znam i za farz ali ja jednostavno još nisam spremna, a kad dođem do tog stupnja ako Bog da biće i to, trenutno ne ispunjavam sve uslove da bih mogla biti upakovana
sad zasad se sasvim pristojno oblačim (važno da se lijepo ja osjećam) - moje pakovanje sasvim neutralno i ležerno, bliže zapakovanom nego otpakovanom (jako volim "suknju na pola koplja"- ispod koljena)
isto tako mislimda dosta sestara treba prvo da raščisti sa sobom i svojim načinom ponašanja kao nekim ko nosi maramu
za mene je marama sinonim odmjerene, uljudne, kulturne osobe, nema keserenja s drugaricama, nema glasnog smijeha, nema nikakvih nedoličnosti...jednom riječju primjer lijepog ponašanja i sad da ne bude mahala, mala manjina se zaista ponaša u skladu nošenja marame koja je za mene jako jako važna i sveta stvar jer simbolizuje nešto najljepše i najsvjetlije, a toje pripadnost vjeri i razlog zbog koje se nosi a to je Gospodar
svaka odgoda pokrivanja i izmišljanje razloga (zabrana ili ostalog) je samo dobijanje na vremenu...jer je i tu ostavljena mogućnost izbora
ne znam sad ni sebe opravdati, ali držim se one: "Islam u skladu sa vremenom, prostorom i situacijom", ima i ljudi sa bradama koji poštuju odluke nepokrivenih žena i kažu Allah najbolje zna šta u čijem srcu leži, i ne smatraju nepokrivene manje vrijednim od pokrivenih
dozvolite mi i da prokomentarišem ove brojke: 1, 2, 3, 4: za BiH prostore, dosada jedino opravdanje za bigamiju
mali je broj primjera ovih koji imaju više od jedne (jedva i s jednom i njenim prohtjevima izlaze na kraj, a ne da im još koja zakamliče i nešto zaište)