Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lab3352

#826 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Pozdrav ekipi ...

Muri velika hvala za slike. Styling za 10, chicks za 100 ... Volio bih da uradimo nesto i ovdje u BiH, iskreno (ti si u Svedskoj jos uvijek?). Cujem ovdje da Voodoo Cadillac rade (imaju) novi album, sto je za pohvalu. Bio sam s Adom prije nekoliko mjeseci u Brckom i malo pricali oko svega. Veoma je tesko u BiH prodati tu muziku, a licno mislim (sto sam i njima rekao) da se malo vise okrenu prema rockabilly ili psychobilly zvuku. Prvi album se meni svidja, dobre numere, ali je rokenrol, klasicni rokenrol. Znam da se mozda Fadill s ovim nece sloziti, ali to je moje misljenje. Oni (VC) vole i rockabilly i psychobilly i to je ono cemu treba da teze. Treba vidjeti s Adom da li je voljan da podjeli s nama koju novu numeru, pa da cujemo kako to zvuci.
Kao sto ste mogli da primjetite, veliki blog, RedondoRoundUp je zatvoren, nakon velikog pritiska od strane rockabilly kuca (da li manjih ili vecih nije sada bitno). Ja sam svoje vidjenje cijele te situacije napisao na blogu (pod nazivom "Is It Time?"). Ja i on nismo poceli bas dobro, jer ja nisam htio, sto i danas pokusavam donekle iskreno, da ripujem cijele albume. Pokusavam da kroz kompilacije predstavim neke grupe i kako oni zvuce. Danas moramo biti realni cijene albuma su velike jos uvijek. I ako bilo koja manja rockabilly kuca zeli da opstane, ona mora da pristupi "lower price" pravilu. Prosle sedmice sam otisao na nekoliko rockabilly independent kuca, koje imaju online shop (prije svega moj omiljeno rockabilly source na netu Raucous Records) i tamo sam vidio da je prosjek cijena za jedan album oko 12E - 17E, sto mislim da je relativno puno. Iskreno sam misljenja da sve ovo moze da bude dosta nize s cijenom i da bi se onda albumi bolje prodavali. Meni nije ista stvar imati download album ili original. S original albumom imam potpuno drugaciji osjecaj, kada slusam, pa citam booklet i nekako je puno bolje. S download albumima nemam taj osjecaj i njih korisitim samo za slusanje u autu. Prvoshodno iste koristim da preslusam, pa onda kupim cd, ako mi se svidja. S ovim pravilom sam u posljednjih godinu ili nesto vise dana, ustedio novca, jer sam prije kupovao, bez da preslusam album, pa onda od 10 kupljenih, 4 su odlicna, 3 su dobra, a ostala 3 bih najradije bacio.
Volio bih da cujem sta ostatak ekipe misli o ovome?

I moramo poceti kontati kako da se nadjemo nekada i negdje? Znam da je to tesko u neku ruku, jer smo svi relativno udaljeni, ali neki koncert bi nam pomogao da se vidimo. Ja u posljednje vrijeme nisam nista radio oko koncerata, ali sada cu malo da se aktiviram. Mozda s nekom ambasadom da vidim ovdje, pa da poguraju, svirka u Mostaru, Konjicu, Sarajevu i Banjaluci. Imam ideja, ali nisam jos sve to razradio na papiru (da nemislite da neradim nista po ovom pitanju).

Idem sada da radim malo ... samo malo ... i da, od danas pocinje nova istorija u svijetu, Barack Obama je novi predsjednik USA ... Iskreno se nadam da ce se nesto u svijetu napokom promjeniti na bolje ..

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
fadill

#827 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

slazem se :)
ali ovo je neshto sasvim drugacije ;) poslushajte
samo da naglasim snimci Baby Blue i Psychobilly Party su sa jedne od prvih proba za pripremu albuma
tako da znate zasto su pjesme takve
i nema textova na Baby Blue a Psychobilly Party je instrumental
inache svi textovi na albumu bice na nashem jeziku
i na kraju ima jedna minuta stvarke Dodji Sad koju su radili na rachunaru
Inache Voodoo ima dosta novih pjesama
i kaze pri slushanju moze docj do pregaranja muzichkih uredjaja hahaha
Voodoo ide prema Rockabilly / Psychobilly zvuku tj. vecj sviraju to
i nastavicje od ovog albuma pa nadalje ;)
budite bez brige :evil: ;)

Baby Blue
http://www.speedyshare.com/429204263.html

Psychobilly Party
http://www.speedyshare.com/676350712.html

Dodji Sad
http://www.speedyshare.com/994768570.html
Muri

#828 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Za Nice Guy Eddie:

nemoj zezati buraz, jest da nisu neke najuzbudljivije koke na planeti, ali eto recimo pogledaj onu crnu u koznim hlacama i onu plavu u cizmama dokoljenicama. Te trebe su 50 i kusur godina! Koje 50-togodisnjakinje kod nas na balkanu izlaze na ovakve feste i furaju rock muziku???? Isto tako one u sredini nemaju ni 18 godina punih. Gdje ces kod nas naci na jednoj te istoj zurci raju od 18-70 godina? Meni se to ipak svidja sto zene koliko toliko odrzavaju fazon a ne ko kod nas cim rode nabiju guzice i ne izlaze iz kuce, nabiju se na pendzer i mahaluska.

za Lab-a:

Care, vidio si nas, cuo si nas. Vidis da radimo i znas koju istoriju imam iza sebe kao rockabilly frontman. Uskoro potpisujemo ugovor za kompilacijski album sa Despotz Records. Tako ako hoces da odradimo dobar posao, mi smo ZA!
Par gradova u BiH, mozda nesto i u HR, cisto da se plate putni troskovi (koji nisu za zanemariti Stockholm-Sarajevo blizu 3000km) i simbolicni honorar za muziku i eto.
Cucemo se o tome na e-mail ili telefon kad bude aktuelno.
pozdrav
Nice Guy Eddie

#829 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Za Murija

Vidi, ja imam 41 godinu o odavno se sa svojom "ekipom" viđam samo na dečijim rođendanima i slavama.
Ja i žena se trudimo da, koliko god bake i deke to mogu da podnesu ;-) ostanemo u "fazonu" i ispratimo dešavanja.
Doduše od kako sam pre 5 godina pazario neku oldtimer hondu (cafe racer bato moj...)žena me non stop proziva da je to konačni dokaz da sam ušao u krizu srednjeg doba :lol:

Elem da ne bude zabune meni je taj mix godina skroz ok i voleo bih da i ovde ljudi manje gledaju u krštenicu a više u plesne cipele ;-)

Dotičnim Šveđankama se izvinjavam za šalu na njihov račun....kad odrasteš uz "Šveđanke u internatu" i letuješ u Rovinju i Poreču neke predrasude te prate ceo život :D
Muri

#830 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Hehehe
ima nas jos koji su usli u krizu, ali ko sto bi John Lennon rekao: "zivot pocinje sa 50" :D

Bas cool, i ja sam odrasto sa filmom "svedjanke u internatu"....zato sam i dosao u Svedsku hehehehehe
samo jos da nadjem internat

:D
lab3352

#831 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Evo teme koje se nismo dotakli. Muri dovodim te u BiH, samo pod uslovom da pronađeš internat i povedes ga sa sobom :-D ... NiceGuyEddie: Meni je 36 i ja sam ti skoro samo po "rođendanima", ali imam svoj black fond i MasterCard, pa na taj nacin ostajem u nekom trendu. A zenu sam spremio na pricu da cu da kupim bike sebi (u narednih 5 godina), tako da je ona polako spremna na "krizu", koja ce da nastupi nakon 40-e :-) ... Do tada, vozim svoga Megana ...
I da napokon je stigla Elvis Presley kolekcija od 50 CD's. Rippovano vec i spremno za ekipu. Kome treba i ko je zainteresovan mogu mu poslati na DVD (negdje oko 4.5GB Elvis Presleya, rippovano na 320kpbs). Jefto ce danas na kafi dobiti svoj DVD s ovom kolekcijom. Ukoliko zelite mogu da radim malo po malo update na rapidshare, pa da postavim ovdje (ovo ne ide na blog) dio po dio. Kako Vam vise odgovara?

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba :bih:
Nice Guy Eddie

#832 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Jeste da je offtopic, al moram da se pohvalim kacigom koju sam pazario proletos...Bettie Page retro fazon 100%

Image

p.s. Ako krenem da vas smaram sa motorima slobodno me banujte :-D
Don Karlos

#833 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Ajd' stavi sa strane pa kad ćeš slati majicu ubaci i Elvisa...Nemogu vjerovati da još nisi dobio cede...U Engleskoj ga je frend dobio prije mjesec dana,a poslao sam ih u isto vrijeme...
Muri,ti mi nisi poslao adresu...
lab3352

#834 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Don Karlos ... iskreno nisam dobio CD. Ja to dobijam redovno, sto s mailing lista diskografskih kuca, sto ja narucujem i jos nikada mi se nije desilo da se nesto zagubilo ili nije bilo isporuceno. Ovo dole je link da ekipa vidi novu majicu. Hocu misljenja i ovo je prva verzija, male dorade moguce:

http://rapidshare.com/files/161145776/M ... ABILLY.rar

Naravno, za ekipu i ovaj put free of charge ...

Lab3352
Nice Guy Eddie

#835 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

sun56

#836 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Bok škvadro,
pratim vas već neko vrijeme, pa bi bilo uredu da se i ja uključim.
Vidim da tu ima dosta 'ofucanih' rockera čije godine počinju sa brojkom 4 ili su blizu toga... (bok Carlos :) )
... pa zakaj se nebi i ja pridružil.

Da ne uđem praznih ruku evo jedan link
http://www.rockhall.ro/com/index.php
ako nije bilo do sada, to vam je rockabilly forum u koji se stvarno isplati ulogirati, brdo stvari za download, ja sam u dva mjeseca napunil hard koji i nije baš mali :-D

za sada tolko iz oblačnog Zagreba
lab3352

#837 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Pozdrav za Sun56 ... dobrodosao u klub neizljecenih alkoholicara :-D i velikih ljubitelja dobrog rokabilija ... Bio sam na tom forumu, ali su zabranili ulaz, pa sam slao da se ponovo registrujem, ali nisu dali ... elem ... Ne znam koliko vas je vidilo nove majice i volio bih da ekipa posalje misljenje o njima.

Pozdrav iz suncanog Sarajeva ...

Lab3352
Red Elvis

#838 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Red Elvis »

Video majicu - super. Pozdrav za novog frienda iz Zagreba.
I eto i jedan pozdrav iz Beograda!

p.s. Moj danasnji video juke-box:

fadill

#839 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

pozdrav Sun-u
wilkomen ;)
pozdrav iz Tuzle!
malo oblachne malo sunchane
hehe
Don Karlos

#840 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Pozdrav Sun56!
Konačno smo opet skup na nekom forumu!
Kaj se cedeja tiče...mora biti da je zapeo negdje na carini...ja ga nisam dobio natrag...sigurno se negdje "kiseli"!
Nice Guy Eddie

#841 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Još jedan pozdrav za Sun56 iz Beloga grada :thumbup:
route66

#842 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by route66 »

isprika ako je već bilo postano

The Complete Million Dollar Quartet - Elvis,Cash,Perkins,Lewis

Image

http://rapidshare.com/files/161322393/e ... illion.rar
lab3352

#843 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Uh...raste ekipa na ovom forumu, poceli smo se pozdravljati ... :-D ... Sinoc s posla svartio u birc (koji se nalazi u zgradi gdje zivim, pa sam tu kao na svom terenu - Club BASS), kada na vratima vidim najavu za Rockabilly Rumble vol. 09 u subotu vecer. Kaze momak sto drzi, stavili smo te bez tvog znanja, jer je ekipa trazila rockabilly dernek. Hajde de ... Taman u subotu vecer nakon derbija (Sarajevo - Zeljo, gdje cemo razbiti male plave strumfove), na rockabilly dernek.

Iako sam obecao da cu sljedecu kompilaciju upload sljedece sedmice, gledacu danas, ukoliko budem imao vremena, da to uradim. Vise na blogu ...

Lab3352
Muri

#844 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

A to Elvis izgleda svira klavir na onoj slici.....aaaa
ja sve mislio pere sudje :D
Bas me zanima sta Jerry Lee konta dok ga onako gleda hehe

Nego dobro nam dosao Sun56 !!!
Tu smo ti vecina oko 4 sata poslije podne. :lol: Blizi 4 nego 3 a mislimo da smo jos uvijek oko 20-ke.

Nego ja cu vam reci da smo mi dobri, ove nove generacije 20-godisnjaka izgledaju kao da im je 4 banke samo tako.
Kad ih vidim ...uhhh
Moj jaran Zikrija kaze da su u nase vrijeme i droge bile prirodnije ( mara, hasis...) danas sve u laboratoriji.
Ameri skomponuju novu drogu u istoj laboratoriji gdje i ebola i ostale viruse uzgajaju hahahah

Bas me zanima hoce li Obama uspijeti da napravi nesto od te trulezi. Pitanje je samo koliko ce trajati, vjerovatno ce ga neko "posmatrati" iz durbina koji je montiran na kakvoj pusci.
Eto ja bio taman napiso pjesmu protiv Busha kad on ode sa vlasti :-)
U zdravlje
sun56

#845 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

[quote="lab3352"]
''I moramo poceti kontati kako da se nadjemo nekada i negdje''

Najbolja solucija, po meni, bi bila 'TearIt Up festival'.
Ipak je jeftinije od Senegalije, Rave-a i sličnih festivala a i na 'domačem' je terenu pa je sve lakše .... (još da je piva malo jeftinija)
Bio sam ove godine sa suprugom, slijedeće furamo i klince.
Nice Guy Eddie

#846 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote:Uh...raste ekipa na ovom forumu, poceli smo se pozdravljati ... :-D ...
kvantni skok rekao bih...u odnosu na doskorašnjie stanje Image

@ sun56
Može li se naći neki fini apartmanski smeštaj u Medulinu. Na http://www.tearitupfestival.net pominju samo neke hotele
lab3352

#847 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ja svakako idem s svojom malom princezom i zenom, da li sada u Italiju ili u Medulin, vidicemo. I stajalista sam da je Medulin mozda i najbolje rijesenje, ali vidicemo sta ce ponuditi iduce godine. Italija mi je također OK, a veoma cesto se vratim na slike od NiceGuyEddie i uvijek se rastopim na njima. Mislim da Medulin nije na tom nivou jos, ali rano je o tome govoriti. Mozda iduce godine ponude mnogo vise i bolje.
Btw, postavio sam novu kompilaciju na blog, pa je mozete download sada, ukoliko su Vam se prethodne svidile.

Lab3352
Nice Guy Eddie

#848 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

route66 wrote:isprika ako je već bilo postano

The Complete Million Dollar Quartet - Elvis,Cash,Perkins,Lewis
Meni ovo vuče na gospelbilly...više mi se sviđa svako od njih ponaosob... :zzzz:
sun56

#849 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nice Guy Eddie wrote: Može li se naći neki fini apartmanski smeštaj u Medulinu. Na http://www.tearitupfestival.net pominju samo neke hotele
mi smo ove godine bili u hotelu i bilo je ok, najbolja stvar je kaj je sve u krugu cca. 200 do 300-tinjak metara od hotela, za apartmane ne znam , normalno da ih ima, samo je pitanje dal je sve tak blizu. Stranicu festivala nisu obnavljali, tek treba vidjeti kak će biti slijedeće godine, uostalom, kad dođe vrijeme, sve će se znati

to: lab3352
Je, slažem se, Medulin još nije na nivou Senegalije, ali mi termin Senegalije obično ne paše (zadnje tri godine nisam mogao dobiti godišnji u to vrijeme). Drugo, o.k.je bilo i ovdje, a za očekivat je da bu drugo izdanje bilo jače od prvog. Treće, ak' mi koji smo iz HR nebumo podržavali taj festival, onda ...
lab3352

#850 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ma naravno da je jos rano za bilo kakve detaljnije dogovore, ali i ja mislim da ce se organizatori potruditi iduce godine. U HR imate rockabilly scenu, koja postoji, koja funkcionise i zato mislim da sve to dole ima velikog smisla za napraviti dobar rockabilly festival. Za Senegaliju cemo da vidimo ... o tom po tom ... sada planiram prvo svoj rođendan (iduci ponedeljak - 36. po redu), pa onda Nova godina, pa onda Godisnjica braka, pa 8 mart, pa zenin rođendan ... Mislim da cu u Medulin ovaj put sam, bez ikoga ... :lol:

Lab3352
Post Reply