Kako se ispravno piše:karanana wrote:chevapchina zvuci bolje.
ČEVABDŽINICA
ili
ĆEVABDŽINICA
Kako se ispravno piše:karanana wrote:chevapchina zvuci bolje.
mislim da je meko chzagseg wrote:Kako se ispravno piše:karanana wrote:chevapchina zvuci bolje.
ČEVABDŽINICA
ili
ĆEVABDŽINICA
Jes, dobro si, čisto fonetski, ne ulazeći u tvoje aluzijekaranana wrote:chevapchina zvuci bolje.
hehe.levana wrote:Jes, dobro si, čisto fonetski, ne ulazeći u tvoje aluzijekaranana wrote:chevapchina zvuci bolje.
A iznad roštilja na bakrenom limu kod Hodžića piše sa tvrdo Č:karanana wrote:mislim da je meko chzagseg wrote:Kako se ispravno piše:karanana wrote:chevapchina zvuci bolje.
ČEVABDŽINICA
ili
ĆEVABDŽINICA
Meni ako se,da izvinete na izrazu,podriguje poslije cevapa po nekoliko sati poslije jela,ta cevabzinica mene vise nece vidjeti_BataZiv_0809 wrote:A po cemu vi cijenite kvalitet cevapa?
Mislim, hajmo bez lokalpatriotizma koji se ovdje namece nekom inercijom. Sta to cini dobar cevap?
Nisam neki cevapojed, ali za mene je na prvom mjestu (i to oboje podjednake vaznosti) ukus i osjecaj nakon jela. Dakle da budu ukusni i da mi tijelo nije na mukama vareci ih.
Ne jedem ih tako cesto, niti bih mogao bukvalno po gradovima podijeliti kvalitet. U Sarajevu je najvise cevabdzinica, pa je i logicno da ce biti raznovrsnijih iskustava. Primijetio sam da su na dosta mjesta, za moj ukus premasni.
Ima tu dosta i do navike (u Zenici su manje masni) to je svakako ogroman faktor, ali je ruzno ono sto je tebi najblize proglasavati za jedino, originalno, prapocetak svega (koliko god to bio forumski uzus).
I za kraj bih dodao jednu opservaciju: fiskalni racuni u cevabdzinicama su nesto sto se najcesce mora traziti i to im je ogroman minus. Toliko osporavani i ozloglaseni McDonald's (bez ulaska u diskusiju o kvaliteti hrane) otkuca sve i jedan.
I ljetos sam rodbinu iz inostranstva vodio, po njihovoj zelji, kod Hodzica. Posluzivao nas je stariji covjek, blijed, rekao bih narusenog zdravlja.

kad je ĐŽ u pitanju onda neJma dvojbeblack wrote:postoje samo dva slova Č i Ć nema niti mehkog niti tvrdog č ili ć, tako bi onda mogla biti i ĆEVABĐINICA sa 'mehkim' DŽ![]()
![]()
eheto nemaju ništa, ma daj, idi u Želju onda tamo imajuPirija wrote:u specijalu ni boju ni ukus ni miris nemaju....
I meni zamirisu svaki put ali ih ne smijem uzeti... Bog zna od cega su napravljeni. I one sudjuke sto peku uzmaju od onih prodavaca hrane sa isteklim rokovima. Vidio svojim ocima!mayab wrote:Na autopijaci nedeljom ....![]()
![]()
![]()
ne pamtim kad sam zadnji put bio na autopijaci, ali nekad davno kad sam bio uzeo sam 2-3 puta. ukus je kao na carsiji. s tim sto nakon jela moras odmah uzeti na pijaci onu chetku za wc i ischetkati nepce i jezik od masnoce koja se zalijepi.bumerangss wrote:I meni zamirisu svaki put ali ih ne smijem uzeti... Bog zna od cega su napravljeni. I one sudjuke sto peku uzmaju od onih prodavaca hrane sa isteklim rokovima. Vidio svojim ocima!mayab wrote:Na autopijaci nedeljom ....![]()
![]()
![]()
Uzima ih lik u Bajri, znači Bajrini ćevapi 100%.bumerangss wrote:I meni zamirisu svaki put ali ih ne smijem uzeti... Bog zna od cega su napravljeni. I one sudjuke sto peku uzmaju od onih prodavaca hrane sa isteklim rokovima. Vidio svojim ocima!mayab wrote:Na autopijaci nedeljom ....![]()
![]()
![]()
Vidiš, onda je ipak istina da u njima ima celulozeJThomas wrote:možda su za vas ćevapi otrov, ali ja kad pojedem 10 ćevapa, to meni samo ubrza probavu i metabolizam i nakon sat vremena kao da ništa nisam pojeo. onda mogu još bolje da jedem pravu hranu - šniclu, sarmu, grah...
Ti si kao jedan poznanik. Naruci mjesano meso i kaze "poprskaj to odozgo sa jedno 100 cevapa".JThomas wrote:možda su za vas ćevapi otrov, ali ja kad pojedem 10 ćevapa, to meni samo ubrza probavu i metabolizam i nakon sat vremena kao da ništa nisam pojeo. onda mogu još bolje da jedem pravu hranu - šniclu, sarmu, grah...
Kod Hodzica 50 sa dva somuna.karanana wrote:jel odmah naruci 50 komada ili uzme 10 ovde, 15 onde, 10 tamo, 15 vamo....?
Nema kud manje.mali_milojica wrote:Kod Hodzica 50 sa dva somuna.karanana wrote:jel odmah naruci 50 komada ili uzme 10 ovde, 15 onde, 10 tamo, 15 vamo....?