U savremenom svijetu se cijeni kvalitet, ali i brzina.Haris.ba wrote:I kada si se probudio....???A-ZO wrote:mcdonald's ili burger king nisu popularni samo zbog glupog hamburgera, vec zbog raznovrsne ponude i mnostva kombinacija, zdravih salata, vjesto smisljenog ambijenta koji svima, a prvenstveno djeci nudi bezbrizan dozivljaj uz hranu, pice i slatkise, igracke kao poklone i mogucnost proslave rodjendana, ciljano ugodnu i veselu muziku tacno odredjene i uvijek iste jacine, oslikane zidove radosnim likovima, ugodnost i slobodu nakon placanja, niko ne tjera nikoga ni na sta, nema brige za baksis jer nema konobara da te gleda preko oka i da odugovlaci i grijesi, klima radi kako treba, sve je osvjetljeno, nema da fali sijalica i uopste atmosfera je optimisticna i sve funkcionise na principu usluge, a ne prevare... npr. kod nas mi nedavno u sendvicu uvalise smrznute kriske paradajza sa onim crnim krastama koje su duzni izrezati, ali jok, morao sam to zubima ko zec srediti, a preko puta cura bulji i misli da ne znam jesti, dakle, nasima fali organizacija, disciplina i odgovornost, ozbiljno ugostiteljstvo ne trpi silu - evo ti cevapi, jedi i suti, previse je to kruto... konkurencija ce samo pomoci i nasima da se uozbilje i shvate da gostu treba ugoditi, a ne podvaliti... tek tada eventualno postoji mogucnost da se i mcd's zabrine za svoj promet...
I kakvo je to ugadjanje gostu da se moras sam posluziti, otici po svoj hamburger i pice? Pa u Sarajevu imas restoran sa boljom dalmatinskom (morskom) hranom nego u Dalmaciji, a sada treba da se raspravlja o "kvaliteti" junk hrane. Pa imas naruciti i telece cevape. Je li to junk food?
Fast food je fast food, a ne nekakav francuski restoran sa top uslugom.
Kada izadjes na pauzu za rucak (najvjerovatnije 30-45min)zelis da dobijes tacno ono sto si narucio, sto prije i sto kvalitetnije.
Ovdje mjesamo kruske i jabuke.
Kada navecer izadjes u restoran sa drustvom, ne ocekujes valjda da tvoja narudzba Cordon Bleu-a bude gotova za 3 min 30 sec.
Fast Food je nesto drugo.