FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Cape

#826 Re: FK Zeljeznicar

Post by Cape »

Sveznalice to ne vrijedi za tebe, ipak si ti dama(?)... :mrgreen:

šmrc...papeee... :)
LSD

#827 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Dendrlix wrote:Malo bi bilo degutantno da bas imena nabrajam. :D
Ali mogu reci da je cijela Potoklinica Bordo, Josipa Stadlera je ne moze biti vise Bordo (ima jedan izdajnik u mahali prekoputa obdanista) oko skole je sve Bordo. Tvrditi da je Logavina plava moze neko ko Logavine vidio. Ko je zivio iznad samoposluge (hint: sin mu je Deni) , sadasnji Amko comerc? Odakle li je Baho??? Pogledati njegov intervju na pinku gdje prica o tome kakve je boje taj dio grada.
Ma znam da je Logavina i oko nje vecinski bordo boja...šega mi ovo "bjesomucna i podla laž" kad si napisao :-D :-)
A kakvo je stanje na Pirinom brijegu :D :-D ...ko tamo dominira 8-)
dzipalo_junuz

#828 Re: FK Zeljeznicar

Post by dzipalo_junuz »

mIRCerka wrote:
dzipalo_junuz wrote:Znate onu granicu sto su vam horde zadale? Eh samo je ne prelazite i navijajte, slavite svog ZeljA gdje god hocete i kad god hocete, samo ne dirajte nam carsiju i katedralu 8-) Duro canijak, ma jeste koliko i moja nana...

Sarajevo HORDE, BOG I CARSIJA...
:lol: :sax:
Mircerka posto ti sve znas i ti si najpametnija, najnacitanija i najskolovanija osoba na forumu, e pa kako ti je promako ovaj ultras navijacki pokret u 21st.kako da nisi cula za to i kako to vec ide?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#829 Re: FK Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

dzipalo_junuz wrote:
mIRCerka wrote:
dzipalo_junuz wrote:Znate onu granicu sto su vam horde zadale? Eh samo je ne prelazite i navijajte, slavite svog ZeljA gdje god hocete i kad god hocete, samo ne dirajte nam carsiju i katedralu 8-) Duro canijak, ma jeste koliko i moja nana...

Sarajevo HORDE, BOG I CARSIJA...
:lol: :sax:
Mircerka posto ti sve znas i ti si najpametnija, najnacitanija i najskolovanija osoba na forumu, e pa kako ti je promako ovaj ultras navijacki pokret u 21st.kako da nisi cula za to i kako to vec ide?
Ja se smijem tvojoj prici o granici. To da sam najpametnija, najnacitanija i najskolovanija si ti napisao, ne ja. Ja sam samo osoba kojoj je pojam granice te vrste presmijesan. Toliko smijesan da mi je ovaj tmurni dan uljepsao.
Peppers

#830 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

Znaci idemo jos dublje u lociranje, pa cak i nabrajanje imena. OK, ugao Logavine i Karpuzove. U komsiluku mi je jedna poznatija sarajevska porodica koja se s vremena na vrijeme pojavi u crnoj hronici, a koja je bar svojevremeno bila redovna na jugu, recimo da im prezime pocinje sa Z ;-) Malo mi na cirkus lici dalje nabrajanje nekih imena, pogotovo ako se radi o osobama koje bas i ne poznajem najbolje ;-)
elSaik

#831 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

:shock: Jel' treba pasoš da bi se prešle te granice?
Pričate kao da ste DGS, a ne HZ, ali dobro možda je i ovo što momak napisa na temi o Torpedu...
uzalud pitas wrote:Ko da ovde ima hz...
Last edited by elSaik on 09/12/2008 14:02, edited 1 time in total.
Dendrlix

#832 Re: FK Zeljeznicar

Post by Dendrlix »

@ Peppers

Ko je Ugljesa Cucic?

Ti veze nemas sa Logavinom. Vidim primjetio si da sam naveo dva imena. Jedno je nas poznati sportski komentator, a drugi je sin naseg jos poznatjeg fudbalera. Javne licnosti... Ako poznajes jednu osobu ili familiju tebi je cijela Logavina plava. Covjece, znam svaku vocku, svaku mahalu i bascu u tom dijelu grada (od tramvajskih sina do Golobrdice sa obje strane Logavine) i navijaci zelje se mogu nabrojati na prste.
rado_vidjen

#833 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

sta je poenta? da za torpedo navija samo FIna Gradska Raja :lol:

cuj baho im ponos. baho je navijac cro rep., guzni haver ahmeda pasalica, baho-paksu....i to vam je ponos :-)
Dendrlix

#834 Re: FK Zeljeznicar

Post by Dendrlix »

Poenta je da jedan od vasijeh laze.
Peppers

#835 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

Nisam imao namjeru nastaviti ovu debilnu raspravu oko nabrajanja imena ko za koga navija, ali vidim da sam prozvan da lazem. Vjerujem da bolje poznajes tu mahalu od mene, jer kako sam vec rekao zivim na dvije lokacije, a rodjen sam na Skenderiji i tu sam odrastao. Ovo sto sam govorio sam rekao na osnovu toga sto nekoliko momaka koje najcesce vidjam u uzem tom komsiluku vidjam i na utakmicama. Likove i ne poznajem licno i smijesno mi je sad objasnjavati tebi na koje likove mislim. Ono pitara sto znam iz te mahale zive otprilike negdje oko Svrzine kuce. Kazem i naglasavam, ono sto znam.

Ove lokacije sam i spominjao s obzirom na Junuzove natpise o nekakvim granicama za Manijake. Ukoliko je Logavina u sklopu tog pitarskog teritorija u koji Manijaci ne smiju uci, vjerujem da bi meni vec neko na neki nacin dao do znanja s obzirom da cesto na potezu Dvropromet-videoteka-stan hodam bas u TM87 dukserici ;-)
rado_vidjen

#836 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

pazi da te đipa ne sačeka s onim čuvalom na glavi :D
odvijac

#837 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

stani kakva je situacija u ljesevu,nacuo sam da pitari imaju jako navijacko uporiste tamo,bas steta za nas :-)
ja.neron

#838 Re: FK Zeljeznicar

Post by ja.neron »

može jedna informacija od pitara ima li ko od vas knjigu o nastanku fk sarajeva i neka pogleda kada je fk sarajevo registrovano ko klub sigurno će te se iznenaditi da je to 1949 a ne 1946 kako su vas oduvijek učili...
cpt.picard

#839 Re: FK Zeljeznicar

Post by cpt.picard »

Cuj granice... wahaha. Jel to pomjerena ona granica sto je bila izmedju zapada i severa? Mora da je to neka nova furka ove mladje raje. Ja ne vidjeh da neko ima muda mi nesto reci sto prije i poslije utakmice prodjem cijeli grad sa salom FK Zeljeznicar.

Da se razumijemo, nisam vatreni ni u ovom ultra, hool, casual il nekom petom fazonu. Al to sto balavci odrade neki grafit, ne znaci da posjeduju grad.

No, to nije tema danasnjeg eksperimenta. Furajte se djeco dok vam mafija unistava klubove.
LSD

#840 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Zna li iko od ovih mojih željovaca koliko je tacna ova informacija
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=15025
pa odoše nam najbolji igraci,ono malo što valja bježi :x ...još i Rovcanina prodati,pa možemo rahat u 2 ligu ko svi sretni.
Fuj!! :x
veljaca

#841 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

LSD wrote:Zna li iko od ovih mojih željovaca koliko je tacna ova informacija
pa odoše nam najbolji igraci,ono malo što valja bježi :x ...još i Rovcanina prodati,pa možemo rahat u 2 ligu ko svi sretni.
Odlazila su i VECA imena od ovih. Nakon toga su dolazile neki novi klinci .... i sve tako .... ŽELJO JE VJEČAN !!!!!
LSD

#842 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

veljaca wrote:
Odlazila su i VECA imena od ovih. Nakon toga su dolazile neki novi klinci .... i sve tako .... ŽELJO JE VJEČAN !!!!!
Pa jasno...znam ja to sve jarane,ali sjeti samo se šuplje price od grobara našeg kluba prije par sezona "forsirat cemo naše mlade igrace,vezat cemo ih dugogodišnjim ugovorima,necemo olako prodavati naše igrace i sl.šuplje...pa ne možemo ih zadržati ni 2 godine...sve što valja odmah se prodaje ko na pijaci i to za male pare (memiševic,vladavic,dialiba,štilic...evo sad sa prica o odlasku cocalica i bekrica...da ne pricam o onoj bruci sa Dzekom koji je otišao za mizerno obeštecenje...dokle više sa ovim sranjima.
JThomas

#843 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

pođoh napisati da kad bi u paketu s njima otišla i cijela uprava i stručni štab, bilo bi prihvatljivo.

ali ustvari kad razmislim...koja će se budala prihvatiti tog ćoravog posla?
veljaca

#844 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Ja sam malo stariji i sjecam se u bivsoj Yu - igrac nije mogao otici van dok ne napuni 27 godina.... E onda se probudise DEMOKRATI i rekose to je zakidanje ljudskih prava i svi mogu ici vani kad to zazele ..... Klub ulaze u nekoga a on jednostavno ode. Kako ga sprijeciti ??? Visegodisnjim ugovorima ( 4 - 6 godina ) . Za takve ugovore treba puno para a i to je kupovina "macka u vreci" ... Elem kad sve saberes - tako nam je kako nam je ... Ja vjerujem da samo dobrim radom u omladinskom pogonu - KLUB moze naprijed .. Eto tamo imamo sada Adzema i Gusu .... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#845 Re: FK Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

veljaca wrote:
:thumbup:
Peppers

#846 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

Mislim da je taj tekst sa sportina prenijer iz San-a, a uzimajuci u obzir pouzdanost informacija o nasem klubu koje inace nudi San ja to ne uzimam previse ozbiljno. S druge strane kad vidim stanje u klubu, sve je moguce :roll:
weed

#847 Re: FK Zeljeznicar

Post by weed »

cpt.picard wrote:Cuj granice... wahaha. Jel to pomjerena ona granica sto je bila izmedju zapada i severa? Mora da je to neka nova furka ove mladje raje. Ja ne vidjeh da neko ima muda mi nesto reci sto prije i poslije utakmice prodjem cijeli grad sa salom FK Zeljeznicar.

Da se razumijemo, nisam vatreni ni u ovom ultra, hool, casual il nekom petom fazonu. Al to sto balavci odrade neki grafit, ne znaci da posjeduju grad.

No, to nije tema danasnjeg eksperimenta. Furajte se djeco dok vam mafija unistava klubove.
Svaka cast, kralju! :thumbup:
dzipalo_junuz

#848 Re: FK Zeljeznicar

Post by dzipalo_junuz »

elSaik wrote:Treba uvesti k'o kod Nijemaca, kad zabijemo gol, onda lik javi "pogodak je postigao Albin" - navijači: "PELAK!", rezultat je "ŽELJEZNIČAR!" - "TRI!", "Sarajevo" - "NULA!".... ;D
Moj saice o cemu ti razmisljas, mastas bolje receno...Hajde slobodno u nasu temu, bujrum, on stvarno sarajevo ne uzima u usta...Ma to je dusa od covjeka...

p.s Ovako sam ja masto kad sam imo 7 godina :lol:
elSaik

#849 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

dzipalo_junuz wrote:
elSaik wrote:Treba uvesti k'o kod Nijemaca, kad zabijemo gol, onda lik javi "pogodak je postigao Albin" - navijači: "PELAK!", rezultat je "ŽELJEZNIČAR!" - "TRI!", "Sarajevo" - "NULA!".... ;D
Moj saice o cemu ti razmisljas, mastas bolje receno...Hajde slobodno u nasu temu, bujrum, on stvarno sarajevo ne uzima u usta...Ma to je dusa od covjeka...

:mrgreen: Pa eto, neko na ljeto, neko na zimu, šta ćeš... :mrgreen:
dzipalo_junuz

#850 Re: FK Zeljeznicar

Post by dzipalo_junuz »

elSaik wrote:
dzipalo_junuz wrote:

:mrgreen: Pa eto, neko na ljeto, neko na zimu, šta ćeš... :mrgreen:
Ma sta kazes saice? :D zamolio bih te da ne govoris ovda raji da su djeca i sl.

Provjereno : Saik ima 19 vrlih godina :D

:lol:
Post Reply