glutamate (MSG) and 2-phenoxy-ethanol which are used as stabilizers in a few vaccines to help the vaccine remain unchanged when the vaccine is exposed to heat, light, acidity, or humidity.
Thimerosal is a mercury-containing preservative that is added to vials of vaccine that contain more than one dose to prevent contamination and growth of potentially harmful bacteria.

jeli ja to petljam, jeli ja to lazes... :-)

How vaccines are made: Monkey kidneys, spinal material, animal pus and more

For instance the SV40 virus that originates in monkeys made its way into the human population via the polio vaccination and has been tied to cancer non Hodgkin's lymphoma and brain tumors(http://www.informedchoice.info/polio.html)

http://www.naturalnews.com/033834_vacci ... z4HbAlM6tP
MyTao

#838 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by MyTao »

E moj smrcak...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#839 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

kakve novcvane kazne

zabraniti nevakcinisanoj djeci u skole i vrtice

a vrlim im roditeljima registraciju auta

kladim se da bi 90% onih koji ne vakcinisu djecu porhlili u domove zdravlja
onih 10% odvesti na promatranje
palestinka

#840 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by palestinka »

Protiv pljuskavica ne daju jer je skupa. Od 1992. godine se ta vakcina daje u Americi i u većini evropskih zemalja. Urbana legenda kaže da američki carinici po ožiljcima od vodenih ospica otkrivaju kriminalce s naših područja koji imaju lazne pasoše.
sizifinho

#841 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sizifinho »

ne vrijedi
Truba

#842 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

koliko je to skupa
mislim da sam pročitao da se u hrvatskoj može po narudzbi kupiti ne znam cijenu
Smrcak15

#843 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Black swan wrote:kakve novcvane kazne

de to reci roditeljima kojima su djeca ostecena vakcinama
commendatore

#844 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by commendatore »

meni je samo zao sto nema vakcine za sex i pare - da rahat zivim zivot jbo ga picka i poso.....
Truba

#845 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

Smrcak15 wrote:

eno onaj oko nove godine umro vadio zub

sad treba da se ukine vadjenje zuba :thumbup:
Truba

#846 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

edit neće link
Smrcak15

#847 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Black swan wrote:
Smrcak15 wrote:

eno onaj oko nove godine umro vadio zub

sad treba da se ukine vadjenje zuba :thumbup:
glupo ti je sporedjenje, jer kakve veze ima teski metali u vakcinama i ostale stetne stvari sa vadjenjem zuba, vadjenje zuba je mehanicke prirode, dok su vakcine otrovni kokteli.

Uostalom rokaj i sebe i djecu ako hoces vakcinama, ali nemozes mi odgovoriti na ovo pitanje ako su teski metali stetni za ljude zasto ih direktno ubrizgavati u tijeli i to tek novorodjenje djece i odraslih??
Michun

#848 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Michun »

Danas guglam o fluoru u pastama za zube...trazim koja je najjaca, zubi mi osjetljivi.
A sta sve ljudi pisu! Pobrkali 2 elementa od kojih je jedan otrovan pa pisu da je to fluor u zubnim pastama i da se ljudi truju.
Oooooooooo :shock:
Truba

#849 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

nemožeš zajedno :thumbup: :thumbup: :thumbup:

što se teških metala tiče slušam hevi metal :lol: :lol: :lol:
palestinka

#850 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by palestinka »

N
Black swan wrote:koliko je to skupa
mislim da sam pročitao da se u hrvatskoj može po narudzbi kupiti ne znam cijenu
Ne znam cijenu pojedinačne vakcine, nego da je zdravstveni sistem odlučio da se ne isplati uvoditi je u kalendar imumnizacije.
Post Reply