Eurosong 2008
Moderator: _BataZiv_0809
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#826 Re: Eurosong 2008
bolji smo bili veceras nego na polufinalu... nismo se osramotili, bilo je boljih pjesama, bilo je i necega sto nije ni za skrivene kamere, kamoli eurosonga, show je bio super, ali sve je palo u vodu nakon sto je Divac usao i stao pored joksimovica...
tu sam zaboravila na sve pjesme i ukocila se od smijeha...
btw, IRMA, Kukric je bio odlican, ne znam sta mu je bilo pa je bio normalan ko i voditelji okolo...ovo je prvi put da sam slusala njega kad prenosi...
kad je za Fince rekao E ovo su bili predstavnici metalaca iz zenice morala sam traziti na youtube snimak njegovog glasa da se uvjerim da je fakat on u kabini.
tu sam zaboravila na sve pjesme i ukocila se od smijeha...
btw, IRMA, Kukric je bio odlican, ne znam sta mu je bilo pa je bio normalan ko i voditelji okolo...ovo je prvi put da sam slusala njega kad prenosi...
kad je za Fince rekao E ovo su bili predstavnici metalaca iz zenice morala sam traziti na youtube snimak njegovog glasa da se uvjerim da je fakat on u kabini.
- tech10
#828 Re: Eurosong 2008
Ovo me sve podsjeca na nase piramide. 
- LadyBear
#829 Re: Eurosong 2008
Ma samo ako ovo posaljemo mozda imamo sanse za pobjedu:inferno75 wrote:Moja favoritkinja koja bi nas trebala predstavljati na slijedećem EuroPride-u:
http://www.youtube.com/watch?v=_u3_OUtcPs4
http://uk.youtube.com/watch?v=prLKr1b3o ... re=related
Pogotovo bi imali dosta bodova od Armenije, Grcke, Ukrajine itd. I to po prvi puta.
- Irm@
#830 Re: Eurosong 2008
zar Kukric moze biti normalan
a za Divca... kod mene je onako bilo zensko vece u kuci... i kad je usao Divac...
plakale smo od smijeha... Joksimovic je pored njega izgledao kao igracka

a meni je Ukrajina dobra... i pjesma a i ona
a Qele je mnooogo pjevljiva
a za Divca... kod mene je onako bilo zensko vece u kuci... i kad je usao Divac...
a meni je Ukrajina dobra... i pjesma a i ona
a Qele je mnooogo pjevljiva
- inferno75
#831 Re: Eurosong 2008
LadyBear wrote:Ma samo ako ovo posaljemo mozda imamo sanse za pobjedu:inferno75 wrote:Moja favoritkinja koja bi nas trebala predstavljati na slijedećem EuroPride-u:
http://uk.youtube.com/watch?v=prLKr1b3o ... re=related![]()
Pogotovo bi imali dosta bodova od Armenije, Grcke, Ukrajine itd. I to po prvi puta.
VRHHHHH!!!!
-
mosfet
#832 Re: Eurosong 2008
Norveška je bila odlična, malo trendovska pjesma ali jako dobro odrađena a dobro su i prošli. Danska pjesma je isto bila dobra, vedra, optimistična, šteta što je dosta loše prošla. Nema se tu šta puno dodati komentarima, meni je Ruska pjesma loša, mislim da glasanje pola žiri - pola narod ne bi bilo dobro jer žiri je takođe pristrasan, ali definitivno bi trebalo osmisliti neki bolji sistem. Ubuduće bilo ko da dobije mimo zemalja bivšeg SSSRa će napraviti veliku stvar i morati imati jako dobru pjesmu ili nastup.LadyBear wrote:Racunala sam da ce Rusija pobjediti, jednostavno imaju prejak lobi i naravno sve zemlje bivseg Sovjetskog Saveza (kojih ima najvise na Evrovizijskom takmicenju) glasaju za njih, iako im je pjesma obicna lakrdija, ali sta drugo ocekivati. Ah da i jos im je jedna drzava pristigla u pomoc, Azerbejdzan. Stvorio se jos jedan novi blok Turska, Grcka, Azerbejdzan, Armenija i Gruzija i uz to pristigla i nova dijaspora. Od sada pa nadalje stalno ce jedne te iste zemlje biti na top 5 listi. Evrovizija ili ono sto se nekada zvalo Evrovizija, postaje sve gora i gora i dosadna. Naravano ni kod nas nije nesto bolje sa obzirom da komsija komsiji dijeli pojene, i dijaspora glasa bez obzira dali im se pjesma svidjela ili ne (naravno ima i izuzetaka). Bicu iskrena i reci da ja veceras jesam glasala za Laku, ali iskljucivo za Laku zato sto mi se jednostavno svidio i on i Lela, za razliku od mnogih drugih kic pjesmuljaka, izdvajam Srbiju pa i Norveska i Francuska nisu bile lose. Sve u svemu Srbi su se potrudili da naprave jedan dobar show sto im je i uspjelo (cestitke), a naredne godine se nadam da cemo uzeti jednu pauzu sto se tice Evrovizije.
HRT emituje u modernijoj i boljoj tehnologiji, tako da je signal bolji i sa znatno manje gubitaka.malamia wrote:ma ne znam kako ali signal an bht-u neuporedivo losiji..iako su oba na kablovskoj...Irm@ wrote:nego... vidim i po forumima a i niko od mojih prijatelja nije gledao Eurosong na BHT-u... vecinom su ljudi gledali na HRT-u... pa i ja sama... razlog: a sto ne mogu onog Kukrica... osip dobijem kad ga cujem...a ne daj Boze da ga vidim...
- Prozor
#833 Re: Eurosong 2008
hocetel mi vjerovat da sam rek´o do godine da posaljemo kalesijske zvuke, ako nista iz dosade
- Neelix
#834 Re: Eurosong 2008
i ja sam na hrtu gledao, najezim se od onog kukrica.
- kicky
#835 Re: Eurosong 2008
ja sam primjetio nešto indikativno...naime kavkaski blok očito nije riješio sve među sobom u političkom smislu: armenija nije azerima dala ništa, a azeri armeniji također ništa...još se jebu oko nagornog kartabaha! Mi balkanci smo barem prevazišli te ''prizemne'' podjele
ili nismo!
Ne znam kako je gruzija glasala! I da: Turska 12 Azerima, Azeri 12 Turskoj!!! Zanimljiva novi aspekt evroazijske zone!!!
Meni je sve to strašno zabavno i glupo, ali zabavno
Ne znam kako je gruzija glasala! I da: Turska 12 Azerima, Azeri 12 Turskoj!!! Zanimljiva novi aspekt evroazijske zone!!!
Meni je sve to strašno zabavno i glupo, ali zabavno
-
mosfet
#836 Re: Eurosong 2008
I ovi bi trebali barem ući u konkurenciju, nekako su izvorniji, nebrušeni dijamanti, uz svo poštovanje prema gore navedenim. A i kako baja praši Yamahu, de facto umjetnik i vizionar, ma kakav Kraftwerk. A spot je vrhunac etno umjetnosti, obratite pažnju na nehajno mahanje nekome u pozadini, vidi se da nisu umišljene zvijezde.inferno75 wrote:LadyBear wrote:Ma samo ako ovo posaljemo mozda imamo sanse za pobjedu:inferno75 wrote:Moja favoritkinja koja bi nas trebala predstavljati na slijedećem EuroPride-u:
http://uk.youtube.com/watch?v=prLKr1b3o ... re=related![]()
VRHHHHH!!!!![]()
![]()
![]()
I ima li neko od muzičara, kako da ovako naštimam sintisajzer? Kod mene nema pod efektima shargija ni ništa slično. Ili je ovo neka Yamaha special edition - Kalesija?
http://uk.youtube.com/watch?v=NSiKlPk97 ... re=related
Last edited by mosfet on 25/05/2008 02:22, edited 2 times in total.
- travar
#837 Re: Eurosong 2008
Ovako će izgledati ulaz na binu slijedeće godine 

Anyways:
Dosadno predvidljivo, muzika bez nekog značaja, tekstovi (ako se to tako može nazvati) očajni, a ključ uspjeha:
1) Gay/Lez/Trans (uz "radno" iskustvo na stručnom polju), a opet ni ovo nije garancija jer Deen nije baš zablistao
2) Ako si žensko:
a) Kvarcanje najmanje 5 sati pred nastup
b) Suknjice ispod koljena strogo zabranjene
c) Dekolte iznad pupka kažnjava se smrću
d) Mahanje stražnjicom poželjno, ako ne, onda bar puzanje po podu
3) Ako si muškarac:
Idi na 2)
4) Politički i geografski položaj je od presudnog značaja
5) Naklepaj par riječi texta, ponesi bubnjeve, zadaj neku udaraču!

Anyways:
Dosadno predvidljivo, muzika bez nekog značaja, tekstovi (ako se to tako može nazvati) očajni, a ključ uspjeha:
1) Gay/Lez/Trans (uz "radno" iskustvo na stručnom polju), a opet ni ovo nije garancija jer Deen nije baš zablistao
2) Ako si žensko:
a) Kvarcanje najmanje 5 sati pred nastup
b) Suknjice ispod koljena strogo zabranjene
c) Dekolte iznad pupka kažnjava se smrću
d) Mahanje stražnjicom poželjno, ako ne, onda bar puzanje po podu
3) Ako si muškarac:
Idi na 2)
4) Politički i geografski položaj je od presudnog značaja
5) Naklepaj par riječi texta, ponesi bubnjeve, zadaj neku udaraču!
- bijelo_dugme
#838 Re: Eurosong 2008
Imam isto misljene. Bolje je nas Laka predstavlja neg svi ostali dosad, Hari uracunat!max_power wrote:Ma sta vam je, ova evrovizija je samo zajebancija. Treba opet naredne godine poslati Laku.![]()
Super nas je predstavljao ja sam prezadovoljan
I francuzi su dobri bili
DAFT PUNK
- Bumbar
- Edin H.
#840 Re: Eurosong 2008
Treba jednostavno zabraniti glasanje za zemlje sa kojima se granicis i to je to 
- van Basten
#841 Re: Eurosong 2008
treba ukinuti eurosong... ovakav kakav je danas postao je parodija samoga sebe
- Vaso
#842 Re: Eurosong 2008
melina garibovic...bas je garib
"hello , bosnia calling...."
MARŠ U PM, i ti i taj pederski vašar
uzdravlju
(neki se bas zadali da komentarisu ovu debilanu)
"hello , bosnia calling...."
MARŠ U PM, i ti i taj pederski vašar
uzdravlju
(neki se bas zadali da komentarisu ovu debilanu)
- Bosanac_21
#843 Re: Eurosong 2008
Cirkus zivi, al' opet je bilo nesto "primjernije" od prosle godine. Dobro su sredili binu,
al' brate onaj Bregin nastup nije bio nizasta
Kad su vec nastojali da naprave neku cigansku atmosferu, trebali su jos nabaviti trubaca - a ono ispade "bum, bum" i "kalasnjikov" - kao da Brega brani svoju maticu i podvikuje za Kosovom. Samo mu je falila Severina (mozda bi ispalo bolje da je ona bila, narod je zna, a vala zna i zapaliti).
Joksimovic se pravo smrknu kad je Albanija pocela djeliti glasove, i jos slvenski fol "braco Srbi"
al' brate onaj Bregin nastup nije bio nizasta
Joksimovic se pravo smrknu kad je Albanija pocela djeliti glasove, i jos slvenski fol "braco Srbi"
-
COCA_COLA
#844 Re: Eurosong 2008
gdje se moze evrovizija gledati? ima li neka webstranica?
ovi ameri to i ne prate, a bas me zanima kako je bilo.....
ovi ameri to i ne prate, a bas me zanima kako je bilo.....
-
Smartex
-
Benighted
#846 Re: Eurosong 2008
Dje nadje sliku
,genijalna je ,sve objasnjava!

-
kijameta
#847 Re: Eurosong 2008
Otkako su prestali glasati strucni ziriji a to je bilo pooodavno,ne mogu se ni sjetiti kad, ovo glasanje je po sistemu ja tebi ti meni.Meni se licno svidza,bar negdje su zapadni imperijalisti,donji bar u nekoj bezazlenoj zabavi,kad vec ne mogu u zivotu.
Mada,zapad ovdje ima finansijski rezon da reaguje,jer muzicka industrija u njih je teska i te kako.Uvodzenje pravila da 'osnivaci' moraju biti u finalu prije par godina je u tom smjeru i siguran sam da ce trust mozgova iz zapadnih diskografskih kuca smisliti neko novo 'pravilo' koje bi vratilo njihove sticenike na vrh.
Sto se tice organizacije 0 bodova,naprimjer bio je jedan lapsus cini mi se da ga niko dosad nije zamijetio,naprimjer kada ide prikaz svih pjesmi sa brojem sa glasanje,svi izvodzaci imaju kompletan telefonski broj a BiH,samo broj nastupa.Kada je prvi put krenuo kolaz,mislio sam slucajno ali i drugi i treci put i svaki put od 25 izvodzaca,svi imaju kompletan telefonski broj sa brojem nastupa a BiH samo broj nastupa.Provjerite,slobodno.Ako je tehnicka greska,onda organizacija 0 bodova. A ako nije,onda 0 i dalje ali ocekivano.
Na BHT nije bilo Bregovica Gorana,Sarajlije,pa su me postedjeli okretanja kanala,jer ja neke ljude ne gledam ni preko TV-a.
Mada,zapad ovdje ima finansijski rezon da reaguje,jer muzicka industrija u njih je teska i te kako.Uvodzenje pravila da 'osnivaci' moraju biti u finalu prije par godina je u tom smjeru i siguran sam da ce trust mozgova iz zapadnih diskografskih kuca smisliti neko novo 'pravilo' koje bi vratilo njihove sticenike na vrh.
Sto se tice organizacije 0 bodova,naprimjer bio je jedan lapsus cini mi se da ga niko dosad nije zamijetio,naprimjer kada ide prikaz svih pjesmi sa brojem sa glasanje,svi izvodzaci imaju kompletan telefonski broj a BiH,samo broj nastupa.Kada je prvi put krenuo kolaz,mislio sam slucajno ali i drugi i treci put i svaki put od 25 izvodzaca,svi imaju kompletan telefonski broj sa brojem nastupa a BiH samo broj nastupa.Provjerite,slobodno.Ako je tehnicka greska,onda organizacija 0 bodova. A ako nije,onda 0 i dalje ali ocekivano.
Na BHT nije bilo Bregovica Gorana,Sarajlije,pa su me postedjeli okretanja kanala,jer ja neke ljude ne gledam ni preko TV-a.
-
sumasumarum77
#848 Re: Eurosong 2008
Nisam citao sve postove i ne znam da li je neko neso slicno predlagao vezano za glasanje ali mislim da ja imam
RJESENJE
Ako zelimo da se izbjegne standardno favoriziranje i grupisanje zemalja kao sto je nordijski balkanski ruski blok itd (nazovimo ih - favorit zemlje).
treba se pristupiti slijedecem metodu. Uzme se statistika iz npr 10 zadnjih godina glasanja za svaku zemju. Odmah se moze uociti
da su favorit zemlje svake godine dobijale 8, 10 ili 12 bodova(nazovimo ih - glavni bodovi) u postotku vecem od npr 60 %
(vjerovatno i mnogo mnogo vecem od tog procenta ali hajmo uzeti to kao granicu).
Lijepo se se pred svaku evroviziju za svaku drzavu izbaci lista favorit zemalja koje ne mogu dobiti glavne bodove
jer prelaze prag od npr 60 % dijeljenja tih glavnih bodova. One mogu dobiti samo bodove 1-7 (nazovimo ih - sporedni bodovi).
Znaci lista uzima u obzir zelje glasaca ali neka zemlja ne moze dati glavne bodove drugoj zemlji
ako je to radila u zadnjih deset godina u procentu vecem od 60 % nego moze dati samo bodove iz grupe sporednih bodova po
redosljedu telefonskog ili nekog drugog vida glasanja. Ta informacija bi trebala biti nepoznata za glasace koliko nesto danas moze biti nepoznato.
E sada je pitanje kako se mogu vrsiti malverzacije. Meni pada na pamet da drzave koje mogu za tu godinu medjusobno davati
jedni drugima glavne bodove ne pocnu trgoavti u stilu mi vama - vi nama ali ako glasaci ne znaju s kime se te godine moze trgovati
smanjuje se nacin malverzacije a to steljenje se komplikuje za svakoga.
Cisto sumnjam da bih ja kao glasac ulazio u nekakve kalkulacije tog tipa i trosio impulse na to.
Jednostavno to bi za mene bilo prekomplikovano pa bih glasao ko mi se najvise svidja po bilo kojem osnovu.
Jedino je problem ako se uopste ne postuje glasanje svakog pojedinog glasaca nego je sve stela medijskih sefova.(ja ne znam kako to danasnje glasanje izgleda u realnosti). Ovaj moj prijedlog se moze jos modifikovati.
Sta vi mislite o mom prijedlogu ?
RJESENJE
Ako zelimo da se izbjegne standardno favoriziranje i grupisanje zemalja kao sto je nordijski balkanski ruski blok itd (nazovimo ih - favorit zemlje).
treba se pristupiti slijedecem metodu. Uzme se statistika iz npr 10 zadnjih godina glasanja za svaku zemju. Odmah se moze uociti
da su favorit zemlje svake godine dobijale 8, 10 ili 12 bodova(nazovimo ih - glavni bodovi) u postotku vecem od npr 60 %
(vjerovatno i mnogo mnogo vecem od tog procenta ali hajmo uzeti to kao granicu).
Lijepo se se pred svaku evroviziju za svaku drzavu izbaci lista favorit zemalja koje ne mogu dobiti glavne bodove
jer prelaze prag od npr 60 % dijeljenja tih glavnih bodova. One mogu dobiti samo bodove 1-7 (nazovimo ih - sporedni bodovi).
Znaci lista uzima u obzir zelje glasaca ali neka zemlja ne moze dati glavne bodove drugoj zemlji
ako je to radila u zadnjih deset godina u procentu vecem od 60 % nego moze dati samo bodove iz grupe sporednih bodova po
redosljedu telefonskog ili nekog drugog vida glasanja. Ta informacija bi trebala biti nepoznata za glasace koliko nesto danas moze biti nepoznato.
E sada je pitanje kako se mogu vrsiti malverzacije. Meni pada na pamet da drzave koje mogu za tu godinu medjusobno davati
jedni drugima glavne bodove ne pocnu trgoavti u stilu mi vama - vi nama ali ako glasaci ne znaju s kime se te godine moze trgovati
smanjuje se nacin malverzacije a to steljenje se komplikuje za svakoga.
Cisto sumnjam da bih ja kao glasac ulazio u nekakve kalkulacije tog tipa i trosio impulse na to.
Jednostavno to bi za mene bilo prekomplikovano pa bih glasao ko mi se najvise svidja po bilo kojem osnovu.
Jedino je problem ako se uopste ne postuje glasanje svakog pojedinog glasaca nego je sve stela medijskih sefova.(ja ne znam kako to danasnje glasanje izgleda u realnosti). Ovaj moj prijedlog se moze jos modifikovati.
Sta vi mislite o mom prijedlogu ?
- Saraybosna
#849 Re: Eurosong 2008
Kad se odvoje RS i HB eto nas u top 3!
- Better Man
#850 Re: Eurosong 2008
Isto je bilo i na HRT-u za njihovog predstavnika, jer ne možeš glasati za Laku iz BiH i zato nije bilo broja za njega.kijameta wrote:Otkako su prestali glasati strucni ziriji a to je bilo pooodavno,ne mogu se ni sjetiti kad, ovo glasanje je po sistemu ja tebi ti meni.Meni se licno svidza,bar negdje su zapadni imperijalisti,donji bar u nekoj bezazlenoj zabavi,kad vec ne mogu u zivotu.