napadali su i banke, strana predstavnistva...
Dešavanja u Srbiji
-
Maja_XXX
Nisu oni izvizdali Dodika zato sto se pravi veci Srbi od onih iz SRbije ni zato sto stavlja RS u prvi plan na protestu o Kosovu...Izvizdali su ga jer je po njihovim mjerilima "izdajica",okrenut EU i sto suradjuje sa "ustasom " Tadicem i sl...
-
zlatan01
Ambasada i konzulat nemaju istu funkciju. Zbog toga obicno postoje u glavnom gradu obadvoje, samo sto vecina ima sve pod jednim krovom iz prakticnih razloga. Konzulatu ili konzularnom odjeljenju je obicno lakse prici jer je rad sa strankama njena glavna zadaca dok ambasade cesto imaju zatvoreniji polozaj a USA izgledaju cesto kao male tvrdjave...d2 wrote:ne znam, nisam bio u beogradu, sto se tice konzulata moguce da sam se zeznuo ali koliko znam hrvatska ima i amabasadu i konzulat u sarajevu a i amerika takodjekicky wrote:ne, mislim da je to ipak ambasada, s obzirom da je u Knez Mihajlovoj smješetn veći broj ambasada. Uostalom konzulati ne mogu biti u istim gradovima gdje su i ambasade, bar sam tako mislio dosad!!!d2 wrote:
receno je da ono nije bila ambasada nego konzularno predstavnistvo, u sarajevu ono je koliko znam u sastavu ambasade tj dijele isti prostor a mozda to tako nije u beogradu
recimo u sarajevu hrvatska ambasada ima zid okolo a konzulat nema nego je obicna zgrada sa prozorima koji gledaju na ulicu (tamo kod vatrogasaca na skenderiji)
cnn je upravo potvrdio da je nađeno izgoreno tijelo![]()
- max_power
E vidis, dzaba im sva ta tehnologija kad na to nisu mislili... Naidju crnac i bradonja i citav sistem se srusizlatan01 wrote:A ako ide vise ljudi istovremeno, koga od njih prati? Onog ko ima najtamniju put? Bradonju? Bas me zanima...max_power wrote:"Nasa" je modernija, njihova je iz vremena SFRJ?Ivy wrote:Zanima me samo kakva bi bila reakcija Amerike i svijeta da se ovo, nedobog, desilo u Sarajevu, i da su upali u ambasadu i zapalili je...zasto su kod nas mjere sigurnosti ovakve kakve jesu (za zidom od 2,5 metra visine oko ambasade) a u Bgd je tako lako prici ambasadi?![]()
![]()
Da vidis americke ambasade u Stockholmu, ko u 007 filmovima. Kamera te pocne snimati na oko 500 metara od ambasade i od tada te ne gubi iz vida
- rajvosa^
Senior State Department official confirms that a burned body was found inside the U.S. Embassy compound in Belgrade.kicky wrote:na CNN-u http://edition.cnn.com/artzy wrote:Gdje citas?jefferson wrote:Evo State Department potvrdio da je tijelo nadjeno!
Watch Now: Live on CNN.com »
http://www.cnn.com/2008/WORLD/europe/02 ... index.html
-
nocna_ptica24
e svasta!!!!
ja samo danas vidjeh da se Emir Kusturica krsti da ljudi pale i demoliraju svoj grad(Beograd) da tuku svoju policiju i obrnuto policija svoj narod
da veicina sto protestvuje ne znas sto protestvuje i da mi stvarno nije jasno do kada ce se na ovom balkanu praviti sranja oko minornih stvari na svjetskoj politickoj sceni a to su neka sveta zemlja i duhovi proslosti koji se za boga ne mogu preboljeti ni zaboraviti a ljudi preboljeli i ausvic i hirosimu i nagasaki itd.a balkanci ludi zbijaju sale i glume cirkuskog međeda pred svijetom prseci se svojom slavnom prošlošću!!!
JA SAMO MOLIM NEKOG DA MI OSVJEZI ZNANJE IZ ISTORIJE I DA ME UPUTU ZASTO JE TO KOSOVO TOLIKO BITNO SRBIMA KAD SU TAMO IZGUBILI I PRIMILI VELIKI PORAZ U KOSOVSKOJ BICI?
ja samo danas vidjeh da se Emir Kusturica krsti da ljudi pale i demoliraju svoj grad(Beograd) da tuku svoju policiju i obrnuto policija svoj narod
da veicina sto protestvuje ne znas sto protestvuje i da mi stvarno nije jasno do kada ce se na ovom balkanu praviti sranja oko minornih stvari na svjetskoj politickoj sceni a to su neka sveta zemlja i duhovi proslosti koji se za boga ne mogu preboljeti ni zaboraviti a ljudi preboljeli i ausvic i hirosimu i nagasaki itd.a balkanci ludi zbijaju sale i glume cirkuskog međeda pred svijetom prseci se svojom slavnom prošlošću!!!
JA SAMO MOLIM NEKOG DA MI OSVJEZI ZNANJE IZ ISTORIJE I DA ME UPUTU ZASTO JE TO KOSOVO TOLIKO BITNO SRBIMA KAD SU TAMO IZGUBILI I PRIMILI VELIKI PORAZ U KOSOVSKOJ BICI?
-
MA DAJ...
Frankyee wrote:Ovo ce sve da se na kraju odrazi na BiH. Za svako polupano staklo u Beogradu neki grad u BiH ce da dobije srusenu zgradu, dzamiju i slicno. Kada se fasizam ponovo podigne u Srbiji jedino mjesto gdje jos mogu da se ku**e je na zalost BiH.
Ovo je uvod u teske dane za Bosnjake.....
Ne brini,zapaljena je njihova ambasada u Beogradu,a ne u Sarajevu...jebali su jeza sa ovim potezom,a nasim politicarima preporucujem da krenu u ofanzivu,PAO JE KEC NA DESETKU!
Last edited by MA DAJ... on 21/02/2008 23:30, edited 2 times in total.
- bijelo_dugme
Gdje nece biti sa onom platom. Udebljo bi se svako.zlatan01 wrote:Vidis da je veci Srbin...
-
zlatan01
Kosovo, pocevsi od kosovskog boja 1389 pa preko niza manastira na tom podrucju postaje centralna tacka mitoloske indoktrinacije Srpskog naroda. Naravno na ovo treba dodati i 500 godina turske okupacije pa onda dvije njemacke okupacije. Guslarske exhibicije, knjizevna djela, narodne pjesme i td. sve je prepuno motiva sa i oko Kosova i sve to traje 500 godina! Pa Gebelsu je trebalo "samo" 10 godina da ubijedi Nijemce da su visa rasa, e sad zamislite sta se moze propagandom utuviti u glave za 500 godina!?
- bijelo_dugme
#840 Re: desavanja u srbiji
Toni je kralj.sheilak wrote:Ne znam da li je to do mene, ali da li je jos neko primjetio fizicku ( a moze bit i svaku drugu) slicnost Dodika i Tonija Soprana ?Ovo me zanima vec duze vrijeme.
Mozda ali u zadnjim sezonama kad je se Toni udebljo.
- Maraschino
Bas tako,zlatan01 wrote:Vidis da je veci Srbin...
nego, nije mi jasno, kako to da se narod pozove (neko i spontano organizuje) na ''demonstracije'' a zatim se zove policija (izdaje se nalog) da te iste demonstrante smiruje. U svoj toj guzvi dobiju i jedni i drugi batine a vlast poziva na mir i suzdrzavanje od nasilja.
Ja mislim, da sve to radi predsjednik vlade, zove demonstrante a zove i policiju, posto je aktuelni ministar unutrasnjih poslova u bolnici.
Ovdje stvarno: Lud zbunjenog...
-
The__Doctor
E moj Tito sta uradise od juge...
-
zavrzlama
Da sumiram..
Ovi protesti u Beogradu su dali odgovore na mnoga pitanja..
1.Velikosrpska politika nema moci da pokrene mase( svega oko 200 000 demonstratnata)
2. Dodiku i velikosrbima u BIH je poslan signal da ne racunaju na svesrpsko jedinstvo i ljudsku i materijalnu pomoc od brace iz srbije (u slucaju da se dodik odluci na secesiju od BIH)
3.Velikosrbi su jos jednom pokazali da nemaju sluha da bilo koji nesporazum su sposobni rijesiti demokratskim i mirnim putem..
4. Ono sto je najvaznije..svijetu je odaslana poruka da u srbiji nema alternative velikosrpstvu i da se sprovodi ista velikosrpska propaganda samo jedni sa rukavicama(tadic) jedni bez rukavica(SRS,DSS)
Ove demonstracije su imale za cilj da pokrenu mase i da se u srbiji uz pomoc huliugana izazove vece sranje i samoizolacija srbije i da MZ prekine odnose sa Srbijom..medjutim huligani nisu puno marili za politiku i kosovo nego su datu sansu iskoristili za licna bogacenja obijajuci prodavnice..
ono sto je zamislio Kostunica se pretvorilo u njegov poraz jer se nije postigao ocekivani scenario...pobjednik ce biti Tadic..koji se sakrio u Rumuniju i amnestirao sebe i svoju stranku...blago ponasanje MZ je dodatni pokazatelj da je Tadic u dosluhu sa zapadom navukao Kostunicu na tanak led...srca pa se i Dodik zaletio i upao u gubitnicki tim...sledeca faza je politicki rat izmedju Tadiceve struje vs Grobareve i Kostunicine..Pocet ce drzavni teror i tajnstvena ubistva politickih suparnika...Srbija polako ulazi u gradjanski rat....
1.Velikosrpska politika nema moci da pokrene mase( svega oko 200 000 demonstratnata)
2. Dodiku i velikosrbima u BIH je poslan signal da ne racunaju na svesrpsko jedinstvo i ljudsku i materijalnu pomoc od brace iz srbije (u slucaju da se dodik odluci na secesiju od BIH)
3.Velikosrbi su jos jednom pokazali da nemaju sluha da bilo koji nesporazum su sposobni rijesiti demokratskim i mirnim putem..
4. Ono sto je najvaznije..svijetu je odaslana poruka da u srbiji nema alternative velikosrpstvu i da se sprovodi ista velikosrpska propaganda samo jedni sa rukavicama(tadic) jedni bez rukavica(SRS,DSS)
Ove demonstracije su imale za cilj da pokrenu mase i da se u srbiji uz pomoc huliugana izazove vece sranje i samoizolacija srbije i da MZ prekine odnose sa Srbijom..medjutim huligani nisu puno marili za politiku i kosovo nego su datu sansu iskoristili za licna bogacenja obijajuci prodavnice..
ono sto je zamislio Kostunica se pretvorilo u njegov poraz jer se nije postigao ocekivani scenario...pobjednik ce biti Tadic..koji se sakrio u Rumuniju i amnestirao sebe i svoju stranku...blago ponasanje MZ je dodatni pokazatelj da je Tadic u dosluhu sa zapadom navukao Kostunicu na tanak led...srca pa se i Dodik zaletio i upao u gubitnicki tim...sledeca faza je politicki rat izmedju Tadiceve struje vs Grobareve i Kostunicine..Pocet ce drzavni teror i tajnstvena ubistva politickih suparnika...Srbija polako ulazi u gradjanski rat....
Last edited by zavrzlama on 21/02/2008 23:41, edited 2 times in total.
-
BombastiK
Slazem se.zlatan01 wrote:Kosovo, pocevsi od kosovskog boja 1389 pa preko niza manastira na tom podrucju postaje centralna tacka mitoloske indoktrinacije Srpskog naroda. Naravno na ovo treba dodati i 500 godina turske okupacije pa onda dvije njemacke okupacije. Guslarske exhibicije, knjizevna djela, narodne pjesme i td. sve je prepuno motiva sa i oko Kosova i sve to traje 500 godina! Pa Gebelsu je trebalo "samo" 10 godina da ubijedi Nijemce da su visa rasa, e sad zamislite sta se moze propagandom utuviti u glave za 500 godina!?
Mislim da emotivnost ima veze sa Peckom patrijarhijom koja im i dan danas glasi za bitan centar crkve Srbije, pocetak joj se veze za 1390i neku.
Mozda se i varam
- Suicidal Siberian
Cisto sumnjam. Kao prvo, ja mislim, da su to Tadic, Kostunica i Nikolic sve skupa smislili. Mi cemo biti ovdje, zakuhati, a ti mozes "gasiti" požar iz Rumunije. Jer Nikolić i Koštunica su i ovako i onako uzeti na zub na neki nacin, a Tadic se zastitio odlazkom u Rumuniju.zavrzlama wrote:Da sumiram..
A gradjanskog rata nece biti, jer ovo danas je pokazalo da je narod tamo ujedinjen. pogotovo oko jedne tacke, koja je najvazniji dio srpske istorije.
-
nocna_mora1001_noci
Nadjena je spaljena osoba u zapaljenoj americkoj ambasadi, sad javili na cnn