Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BHF_Manijak

#826 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

General_Jackson wrote:
rumenige_brajtner wrote: svi bi kavijara i tartufa za 3 marke :D
Što je najžalosnije većina ti to ne bi jela ni džaba, al´ hajde to je baš luksuz, nego neke namirnice koje su još do rata bile pa hajde da kažemo normala, poput patke, guske, zeca, konjetine, žabe, ribe i morskih plodova (njih začudo ima u izobilju i danas) ja se šokiram kada vidim koliko ljudi u mom okruženju to nikada nije ni probalo, pa mnogi ni janjetinu neće da jedu, samo smrdljiva piletina, koju da znaju koji je otrov (osim ako nije domaća) ne bi ni u ludilu jeli.
Al' kako ti ovo boldirano samo snobovski zvuci. Sta je tu "najzalosnije" majke ti?Nesto sto po defaultu spada u luksuz, ako neko ne bi jeo, odmah je kao nizi sloj drustva, nije snob, tako kao ti? Mozda je ljudima fuj, mozda im je odvratno? Sto bezze nameces ljudima nekakve standarde i dijeli etikete "ako ne jedes to i to, takav si i takav". Otkad konzumacija odredjene vrste hrane odredjuje kakav je ko covjek ba? Sta, onaj sto mlati kavijar je kao elita u odnosu na onog sto ga ne jede? Osim po cijeni naravno, sto jedan to sebi moze priustiti, drugi ne, ni po cemu drugom ne vidim sto je to ovaj prvi napredniji, od ovog drugog.
General_Jackson

#827 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by General_Jackson »

BHF_Manijak wrote:
General_Jackson wrote:
rumenige_brajtner wrote: svi bi kavijara i tartufa za 3 marke :D
Što je najžalosnije većina ti to ne bi jela ni džaba, al´ hajde to je baš luksuz, nego neke namirnice koje su još do rata bile pa hajde da kažemo normala, poput patke, guske, zeca, konjetine, žabe, ribe i morskih plodova (njih začudo ima u izobilju i danas) ja se šokiram kada vidim koliko ljudi u mom okruženju to nikada nije ni probalo, pa mnogi ni janjetinu neće da jedu, samo smrdljiva piletina, koju da znaju koji je otrov (osim ako nije domaća) ne bi ni u ludilu jeli.
Al' kako ti ovo boldirano samo snobovski zvuci. Sta je tu "najzalosnije" majke ti?Nesto sto po defaultu spada u luksuz, ako neko ne bi jeo, odmah je kao nizi sloj drustva, nije snob, tako kao ti? Mozda je ljudima fuj, mozda im je odvratno? Sto bezze nameces ljudima nekakve standarde i dijeli etikete "ako ne jedes to i to, takav si i takav". Otkad konzumacija odredjene vrste hrane odredjuje kakav je ko covjek ba? Sta, onaj sto mlati kavijar je kao elita u odnosu na onog sto ga ne jede? Osim po cijeni naravno, sto jedan to sebi moze priustiti, drugi ne, ni po cemu drugom ne vidim sto je to ovaj prvi napredniji, od ovog drugog.
Upravo si obrnuo uloge, ti si taj koji ovdje nekoga proziva i odmah ga etiketira, samo zato što ovaj u ovom slučaju jede nešto što tvom mozgu nije prihvatljivo, gdje sam ja napisao da je neko manje vrijedan zato što ne jede nešto? Ja se grozim našeg novog primitivizma i grozim se toga da ljudi čiji je grad bio gladan i nije imao hljeba za vrijeme opsade, sada doslovno ne jede ništa, baca hranu i za istu govori fuj, onaj govori za konjetinu da je fuj, šta bi u ratu dali za komad konjetine? i da dijete, da ti još nešto kažem, ovo što sam ja gore nabrojao to je sve bilo normalno manje, više za kupiti u prijeratnom Sarajevu i da jeo se je kavijar uveliko jer se dosta jeftino mogao nabaviti od Rusa po švercu ali naravno ti to ne možeš znati jer se tada još nisi ni rodio a tvoji su još uveliko živjeli na selu i ovo ti nije tema o narodnoj kuhinji i tetki Zilhi, nego o najboljim restoranima u Sarajevu a to jeste luksuz, jer ovo je jebeni kapitalizam a ne socijalizam u kojem je zamisli i radnik mogao sebi priuštiti kavijar. Nivo kulture ogleda se i u kulturi ishrane, a mi smo i tu kao i u svemu drugome otišli u p.... materinu! snobizam nije ako će neko pojesti jednu od ovih gore pobrojanih namirnica, nego ako istu baci u smeće! A tebe treba da bude sram i stid, govoriti za hranu fuj, očito glad nisi osjetio ali ono se našlo nekome držati lekcije iz morala ovdje!
JThomas

#828 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

malo tebe k'o neka nervoza uhvati čim se neko nešto ne slaže sa tobom?
rumenige_brajtner

#829 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

JThomas wrote:malo tebe k'o neka nervoza uhvati čim se neko nešto ne slaže sa tobom?
a par postova iznad, mene je prozivao za neprimjerenu komunikaciju i post koji zglave nije bio napisan u uvredljivom tonu.. :-)
General_Jackson

#830 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

rumenige_brajtner wrote:
JThomas wrote:malo tebe k'o neka nervoza uhvati čim se neko nešto ne slaže sa tobom?
a par postova iznad, mene je prozivao za neprimjerenu komunikaciju i post koji zglave nije bio napisan u uvredljivom tonu.. :-)
Ovo me počinje podsjećati na onu epizodu iz Nadrealista, "vidi mu glave"
rumenige_brajtner wrote:e, ako vam je u restoranu Luka fast-food ponuda, ja ću sam pojest njihov dnevni menu :D
a ni u 4 sobe gs nije fast food, ne znam što kenjate ba. ok, slažem se da je većina restorana halaša, al da su svi, nisu brate
Dobro, valjda dvojici nepoznatih ljudi reći "šta kenjate" je pristojno?! :shock: i u redu je za hranu govoriti fuj, izvinjavam se nisam odavde :run:
BHF_Manijak

#831 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

General_Jackson wrote: Upravo si obrnuo uloge, ti si taj koji ovdje nekoga proziva i odmah ga etiketira, samo zato što ovaj u ovom slučaju jede nešto što tvom mozgu nije prihvatljivo, gdje sam ja napisao da je neko manje vrijedan zato što ne jede nešto? Ja se grozim našeg novog primitivizma i grozim se toga da ljudi čiji je grad bio gladan i nije imao hljeba za vrijeme opsade, sada doslovno ne jede ništa, baca hranu i za istu govori fuj, onaj govori za konjetinu da je fuj, šta bi u ratu dali za komad konjetine? i da dijete, da ti još nešto kažem, ovo što sam ja gore nabrojao to je sve bilo normalno manje, više za kupiti u prijeratnom Sarajevu i da jeo se je kavijar uveliko jer se dosta jeftino mogao nabaviti od Rusa po švercu ali naravno ti to ne možeš znati jer se tada još nisi ni rodio a tvoji su još uveliko živjeli na selu i ovo ti nije tema o narodnoj kuhinji i tetki Zilhi, nego o najboljim restoranima u Sarajevu a to jeste luksuz, jer ovo je jebeni kapitalizam a ne socijalizam u kojem je zamisli i radnik mogao sebi priuštiti kavijar. Nivo kulture ogleda se i u kulturi ishrane, a mi smo i tu kao i u svemu drugome otišli u p.... materinu! snobizam nije ako će neko pojesti jednu od ovih gore pobrojanih namirnica, nego ako istu baci u smeće! A tebe treba da bude sram i stid, govoriti za hranu fuj, očito glad nisi osjetio ali ono se našlo nekome držati lekcije iz morala ovdje!
Nekome drzis lekcije iz kulture, a papanski ti je post, sa dna kaca. Da, upravo je to snobizam sto ti radis i etiketiras ljude, pa se ti koprcaj koliko hoces. Licis mi na one insane, koji odu i slucaju operu sat i po, cisto jer je to za visoki stalez i one "koji se kontaju u umjetnost", a veze nemaju ni sta su pogledali, niti im se to svidja, vec eto, valja biti u trendu, valja potvrditi elitizam. Eh tako i ti...
Peres ovdje danima ljude i dijelis im moralne lekcije, a pogledaj svoj nacin komunikacije i etikietiranje. I nije samo ova primjer tema, vec i gro drugih, gdje ljudima za vratove skaces, samo jer se ne slazu sa tvojim misljenjem i razmisljaju drugacije, kao eto ti Bogom dan.
A to za selo, prijeratni boravak i ostlao, hoces pasukane da rodne listove pokazujemo, ne samo roditelja, vec da idemo do nana, deda i pranana? Nije problem nikakav, nadobudni. :wink:
A ovo "ono se naslo", to ostavi kod kuce kad mami dodjes, pa s njom tako komuniciraj.
General_Jackson

#832 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

BHF_Manijak wrote:
General_Jackson wrote: Upravo si obrnuo uloge, ti si taj koji ovdje nekoga proziva i odmah ga etiketira, samo zato što ovaj u ovom slučaju jede nešto što tvom mozgu nije prihvatljivo, gdje sam ja napisao da je neko manje vrijedan zato što ne jede nešto? Ja se grozim našeg novog primitivizma i grozim se toga da ljudi čiji je grad bio gladan i nije imao hljeba za vrijeme opsade, sada doslovno ne jede ništa, baca hranu i za istu govori fuj, onaj govori za konjetinu da je fuj, šta bi u ratu dali za komad konjetine? i da dijete, da ti još nešto kažem, ovo što sam ja gore nabrojao to je sve bilo normalno manje, više za kupiti u prijeratnom Sarajevu i da jeo se je kavijar uveliko jer se dosta jeftino mogao nabaviti od Rusa po švercu ali naravno ti to ne možeš znati jer se tada još nisi ni rodio a tvoji su još uveliko živjeli na selu i ovo ti nije tema o narodnoj kuhinji i tetki Zilhi, nego o najboljim restoranima u Sarajevu a to jeste luksuz, jer ovo je jebeni kapitalizam a ne socijalizam u kojem je zamisli i radnik mogao sebi priuštiti kavijar. Nivo kulture ogleda se i u kulturi ishrane, a mi smo i tu kao i u svemu drugome otišli u p.... materinu! snobizam nije ako će neko pojesti jednu od ovih gore pobrojanih namirnica, nego ako istu baci u smeće! A tebe treba da bude sram i stid, govoriti za hranu fuj, očito glad nisi osjetio ali ono se našlo nekome držati lekcije iz morala ovdje!
Nekome drzis lekcije iz kulture, a papanski ti je post, sa dna kaca. Da, upravo je to snobizam sto ti radis i etiketiras ljude, pa se ti koprcaj koliko hoces. Licis mi na one insane, koji odu i slucaju operu sat i po, cisto jer je to za visoki stalez i one "koji se kontaju u umjetnost", a veze nemaju ni sta su pogledali, niti im se to svidja, vec eto, valja biti u trendu, valja potvrditi elitizam. Eh tako i ti...
Peres ovdje danima ljude i dijelis im moralne lekcije, a pogledaj svoj nacin komunikacije i etikietiranje. I nije samo ova primjer tema, vec i gro drugih, gdje ljudima za vratove skaces, samo jer se ne slazu sa tvojim misljenjem i razmisljaju drugacije, kao eto ti Bogom dan.
A to za selo, prijeratni boravak i ostlao, hoces pasukane da rodne listove pokazujemo, ne samo roditelja, vec da idemo do nana, deda i pranana? Nije problem nikakav, nadobudni. :wink:
A ovo "ono se naslo", to ostavi kod kuce kad mami dodjes, pa s njom tako komuniciraj.
Upravo kako si se ti meni obratio, tako si dobio nazad i šta sad hoćeš? nisam znao da su mi postovi tako popularni pored mora drugih forumaša. Šta si očekivao? da ću ti na tvoj post odgovoriti? jesi u pravu si, tako je? malo sutra! isto tako kući pa mamu i tatu nazivaj snobovima i njima drži lekcije!
BHF_Manijak

#833 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Pa bolan ne bio niko ti "a" ne bi rekao da ti ne nastupas nadobudno i s visune ne gledas na sve ostale forumase, s cijim misljenjem se ne slazes. Vidis li da su to primjetili i ostali, ne sami ja? Znaci da je u tebi problem, ne u ostalim. Ako vec ljudima pridike drzis o kulturi, ditle ides da ti je ishrana ppkazatelj necijeg nivoa/staleza, onda ti svojim primjerom to i pokazi. Ja necu ljude po tome etiketirati zavisno jede li sarmu, Bosanski lonac, kavijar ilu skampe. Svako jede ono sto mu je ukusno i na oko privlacno, s tim sto se ti ne slazes s tom konstatacijom. Ali je bezze reci da je neko ovakav ili onakav ako mu se ne svifja kavijar, morski plodovi ili nesto trece, ili ako ne zli da proba, jer mu je vizuelno neprivlacno.
oldtajmer

#834 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by oldtajmer »

de ba ljudi ohanite :-) :D

je li neko jeo u restoranu "Klopa" u Ferhadiji :?:
okanomalo

#835 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by okanomalo »

bila na brusu,prijatno me iznenadilo uredjenje istog.sve cisto,bez papirica,wc cist,restoran primjeren mjestu gdje se nalazi.cijene prihvatljive.uzeli teletinu ispod saca,bilo je ukusno i obilno. :thumbup: vrijedi otici. :krofna:
VladaFBiH

#836 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

oldtajmer wrote:de ba ljudi ohanite :-) :D

je li neko jeo u restoranu "Klopa" u Ferhadiji :?:
Ja sinoć :) probao salatu sa biftekom i nije loša (nije najbolja koju sam jeo ali je definitivno jedna od boljih)...
Xillenn

#837 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Xillenn »

Bio sam neki dan u Konobi Fakat, pravo je dobra hrana, nude naša vina i rakiju, a i imaju dosta morskih specijaliteta. Samo domaće, ako još ko bude išao neka javi kako je bilo, meni je extra :D Samo domaće! :bih:
dust in the wind

#838 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dust in the wind »

Xillenn wrote:Bio sam neki dan u Konobi Fakat, pravo je dobra hrana, nude naša vina i rakiju, a i imaju dosta morskih specijaliteta. Samo domaće, ako još ko bude išao neka javi kako je bilo, meni je extra :D Samo domaće! :bih:
a gdje je to?
shandrprcSA

#839 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by shandrprcSA »

dust in the wind wrote:
Xillenn wrote:Bio sam neki dan u Konobi Fakat, pravo je dobra hrana, nude naša vina i rakiju, a i imaju dosta morskih specijaliteta. Samo domaće, ako još ko bude išao neka javi kako je bilo, meni je extra :D Samo domaće! :bih:
a gdje je to?
cijene?
Xillenn

#840 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Xillenn »

shandrprcSA wrote:
dust in the wind wrote:
a gdje je to?
cijene?
Baščaršija, mislim da se ulica zove Bravadžiluk. Cijene su po našem standardu $$, il ti ga osrednje normalno-skupo.
vjesticanametli

#841 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Probajte vino od nuica ....trnjak se zove ...odlicno :thumbup: nema u maloprodaji.....
dobar osjecaj

#842 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

Spominjali ste ranije restoran Paper Moon. Isla sam danas na rucak. Jedino sto mi je prijalo je rashladjena ugodna unutrasnjost restorana. U ustima jos uvijek imam grozan osjecaj i okus masnoce. Tjesteninu bar i ja znam dobro spremiti. Bezukusno. Porcija ne vrijedi ni 8 a ne 15 maraka. Definitivno ne bih ponovo jela tamo. Prije par dana me razocarala i Regina gdje inace rado jedem. Svi sastojci salate su bili stari i sparuseni a vrhunac je bila potpuno suha i uvenula rukola.
sizifinho

#843 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sizifinho »

mostarlić, znači Bože. Uzeo porciju fileta, za 6 KM, nakamarali mi piletine, nije moglo stati u mene. Dobiješ salatu i pomfri, te naparen somun...

Neko mi reče: nećeš djevojku izvesti u ćevabdžinicu za rođendan
Ma ko kaže, izvest ću je gdje ja hoću i ako je prava djevojka neće se žaliti već će joj biti drago što izlazimo. A ako joj bude ko za bremede što je izašla u ćevabdžinicu, više neće biti moja djevojka i et gotov.
zilla_

#844 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by zilla_ »

Ja sam u mostarliću jeo 4 puta i svaki put sam posle imao problema sa bolovima u stomaku. Posebno posle one teletine ispod sača.
Porcije jesu obilate i jeftine al bgmi kvalitet mi je upitan :run:
JThomas

#845 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

za nažderati se k'o kreten i za te pare koliko košta mostarlić je odličan. za izvesti sad nekoga da ga impresioniraš ambijentom i kvalitetom - to nije.
DaffyDuck

#846 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Gdje u Sa ima pojest dobru teletinu ispod saca?
JThomas

#847 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

kreneš iz sarajeva za goražde preko prače. i jedno 3 km prije goražda ima restoran casablanca, najbolja teletina ispod sača u državi :D
nellismo

#848 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by nellismo »

JThomas wrote:kreneš iz sarajeva za goražde preko prače. i jedno 3 km prije goražda ima restoran casablanca, najbolja teletina ispod sača u državi :D
ja znam za casablancu na mravinjcu (put gz-foča), odmah kraj drine
JThomas

#849 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

prače, foče, p... materine...jeste to je to, u neposrednoj blizini goražda :D
DaffyDuck

#850 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

:lol: :lol: :lol:
sto se proteglo ovo Sarajevo :lol: put me tamo nanosi jednom u 10god :-) inace super je teletina Kod Saketa na Bjelasnici!
Post Reply