Zvrk ,hvala , evo sad viđoh...zvrk wrote:žutija eto ti gore pravilnika i linkova - iscitaj brate
inace, konkurs u opcini novi grad ?
LOl
"Da te volim nebo zna
draga moja BiH .."
Zvrk ,hvala , evo sad viđoh...zvrk wrote:žutija eto ti gore pravilnika i linkova - iscitaj brate
inace, konkurs u opcini novi grad ?
LOl
SSemir wrote:evo i moj doprinos. pitanja su vecinom ona koje svi imamo od ranije, dok smo pripremali. znaci nema nekih vanrednih. mene je malo iznenadilo sto nije nikako bilo pitanja sa rokovima, na koliko dana, i tak to. znaci, prilicno lagana. ali opet se treba fino pripremit. ja sam samo iscitavao zakone, a ona pitanja sam ucio jbg. i koristite se demonstratorom sa ads.gov., jer iako sam radio ispit sa federalne agencije, pomogne dosta.
pitanja kojih se mogu sjetiti
koje su drzavae potencijalne clanice EU?
Ko saziva sastanke Europske komisije?=
koja je zemlja u eurozoni?
Nesto u vezi Mape puta za bih.
Na koliko godina se donosi budzet EU?
koje su boje na omotima? u vezi kancelarijskog.
kako se numerisu kancelarije?
ko otvara postu u vezi tendera?
ko otvara postu van radnog vremena?
ako se ne zavede posta u isti dan, kad se zavodi.
znog cega se vodi evidencija o poslanoj posti?
ko zastupa RS na sudovima? (PRavobranilac)
ko zastupa opcine na sudovima?
ko snosi trosak izvrsenja (nesto tako)?
jji he badkezan za medjuentitetski transport?
koliok ministarstava ima Vijece ministara bih?
ko zastupa bih u medjunarodnim...nesto. odg. je predsjednistvo uz suglasnost parlamenta..
Jesi dobio potvrdu o polozenom javnom ispitu? Ako jesi ne trebas.Cossack wrote:zanima me da li moram polagati ispit općeg znanja na federanom nivou ako sam već položio javni ispit na državnom nivou?
Jesam, priložio sam je uz prijavu na konkurs. Hvala na pomoći!Chuckie wrote:Jesi dobio potvrdu o polozenom javnom ispitu? Ako jesi ne trebas.Cossack wrote:zanima me da li moram polagati ispit općeg znanja na federanom nivou ako sam već položio javni ispit na državnom nivou?
Cossack wrote:Jesam, priložio sam je uz prijavu na konkurs. Hvala na pomoći!Chuckie wrote:Jesi dobio potvrdu o polozenom javnom ispitu? Ako jesi ne trebas.Cossack wrote:zanima me da li moram polagati ispit općeg znanja na federanom nivou ako sam već položio javni ispit na državnom nivou?
Pročitaj temu i naći ćeš odgovore na sva postavljena pitanja.FemaleMe wrote:Niko ne odgovara
Je li na IOZ izlaze svi koji su konkurisali, ili samo oni koji zadovoljavaju kriterije, meni recimo fali dokaz o poznavanju engelskog jezika, ali imam struku i staz.
I jel za IOZ dovoljan ovaj prirucnik za polaganje ispita opceg znanja, sto je neko stavio? Jel samo se to treba znati?![]()
Trece pitanje: Je li vi vjerujete da se na ove poslove u drzavnoj sluzbi moze doci "legalnim" putem, ili mislite da se vec zna ko ce biti primljen na radno mjesto, ja recimo mislim da se vec zna (stela), a konkurs reda radi?
Ukoliko ti je dokumentacija potpuna i abrazac uredno popunjen trebaju te pozvati da pristupiš polaganju IOZ-u. Zbog velikog broja prijava mogu te pozvati tek dan ranije. Ako te ne pozovu do dana polaganja pozovi ti ADSFBiH i provjeri razlog zašto te nisu pozvaliFemaleMe wrote:Izasao je termin za polaganje ispita opceg znanja, a mene nisu pozvali da pristupim, niti sam dobila obavjestenje da ne zadovoljavam kriterije, te da ne mogu pristupiti IOZ. hmmm...Jel uobicajeno da zovu i obavijeste kandidate koji zadovoljavaju, a i one koji ne zadovoljavaju?
zvala sam jutros agenciju, kaze poslali su mi postom obavjestenje trebalo bi stici danas, kaze da misli da mi je nepotpuna dokumentacija (nisam imala dokaz o znanju engleskog jezika), ali eto nadala sam sehande3 wrote:Ukoliko ti je dokumentacija potpuna i abrazac uredno popunjen trebaju te pozvati da pristupiš polaganju IOZ-u. Zbog velikog broja prijava mogu te pozvati tek dan ranije. Ako te ne pozovu do dana polaganja pozovi ti ADSFBiH i provjeri razlog zašto te nisu pozvaliFemaleMe wrote:Izasao je termin za polaganje ispita opceg znanja, a mene nisu pozvali da pristupim, niti sam dobila obavjestenje da ne zadovoljavam kriterije, te da ne mogu pristupiti IOZ. hmmm...Jel uobicajeno da zovu i obavijeste kandidate koji zadovoljavaju, a i one koji ne zadovoljavaju?.
Pa da, znam da uvijek zovu ako je sve uredno...Ja poznavanje informatike i jezika uvijek dokazujem dodatkom uz diplomu, jer sam na fakultetu sve to polagala. Ukoliko u toku školovanja nisi imala te predmete i kurseve, položi to na nekom kursu, šteta je da propuštaš konkurse zbog toga. SretnoFemaleMe wrote:zvala sam jutros agenciju, kaze poslali su mi postom obavjestenje trebalo bi stici danas, kaze da misli da mi je nepotpuna dokumentacija (nisam imala dokaz o znanju engleskog jezika), ali eto nadala sam sehande3 wrote:Ukoliko ti je dokumentacija potpuna i abrazac uredno popunjen trebaju te pozvati da pristupiš polaganju IOZ-u. Zbog velikog broja prijava mogu te pozvati tek dan ranije. Ako te ne pozovu do dana polaganja pozovi ti ADSFBiH i provjeri razlog zašto te nisu pozvaliFemaleMe wrote:Izasao je termin za polaganje ispita opceg znanja, a mene nisu pozvali da pristupim, niti sam dobila obavjestenje da ne zadovoljavam kriterije, te da ne mogu pristupiti IOZ. hmmm...Jel uobicajeno da zovu i obavijeste kandidate koji zadovoljavaju, a i one koji ne zadovoljavaju?.
Na IOZ agencija pozove sve kandidate, a za stručni ispit obavijest postave na webuChuckie wrote:Mene zadnjih 10 konkursa federalna agencija nije pozvala na strucni. Uvijek bi obavijest upratio na webu. Mozda obavjestavaju ove sto izlaze na IOZ.