Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
luckylaka

#826 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by luckylaka »

jaca.84 wrote:Sve je stvar karaktera. Ja sam pusila 8 godina, po dvije kutije dnevno i samo sam preko noci prestala, bacila cigare i jednostavno vise nikad nisam zapalila evo vec 4 godine. I neka mi niko ne prica da je tesko, sve je u odluci i jacini karaktera covjeka.
Upravo to jaca.Mozes mislit nakon 30 godina prestanem pusit,da tacno 30 i evo od 26.decembra 2009 cak mi ne pomislim na nju(cigaru,na nju mislim svaki cas)iako locem pivo svaki dan.Dakle laze ko kaze,,ma ne mogu prestati pusiti,,Ponavljam.Nakon trideset godina evo 420-430 dana bez cigarete.Njonjica nema krize,reci ne cigari i zavrsena prica.sretno
Ajatolah_

#827 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Ajatolah_ »

jaca.84 wrote:Sve je stvar karaktera. Ja sam pusila 8 godina, po dvije kutije dnevno i samo sam preko noci prestala, bacila cigare i jednostavno vise nikad nisam zapalila evo vec 4 godine. I neka mi niko ne prica da je tesko, sve je u odluci i jacini karaktera covjeka.
Dakle, počela si u trinaestoj. :-)
Jara

#828 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Jara »

Ovih dana, u Sarajevu...Da li je iko prestao pušiti kad je vidio ovaj i slične "apele"?

Image
minjonja

#829 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by minjonja »

Jara wrote:Ovih dana, u Sarajevu...Da li je iko prestao pušiti kad je vidio ovaj i slične "apele"?

Image
ja sam ovo tek danas vidjela. odlicna kampanja :thumbup:
Gospoda Ministarka

#830 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Gospoda Ministarka »

Jara wrote:Ovih dana, u Sarajevu...Da li je iko prestao pušiti kad je vidio ovaj i slične "apele"?

Image

Ja mislim da smo mi totalno neosvjesten narod o stetnosti pusenja, jedna takva kampanja nevjerujem da pomaze i da je neko odlucio prestati pusiti nakon tih plakata, upecatljivi je bar meni bio podatak o broju umrlih od kardiovaskularnih bolesti u FBiH
Broj umrlih u FBiH

10.038
umrlih 2006. od kardiovaskularnih bolesti

10.546
umrlih 2007. od kardiovaskularnih bolesti

10.509
umrlih 2008. od kardiovaskularnih bolesti

Rak pluća

919
umrlih 2006. godine

978
umrlih 2007. godine

962
umrla 2008. godine
Cigarete treba poskupiti te ih uciniti manje dostupnim.
Btw,kako pusaci smrde na cigare :shock: ... nemozes stajati pored njih... a kad progovore instinktivno moras okrenuti glavu. :|
Takoder nemamo razvijenu ni svijest da mozda nekom ko sjedi / stoji do nas smeta duhanski dim te treba postovat njegovu potrebu za svjezim zrakom.
valter.ba

#831 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by valter.ba »

Prestao sam pusiti niti sam ne znam zasto :sad:. Cigareta mi je bila veliko zadovoljstvo, u prosjeku 15 dnevno preko 20 godina. Ono sto mi je jedino smetalo je taj neugodni miris koji nikako ne mozes neutralisati. Sada nakon par mjeseci bez cigarete ne osjecam se nista bolje nego ranije. Ustvari osjecam se gore jer sam nabacio pet kg nicim izazvan :-? Moram priznati i da mi je culo okusa kao i prije,znaci dobro ali nije nista bolje kako pricaju. Nikakve krize nisam imao i to me pravo iznenadilo, uopste ne pomisljam na cigaretu.
Ipak ide mi pravo na zivce ovaj mentalni teror koji nepusaci vrse nad pusacima :x . To je stvar licnog izbora i mislim da za pametovanje tu nema mjesta. Npr u kaficima podrzavam postojanje zona za pusace i nepusace ali se pitam odakle nekome pravo zahtjevati da se cigarete skroz zabrane :x . Ako hoces na cisti zrak idi u zonu za nepusace ili na planinu :D kao sto ja sada radim. Prizivati povecanje cjena cigareta na neke strasne cifre je takodjer diskriminirajuce. Samo bih podsjetio na jos jednu stvar, da u Sarajevu nije bilo cigareta u ratu po mom skromnom misljenju grad bi pao :D . Ne cetnicima u ruke vec u kolektivno ludilo :lol: . Ostavite svakome pravo izbora i bez diskriminacije molim :bih: .
asafa_powell

#832 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by asafa_powell »

Sinoc sam cugao.Napio sam se pravo kod Rese.Oko 3 ujutro otisli smo ja i moja ekipa u Guru da jedemo(znate onaj fast food kod U2 gdje su hamburgeri 1.5).Pojeo sam 2 hamburgera i kad sam kuci dosao da spavam ,ringispil mi pred ocima.Malo falilo da odem povratiti te macije hamburgere.Ujutro se budim sve je u redu,prosla muka ..malo glava boli.Ali cigaru nisam mogao nikako da zapalim .Evo sad sam se sa kfae vratio ispusio sam 2 cigare samo uz jednu jutros.
Evo sad mi kutija waltera pored kompjutera ,ne mogu da zapalim ,gade mi se uzasno.Nadam se da ce mi taj osjecaj gadjenja od cigara ostati i dalje .Samo jos nisam skontao jel do Rese ili do hamburgera hahhhah :lol:
njonjica

#833 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by njonjica »

Da se opet tuspasim, cetiri mjeseca bez cigareta....ima li ko jaci :lol:
japo-

#834 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by japo- »

njonjica wrote:Da se opet tuspasim, cetiri mjeseca bez cigareta....ima li ko jaci :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

šampiJOn svaka čast............. :lol: :lol:

:cry: :cry: :cry: smjetaju mi ove garaci smrde, i daj trči kupi nestalo joj itd.....idu mi na zivce diminjo bi... :lol: :lol:

al ev smanjiJo samo uz kafu i nekad posije jela i aktivnosti ,ono ćeif...al kutija dva dna.... :D i tako već peti dan....... :bih: 8-)

:lol: :lol: :lol:
Rauber

#835 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Rauber »

asafa_powell wrote:Sinoc sam cugao.Napio sam se pravo kod Rese.Oko 3 ujutro otisli smo ja i moja ekipa u Guru da jedemo(znate onaj fast food kod U2 gdje su hamburgeri 1.5).Pojeo sam 2 hamburgera i kad sam kuci dosao da spavam ,ringispil mi pred ocima.Malo falilo da odem povratiti te macije hamburgere.Ujutro se budim sve je u redu,prosla muka ..malo glava boli.Ali cigaru nisam mogao nikako da zapalim .Evo sad sam se sa kfae vratio ispusio sam 2 cigare samo uz jednu jutros.
Evo sad mi kutija waltera pored kompjutera ,ne mogu da zapalim ,gade mi se uzasno.Nadam se da ce mi taj osjecaj gadjenja od cigara ostati i dalje .Samo jos nisam skontao jel do Rese ili do hamburgera hahhhah :lol:
Nece ti to gadjenje ostati, cim te malo mahmurluk prodje i cim se malo sebi dozovoes, opet ce ti cigara lijegati kao prije.
Ali ti je to bila prava prilika da ostavis cigare, jer obicno je ljudima najteze prvi dan bez cigare a ti si ga danas glat mogao predeverat. Znam raje koji su tako ostavili cigare, isto kao i one kojima je gripa pomogla, lomila ih temepratura 2-3 dana i za to vrijeme nisu pusili, nisu nastavili ni kad su ozdravili...

@valter.ba
Ne znam kakav si s trcanjem, vjeruj mi puno bi ti pomoglo, eto vidim krize nemas hvala Bogu, ali bi ti puno valjalo za te kg koje idu gore.
Rauber

#836 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Rauber »

njonjica wrote:Da se opet tuspasim, cetiri mjeseca bez cigareta....ima li ko jaci :lol:
Bravo :thumbup: Samo tako nastavi i nedaj se prevarit pa zapalit onu "jednu" , NIKAD ! :)
Ja sam nakon 2 godine prestao brojati, isto kao da nikad nisam ni pusio 8-)
ledeny

#837 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ledeny »

evo prođe i prva godina... o je! 8-)
Arni75

#838 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Arni75 »

Ja slavim godinu dana nepusenja, i mogu vam reci da mi je superrrrrrrrrrr.
Nije mi zao, ne nedostaju mi, fino disem, mirisem, nema duhanskog mirisa ni u kuci, ni u autu, ni na odjeci.
Ma super, sta drugo reci. Podrska svima koji pokusavaju prestati
Gospoda Ministarka

#839 Re: Cigarete, odvikavanje

Kao da nikad nisam ni pusila. :) 9. mjeseci
Pikaboo

#840 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pikaboo »

danas cetresnica bez cigare
Gospoda Ministarka

#841 Re: Cigarete, odvikavanje

Pikaboo wrote:danas cetresnica bez cigare
:thumbup:
Pikaboo

#842 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pikaboo »

Gospoda Ministarka wrote:
Pikaboo wrote:danas cetresnica bez cigare
Hvala :)
njonjica

#843 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by njonjica »

BRAVO!!!

I kako rece @Rauber, nikad nemoj zapaliti onu "jednu"...ja se evo borih i izborih...

Jos kad mi kazu "eto kafa i cigara ceif" folovi, golovi....gospodo pusaci (i sama sam duuugo bila) nemate vi pojma sta je ceif....ustanes ujutro bez gorcine u ustima...iz vana udjes u kucu koja mirise....okus mnogo intenzivniji....to je ceif....

Meni sad kafa 100x bolja bez cigarete (a i sama sam kukala kako cu je piti bez cigare).
Pikaboo

#844 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pikaboo »

Zavjese ne smrde :D
Pikaboo

#845 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pikaboo »

75 dana bez cigare.
Gornji post...drzimo ti fige !
Gospoda Ministarka

#846 Re: Cigarete, odvikavanje

Pikaboo wrote:75 dana bez cigare.
Gornji post...drzimo ti fige !
Pikaboo, nakupi ti lagano 2,5mj.nepusackog staza :D :thumbup:

Osjecam se... kao da nikad nisam ni pusila... nikakve ni zelje ni potrebe.
Pikaboo

#847 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pikaboo »

Laganini :-D Nije bilo tesko kako su me nafurali da ce biti.Ma ni blizu.Ni ja nemam nikakve zelje ni potrebe.
A i ti si vec veteran :thumbup:
S-e-l-e-n-a-a

#848 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by S-e-l-e-n-a-a »

StLouis wrote:Prestao sam pusiti!! :-D danas je dan 3 i meni se manta u glavi, za*ebano skroz, ali neka, neka, lakse se dise. Eh sad, kako nastaviti dalje, treci dan se skoro zavrsio, dolazi cetvrti, peti...kakva su vasa iskustva s prvim mjesecom?
Meni je danas ... koji ono dan? 8 dan :-D :-D
ne fale mi uopšte??
sad ne znam kako se ti psihicki nosis s tim? ja ocito dobro.. jest da se i meni manta i nedostaju mi uz kafu i poslije jela, ali.... BUDIMO PONOSNI!!
ira.m

#849 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ira.m »

...
Last edited by ira.m on 21/09/2011 23:24, edited 1 time in total.
njonjica

#850 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by njonjica »

Meni evo....uskoro pola godine.

Svim borcima protiv te glupe ovisnosti drzim fige....tesko ponekad jeste, ali nedajte se!

Dobar razlog za prestanak pusenja :mrgreen:

Image
Post Reply