Dogovori za protest 13. 2.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
[Matrix]

Post by [Matrix] »

Svako ima svoje razloge borbe ali svi se borimao za pravda i istinu.naprijed !

http://www.youtube.com/watch?v=m7PrVtZAG4M
alica.k

Post by alica.k »

ok vako cemo, da ne bi pretrpali medije (da ne salje svak ziv ovo oavjestenje), saljite mi adrese na pp!

edit: i na cnn i skynews i bbc saljemo akd se prevede tekst!
skojotovski

Post by skojotovski »

kicky wrote:evo nam manifest:

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46

samo naprijed!!!!! :sax: :bih: :thumbup:
sve receno !
delightful

Post by delightful »

vec sam nekome rekla, ali da jos jednom ponudim pomoc oko prevoda, ako zatreba :)
uzalud pitas

Post by uzalud pitas »

...
Last edited by uzalud pitas on 28/10/2008 10:05, edited 1 time in total.
fixer

Post by fixer »

kicky wrote:evo nam manifest:

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46

samo naprijed!!!!! :sax: :bih: :thumbup:
vrhunski napisano. trebamo se potruditi da ljudi ovo procitaju. ako se bude pisao text koji ce objaviti npr dernek nek se posta link ispod. jel ima tko mail od web tima derneka da ih pitamo za ovo?
suncica24

Post by suncica24 »

Samo jos tri stvari:
Ovo sutra ipak treba biti ograniceno. Da ne ispadne ko bez glave i repa. Treba nakon nekog vremena pozvati ljude da se mirno i dostojanstveno razidju kucama i pozovu svoju rodbinu, prijatelje, kolege... da nam se i oni slijedeci put pridruze. Valjda je i to cilj?
Drugo proizlazi iz prvog, a to je: Treba nam razglas!
I trece, ja sam za to da se prijavi policiji (ako neko hoce samnom, ja smijem), kao prvo da bi im izbili taj argument iz usta, kao drugo da bi onima koji se skupe pokazali da je neko odgovoran i za njihove moguce budalastine i kao trece da imamo i podrsku policije koja bi morala biti na nasoj strani.

PS: Jos jednom napominjem da MI MORAMO sankcionisati one koji podju praviti belaj!
alica.k

Post by alica.k »

delightful wrote:vec sam nekome rekla, ali da jos jednom ponudim pomoc oko prevoda, ako zatreba :)
to bi bilo super, jel imas tekst?
kicky

Post by kicky »

postoji li neki način da se mi koji trenutno nismo u otadžbini uključimo u akciju, ja se stavljam na raspolaganje, mejl šaljem pp-om organizatorima, ako treba!!!
jasminasab

Post by jasminasab »

alica.k wrote:ok vako cemo, da ne bi pretrpali medije (da ne salje svak ziv ovo oavjestenje), saljite mi adrese na pp!

edit: i na cnn i skynews i bbc saljemo akd se prevede tekst!
Ma ovi linkovi za CNN i BBC su za upload video snimaka koje prave pojedinci, a ne za vijesti. Znaci, kamere u ruke i saljite. Oni takve snimke koriste u vijestima, ukoliko njihov novinar i snimatelj nije bio na licu mjesta.

Ima li neko adresu za Voice of America i onaj njemacki kako se zove?
fixer

Post by fixer »

hvala policiji!!!!!!!
samo nam pomazu. sad svi koji zele da urade neko sranje znaju da ce odgovarati za to. josh jedan pozitivan korak da sutra sve bude kako treba.http://www.sarajevo-x.com/clanak/080215103
delightful

Post by delightful »

je li konacna verzija ona koja je stigla na email adrese?
jasminasab

Post by jasminasab »

kicky wrote:postoji li neki način da se mi koji trenutno nismo u otadžbini uključimo u akciju, ja se stavljam na raspolaganje, mejl šaljem pp-om organizatorima, ako treba!!!
Mozda da proslijedite obavjestenje svojim prijateljima/poznanicima koji imaju rodbinu u Bosni... Da prevedete poziv i posaljete nekim nasim organizacijama vani kako bi se ako nista mogle oglasiti... Iako mi to vec zvuci kao preeeeevise, ne znam...
skojotovski

Post by skojotovski »

ljudi BEZ RAZGLASA i JAVNOG CITANJA ZAHTJEVA I CINJENICA nema smisla!
sutra mora imati i pocetak i sredinu i kraj!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

fixer wrote:hvala policiji!!!!!!!
samo nam pomazu. sad svi koji zele da urade neko sranje znaju da ce odgovarati za to. josh jedan pozitivan korak da sutra sve bude kako treba.http://www.sarajevo-x.com/clanak/080215103
nadam se da ce policija u istrazi otkriti koji su strani centri moci potplatili uhapsene da kamenuju :-) :lol:
starii

Post by starii »

Jedna poruka premijeru: ni švabe nam nisu mogle ništa:

Das ist Walter !

http://www.youtube.com/watch?v=BNpZRMHVMkw :-) [/url]
damirm

Post by damirm »

suncica24 wrote:Samo jos tri stvari:
Ovo sutra ipak treba biti ograniceno. Da ne ispadne ko bez glave i repa. Treba nakon nekog vremena pozvati ljude da se mirno i dostojanstveno razidju kucama i pozovu svoju rodbinu, prijatelje, kolege... da nam se i oni slijedeci put pridruze. Valjda je i to cilj?
Drugo proizlazi iz prvog, a to je: Treba nam razglas!
I trece, ja sam za to da se prijavi policiji (ako neko hoce samnom, ja smijem), kao prvo da bi im izbili taj argument iz usta, kao drugo da bi onima koji se skupe pokazali da je neko odgovoran i za njihove moguce budalastine i kao trece da imamo i podrsku policije koja bi morala biti na nasoj strani.

PS: Jos jednom napominjem da MI MORAMO sankcionisati one koji podju praviti belaj!
Suncica je u pravu! Moramo imati plan sutra. Predlazem da pred Katedralom ostanemo do 15h. I neka se svi dobro obuku. Bice hladno sutra!
alica.k

Post by alica.k »

OVAKO LJUDI, PRIJE NEGO NASTAVIMO.

DA LI STE ZA TO DA SE PROTEST PREBACI KOD VJECNE VATRE? ZAMISLITE SAMO DA JEDNO JAJE ODE NA KATEDRALU KAKO BI TO IZGLEDALO - A BICE TOGA SIGURNO. NOVINARI IZ HRVATSKE, SRBIJE, I SVIJETA DOLAZE. DONJI SMO SKROZ AKO SE DESI OVAKAV INCIDENT.

ja cu poslat ispravku na sa-x.

ali hocu da cujem sta vi kazete o tome.

i ovo nije samo moja ideja, ja prenosim. necemo sa djos da nas optuze za nesto po vjerskoj osnovi, A DESICE SE OVO SIGURNO.[/b]
suncica24

Post by suncica24 »

Ko je zbavio razglas prosli put? Moze li i sad?
skojotovski

Post by skojotovski »

ins wrote:
Bonnie-Clydova mala wrote:Protesti moraju imati strukturu, protestanti moraju imati vođu!

Protesti moraju imati cilj! Šta je ovdje CILJ????

Protesti ne smiju biti lokalni, jer su svi građani ove države ili bar Federacije nezadovoljni!

Protestanti ne trebaju biti samo mladi!

Protesti ne trebaju biti samo zbog ovog problema!

Narod mora znati ZBOG ČEGA izlazi na ulice, ŠTA TRAŽE DA SE DESI. U protivnom sve će se pretvoriti u nešto na što će vlast oguglati i na što će reći : "Eno opet protestvuju. Koju ćemo pitu za doručak'"! (Sjetite se šatora ispred skupštine :x )

Vlast koja izgubi povjerenje naroda više nije vlast ako ne odstupi, jer je tu zbog naroda, a ne zbog svog džepa!

Jedino rješenje su PRIJEVREMENI IZBORI, a i za to postoji procedura. Pitanje je samo da li su građani dovoljno jaki da se za to izbore. Pa ako se i novi ne svide, idemo ponovo!

Vrijeme je da političari budu odgovorniji prema NARODU KOJI IH JE BIRAO!!!
B-C mala je taman napisala ono sto sam se ja spremao pisati
8)

Sa naglaskom na:

Protesti moraju imati strukturu, protestanti moraju imati vođu!
TO JE TO!
Marko99

Post by Marko99 »

E uzeo sam ti ovu slikicu i lijepio po gradu! Nadam se da se ne ljutis! :D
Alkos

Post by Alkos »

alica.k wrote:OVAKO LJUDI, PRIJE NEGO NASTAVIMO.

DA LI STE ZA TO DA SE PROTEST PREBACI KOD VJECNE VATRE? ZAMISLITE SAMO DA JEDNO JAJE ODE NA KATEDRALU KAKO BI TO IZGLEDALO - A BICE TOGA SIGURNO. NOVINARI IZ HRVATSKE, SRBIJE, I SVIJETA DOLAZE. DONJI SMO SKROZ AKO SE DESI OVAKAV INCIDENT.

i ovo nije samo moja ideja, ja prenosim. necemo sa djos da nas optuze za nesto po vjerskoj osnovi, A DESICE SE OVO SIGURNO.[/b]
Ko baci bilo sta na katedralu nije normalan u mozak.Mislim da se to sutra nece desiti,tako da budi bez brige.
skojotovski

Post by skojotovski »

ja sam misljenja da bi bilo efektnije pred Vjecnom, jer bi zablokirali saobracaj! i na taj nacin cemo skrenuti paznju. a ima i simbolike.
Last edited by skojotovski on 15/02/2008 16:49, edited 1 time in total.
Zox

Post by Zox »

Pricalo se o tome, Katedrala je ipak najbezbjednije mjesto, pokusacemo suzbiti bilo koga sa jajima. Ja i jos par ljudi smo tu da ne ispadne da je na vjerskoj osnovi :)
Post Reply