beautyfool wrote:Nermin je Tursko ime, puna Turska zena sa imenom Nerminkod njih je to zensko ime, ne znam otkud to da je neko Njemacko ???
ma nije nermin
beautyfool wrote:Nermin je Tursko ime, puna Turska zena sa imenom Nerminkod njih je to zensko ime, ne znam otkud to da je neko Njemacko ???
Armin/Arminius je starogermansko ime. Postoji jos jedna varijacija ovog imena, a to je Hermann.Mrs.Zurbrigen wrote:ali armin ima dva izvora, na neki nacin... jednom germanski i jednom perzijski.
al je ime cool!aj lajk. iako ovdje bas nije jako cesto...
ma dje nije cesto. ja znam barem sestoricuMrs.Zurbrigen wrote:ali armin ima dva izvora, na neki nacin... jednom germanski i jednom perzijski.
ja, korrekt. ali se u varijaciji armin/armeen nalazi i u schahnami, perzijskom eposu iz ranog srednjeg vijeka. sad je pitanje, jesu li germanci i perzijci tada vec imali kontakta ili je to bio neki slucaj...Jazz_Junkie wrote:Armin/Arminius je starogermansko ime. Postoji jos jedna varijacija ovog imena, a to je Hermann.Mrs.Zurbrigen wrote:ali armin ima dva izvora, na neki nacin... jednom germanski i jednom perzijski.
pa thorsten mi bas i nije tolko los... mozes ga lijepo skratiti na tossi, torsti, toasti... O_ominjonja wrote:zaboravila si torstena
Da, ali to perzijsko ime Armeen se upravo izgovara kako pise. Dakle, Armen sa duplim zadnjim vokalom. Koliko znam, u Bosni je ime Armin tek postalo praksa od 1945 i mislim da je logican zakljucak da je ime dospjelo iz njemackog govornog prostora, kao i neka druga germanska imena poput Edvina, Elvira, Admira (da, jeste germansko ime, a ne "izmisljeno" kako netko ovdje napisa) itd.Mrs.Zurbrigen wrote:ja, korrekt. ali se u varijaciji armin/armeen nalazi i u schahnami, perzijskom eposu iz ranog srednjeg vijeka. sad je pitanje, jesu li germanci i perzijci tada vec imali kontakta ili je to bio neki slucaj...Jazz_Junkie wrote:Armin/Arminius je starogermansko ime. Postoji jos jedna varijacija ovog imena, a to je Hermann.Mrs.Zurbrigen wrote:ali armin ima dva izvora, na neki nacin... jednom germanski i jednom perzijski.
hermann - pored horsta, olafa i detlefa jedno od najljupkijih svapskih imena...
dansko ime peder nije lose, ili svedsko, zensko ime karina.Mrs.Zurbrigen wrote:ja, korrekt. ali se u varijaciji armin/armeen nalazi i u schahnami, perzijskom eposu iz ranog srednjeg vijeka. sad je pitanje, jesu li germanci i perzijci tada vec imali kontakta ili je to bio neki slucaj...Jazz_Junkie wrote:Armin/Arminius je starogermansko ime. Postoji jos jedna varijacija ovog imena, a to je Hermann.Mrs.Zurbrigen wrote:ali armin ima dva izvora, na neki nacin... jednom germanski i jednom perzijski.
hermann - pored horsta, olafa i detlefa jedno od najljupkijih svapskih imena...
Peder je na svedskom i danskom Petar.minjonja wrote:jel to stvarno postoji ime peder
^^Jazz_Junkie wrote:Peder je na svedskom i danskom Petar.minjonja wrote:jel to stvarno postoji ime peder
Joj koliko sam prica cula od nasih u Svedskoj koji su sreli nekoga ko se zove Peder. Sve anekdote idu isto: oni su mu promptno, uz puno smijeha, objasnili sta Peder znaci na nasemminjonja wrote:zamisli bosanka se udala za danca, a on hoce sinu dati ime peder
Chmoljo wrote:- Who is your father?
- Hidajet.
- Oh... I'm so sorry
to je meni najjače
- Hidajet.
- Oh... I'm so sorry
to je meni najjače
Itekako daju. Ja mislim da Bosnjaci najmanje nose bosnjacka imena.Pandaa wrote:Jos uvijek nisam upoznao srpski ili hrvatski par a da su dijetu dali bosnjakco ime.
Jos uvijek nisam upoznao srpski ili hrvatski par a da su dijetu dali bosnjakco ime.
Zaboga, ne pocinjete opet sa tim glupostimaItekako daju. Ja mislim da Bosnjaci najmanje nose bosnjacka imena
omGArmin92 wrote:to je zbog toga sto su Bosnjacka imena manje lijepa , ja sam Bosnjak, i po mom licnom stavu vecina bosnjackih imena su "seljasta" sto se arapskih tice nisu mi fina , losa reputacija ako mislis putovat svijetom , isto kao i ona strogo katolicka tipa Marija,Luka , to mi nije fino
^^ i npr imena ( Dino,Mia,Ena,Denis,Ariana...) to nisu hrvatska , nisu ni srpska imena , to su medjunarodna
takva se meni najvise svidjaju ...
![]()
![]()
![]()
- Hidajet.
- Oh... I'm so sorry
to je meni najjače
Krsno ime ti nigdje ne piše,tj. možda piše u krsnom listu. Kad netko ima 2 imena to nema veze sa krsnim imenom iako se nekad znaju poklapat krsno i pravo ime. Npr, ako se netko rodi na svetog Stjepana, roditelji nekad daju ime Stjepan baš zbog toga.bez_ideje wrote:Ne znam stvarno......ali obicno je ono drugo -krsno......Ako ko zna nek nas prosvijetliMrs.Zurbrigen wrote:hmmm... ne kontam... pa krsno ime je ime. koja je razlika izmedju imena i krsnog imena?bez_ideje wrote:Pa dobro,kod krscana je to stvar krstenja -oni mahom svi (krsteni) imaju i krsno ime
btw, jos dva bisera iz ddr-a: socijalinde i planhold.