Nas slijedeci protivnik - Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bijeli_sa

#826 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Bijeli_sa »

nema baraza direktno se ide :D
ragib

#827 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by ragib »

Gruppe 5
06.09.2008
18:00 Armenien - Türkei 0:2
20:45 Belgien - Estland 3:2
22:00 Spanien - Bosnien-Herzegowina 1:0
10.09.2008
20:00 Türkei - Belgien 1:1
20:15 Bosnien-Herzegowina - Estland 7:0
22:00 Spanien - Armenien 4:0
11.10.2008
20:00 Türkei - Bosnien-Herzegowina 2:1
20:45 Belgien - Armenien 2:0
20:45 Estland - Spanien 0:3
15.10.2008
20:15 Bosnien-Herzegowina - Armenien 4:1
20:30 Estland - Türkei 0:0
20:45 Belgien - Spanien 1:2
28.03.2009
17:00 Armenien - Estland 2:2 (1:1)
20:45 Belgien - Bosnien-Herzegowina 2:4 (0:1)
22:00 Spanien - Türkei 1:0 (0:0)
01.04.2009
17:00 Estland - Armenien -:-
20:00 Türkei - Spanien -:-
20:45 Bosnien-Herzegowina - Belgien -:-
05.09.2009
Armenien - Bosnien-Herzegowina -:-
Spanien - Belgien -:-
Türkei - Estland -:-
09.09.2009
Armenien - Belgien -:-
Bosnien-Herzegowina - Türkei -:-
Spanien - Estland -:-
10.10.2009
Armenien - Spanien -:-
Belgien - Türkei -:-
Estland - Bosnien-Herzegowina -:-
14.10.2009
Türkei - Armenien -:-
Estland - Belgien -:-
Bosnien-Herzegowina - Spanien -:-
Tabelle aktuell
# Mannschaft Sp. S U N Tore +/- P
1 Spanien 5 5 0 0 11:1 10 15
2 Bosnien-Herzegowina 5 3 0 2 16:6 10 9
3 Türkei 5 2 2 1 5:3 2 8
4 Belgien 5 2 1 2 9:9 0 7
5 Estland 5 0 2 3 4:15 -11 2
6 Armenien 5 0 1 4 3:14 -11 1
burek_in_space

#828 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by burek_in_space »

Jel se sa dva zhuta kartona iz dvije i vishe utakmica preskache prva naredna?! :?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#829 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by -LIBERO- »

Marijan zamalo umro nije,ali bukvalno :D :D :lol: ,onaj prenos je bio srcan i navijacki,kao da dvojica,on i Ibisevic sjede na tribini i navijacki komantarisu....srcano ,dobro :thumbup: :bih:

Nema puno losih mjesta u nasem timu,svi su dali svoj maksimum.
Posebno dobri su bili Dzeko,Misimovic,Ibricic prvo poluvrijeme,Pandza :thumbup: ,Muratovic...ma svi su dobri bili nema sta stvarno.

Muslimovic je bio nijansu slabiji,nista mu nije polazilo od noge,po mojoj nekoj procjeni od 60 minute je mozda trebao Topic uci..ali dobro,nije ni bitno :bih: :mrgreen:

Imali karata za Zenicu :?: :D
Majjah

#830 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Majjah »

vox-populi wrote:
The 51st State wrote:ova raja iz pozorista neka zacepi gubice kada su u pitanju fanatikosi, njihova borba je opravdana i neka pale baklje gdje god stignu dok je god gamad u savezu, sto vece kazne, njima manje love, volio bi da se plasiramo na svjetsko i svih 10 milki franaka kazne da platimo, uostalom presudan impuls su dali za pobjedu. igracima svaka cast, kao i selektoru koji je od skrpljene ekipe napravio borben i opasan tim.
Pare ne idu iz Munibovih dzepova, on ce svoju platu, u punom iznosu dobiti, kaznila na Fifa ili ne. Pare idu iz budzeta Nogometnog saveza a to se direktno odrazava i na, izmedju ostalog, kvalitet priprema reprezentacije, a samim time i na igru reprezentacije.
Pasa moj, ne chupa Munib i ostala bagra zbog plata da ostanu, vec upravo zbog toga sto imaju prostora da ,,zavrcu'' i mimo plata na raznorazne nacine. Reprezentacija i svi mi trpimo dok su oni tamo, a ova bakljada i prekid su bili kljucni momenat na utakmici, bili smo blizu da padnemo na psiholoskom planu i ubjedjen sam da se utakmica ne bi zavrsila ovako da prekida nije bilo, a to su ti samo malo ,,kulturnije'' potvrdili i sami igraci! Naravno, treba se pravit fin, kulturan i ljubazan pa ,,evropski'' osuditi svaki oblik vandalizma i paljenja baklji, ali iskreno zaboli me ona stvar barem veceras za tu ,,evropsku kulturu''!! :bih: :bih:
lolo_lolo

#831 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by lolo_lolo »

prodajem kartu za zenicu,ponude na pm
LongDong

#832 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by LongDong »

Ponove li se rezultati u našoj grupi od večeras i u srijedu, mi smo na mali koračić od baraža. Budimo realni, Španci su nam nedostižni.
Van Halen

#833 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Van Halen »

Kako kaže Marjan kralj, imaš li šta poručiti navijačima dok te grlim (Ibiševiću) :lol: :lol: :lol:
madner

#834 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by madner »

Ona bakljada nas je izvukla.
Belgijska sedmica je namjerno isao da povrijedi Spahica, steta samo sto njemu nisu vratili.

Sad samo ne zajebat stvar u Zenici.
Hrast

#835 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Hrast »

Salle1986 wrote:Ima 9 grupa.Pobjednici idu na SP a 8 drugoplasiranih u baraž za još 4 mjesta.Najlošiji drugoplasirani može da sisa motku.Eto tako je to isplanirala FIFA
Ako je tako onda je kriticno. Ja samo mislio da i prvo- i drugopasirani idu na SP.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#836 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by -LIBERO- »

madner wrote:Sad samo ne zajebat stvar u Zenici.

Znajuci nas mentalni sklop,i mene je pravo ovoga strah... :roll: :D
madner

#837 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by madner »

-LIBERO- wrote:

Bilo bi i mene da nije Ciro na klupi. Ja ga ne gotivim, ali covjek zna o fudbalu i sa fudbalerima.

Sta rece ovaj sa crnog trzista kolko je karta? Recesija i tako to, uracunaj i to. :D
zecko_kupuz

#838 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zecko_kupuz »

Ova tekma je dokaz da su mladi ljudi često u krivu :-D . Čudili smo se Ćirinim postavkama, forsiranju Ibričića i Pandže, a momci su odigrali sjajno (Ibričić odigrao naj-meč u reprezentaciji, Pandža borben, iznenađujuće smiren za svoje godine). Eto, prvi ću reći - Ćiro, izvini što sam ti Ibru prozvao Tvitijem :D .
pirmin

#839 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by pirmin »

lolo_lolo wrote:prodajem kartu za zenicu,ponude na pm
Na vrijeme, da ne propadne jer ce se igrati pred praznim tribinama. :D
Ripicipi

#840 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Ripicipi »

-LIBERO- wrote:

Opet pehirate, ne mozemo se mi naprimati golova, koliko ih se mozemo nadavati ;-)

:bih: :bih: :bih:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#841 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by mIRCerka »

pirmin wrote:
vaj?
lolo_lolo

#842 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by lolo_lolo »

pirmin wrote:
ne mogu oni donijeti odluku da se igra sad u zenici pred praznim tribinama,nego tek poslije,ova je sigurna da ces se igrati sa navijacima,ja ici ne mogu jer nisam u bosni,kartu imam,prodajem kolko sam kupio+pdv+put koji je karta presla :D ,nisu nikakve velike cifre,meni nije do novca
burek_in_space

#843 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by burek_in_space »

mIRCerka wrote:
pirmin wrote:
vaj?
Reche sad Ahmetovic da je zakazana hitna sjednica FIFA-e valjda,tj nekog njenog organa/odbora zaduzhenog za izricanje penala (bilo bi logichno :D ) koja ce odluchiti o kazni za bakljadu i ono shto je uslijedilo nakon nje(valja tucha sa policijom).S obzirom da nam ovo nije prvi put da se utakmica prekida zbog nashih bakljada,ochekujem najmanje jednu utakmicu pred praznim tribinama. :-?
Last edited by burek_in_space on 29/03/2009 00:18, edited 2 times in total.
Frankyee

#844 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Frankyee »

KAd sam vidio da izlazimo sa dva napadaca radovao sam se jer sam znao da cemo dati gol. Dzeko i Muslimovic iza kojih je Miske moraju nesto dati. Ispade da Dzeko otvori tekmu a Muslimovic nije dao nijednog. nije bitno jer sa dva spica uvijek jednom krene. Osim toga i Muslimovic je odigrao svoje. Otvorise se drugi igraci.

Odbrana je i dalje suplja, tu je pravi problem jer smo imali i dosta srece ( sto i treba vec jednom ). Taktika je bila odlicna. Najvise me obradovalo igranje Ibricica, par puta je iznijeo loptu pred sam gol Belgije i pravio pometnju, odlicna igra.

U Zenici ce biti jos teze jer Belgija je sad rasterecena i igrace na pobjedu. Za nas je dobro sto Rahimic bi trebao biti spreman. Nadati se da Spahic nije ozbiljno povrijeden. U svakom slucaju nakon ovakve igre imamo realne sanse da uzmemo jos 3 boda.

Pravi rezultat u pravom trenutku.
zecko_kupuz

#845 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zecko_kupuz »

Ma nemojte letit' pred rudu :D , pustite te priče o baražima i odlascima na SP. Još uvijek je rano, jaaako rano. Večeras i sutra slavlje, prekosutra smirivanje euforije, u utorak i srijedu apsolutna posvećenost meču u Zenici :thumbup: .
ragib

#846 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by ragib »

Van Halen wrote:Kako kaže Marjan kralj, imaš li šta poručiti navijačima dok te grlim (Ibiševiću) :lol: :lol: :lol:
podsjeca me na onog sto vodi emisiju "zlate mi"
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#847 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by mIRCerka »

a jebi ga, ako odluce da budu prazne tribine, onda treba navijat ispred stadiona, okruzit ga...
rado_vidjen

#848 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by rado_vidjen »

IMA LI KARATA ZA ZENICU?????

5 komada mi treba

svaka cast nasima. :bih: :bih: neopisivo mi je drago za zlatan bajramovica (bogme i ciri zasluge :-D ) covjek pauzira skoro dvije godine, i onda hladnokrvno zabije onakav smekerski gol. kralj! a sta tek reci za Zeljin dvojac 8-) 8-) jaha, prelomio! :-D

samo da je nekako dzemicu maknut iz prvih 11. kritican je. mravac takodjer.(valjda spaha bude spreman za zenicu)

ali kako je samo napredovao Dzeko. onako unutrasnjim gađat 8) ...nisam mislio da cu to docekat od njega, hrve se s trojicom, nije prod'o, mozda loptu-dvije ( ili je faul na njemu, ili precizno doda)...definitivno, nakon vecerasnje tekme, moze igrati gdje god zeli! miske, doktorski gol. :dance:

svaka cast marjanu, ali brate, svojom cikom prenosi nervozu na gledaoce :-) zaboravi se covjek...kontam umrjece...oni sastave dva pasa, a on vec dize paniku...poludit :-D

ipak, svaka mu cast. :D a one babetine s BHT-a treba potjerat. jad i bijeda. nisu u stanju dovest takvu velicinu kao sto je s barbarez, nego mi stave onog tuljana u poluveru sto navija za srbiju :bljuv:
KPNCTNJAH

#849 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by KPNCTNJAH »

Emir Spahić, kapiten naše fudbalske A reprezentacije, najvjerovatnije, neće igrati protiv Belgije u srijedu na stadionu „Bilino polje“.

On se povrijedio nakon jednog od brojnih grupih duela „crvenih đavola“, zbog čega je selektor Mirsolav Ćiro Blažević bio primoran zamijeniti ga Adnanom Mravcem u 60. minutu utakmice koju smo dobili sa 4:2 na „Cristal areni“ u Genku.
„U ovom trenutku mogu reći da se osjećam loše i da ću teško moći igrati u srijedu u Zenici. Neizmjerno mi je žao zbog toga. Ukoliko bude postajala ikakva mogućnost da igram pod injekcijama igraću na „Bilinom polju“, ali ovaj put ne vjerujem da ću moći i pored ogromne želje“, istakao je Spahić večeras u genku za SportSport.ba, te naglasio:

„Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Odigrali smo odličnu utakmicu i rasturili ih. Ovom prilikom preklinjem naše navijače da više ne pale baklje na stadionima, jer malo je falilo da sudija Valentin Ivanov prekine utakmicu u Genku. Molio sam ga da to na uradi, bilo je na granici prekida. To nikome ništa neće pomoći, samo nam može škoditi. Na civiliziran način treba se boriti i za promijene koje su neophodne u našem fudbalu“.

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz sjedišta UEFA, Disciplinska komisija, najvjerovatnije, po hitno postupku očitovaće se već danas (nedjelja, 29. marta) o bakljadi na „Cristal areni“. Za nadati se da nas neće sankcionisati sa igranjem utakmice u srijedu u Zenici bez prisustva publika?!
beliver

#850 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by beliver »

Radujte se večeras ljudi, slavite, ovo nije mala stvar, za bilo koju ekipu da ovako "razmontira" ( bar rezultatski ) Belgiju, na gostujućem terenu, zato uživajte, kako Marjan veli, sutra je nedjelja..i neće biti bloody.. :D
Locked