Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
Eborg
#826 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Teške duše moram priznati da solidan broj naših bankara još nije u svjetskim okvirima. Vrhunac biznisa i poimanja im je da izdaju kredit i naplate taksu. Kažem to zato jer jedan broj bankara u RFB u Sarajevu nije znalo šta je Paypal i kako da mi pomogne oko rješenja jednog problema.
Ja sam zato da pokrenemo akciju ako je samo do banke. Samo treba skontati je li zaista samo do njih.
Ja sam zato da pokrenemo akciju ako je samo do banke. Samo treba skontati je li zaista samo do njih.
-
Eborg
#827 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Evo tema za primanje novca preko Paypala pa da vidimo šta se može učiniti:
Paypal - želimo više opcija!
Javite se svakako pa da skontamo nešto.
Paypal - želimo više opcija!
Javite se svakako pa da skontamo nešto.
-
Sehro1
#828 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Danas sam bio u Raiff banci preko koje primam platu, kad sam trazio da podignem novu debitnu visa electron karticu (zbog e-bay-a, sigurnije mi), kazu mi ne moze, zato sto bi mi i na toj kartici bili KM-ovi sa ove preko koje primam platu.. Je li se to nekom desilo?
-
Eborg
#829 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ako sam te najbolje shvatio ti si htio dvije iste kartice u istoj banci, zar ne? Jednu za internet, drugu za platu, zar ne? Nisam znao da ne može tako. 
-
Sehro1
#830 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
E, to sam upravo htio, ali kaze ne-mo-zeEborg wrote:Ako sam te najbolje shvatio ti si htio dvije iste kartice u istoj banci, zar ne? Jednu za internet, drugu za platu, zar ne? Nisam znao da ne može tako.
- Gorštak
#831 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Radi i Unicredit, i to i Western union i Moneygram. Ali nikad obje mogucnosti u jednoj poslovnici (?), iz nekog razloga jedna poslovnica radi WU, a druga Moneygram. Takva im nekakva politika.emerik wrote:Većina... UniCredit ne, ali sve ostale da, koliko mi je poznato.Eborg wrote:A da li sve banke omogućavaju Western Union uslugu? Ne znam zašto ali nešto u podsvijesti mi govori da to radi samo Raiffeisen banka.
Inace, taj odgovor je standardni template odgovor koji svakome salju... Razlog zasto nece da nas puste da primamo lovu je fakat nepoznanica.
- dinaraaa
#832 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pročitah svih 34 stranice
Ali opet mi je malo konfuzno naručivanje i plaćanje: Prema onome što napisaste regulišeš debitnu zasebnu karticu sa zasebnim kontom, prijaviš je na PayPal ( cvv2)
.... odeš u neki e-shop , provjeriš jel pošten insan il ne
, zatim šaljel´ robu ´vamo
kolika je poštarina za tvoju zemlju ako je imaju u tefteru.....sve je to ok
Ali sad plaćanje preko PayPal....
Moram prvo naručiti robu, pa poslati e-mail prodavcu sa uputstvima i moju adresu....
pa onda idem na PayPal .... i šta onda,? šta šaljem u PayPal jel neku šifru ili link ili ime trgovca
Kako izgleda ukratko transakcija na bilo kojem portalu
Ali opet mi je malo konfuzno naručivanje i plaćanje: Prema onome što napisaste regulišeš debitnu zasebnu karticu sa zasebnim kontom, prijaviš je na PayPal ( cvv2)
.... odeš u neki e-shop , provjeriš jel pošten insan il ne
Ali sad plaćanje preko PayPal....
Moram prvo naručiti robu, pa poslati e-mail prodavcu sa uputstvima i moju adresu....
pa onda idem na PayPal .... i šta onda,? šta šaljem u PayPal jel neku šifru ili link ili ime trgovca
Kako izgleda ukratko transakcija na bilo kojem portalu
-
Eborg
#833 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ako govorimo o Ebayu onda je vrlo jednostavno. Nađeš ono što te zanima, ukoliko provjeriš sa prodavcem da šalje u BiH i kaže ti cijenu, vidiš da već ima dobru reputaciju i da nije neki prevarant onda kupiš i izabereš Paypal kao opciju plaćanja. Tu uneseš svoj Paypal password i on sam unese tvoju adresu koju si ranije dao, klikneš na "Pay" i to je to. 
- dinaraaa
#834 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Thanks Eborg
Da li to isto važi za sve e-shopove ( npr. KittyBag ) koji imaju PayPal kao mogućnost plaćanja ili samo ako idem preko E-Bay ?
Zar cijene nisu fixne....mislim baš na ovaj KittyBag , mislim piše 49,-$ + poštarina kliknem na artikal i onda PayPal šifra i sve OK.
Ja to kontam kao normalna trgovina gdje nema različitih cijena osim ako je sniženje.....a od običnih ljudi ne bih ni naručivao ništa samo novo iz shopa
Eh da moram e-shopu dati i svoju adresu i ime ili ne? ili PayPal to preusmjeri

Da li to isto važi za sve e-shopove ( npr. KittyBag ) koji imaju PayPal kao mogućnost plaćanja ili samo ako idem preko E-Bay ?
Zar cijene nisu fixne....mislim baš na ovaj KittyBag , mislim piše 49,-$ + poštarina kliknem na artikal i onda PayPal šifra i sve OK.
Ja to kontam kao normalna trgovina gdje nema različitih cijena osim ako je sniženje.....a od običnih ljudi ne bih ni naručivao ništa samo novo iz shopa
Eh da moram e-shopu dati i svoju adresu i ime ili ne? ili PayPal to preusmjeri
-
Eborg
#835 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Za druge shopove zaista ne znam jer nisam kupovao u njima, samo na Ebayu. 
- Globus
#836 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
@dinaraaa gdje ti nadje kittybag ?
- dinaraaa
#837 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sorry moja greškaGlobus wrote:@dinaraaa gdje ti nadje kittybag ?
već mi se sve pomiješalo dok pročitah sve postove
Nije kittybag već kitbag
http://www.kitbag.com/stores/kitbag_4_5/default.aspx
- Globus
#838 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
nije ti tu postarina nikakvih 49 $ .. nego 7 funti .. i nemoj gledat u dolarima nego u funtama sve je jeftinije ..
- dinaraaa
#839 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Da da to je OkGlobus wrote:nije ti tu postarina nikakvih 49 $ .. nego 7 funti .. i nemoj gledat u dolarima nego u funtama sve je jeftinije ..
A moju adresu i ime to ide kitbag jel ?
btw. Hvala za onu adresu od danas ili juče za cipele što si je postavio na temi internet kupovina
- Globus
#840 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ma nist .. A prvo se registrujes na kitbag .. i onda tamo napises adresu i sve .. i tamo ti ide placanje direktno sa kartice .. nikakav paypal ili nesto slicno .. kucas broj kartice i ostale sve podatke i platis ..nakon toga ti skida sa kartice te pare ..
-
emerik
#841 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja sam na KitBagu platio preko Paypala.Globus wrote:Ma nist .. A prvo se registrujes na kitbag .. i onda tamo napises adresu i sve .. i tamo ti ide placanje direktno sa kartice .. nikakav paypal ili nesto slicno .. kucas broj kartice i ostale sve podatke i platis ..nakon toga ti skida sa kartice te pare ..
- Globus
#842 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
A ev vidim moze i preko paypala .. al koja je razlika ? svejedno je .. i na paypalu ti skida novac sa kartice kad uplatis kao i ovamo ... tako da ..
-
emerik
#843 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Svrha Paypala je da ne otkrivas detalje i informacije o svojoj kartici... otkrijes samo Paypalu, a Paypal odradjuje sve.Globus wrote:A ev vidim moze i preko paypala .. al koja je razlika ? svejedno je .. i na paypalu ti skida novac sa kartice kad uplatis kao i ovamo ... tako da ..
- Globus
#844 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mah .. nisu vlasnici balkanci pa da se bojim ...
-
emerik
#845 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ma nisu problem vlasnici. Moze se desiti da neko uhacka bazu kitbaga, i pokupi im sve kartice. To je cesta pojava... A Paypal je skoro nemoguce uhackati. Ali mi drzimo samo koliko nam treba na karticama, tako da se ne trebamo brinuti.Globus wrote:Mah .. nisu vlasnici balkanci pa da se bojim ...
- Globus
#846 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
-
emerik
#847 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
By the way, ja kad uplatim na karticu (Electron, Raiffeisen), trebam cekati 2 sata da legnu pare. Jel tako i u drugim bankama?
- dinaraaa
#848 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Khhhhm još nešto
http://www.enabava.net/ponuda/paypal-uplate/
Ovdje piše da svaka transakcija preko PayPal košta 39 Kuna pošto je link iz Hrvatske da li je to OK
I da li mi plaćamo proviziju i koliku ....malo je to puno cca 10,-KM
[Npr. želite poslati 50 USD prijatelju u USA ili eBay prodavaču s kojim ste se dogovorili za kupovinu nečega. Evo postupka izračuna:
50 USD * 5,280271 kn = 264,02 kn.
264,02 + 39 = 303,02 kn]
http://www.enabava.net/ponuda/paypal-uplate/
Ovdje piše da svaka transakcija preko PayPal košta 39 Kuna pošto je link iz Hrvatske da li je to OK
I da li mi plaćamo proviziju i koliku ....malo je to puno cca 10,-KM
[Npr. želite poslati 50 USD prijatelju u USA ili eBay prodavaču s kojim ste se dogovorili za kupovinu nečega. Evo postupka izračuna:
50 USD * 5,280271 kn = 264,02 kn.
264,02 + 39 = 303,02 kn]
- Globus
#849 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Znao sam za to i prije .. ima negdje taj kalkulator .. ali ja nisam primijetio da mi uzimaju ista vise nego sto uplatim ...
- dinaraaa
#850 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Evo sad nađoh vezano za Njemačku :Kupovina ne e-bay ili online shop kupca ne košta ništa, prodavač plaća nešto malo i to je već ukalkulisano u cijenu
Samo provizija na konverziju u stranu valutu PayPal naplaćuje 2,5% ...kako sad da PayPal naplaćuje ako banka to radi ?
Dal banka šalje dolare ili marke PayPalu
Samo provizija na konverziju u stranu valutu PayPal naplaćuje 2,5% ...kako sad da PayPal naplaćuje ako banka to radi ?
Dal banka šalje dolare ili marke PayPalu