N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

asocijacija studenata filozofskog fakulteta uplatila 565 KM ! :D:D

svaka cast!

dinchy, super :kiss:
Ivy

Post by Ivy »

Pearl wrote:asocijacija studenata filozofskog fakulteta uplatila 565 KM ! :D:D

svaka cast!

dinchy, super :kiss:
KRALJEVI tj. KRALJICE STE MAJKE MI MOJE!!!!! Ponosna sam na sve vas, na trud, zelju, volju, polet, odvojeno vrijeme... sve sve sve!!!

Image
suncica24

Post by suncica24 »

E ovako,
bila sam u KZ Socijalne zastite, oni ce mi u ponedjeljak dati spiskove sa najugrozenijim kategorijama djece sa podrucja Sarajeva (imaju telefoni). Znaci, to su djeca koja su smjestena kod porodica na privremeni smjestaj ili djeca porodica koje primaju socijalnu pomoc.
Ovi spiskovi iz Centra se ne mogu uzeti kao "pouzdani posto je najveci moguci broj djece oslobodjen placanja uzine, pa tu ima djece po razlicitim osnovama.
Takodjer, KZSZ radi podjelu paketica svake godine, pa mislim da su oni najmjerodavniji da sugerisu ko su ti kojima zaista treba pomoc.
Naravno, odmah u ponedjeljak ce trebati te spiskove uporediti sa spiskom Tete Zilhe, posto ce se mnogi naci na oba.
Znaci, treba za ponedjeljak organizovati pozivanje, ili podjelu pozivnica (sto mislim da je puno komplikovanije, osim ako Posta to ne odradi), pa... bujrum dobrovoljci :razz:
Pearl

Post by Pearl »

suncica24 wrote:E ovako,
bila sam u KZ Socijalne zastite, oni ce mi u ponedjeljak dati spiskove sa najugrozenijim kategorijama djece sa podrucja Sarajeva (imaju telefoni). Znaci, to su djeca koja su smjestena kod porodica na privremeni smjestaj ili djeca porodica koje primaju socijalnu pomoc.
Ovi spiskovi iz Centra se ne mogu uzeti kao "pouzdani posto je najveci moguci broj djece oslobodjen placanja uzine, pa tu ima djece po razlicitim osnovama.
Takodjer, KZSZ radi podjelu paketica svake godine, pa mislim da su oni najmjerodavniji da sugerisu ko su ti kojima zaista treba pomoc.
Naravno, odmah u ponedjeljak ce trebati te spiskove uporediti sa spiskom Tete Zilhe, posto ce se mnogi naci na oba.
Znaci, treba za ponedjeljak organizovati pozivanje, ili podjelu pozivnica (sto mislim da je puno komplikovanije, osim ako Posta to ne odradi), pa... bujrum dobrovoljci :razz:
hmmm.. pa hoce li im oni dijeliti paketice i ove godine?
meni ovih nasih 20 nivoa administracije nisu nikako jasni :(
damirm

Post by damirm »

Hoce li sutra mozda biti ko u igraonici?
Pearl

Post by Pearl »

damirm wrote:Hoce li sutra mozda biti ko u igraonici?
ne, sutra je igraona zatvorena
Pearl

Post by Pearl »

ima li dobrovoljac za gostovanje na Pinku, u emisjii balkan net, u petak u 9 ujutro?
javite na pp
damirm

Post by damirm »

Onda pretpostavljam vikend...
suncica24

Post by suncica24 »

Pearl: Hoce. Znaci, i ove godine im dijele paketice. Svima. A ovi su najugrozeniji i njima je paketic "viska" premija.
A o administraciji... UH! :shock:
damirm: U subotu od 11h. Iako ce nas biti i ranije
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Hajmo na TV Alfa :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Bio sam veceras u Hitnoj pomoci i da skratim - oni ce nam najvjerovatnije dati na raspolaganje nekoga da bude cijeli dan sa nama u Bulevaru za slucaj nedaj Boze....
600+ djece = 600+ mogucnosti da nekome nesto fali...

Sad mi treba neko ko moze da obavi samo jedan telefonat po ovom pitanju u petak u toku radnog vremena....
Ko moze?!
jasminasab

Post by jasminasab »

daduli_sa wrote:Bio sam veceras u Hitnoj pomoci i da skratim - oni ce nam najvjerovatnije dati na raspolaganje nekoga da bude cijeli dan sa nama u Bulevaru za slucaj nedaj Boze....
600+ djece = 600+ mogucnosti da nekome nesto fali...

Sad mi treba neko ko moze da obavi samo jedan telefonat po ovom pitanju u petak u toku radnog vremena....
Ko moze?!
Mislim da mozemo Pearl ili ja to odraditi. Radni Bajram u praznoj prostoriji u kojoj inace radi 30+ ljudi :D Javi detalje na PP.

Djeci iz Ustikoline su danas uruceni paketici i odjeca. Slike ocekujem na mail, nadam se uskoro. Puno nam se zahvaljuju! Eto, neka su djeca vec usrecena. Grlim vas sve koji ucestvujete u ovome. :thumbup: :thumbup:

Bajram Mubarek Olsun vama koji slavite.
zastava101

Post by zastava101 »

Danas je na sajmu opet bilo super :)
Mislim da smo za ova 3 dana skupili vise od 300 knjiga, slikovnica i bojanki :-D Ucestvovali su i neki izdavaci (iz Tuzle, Zemuna i jos neki, ne mogu se sjetiti koji :( )
Imajuci u vidu da ove stvari uopste nisu jeftine, odaziv je bio izvanredan!!!

Hvala svima na ucescu!

Mnogo ljudi nije znalo za akciju (ali sada znaju :-D ), ali bilo ih je mnogo koji su vec znali (neki kazu slusaju Zoku na studentskom, pa dobro znaju) i ucestvovali na svojim fakultetima, skolama, radnim mjestima!

Bilo je i zaintersovanih za ucesce u akciji na drugi nacin, pa su dobili letke sa informacijama :) Tako, Baby Blue ako je jos kod tebe telefon ocekuj pozive za doniranje knjiga, igracaka i odjece :)

Upoznala sam i puno forumasa danas na sajmu!! Super ste :bih:
zastava101

Post by zastava101 »

Bajram Serif Mubarek Olsun i od mene za one koji slave!!!!
daduli_sa

Post by daduli_sa »

jasminasab, preuzela je suncica da nazove, poenta je da taj covjek sutra ne radi i treba u petak... najbitnije da je rjeseno.

Ujedno, veceras sam bio u Bagateli i usput na izlazu skontam nesto sto mislim da curice od 6-7-8 godina moze interesovati - nekakvi setovi gumica i snala za kosu, cijena 1.4o KM . Ja ne bi bio ja, lihvar, da nisam odmah raspitao se i ugovorio da bi mogli to dobiti barem malo popust (1.3o) ako kupimo 50 komada.
Hajde, recite, hocemo li ici na tako nesto sto koliko se ja sjecam prvih razreda je uvijek vama curama bilo bitno - biti kinki-sminki sa frizurom... :-D
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:jasminasab, preuzela je suncica da nazove, poenta je da taj covjek sutra ne radi i treba u petak... najbitnije da je rjeseno.

Ujedno, veceras sam bio u Bagateli i usput na izlazu skontam nesto sto mislim da curice od 6-7-8 godina moze interesovati - nekakvi setovi gumica i snala za kosu, cijena 1.4o KM . Ja ne bi bio ja, lihvar, da nisam odmah raspitao se i ugovorio da bi mogli to dobiti barem malo popust (1.3o) ako kupimo 50 komada.
Hajde, recite, hocemo li ici na tako nesto sto koliko se ja sjecam prvih razreda je uvijek vama curama bilo bitno - biti kinki-sminki sa frizurom... :-D
moze, sto se mene tice ::D
mi smo danas bili u pistolatu (igracke), maltene su nas istjerali (bilo oko 6 sati, a sutra bajram :) ).. ima svega, ali ne znamo da li cemo uspjeti srediti nesto do subote, posto ide placanje preko racuna :S .. konyan ce pokusati nesto srediti u petak....

ako bude trebalo bilo koga zvati ova dva dana, prebacite na mene.. baby blue, ako bud frka na telefonu od poziva, javi da preuzmem do subote, dok praznici ne prodju, pa nek onda neko drugi uzme, possibly student (bez stalnog zaposlenja) :D

jest da ne ide prije bajram namaza, ali posto ce sve sutra da bude u kolapsu, da uranim : zelim sve najbolje za Bajram svima koji slave !

:kiss: vas sve
buba

#842 re

Post by buba »

daduli_sa wrote:jasminasab, preuzela je suncica da nazove, poenta je da taj covjek sutra ne radi i treba u petak... najbitnije da je rjeseno.

Robot Komerc odjel sa igrackama, isti set KM 1.10 :)
buba

#843 re

Post by buba »

Narode Bajram Serif Mubarek Olsun svima i koji slave i ne slave..ipak je praznik :D :D

Odoh fameLiji :-D
Dori

Post by Dori »

Bajram Serif Mubarek Olsun i od mene!

Meni je auto na servisu. Trebalo bi biti gotovo u petak.
Ako bude sta trebalo, javite.
U svakom slucaju vidimo se u subotu, a za 30-ti me racunajte 100%
johnnykola

Post by johnnykola »

plediram da ovo bude himan cijele akcije.
zapustite je bar jednom u bulevaru. apel!
bas je prigodna i napumpavacka:

http://www.speedyshare.com/208682294.html

jos mozes popraviti sve
ako prave majstore pozoves
oni popravljaju te
za najbolje u kozmosu oni slove

jos nije izgubljeno sve
ako zatitras u strunu
i stojis na ramenima
besumnih lakokrilaca
u casu glas
si zacujes
ti pobjedjujes
ti pobjedjujes
ti pobjedjujes

jos mozes zagrliti sve
koji te vole
i one koji te ne vole
mozes popraviti svijet
ako zagledas se bolje

skenere i getoblastere
doma ostavi to nisi ti

zato smo mi tu
zato smo mi tu
zato smo mi tu
zato smo mi tu

ima jos jedna sjajna ripperova
u maku:

za dobrom se puzzlom
uvijek slažu dobri vagoni

puzzla je nasa pearlica.
:-D

Image
Ivy

Post by Ivy »

SVI UCESNICIMA AKCIJE I LJUDIMA DOBRE VOLJE: BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN!

Voli vas Ivy

Image
justika_sa

Post by justika_sa »

dragi moji, svima koji slavite Bajram Mubarek Olsun!

pusa svima :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Bez guranja molim....

Image

Svima koji slave BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN! :-D

Danas malo odmaranje a sutra ponovo na posao...
Tesssa

Post by Tesssa »

Sutra idem da kupujem bojice, flomastere, tempere i sl. Gdje je napovoljnije, i gdje je najbolji izbor?
pravabubica

Post by pravabubica »

BAJRAM ŠERIF MUBAREK I OD MENE SVIMA KOJI SLAVE,
BRAVO ZA SVE VRIJEDNE MLADE LJUDE :) :) :)
Post Reply