Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#826 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

dallton wrote:
Valbon_1 wrote:Evo...idemo dalje. Kraljevina Jordana je 61 drzava koja je priznala nezavisnost Republike Kosova. :kravata:
znao sam da ce jos jedna drzava priznati cim je jeremija rekao da nema vise priznavanja
Eh, dallton, ali jeremiji su to "rekle" one iste kasika sto su govorile da je zapadna granica Srbije Karlobag-Karlovac-Virovitica. :lol:
Jbga, malo zaHrdjale. :D
Thirra

#827 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Thirra »

dallton wrote:[
znao sam da ce jos jedna drzava priznati cim je jeremija rekao da nema vise priznavanja
--------------------------

Dominikanska Republika priznala Kosovo
Subota, 11. jul 2009. 16:39

Dominikanska Republika priznala je u subotu nezavisnost Kosova, saopštilo je kosovsko Ministarstvo inostranih poslova.

"Ministarstvo je dobilo pismo od Sekretarijata Dominikanske Republike za odnose sa inostranstvom u kojem se navodi da je vlada te države, bazirajući se na međunarodnim normama, odlučila da prizna nezavisnu Republiku Kosovo", navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da je Dominikanska Republika čestitala vlastima i narodu Kosova na do sada ostvarenim dostignućima i na formiranju institucija koje su omogućile narodu da imaju suverenu i međunarodno priznatu državu.

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova tzv. Republike Kosovo piše i da "Vlada Kosova izražava privrženost intenziviranju odnosa između dve države".

Inače, Dominikanska Republika je 62. zemlja koja je priznala nezavisno Kosovo.
dallton

#828 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by dallton »

Thirra wrote:
dallton wrote:[
--------------------------

Dominikanska Republika priznala Kosovo
Subota, 11. jul 2009. 16:39

Dominikanska Republika priznala je u subotu nezavisnost Kosova, saopštilo je kosovsko Ministarstvo inostranih poslova.

"Ministarstvo je dobilo pismo od Sekretarijata Dominikanske Republike za odnose sa inostranstvom u kojem se navodi da je vlada te države, bazirajući se na međunarodnim normama, odlučila da prizna nezavisnu Republiku Kosovo", navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da je Dominikanska Republika čestitala vlastima i narodu Kosova na do sada ostvarenim dostignućima i na formiranju institucija koje su omogućile narodu da imaju suverenu i međunarodno priznatu državu.

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova tzv. Republike Kosovo piše i da "Vlada Kosova izražava privrženost intenziviranju odnosa između dve države".

Inače, Dominikanska Republika je 62. zemlja koja je priznala nezavisno Kosovo.
a kad ce vako priznati i nasu "republiku srpsku" izraz volje srpskog naroda, za koji je sav svijet cuo, opet svjetska nepravda, smrc, smrc, snjof snjof

:mrgreen:
dallton

#829 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by dallton »

negdje ja napisa prije nekih 6 mjeseci da ce ceric skoro na kosovo da se "nesto dogovori"
Cerić u poseti Kosovu
31. jul 2009. | 09:49 | Izvor: Beta
Prizren -- Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić boraviće od 5. do 9. avgusta na Kosovu, na poziv Islamske zajednice Kosova i Foruma bošnjaka Kosova.

Cerić će se tokom posete sastati sa kosovskim zvaničnicima i predsednikom Fatmirom Sejdiuom, navodi se u saopštenju Islamske zajednice Kosova.

U planu je poseta Bošnajcima prizrenske i opštine Dragaš, a Cerić će na Forumu Bošnjaka, bošnjačkoj krovnoj organizaciji nevladinog sektora na Kosovu, govoriti na temu "Položaj i saradnja Bošnjaka u regionu".

Očekuje se da će Forumu prisustvovati predstavnici bošnjačke zajednice iz Makedonije, Crne Gore, Sandžaka i Albanije.

Na Kosovu živi 50-ak hiljada Bošnjaka, najviše u Prizrenu, Dragašu, Peći i Mitrovici, a još toliko ih je od 90-ih napustilo domove i živi u nekoj od zapadnoevropskih zemalja, uglavnom u Švajcarskoj i Nemačkoj.
eto jest da vas nismo formalno priznali iz poznatih razloga, al ovo je ko da smo vas priznali :D nego sad ce cericu albanci "ponuditi produbljivanje saradnje na svim poljima" valja lobirati medju islamskim drzavama da se dalje gura nezavisnost
Da_li_je _tako??

#830 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Da_li_je _tako?? »

A kako ono Srbi rekose nekad SRBIJA DO TOKIA?heheheh Srbija ko NOKIA svaki dan sve manja...no hard feelings :lol: :lol: :evil:
sodom

#831 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by sodom »

dallton wrote:negdje ja napisa prije nekih 6 mjeseci da ce ceric skoro na kosovo da se "nesto dogovori"
Cerić u poseti Kosovu
Prizren -- Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić boraviće od 5. do 9. avgusta na Kosovu, na poziv Islamske zajednice Kosova i Foruma bošnjaka Kosova.

Cerić će se tokom posete sastati sa kosovskim zvaničnicima i predsednikom Fatmirom Sejdiuom, navodi se u saopštenju Islamske zajednice Kosova.

U planu je poseta Bošnajcima prizrenske i opštine Dragaš, a Cerić će na Forumu Bošnjaka, bošnjačkoj krovnoj organizaciji nevladinog sektora na Kosovu, govoriti na temu "Položaj i saradnja Bošnjaka u regionu".

Očekuje se da će Forumu prisustvovati predstavnici bošnjačke zajednice iz Makedonije, Crne Gore, Sandžaka i Albanije.

Na Kosovu živi 50-ak hiljada Bošnjaka, najviše u Prizrenu, Dragašu, Peći i Mitrovici, a još toliko ih je od 90-ih napustilo domove i živi u nekoj od zapadnoevropskih zemalja, uglavnom u Švajcarskoj i Nemačkoj.
eto jest da vas nismo formalno priznali iz poznatih razloga, al ovo je ko da smo vas priznali :D nego sad ce cericu albanci "ponuditi produbljivanje saradnje na svim poljima" valja lobirati medju islamskim drzavama da se dalje gura nezavisnost
Ah da, na prvu sam mislio da si pogrijesio jer si rekao islamske drzave, jer je ipak ceric zapadni igrac -cia, ali znajuci koliko su naftasi vise na zapadu nego na istoku to mu dojde na isto...
Prihvatanje nezavisnosti bas i ne treba lobiranje, bice prihvaceno milom ili silom, americka posla...
Iskreno drago mi je zbog kosovara jer su dobili ono za sto su se borili i sto su krvavi dani prosli, a i zbog srbije jer su jednom za svagda shvatili da se silom apsolutno nista ne postize i da mogu samo takvom politikom izvuci deblji kraj, znaju to makar ne zeljeli priznati i proci ce jos dugo vremena dok neka normalna garnitura politicara zavlada tamo, ali ipak desit ce se prije nego ovdje u bih.
A što se tice kosova, ono će za par decenija biti dosta razvijenije od ostatka balkana, samo gledajte...
dallton

#832 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by dallton »

dallton wrote:negdje ja napisa prije nekih 6 mjeseci da ce ceric skoro na kosovo da se "nesto dogovori"
Cerić u poseti Kosovu

ajd opet da sebe citiram
Reis Cerić: Došao sam na slobodno Kosovo!
Reis Cerić: <font color=red><b>Došao sam na slobodno Kosovo!</b></font>

Usprkos kritikama iz Republike Srpske (RS) da svojim posjetom Republici Kosovo igra "opasnu igru" poglavar Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulema Mustafa efendija Cerić nije se ustezao uputiti jasne poruke za svoga posjeta najmlađoj međunarodno priznatoj balkanskoj državi.

Kako je javila agencija Onasa, predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu pozvao je danas poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemu Mustafu ef. Cerića da nastavi da radi na priznanju nezavisnosti Kosova u zemljama islamskog svijeta kod kojih može direktno da utječe.

Kako je priopćeno nakon razgovora Sejdiua i Cerića, poglavar IZ je istakao da će Kosovo i BiH "graditi prirodne odnose, kao dvije zemlje sa muslimanskom većinom".

On je istakao da je na Kosovo došao na poziv kosovskog muftije Naima Trnave s željom da "odnosi dviju zemalja budu poboljšani" i da se bliskost albanskog i bošnjačkog naroda, ali i drugih naroda u regiji, još više ojača i produbi, "kako nove generacije ne bi preživjele tragedije i genocid koji su preživjeli njihovi prethodnici".

"Republika Kosovo je sekularna država koja poštuje prava i slobode svih vjerskih zajednica", rekao je predsjednik Kosova.

Sejdiu je čestitao predstavnicima vjerskih zajednica dviju zemalja na suradnji i istakao da institucije Kosova visoko cijene rad i doprinos IZ Kosova na daljem učvršćivanju demokratske države Kosovo.

Tijekom susreta s kosovskim muftijom Trnavom, Cerić je istakao da je privilegovan što je došao "na slobodno Kosovo" i istakao da je tu da "podrži pravo naroda Kosova da živi u punoj slobodi".

"Naš i vaš narod su ratovali da bi slobodno živjeli i zahvaljujući Bogu to je danas realnost. Mi smo nekada živjeli u zajedničkoj državi, međutim, na nesreću, uništenje te države naši su narodi najskuplje platili. Stoga smo danas ovdje da vidimo mogućnosti ponovnog uspostavljanja prirodnih veza koje su ukinute bez naše volje", rekao je Cerić.

On je istakao da je došao kako bi pomogao "slobodi kretanja", što je osnovno ljudsko pravo.

"Želim da stavim do znanja svima da se od Sarajeva slobodno može kretati po Balkanu i da slobodno posjećujemo našu braću i sa njima razgovaramo o boljoj budućnosti", kazao je.
dobro je kad smo uspostavili diplomatske odnose :D
zafir81

#833 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by zafir81 »

Pozdrav svima!

Vjerujte mi, pročitao sam svaki vaš post. Napisali ste bruku teksta, a nigdje ništa konkretno. To ukazuje koliko je narod u BiH zainteresovan i upoznat sa unutrašnjim zbivanjem.

Dakle,
argument broj 1. BiH ima 60% tržišta na Kosovu - a kolikvo je bosansko tržište u Srbiji? Bosna i Hercegovina je itekako potresena od kad je kosovo zaprijetilo da i ono više neće važiti BiH putne isprave, što automatski ukazuje da BiH više neće moći da izvozi na Kosovo.

2. Na Kosovo živi 60.000 bošnjaka - Ne srbi, već bošnjaci, i koji s ponosom kažu i predstavljaju se kao bošnjaci, i svaka škola ima nastavu na bosnaskom jeziku.

3. Uvažiće se bosanski jezik kao jedan od službenih jezika - Kada bi Srbija i RS uvele bosanski jezik kao službeni jezik?

4. Svi govore kako albanci diluju drogu BiH, a svima je jasno da droga i kriminal dolazi iz RS-a.

... Ima još puno toga, ali ne bih da rabim tastaturu, jer u BiH od krađe i prevare nemamo vremena da obratimo pažnju za budućnost.

U životu nisam pročitao toliko gluposti kao što su u vašim postovima. Treba da shvatite da kada kritikujete morate priložiti i prijedlog (rješenje), argument ili itd... bez prijedloga itd. kritika je smiješna i glupa.

Moje mišljenje je da je Bosni i Hercegovini itekako od velike važnosti i interesa da uvaži Kosovo kao nezavisnu državu.
MuaDib

#834 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by MuaDib »

zafir81 wrote:Pozdrav svima!

Vjerujte mi, pročitao sam svaki vaš post. Napisali ste bruku teksta, a nigdje ništa konkretno. To ukazuje koliko je narod u BiH zainteresovan i upoznat sa unutrašnjim zbivanjem.

Dakle,
argument broj 1. BiH ima 60% tržišta na Kosovu - a kolikvo je bosansko tržište u Srbiji? Bosna i Hercegovina je itekako potresena od kad je kosovo zaprijetilo da i ono više neće važiti BiH putne isprave, što automatski ukazuje da BiH više neće moći da izvozi na Kosovo.

2. Na Kosovo živi 60.000 bošnjaka - Ne srbi, već bošnjaci, i koji s ponosom kažu i predstavljaju se kao bošnjaci, i svaka škola ima nastavu na bosnaskom jeziku.

3. Uvažiće se bosanski jezik kao jedan od službenih jezika - Kada bi Srbija i RS uvele bosanski jezik kao službeni jezik?

4. Svi govore kako albanci diluju drogu BiH, a svima je jasno da droga i kriminal dolazi iz RS-a.

... Ima još puno toga, ali ne bih da rabim tastaturu, jer u BiH od krađe i prevare nemamo vremena da obratimo pažnju za budućnost.

U životu nisam pročitao toliko gluposti kao što su u vašim postovima. Treba da shvatite da kada kritikujete morate priložiti i prijedlog (rješenje), argument ili itd... bez prijedloga itd. kritika je smiješna i glupa.
Hajd malo pričaj nam bajke, biti Bošnjak na Kosovu, je isto ka i biti Srbin građanin 100-og reda. :-) :-)
Međutim ima i onih koji ližu guzicu Hašimu i Fatmiru, kao SDA Kosova koja usput ugnjetava Gorane i negira njihov autohtoni identitet. :x :x
breuer

#835 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by breuer »

amrica wrote:
mostarac wrote:bona sagledaj samo ovo

1. Imamo li mi koristi da priznamo Kosovo? - Ama bas nikakve

2. Mozemo li imati stete? - Mozemo i to strasne

Odgovor se sam namece da li BiH treba priznati Kosovo.

Uh, Mostarac, bas si me razocarao, klasicna bosansko-hercegovacka: mene se i moje kuce ne tice, ja sam neutralan, dok ne dodju po mene... a onda si ostao sam.

Ponavljam: Kakve je koristi imala Bugarska sto je priznala BIh 91.?

U cemu je poenta? Da li smo protiv priznavanja Kosova? Zato jer se bojimo politicke trgovine, Kosovo za RS, zbog jake Srbije, ili nas Kosovo nikako ne zanima.
Ili je u pitanju neka planetarna politicka trgovina, gdje su i Srbija i Kosovo pioni, a mi jos manji od njih?

Ili smo za priznavanje, pa cak i nemali koristi?

Korist i steta?

Kakva korist? Ako je vecina zemalaj EU priznala Kosovo, mi mozemo samo imati koristi od toga. Sljedimo EU smjernice....

A steta je olicena u Dodi, i u, ocito, tvom strahu od njega.
Klasika, ne talasaj, nek je sad dobro, i sve super... Samo ti kao SDP-ovac si previse pomiren sa ovim status quo kojim Dodo uz pomoc prijetnji sa druge strane Drine (a diskutabilne koliko su stvarne) odrzava svoju vladavinu, a pomaze i SDA I HDZ da ostanu na vlasti.
Kazes mozemo imati STRASNE stete? Kakve? Ponovo rat? Tesko. Srbija nema vise JNA naouruzanje. RS se ne moze otcijepiti.... po Daytonu nema tu mogucnost. Tu je medjunarodna zajednica koja predobro zaradjuje da bi dozvolila da se promijeni sadasnje stanje....

Ovdje je Kosovo samo egzamplar ispitivanja javnog mijenja. Druga tema (Dino Mustafic) , da li biti dozivotno zrtve i puzati pred svakim ili dokazati da imamo kicmu...
Ako necemo danas za Kosovo, sutra necemo za ovo, pa za ono.... i onda cemo ostati donji zauvijek.
:shock:

djevojko! nije politika spomenar :wink:
_majevica_

#836 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by _majevica_ »

BiH treba priznati Kosovo jer je to normalan politicki potoz.
Malo da se jasnije zna situacija i stav BiH.RS ako pokusava mastati o
nekom ne logicnom ocjepljenju bolje je da odmah to pokusa.Jer da ima
politicku sansu da se referendise u vezi samostalnosti to bi davno pokusala.
BiH treba da prizna Kosovo.Nece valjda Srbija priznati Kosovo prije nas...
Tu se vidi bosanskohercegovacka neodlucnost ako ne prizna Kosovo. :bih:
zafir81

#837 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by zafir81 »

MuaDib wrote:
zafir81 wrote:Pozdrav svima!

Hajd malo pričaj nam bajke, biti Bošnjak na Kosovu, je isto ka i biti Srbin građanin 100-og reda. :-) :-)
Međutim ima i onih koji ližu guzicu Hašimu i Fatmiru, kao SDA Kosova koja usput ugnjetava Gorane i negira njihov autohtoni identitet. :x :x

Odakle si ovo izvukao da mi je znati...? iz nekog foruma gdje je neko trošio riječi u prazno.

Živeo sam 5 god. u Prizrenu na Kosovu, nedavno sam se vratio. I mogu vam slobodno reći da Kosovo korača petostruko većim koracima ka EU u odnosu na BiH.
Dole, barem ako više vrijediš i ako si vešt u nečemu, ako radiš dobro svoj posao bićeš dobro plaćen a uz to ćeš dobiti i veliko poštovanje, što u biH toga nema.

Ovdje je jedini problem što su bajke prosvetljene i deoživljavaju se neki poseban način tj. lupetanjem u prazno, a realni svijet je daleko ispušten, uzrok tome je ovo što nam se sada desilo "neće nam se ukinuti vizni režim". Na Kosovu je nedavno završen rat, a kako mi se čini u EU će prije BiH.

To što tebi liči na lizanje guzice je suradnja. A goranci što od muhe grade slona, to je njihov problem. Mislim da oni bolje žive nego sami albanci.
A reci mi, kakav je to identitet "Goranin"?
Koliko ja znam, kada kažeš "goranin" isto je kao da si ovdje rekao "Jahorinac (neko ko živi na jahorini)".
sodom

#838 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by sodom »

Vodenjak wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Vodenjak wrote:

Da, pitam vas. Isto kao sto vi pitate mene ali je moje pitanje na nivou kakvom komuniciraju normalni ljudi a ne ozlojadjeni jugonostalgicari i ex-komunjare. A da sam vrstan diplomata, :lol: (hvala na komplimentu) je vasa tvrdnja a ne moja. Vama je izgleda svatko "vrstan diplomata" tko je u stanju srociti dvije recenice u svome postu, sto moram priznati nije vasa jaca strana.
Isto tako ukoliko procitate moj post, jasno sam rekao da je za BiH od vitalnog znacaja da Kosovo bude nezavisna drzava. Nigdje nisam rekao da je za BIH od vitalnog znacaja da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Isto vazi i za Vojvodinu. Prema tome, ukoliko zelite sa nekim komunicirati, prvo procitajte post pa se onda doticnome obratite.
Na vasu zadnju recenicu necu ni odgovarati jer je dole negdje u podrumu zivota a moj lift ne ide dole. Prijatno
Bla bla bla,... :-)
[/quoe]

Trebali ste reci MU MU MU MU nekako vam bolje pristaje. Prijatno
A ti OPET ne odgovori u cemu je taj vitalni interes? :-) :D
mogu ja...
izvoz! koji u slucaju kosova nije bas tako mali...
vojvodina, ma to nikad nije ni bila srbija...(sad će drvlje i kamenje zbog ovog)
zasto je slabljenje srbije u intresu bih...valjda sto je teritorija gladni komšija više zabavljen svojim jadom utom će bih ostavit na miru...
sodom

#839 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by sodom »

konrad wrote:
addem wrote:Da se Bosnjacki i Hrvatski narod pitaju Kosovo bi bilo koliko sutra priznato. To sto Srbi stavljaju veto na takvu odluku sasvim je razumljivo, jer Srbi u ovoj zemlji konstantno stite interese Srbije i da ikako mogu pripojili bi im se istog casa. Kosovo je svakako nezavisno i bez naseg priznanja, a i sami Srbi ce to na kraju skontati (velika vecina i jeste, ako je sudititi po komentarima na B92, i nekim forumima).
Sta te onda boli patka za Kosovo ?
konrade šta tebe boli patkica za kosovo? (ionako si ga vidio samo na razglednici)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#840 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Toto »

BiH je razvaljena radi Kosova. Kad Kosovo nije htjelo "gruhnuti" na Srbiju, kad je Srbija "gruhala" po BiH, ne treba ni BiH prizanti Kosovo kad se to kosovarima prohtije, nego kad to BiH bude odgovaralo: pa taman to nikad ne bilo.
BiH ne granici sa Kosovom i veze nas onih nekoliko desetaka hiljada Bosnjaka na Kosovu i Albanaca u BiH. Medju drzavama vlada reciprocitet i kad kosovari urede Kosovo da Bosnjacima na Kosmetu bude ko Albancima u BiH onda se moze sjesti za sto i pregovarati o nastavku suradnje.
Drugi vazan momenata za priznavanje Kosova od strane BiH je: da Kosovo mora da dokaze da ce biti nezavisna drzava i da ne tezi pripajanju Albaniji. Tek kada to dokaze i postigne onda ce se steci uslovi da BiH prizna Kosovo.
Dolazio sam, iz BiH, na Kosovo, nekoliko mjeseci po prestanku rata. Znali su ko sam i sta sam i dolazio sam u sklopu humanitarnih programa. Nije mi se nimalo svidjelo sta sam dozivio i od tada imam jako velike rezerve spram kosovskih albanaca. Stakao sam dojam da se ne radi o pojedinacnim ispadima nego o ozbiljnoj pojavi. Imam razumjevanje za sve sta su prosli u proslom stoljecu, ali se situacija za njih radikalno promjenila i sad se oni trebaju dokazati. Sad su oni vecina i imaju svoje manjine u komsiluku. Ako se oni nastave ponasati prema tim manjinama onako kako su se Srbi ponasali prema njima: nece zadobiti povjerenje i priznavanja- bar od mene. BiH nije Amerika da ima samo ambasdu i vojnu bazu na Kosovu, pa da Kosovo prizna samo iz politickih razloga. Na Kosovu zive Bosnjaci i ne mogu sjest u avione i strugnut sa Kosaova kad im se cefne.
BiH nije nista duzna Kosovu. Kosovo je vise duzno BiH.
Toto

#841 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Toto »

zafir81 wrote: A reci mi, kakav je to identitet "Goranin"?
Koliko ja znam, kada kažeš "goranin" isto je kao da si ovdje rekao "Jahorinac (neko ko živi na jahorini)".

Zbog ove tvoje recenice, koju sam boldiro, BiH ne treba jos priznati Kosovu da je drzava. Kosovari mogu seirit i corlucit sto oni misle da imaju drzavu ali se drzava ne priznaje samo radi toga.

Goranin je isti identitet kao i Kosovar ili kako ga vec zovete.
Kako se, stvarno kaze za drzavljanina nove drzave na Kosovu? Svi nazivi drzava na Balkanu su u zenskom rodu, jedino je Kosovo u nekom srednjem rodu.
Mx

#842 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Mx »

Toto wrote:BiH je razvaljena radi Kosova. Kad Kosovo nije htjelo "gruhnuti" na Srbiju, kad je Srbija "gruhala" po BiH, ne treba ni BiH prizanti Kosovo kad se to kosovarima prohtije, nego kad to BiH bude odgovaralo: pa taman to nikad ne bilo.
BiH ne granici sa Kosovom i veze nas onih nekoliko desetaka hiljada Bosnjaka na Kosovu i Albanaca u BiH. Medju drzavama vlada reciprocitet i kad kosovari urede Kosovo da Bosnjacima na Kosmetu bude ko Albancima u BiH onda se moze sjesti za sto i pregovarati o nastavku suradnje.
Drugi vazan momenata za priznavanje Kosova od strane BiH je: da Kosovo mora da dokaze da ce biti nezavisna drzava i da ne tezi pripajanju Albaniji. Tek kada to dokaze i postigne onda ce se steci uslovi da BiH prizna Kosovo.
Dolazio sam, iz BiH, na Kosovo, nekoliko mjeseci po prestanku rata. Znali su ko sam i sta sam i dolazio sam u sklopu humanitarnih programa. Nije mi se nimalo svidjelo sta sam dozivio i od tada imam jako velike rezerve spram kosovskih albanaca. Stakao sam dojam da se ne radi o pojedinacnim ispadima nego o ozbiljnoj pojavi. Imam razumjevanje za sve sta su prosli u proslom stoljecu, ali se situacija za njih radikalno promjenila i sad se oni trebaju dokazati. Sad su oni vecina i imaju svoje manjine u komsiluku. Ako se oni nastave ponasati prema tim manjinama onako kako su se Srbi ponasali prema njima: nece zadobiti povjerenje i priznavanja- bar od mene. BiH nije Amerika da ima samo ambasdu i vojnu bazu na Kosovu, pa da Kosovo prizna samo iz politickih razloga. Na Kosovu zive Bosnjaci i ne mogu sjest u avione i strugnut sa Kosaova kad im se cefne.
BiH nije nista duzna Kosovu. Kosovo je vise duzno BiH.
Gdje si Toto ProSrbine, nismo te odmah prepoznali. Je li ti sve ovo o Albancima napisa u tvoje licno ime ili u ime svih Bosnjaka i Bosanaca? :razz:
nino90

#843 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by nino90 »

kada srbija prizna kosovo priznace je i bih
sto bi znacilo relativno nikad .p
Mx

#844 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Mx »

reni-90 wrote:kada srbija prizna kosovo priznace je i bih
sto bi znacilo relativno nikad .p
I sta onda ko je koga s tim zahebo? :D
goran5

#845 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by goran5 »

Kad Srbi ne budu konstitutivni u BiH , znaci otprilike nikad.
Mx

#846 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Mx »

goran5 wrote:Kad Srbi ne budu konstitutivni u BiH , znaci otprilike nikad.
Nisam znao da Srbi kroje kapu Bosnjacima, Bosancima i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine ali ako je tako onda se nama Bosnjacima i Bosancima lose pise :(

Sto se priznavanja Kosova tice, koliko sam ja mogao upratiti, Kosovo je od Bosne i Hercegovine trazilo jednput da ih Bosna i Hercegovina prizna i ja vjerujem da kosovari to vise nikada nece traziti. Bitno je da ih lagano priznaju sve druge drzave svijeta. Bitno je da su ih priznale druge republike bivse SFRJ kao sto su Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija itd, i tako do kraja. Mislim da ce drugi put Bosna i Hercegovina sama radi svojih interesa traziti sama priznanje Kosova. Ali sto pametni ljudi kazu onda ce biti "Proso kasno voz kroz kukuruze". :D
Last edited by Mx on 08/08/2009 18:58, edited 1 time in total.
Toto

#847 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Toto »

Mx wrote:
Gdje si Toto ProSrbine, nismo te odmah prepoznali. Je li ti sve ovo o Albancima napisa u tvoje licno ime ili u ime svih Bosnjaka i Bosanaca? :razz:
Tesko ces ti ista prepoznat kad ne umijes ni procitat sta ti pise na semaforu:
toto je napisao/la:
Nikenen

#848 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Nikenen »

Je li moguće da je ovo problem oko kojeg se sad treba raspravljati ? Koga boli racq za Kosovo :roll: ,ili mislite da Kosovo boli racq je li ga BiH priznala ?
Mx

#849 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Mx »

Toto wrote:
Mx wrote:
Tesko ces ti ista prepoznat kad ne umijes ni procitat sta ti pise na semaforu:
toto je napisao/la:
Toto skini fes promjeni dres :D
goran5

#850 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by goran5 »

Mx wrote:
goran5 wrote:Kad Srbi ne budu konstitutivni u BiH , znaci otprilike nikad.
Nisam znao da Srbi kroje kapu Bosnjacima, Bosancima i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine ali ako je tako onda se nama Bosnjacima i Bosancima lose pise :(

Sto se priznavanja Kosova tice, koliko sam ja mogao upratiti, Kosovo je od Bosne i Hercegovine trazilo jednput da ih Bosna i Hercegovina prizna i ja vjerujem da kosovari to vise nikada nece traziti. Bitno je da ih lagano priznaju sve druge drzave svijeta. Bitno je da su ih priznale druge republike bivse SFRJ kao sto su Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija itd, i tako do kraja. Mislim da ce drugi put Bosna i Hercegovina sama radi svojih interesa traziti sama priznanje Kosova. Ali sto pametni ljudi kazu onda ce biti "Proso kasno voz kroz kukuruze". :D
Nego sta nego nam kroje kapu i oni nama i mi njima zato sto djelimo zajednicku drzavu .
Cudi me da to nisi znao.
Jer ovdje se ne radi o priznavanju Hrvata i Bosnjaka vec o priznavanju od strane drzave BiH a ona 100% pripada i Srbima kao i nama.
Post Reply