Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DobroJutroKolumbo wrote:Mada nekad imaju greski , meni je onaj trojac ili dvojac bez Vilica, sa OBN-a najaci u pogledu kosarke i NBA...od svih televizija...Ljudi prate i vidi se da znaju o cemu pricaju a to sto nekad pogrijese i nije strasno...Za razliku od drugih komentatora sa drugih televizija , koji npr. prenose Euroligu , to je naprosto dosadno...Veze ti nemaju o cemu pricaju, a ovi sa OBN vidi se da znaju i daju neku car po ugledu na Americke komentatore, pa se trude da to bude na nivou NBA prenosa americkih kolega, brze , zustrije , dinamicno i temperamentno...Sto se tice komentarisanja kosarke barem su 100 godina ispred ostalih BH komentatora...Njima stvarno ne treba traziti "dlaku u jajetu" , sto se tice kosarke...
bez vilića su ok.ali on mi pokvari gledanje tekme.i na ftv-u vladislav majer je prilično kvalitetan kada prenosi euroligu.
na hrt slavko cvitković nedavno u prenosu cibona zvezda za igrača zvezde šljivačanina reče da je došao u zvezdu iz nekog kluba, "a tata mu je nedavno došao iz haaga",urnebes,to mi bilo pravo smiješno iako cvitković očiti nije kao nekada,ali volim kada upotrijebi onaj izraz samozatajan za igrača koji nije igrao baš najbolje.
po cemu je majer dobar komentator?sto zaspes nakon 2.cetvrtine od njegove monotonosti...taj covjek sam zna rec: sjajan sut,ponovo pogada....i take gluposti bi svako mogo pricat...ima li on imalo podataka o ekipama,igracima...ma kaki...
opet oni s obn-a su nacitani ljudi...to jest citaju prije svake utakmice bas o te dvije ekipe a sad sto ih jebe sto se nerazumiju bas najbolje u taj sport...to ok!!!
joj kad oni pocnu one izraze:1.Marbury je u speedu(sta je speed u kosarci)
2.ceona linija(jebala vas ona,izgovore je 230 puta u jednoj cetvrtini)
3.posebna prica su floateri(svaki je sut floater)...ma bruka gluposti nemogu se jos trenutno sjetit al uglavnom....
majer je meni dobar koimentator,ipak on sam prenosi tekme i ne može postići neku dramatiku u prenosu jer nema sukomentatora,i ima dosta podataka o igračima.
je li ti gledaš isti obn kao i ja,pa edin avdić je i na forumima u hrvatskoj i srbiji poznat kao fenomenalan komentator,je li ti vidiš da ispred njega nema ni jednog papira,on sve iz glave govori,zna o svakom igraču toliko podataka da je to bolesno,od osnovne škole pa do toga da za svakog igrača ali svakog zna koji koledž je pohađao i to napamet,jednostavno fenomenvilić je tu višak,njega treba deportirati na neki napušteni planet
to je jest cinjenica da onaj zna sve o igracima...a da li je to osnovno?znati sta znaci crafwordova tetovaza ispod lijeve sise i koga je jamaal tinsley upucao ispred nocnog kluba...mislim od viska glava ne boli al kazem da ono sicanje sa onim izrazima je zaista zaista nepotrebno...kad ih neko sa strane slusa nebi nikad konto da se radi o kosarci vec o nekom sportu borilackih vjestina...znam i ja vrlo dosta o igracima al u podrucju koje mene zanima..boli me k' za ove gore navedene primjere...al sam sigurno kosarkaski pismeniji i osvjesceniji jer sam i sam treniro 6 godina...u vrlo jakom "tada" klubu kk kengur( ) i nikadda nisam bio naklonjen takvih strucnjackim izrazima i sicanjima kakvim terminima...
arze wrote:to je jest cinjenica da onaj zna sve o igracima...a da li je to osnovno?znati sta znaci crafwordova tetovaza ispod lijeve sise i koga je jamaal tinsley upucao ispred nocnog kluba...mislim od viska glava ne boli al kazem da ono sicanje sa onim izrazima je zaista zaista nepotrebno...kad ih neko sa strane slusa nebi nikad konto da se radi o kosarci vec o nekom sportu borilackih vjestina...znam i ja vrlo dosta o igracima al u podrucju koje mene zanima..boli me k' za ove gore navedene primjere...al sam sigurno kosarkaski pismeniji i osvjesceniji jer sam i sam treniro 6 godina...u vrlo jakom "tada" klubu kk kengur( ) i nikadda nisam bio naklonjen takvih strucnjackim izrazima i sicanjima kakvim terminima...
Ovo vrijeme koliko pratim nba na obn-u, da, Avdic koristi te neke termine, ali je fazon u tome sto je to sada poceo koristiti i Vilic (naravno u 80% slucajeva pogresno). Znam da je poceo sa onim miss-match, i onda se Vilic na to navalio, koja god dva igraca on gruhne miss-match... Za mene je Avdic legenda.
Finale ce biti Phoenix-Boston...sunsi uzimaju prvi prsten u svojoj istoriji,garnet i allen odlaze polako u penziju kao vjeciti gubitnici i to je to...svakako Boston ima tih titula za izvoza...zivi bili pa vidjeli...vidoviti Dzemil gleda u viljuske
LSD wrote:Finale ce biti Phoenix-Boston...sunsi uzimaju prvi prsten u svojoj istoriji,garnet i allen odlaze polako u penziju kao vjeciti gubitnici i to je to...svakako Boston ima tih titula za izvoza...zivi bili pa vidjeli...vidoviti Dzemil gleda u viljuske
vjecite phoenixove boljka prema putu ka osvajanju titule:
1.ozljede kljucnih igraca
2.kratka klupa/barem ove sezone nije toliko
3.sudijske odluke
4.david stern-kako ih je samo pokrao protiv san antonia suspendovavsi stoudamire-a i nasha il je bella men se cini...
vjecite phoenixove boljka prema putu ka osvajanju titule:
1.ozljede kljucnih igraca
2.kratka klupa/barem ove sezone nije toliko
3.sudijske odluke
4.david stern-kako ih je samo pokrao protiv san antonia suspendovavsi stoudamire-a i nasha il je bella men se cini...
I to sto kazes...definitivno nisu sretna ekipa...ali mora im se to kad-tad sve vratiti ...red bi bio da ove godine Sunsi uzmu taj prsten...ako se KG,allen i pierce mogu nadati tome,mogu vala i nash,stoudemire,marion,hill i ostala kompanija iz arizone
arze wrote:to je jest cinjenica da onaj zna sve o igracima...a da li je to osnovno?znati sta znaci crafwordova tetovaza ispod lijeve sise i koga je jamaal tinsley upucao ispred nocnog kluba...mislim od viska glava ne boli al kazem da ono sicanje sa onim izrazima je zaista zaista nepotrebno...kad ih neko sa strane slusa nebi nikad konto da se radi o kosarci vec o nekom sportu borilackih vjestina...znam i ja vrlo dosta o igracima al u podrucju koje mene zanima..boli me k' za ove gore navedene primjere...al sam sigurno kosarkaski pismeniji i osvjesceniji jer sam i sam treniro 6 godina...u vrlo jakom "tada" klubu kk kengur( ) i nikadda nisam bio naklonjen takvih strucnjackim izrazima i sicanjima kakvim terminima...
Ovo vrijeme koliko pratim nba na obn-u, da, Avdic koristi te neke termine, ali je fazon u tome sto je to sada poceo koristiti i Vilic (naravno u 80% slucajeva pogresno). Znam da je poceo sa onim miss-match, i onda se Vilic na to navalio, koja god dva igraca on gruhne miss-match... Za mene je Avdic legenda.
Upravo to!
Avdić vrlo dobro zna i šta je floater i šta je čeona linija, kad je mismatch, također zna koje akcije igraju timovi, prati igrače koji se kreću bez lopte (rip hamilton svaki napad pretrči "kilometar" dok ne dobije loptu;)) ), tj. vidi se lijepo da je čovjek igrao košarku, da nenormalno gleda košarku, osim toga ima normalnu artikulaciju za komentatora, zanimljiv je - ja fakat ne znam šta više treba za jednog komentatora?
A, nije ni loše ovako saznati šta igrači rade van terena, čime ih žene hrane, ko se s kim druži, gdje se ko zapio pa pucao - da ti brate nekakav profil igrača, pa ne može čitavu utakmicu samo govoriti kod koga je lopta i ko je opucao..
Neka nama Avdije, zamislite duet Belmin Karamehmedović i Mirza Vilić (ali da Mirza nije upoznao Avdića i naučio par izraza od njega) - pa to bi bilo negledivo
Upravo to!
Avdić vrlo dobro zna i šta je floater i šta je čeona linija, kad je mismatch, također zna koje akcije igraju timovi, prati igrače koji se kreću bez lopte (rip hamilton svaki napad pretrči "kilometar" dok ne dobije loptu;)) ), tj. vidi se lijepo da je čovjek igrao košarku, da nenormalno gleda košarku, osim toga ima normalnu artikulaciju za komentatora, zanimljiv je - ja fakat ne znam šta više treba za jednog komentatora?
A, nije ni loše ovako saznati šta igrači rade van terena, čime ih žene hrane, ko se s kim druži, gdje se ko zapio pa pucao - da ti brate nekakav profil igrača, pa ne može čitavu utakmicu samo govoriti kod koga je lopta i ko je opucao..
Neka nama Avdije, zamislite duet Belmin Karamehmedović i Mirza Vilić (ali da Mirza nije upoznao Avdića i naučio par izraza od njega) - pa to bi bilo negledivo
Ma ja mislim da su oni napravili kao neku koncepciju gdje je Vilic kao glavni komentator Avdic se ubacuje sa zanimljivostima, a onaj Hadzic buba onu statistiku. Ja sam uzivao gledajuci one tekme gdje su bili samo Avdic i Hadic. Ovako covjek i nema vremena da kaze nesto osim tih pucnjava i slicno pored Vilicevih nebuloza.
I Denver prvak, sta vam je ljudi.
boston_c wrote:Boston izgleda malo popušta, dobro ipak je omjer 29-3 bio malo nadrealan ( pogotovo jer je ovo prva sezona gdje zajedno igra ovoj igrački kadar) moralo se i to desiti. Ali Bostonov put može ići samo u jednom smjeru a to je prema gore, i ja iskreno očekujem da postanu nova NBA dinastija...
Da tri veterana(bez titule) i gomila role playera(takodje bez titule) cine dinastiju...
To što nemaju titule nema nikakve veze čak je i pozitivna stvar, jer je želja ogromna i žrtvovovanje sebe radi ekipe i osvajanja prstena ne dolazi u pitanje, i ponovo tvrdim sa ovim roosterom imaju dobre šanse za ubiranje prstena... A KG s 31 godinom ima još dobrih 6-7 godina da igra na najvišem nivou što je sasvim dovoljno vremena, uostalom Jordan je zadnje tri titule osvojio kada je imao 33,34 i 35 godina i u tom periodu igrao svoju najbolju košarku
jel to samo ja pratim san antonio - houston trenutno
bilo mi mrsko zaspati, pa reko da vidim sta ima na programu, kad na obn ovo cudo se ukazalo
taman mi dobro dodje
Super utakmica zasad, prvo poluvrijeme 45:39 za houston
plus bonus svemu ovome, nema Vilića pa se uživa i u odličnom komentarisanju dvojca Avdić - Hadžić
Comrad wrote:E joj OBN-a, prekasno stavili utakmicu. Ne kontam sto ne stavljaju snimak. Ko ce ba cekat pola 3 ujutro.
Nije bila losa tekma
nemoj preseravanja majke ti kad su bili snimci kukali smo sto nije direktno
Ma sta ti je, vidis da sam se salio. Dosta je meni bilo snimaka, kad je u pitanju NBA nije mi problem ne spavati dan-dva. Nadam se samo da ce nastaviti i dalje sa ovim malo atraktivnijim ekipama i da vidimo malo i Zapada.
Super je utakmica ovako, taman dobre ekipe, direktan prenos, bez vilica, sve extra, ko nije gledao neka ne propusti snimak veceras. Ne znam sto ne najavise nista za sljedecu sedmicu, nadam se da ce nastaviti ovako.
E da vam hoce narezati na koso cleveland-a,indiane,toronta,miamija i sl. samo zato sto ste nezahvalni...sad cu zvati vilica i reci mu kako ga ofirate i prozivate na ovom forumu,da vam ukine skroz NBA,pa cete gledati turk-telekom i slusati priganicu sa hayata (u saradnji sejom bukvom inc.)
Gledam sad raspored tekmi, u istom terminu sljedece sedmice spurs-hornets to bi bilo extra da prenose. Vrh zapada, dueli west-duncan; paul-parker, za nadati se da ce ovo biti.
Meni je licno bolje da imamo tekmu uzivo izmedju subote i nedjelje pa makar ona bila i u 3 ujutro (taman kad se vratim iz pijanchenja) jer mogu u nedjelju spavati do kad hocu, nego kad je puste u nedjelju u 22:00, jer valja gledati do 1:00 a ujutro na posao, a uz to ta tekma snimak tekme koja se zavrsila sat prije emitovanja na OBN-u.