OSNOVNI i GLAVNI krivac tim ljudima su njihove izabrane vlasti koje oni opet sami sebi biraju u vecini slucajeva. Ali to su opet cari demokratije.[/quote]snaga_znanja wrote:
A kako se dolazi na vlast? Može li na vlast doći neko ko nema para? Ja mislim da ne može. Velike kompanije daju pare onima koji su na vlasti da proizvode i održavaju haos u državama u kojima te kompanije imaju svoje fabrike, jer jedino u haosu neko može pristati da radi za 30 dolara mjesečno.
Ja mislim da je to i kod nas slučaj, nisu nas još slomili , ali će nas slomiti kad prodamo preostale državne firme, a moraćemo ih prodati pošto će ih ovi koji ih vode namjerno uništiti.
Sva tri dijela Zeitgeista su odlična. Dio o religijama govri o tome kako je religija čovjekovo djelo, i da tu nema ništa natprirodnog.
Dio o bankarskim malverzacijama, pokazuje na šta su sve ljudi spremni da bi zaradili. Ovaj dio pokazuje da ratovi , barem ovi moderniji, nisu nešto što se dešava samo od sebe, već da su planirani od strane bogatih krugova. Ratovi prouzrokuju razaranje, a popravka razorenog zahtjeva zaduživanje kod banaka, pa na taj način bankari odlično profitiraju zahvaljujući ratovima.
Dio koji govori o tome da su Svjetski trgovački centar srušili bogati amerikanci, da bi od ostalih amerikanaca dobili podršku da napadnu Irak je posebno šokantan. Da bi se onolika zgrada mogla da sruši do temelja morala je biti minirana. Ono što je još interesantnije da se pored te zgrade nedaleko od nje srušila još jedna zgrada u koju uopšte nije udario avion. A ono što je najinteresantnije je to, što se u ruševinama uspio naći neoštećen pasoš pilota arapa, koji je upravljao avionom.Čelik se istopio, a pasoš ostao čitav, to mora da je jako kvalitetan pasoš