Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Abacija

#826 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

giovannir wrote: To što kažeš da je govorio da mu protiv Španjolaca treba 12. igrač malo priglupo, moraš priznati, predstavljaš.
To je bila ironija sa moje strane. Nisi skontao...

giovannir wrote:Vi koji ćete se boriti "pred stadionom" mi ličite na one što su isparili u Skandinaviju čim je pukla prva i sada prodaju skandinavski patriotizam. Ne volim koristiti političko - ratne komparacije, ali ovaj put moram. Navijači su tu da bodre nacionalni dres i one koji se bore za njega, a ne da protestuju čisto protesta radi. Razgovaram sa mnogo "bojkotaša" u biti oni ne znaju zašto protestuju- Protestuju protiv korumpiranog Saveza, zašto ne protestvujemo onda protiv 99,9% političara i ne izađemo na izbore? Ovamo se radi o nogometu koji ima 0,0001% utjecaja na naš privatni i javni život, a ovamo se skrivamo k'o p.i.čke. Protestvujemo jer Savez krade? Dajte mi jednog dužnosnika ili političara ili direktora koji ne krade? Pa većina naših političara je optužena za primanje mita, kojekakve malverzacije i sl. a opet svi p.i.čkasto šute.
Svako se bori koliko zna i umije, i sa onim sto se njega tice. Neko jednostavno nije kapacitet da se bori sa velikim problemima pa rjesava samo one male (premda ni problem u Savezu vise nije malen).
sjever

#827 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by sjever »

NS BiH složi jedan dribling a ti na dupe odmah,kakav laznjak imaju[/quote]
HaHaHa....... :lol: :lol: Dooobrrrraaa :thumbup:
:bih:
bravar_je_ziv

#828 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by bravar_je_ziv »

giovannir wrote:
bravar_je_ziv wrote: i sta reci na tvoje nebuloze,samo te pitati pratis li ti uopce nogomet?Sta je ciro uradio sa zagrebom,daj nam reci molim te,sta je uradio sa hajdukom,da nije mozda odveo hajduk u ligu prvaka ili dobio 8 kobasica iz madjarske,sta je ciro uradio sa iranom,da nije mozda prosao veoma zahtjevne azijske kvalifikacije,sta je ciro uradio sa xamaxom,da nije mozda uveo taj klub u kup uefa,zato te molim prvo malo prati nogomet pa seri onda,i da za kraj slobodno stani u red za sisanje ovco jedna,jadan si kad ti ns bih slozi jedan dribling a ti na dupe odmah,kakav laznjak imaju
Hajde ne laprdaj majketi. Ja govorim samo u kontekstu da treba Ćiri i igračima dati prigodu da rade, jer najvažnije od svega jesu utakmice i nastupi na terenu. To je jedino što je važno u cijeloj priči, a kako tako, to je u rukama Ćire i igrača. Niti je Ćiro trener svih trenera, niti je on spasitelj nacije. Želim reći samo da im se treba dati prigoda.

Što se tiče Ćire kao trenera, niti sam njegov fan, niti njegov odvjetnik, no, njegove reference govore najbolje za njega. A ti bravare, ja nikog nisam vrijeđo, a ne dopuštam da i ti vrijeđaš. Obavim ja nešto i na tebe i na tvog rahmetly bravara. Pa ti protestuj!
ma ti ne govoris nista,probudise covjece,koje reference cire,daj nam jednu u zadnji 10 godina,i nije najvazniji teren i igraci,kako ne kontas.Sta sa ovom ligom,sta sa omladinskom ligom koja broji 64 kluba,sta sa sudjenjem,pa dajte ljudi prvenstvo se blizi a nitko ama bas nitko jos nije napisao clanak o prestojecoj sezoni.Postavlja se pitanje zasto,odgovor je vrlo kratak,metnuli nam ga sa cirom,pa sinan i bratija ga flautaju,a ti i takvi cekate u redu
Mobile_Disco

#829 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Ajde sad i mene interesuje zbog cega je on dobio nadimak "Trener svih Trenera" Sta je osvojio (osim naslova sa Dinamom.. i tog famoznog treceg mjesta) A bio je trener i selektor par selekcija.. I ko zna koliko klubova..
Doda37

#830 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Doda37 »

Mobile_Disco wrote:Ajde sad i mene interesuje zbog cega je on dobio nadimak "Trener svih Trenera" Sta je osvojio (osim naslova sa Dinamom.. i tog famoznog treceg mjesta) A bio je trener i selektor par selekcija.. I ko zna koliko klubova..

Na SP 1998, treneri reprezentacija koje su bile na SP , glasali su i izabrali Ciru
Mobile_Disco

#831 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Doda37 wrote:
Mobile_Disco wrote:Ajde sad i mene interesuje zbog cega je on dobio nadimak "Trener svih Trenera" Sta je osvojio (osim naslova sa Dinamom.. i tog famoznog treceg mjesta) A bio je trener i selektor par selekcija.. I ko zna koliko klubova..

Na SP 1998, treneri reprezentacija koje su bile na SP , glasali su i izabrali Ciru
I sad je on zbog toga "trener svih trenera".. Zar se to ne gleda po rezultatima? :lol:
Doda37

#832 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Doda37 »

Mobile_Disco wrote:
Doda37 wrote:

I sad je on zbog toga "trener svih trenera".. Zar se to ne gleda po rezultatima? :lol:
palis se bezveze, to je samo folklor koji je oko Cire, određeni novinari u HR mu tepaju to se nastavilo u BIH, nista posebno...da nastavim dalje, Ciro je dosao zbog love ali ne zbog onih 5000€, vec zbog 70% od sponzora, po meni je to pranje love
Chicha Chvorak

#833 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Chicha Chvorak »

Rasturice nas Bugari ko bugarsku skupstinu.
:D :-)
abdulvehab

#834 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by abdulvehab »

uz “specijalni“ program generalnog sekretara N/FSBiH Muniba Ušanovića, koji na svoju žalost nije uspio angažovati narodni orkestar, danas će Miroslav Ćiro Blažević potpisati dvogodišnji ugovor i tako zvanično postati novim selektorom nogometne reprezentacije BiH.

Uz sve članove Izvršnog odbora N/FSBiH, koji su jednoglasno smijenili Mehu Kodru, te onda sa jednim uzdržanim glasom imenovali Miroslava Blaževića za njegovog nasljednika, te sveprisutnim generalnim sekretarom, Ćiro će se obratiti bh. naciji i reći kako je presretan zbog dolaska u BiH, te vjerovatno još jednom ponoviti kako očekuje da se svi igrači odazovu.

Međutim, bez obzira na to što će Ćiro reći, i dalje stoji činjenica da su ga u N/FSBiH doveli ljudi čije ime se među navijačima pominje sa gnušanjem, te čiji se odlazak traži već dugo. Upravo je farsa oko predstavljanja Ćire kao novog selektora prilika da se ponovo ti isti čelnici upitaju dokle će sjediti u foteljama, koje nisu zaslužili, ali za njih same prilika da se promovišu.

Ipak, nismo zaboravili smjenjivanje Kodre, te pune tribine stadiona Koševo, odnosno prazne u Zenici, a vjerovatno nisu ni navijači čiji glas očito ne dopire do ušiju čelnika N/FSBiH, koji su bh. nogomet gurnuli u ponor, bez mogućnosti izlaska. Ćiro možda jeste njihov spas, jer će ovaj trener sigurno privući određen broj navijača na tribine, ali sigurni smo da će uskoro doći kraj i pojedincima iz bh. kuće nogometa, što najbolje pokazuje i najavljena inspekcija UEFA i FIFA, koja bi ovih dana trebala sletjeti u Sarajevo kako bi temeljno isprovjeravala (ne)rad u Savezu.

Podsjećanja radi, UEFA je stopirala sve finansijske projekete koje vodi N/FSBiH, među kojima je i izgradnja trening-centra u Zenici za potrebe bh. selekcije. Također, nije naodmet pomenuti da će danas ugovor sa Miroslavom Ćirom Blaževićem, ispred N/FSBiH, potpisati generalni sekretar Munib Ušanović, protiv kojeg se, podsjetimo, vodi krivični postupak pred Sudom BiH zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja.

oslobodjenje.ba

Moze li se negdje provjeriti kada dolaze ovi iz fife ili uefe?
sjever

#835 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by sjever »

Chicha Chvorak wrote:Rasturice nas Bugari ko bugarsku skupstinu.
:D :-)
:lol: :lol: :lol: To je ona stara švedska poslovica jel,? :lol:
:thumbup:
Mobile_Disco

#836 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Borce Sredojevic.. selektor reprezentacije rs.. pomocnik Svemocnom Ciri :lol:
LSD

#837 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by LSD »

Mobile_Disco wrote:Borce Sredojevic.. selektor reprezentacije rs.. pomocnik Svemocnom Ciri :lol:
Ovo samo kod nas ima :roll: ...jeli Sredojevic bio pomocnik i kod Muzura ili sam ja nešto pomješao?
Nerko78

#839 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Nerko78 »

Samo da kazem da je zadnja utakmica 'naseg' nacionalnog tima koju sam gledao bila ona protiv Madjarske na Bilinom Polju.
Od tada iz dana u dan postajem sve veci protivnik te 'nase' (citaj Iljine i Munibove) selekcije.
Nekad sam stvarno svim srcem isao i navijao i padao u trans (kao nakon gola protiv Norveske ili Belgije) ali sad je vec neka druga prica. Apsolutno me zaboli za sve sto se dogadja oko OVE ekipe i cak sam dosao do onog stadija da se radujem porazima TE selekcije.
Sto se mene tice, cak i kad bi ovi idioti otisli iz TOG saveza, vjerovatno bi neki isti dosli tako da u ovom trenutku navijam za vise selekcija kao npr:
Spanija
Turska
Belgija
Armenija
Estonija

i naravno prije svih Bugarska

Sretno Momci!!!
cyprus

#840 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Nerko78 wrote:Samo da kazem da je zadnja utakmica 'naseg' nacionalnog tima koju sam gledao bila ona protiv Madjarske na Bilinom Polju.
Od tada iz dana u dan postajem sve veci protivnik te 'nase' (citaj Iljine i Munibove) selekcije.
Nekad sam stvarno svim srcem isao i navijao i padao u trans (kao nakon gola protiv Norveske ili Belgije) ali sad je vec neka druga prica. Apsolutno me zaboli za sve sto se dogadja oko OVE ekipe i cak sam dosao do onog stadija da se radujem porazima TE selekcije.
Sto se mene tice, cak i kad bi ovi idioti otisli iz TOG saveza, vjerovatno bi neki isti dosli tako da u ovom trenutku navijam za vise selekcija kao npr:
Spanija
Turska
Belgija
Armenija
Estonija

Sretno Momci!!!
To je isto kao i želiti kapitulaciju i okupaciju svoje države samo zato što ti se vlast ne sviđa.

A što se tiče boldiranog: i tad je bio skoro isti savez. Šta se promjenilo?
Nerko78

#841 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Nerko78 »

Promijenilo se to sto je dosta toga izislo na vidjelo, lopovluci tog NSBiH,
Uostalom nezelim da se raspravljam ni sa kim, samo sam rekao sta mislim.

Sretno svima 8-)
Nerko78

#842 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Nerko78 »

cyprus wrote:
Nerko78 wrote:Samo da kazem da je zadnja utakmica 'naseg' nacionalnog tima koju sam gledao bila ona protiv Madjarske na Bilinom Polju.
Spanija
Turska
Belgija
Armenija
Estonija

Sretno Momci!!!
To je isto kao i želiti kapitulaciju i okupaciju svoje države samo zato što ti se vlast ne sviđa.

A što se tiče boldiranog: i tad je bio skoro isti savez. Šta se promjenilo?
A sto se tice te kapitulacije i okupacije, prijatelju moj da je rat i da vecina naroda ne voli vlast, vjeruj mi ni da ta vlast ne bi dugo trajala ali u ovakvoj situaciji ljudi mogu samo bojkotovat i nista konkretnije da bi se ti kreteni smjenili

Sretno!
josip_krtalic

#843 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by josip_krtalic »

Ćiro ima podršku gdje je treba imati. Ako ne valja Ćiro zašto nisu ostavili nekog od ovih domaćih? A ako nitko ne valja od domaćih neka dovedu Gusa Hininga profil stručnjaka za veću lovu i to je to.
Neelix

#844 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Neelix »

jel ko vidio naslovnicu starta :D

JEBO VAS VAHA! :lol: :lol: :lol:

legenda je :lol:
Risto Kuglarić

#845 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Risto Kuglarić »

josip_krtalic wrote:Ćiro ima podršku gdje je treba imati. Ako ne valja Ćiro zašto nisu ostavili nekog od ovih domaćih? A ako nitko ne valja od domaćih neka dovedu Gusa Hininga profil stručnjaka za veću lovu i to je to.
:lol:
s koje planete sunčevog sistema si se ti spustio josipe pobratime? :lol:
Abacija

#846 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

Risto Kuglarić wrote:
josip_krtalic wrote:Ćiro ima podršku gdje je treba imati. Ako ne valja Ćiro zašto nisu ostavili nekog od ovih domaćih? A ako nitko ne valja od domaćih neka dovedu Gusa Hininga profil stručnjaka za veću lovu i to je to.
:lol:
s koje planete sunčevog sistema si se ti spustio josipe pobratime? :lol:
Sa Venere, naravno. :D http://www.sarajevo-x.com/clanak/080726028
abdulvehab

#847 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by abdulvehab »

evo ga za meze :lol:

gus gus, on je taj :run: znaci ipak je sve do selektora :lol: :lol: :zzzz: :zoka:
JohnnyS

#848 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by JohnnyS »

LSD

#849 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by LSD »

JohnnyS wrote:Vaha pruža ruku Ćiri...:

http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/cl ... ,128051.jl
Evo i strašni Vaha je promjenio spiku sad...digo i on ruku za Ćiru...još samo da javnost i navijaci shvate da je sve OK i da ce nas Ćiro odvesti na SP i bilo bi extra :D :-)
josip_krtalic

#850 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by josip_krtalic »

Ova zemlja je jadna napaćena. Neobično je kako su ljudi tako malo spremni biti entuzijasti. A samo to preostaje. Čudni su ljudi ovdje. Ipak držim da sad nije vrijeme za skepticizam i omalovažavanje. Tako je kako je. Ćiro je tu. Čovjek je pristao. Bilo ga je strah da ne popije odjebaus dugo vr jer su ga već jednom trznuli na blef.
Hoće imat uspjeh ne ovisi o njemu ni 50%. Do njega je mozda 35% a sve ostalo je do vjere nogometaša, saveza i navijača Bosne I Hercegovine.
Neka je sretno BiH.
Locked