Milić Vukašinović

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PixelDrifter

#826 Re: Milić Vukašinović

Post by PixelDrifter »

Uglavnom su ti pjevaci/zabavljaci/glumci ljudi bez nekog moralnog/karakternog kompasa. Jedini, koga bih izdvojio, je Oliver Dragojevic. Mozda jos koji lik, ovi ostali su prostitutke koje sviraju svakome za pare. Ne sumnjam da bi pjevali i Arkanu da je isti ziv. Opet i narod slusa muziku lisenu bilo kakve vrijednosti.
dječak sa šibicama

#827 Re: Milić Vukašinović

Post by dječak sa šibicama »

Neda je najjaca, zena ima fascinantnu sposobnost da ujutro ako gostuje na srbijanskoj tv, prica ekavski... ako je navece u Zagrebu, presalta se na knjizevni hrvatski... sutra u Sarajevu, sha ba dze ba
Škobo Habu

#828 Re: Milić Vukašinović

Post by Škobo Habu »

dječak sa šibicama wrote: 17/07/2026 12:57 Neda je najjaca, zena ima fascinantnu sposobnost da ujutro ako gostuje na srbijanskoj tv, prica ekavski... ako je navece u Zagrebu, presalta se na knjizevni hrvatski... sutra u Sarajevu, sha ba dze ba
Neda je prisutnija na CMC-u, nego li u svim srbijanskim medijima. Jasno je i zašto.

Mislim da je svoj zadnji projekat radila za Croatia records u Londonu.

Redovna je na hrvatskim muzičkim festivalima.

No ono što ja cijenim kod svih tih bivši Sarajlija jeste da se nisu odrekli onoga najvažnijeg - jezika. Ni Nele, ni Bregović, iako je njega NS triumfalno "vratila" nazad u Sarajevo, ni Kustirica, Neda itd. za razliku od jednog Bazdulja koji zvuči tako tragikomično kada počne mješati ijekavski sa ekavskim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#829 Re: Milić Vukašinović

Post by _BataZiv_0809 »

I Rade Bogdanovic malo miksa ali on sa toliko ljubavi prica o Sarajevu i Bosni....
DaysleepeR

#830 Re: Milić Vukašinović

Post by DaysleepeR »

Škobo Habu wrote: 17/07/2026 13:36
dječak sa šibicama wrote: 17/07/2026 12:57 Neda je najjaca, zena ima fascinantnu sposobnost da ujutro ako gostuje na srbijanskoj tv, prica ekavski... ako je navece u Zagrebu, presalta se na knjizevni hrvatski... sutra u Sarajevu, sha ba dze ba
Neda je prisutnija na CMC-u, nego li u svim srbijanskim medijima. Jasno je i zašto.

Mislim da je svoj zadnji projekat radila za Croatia records u Londonu.

Redovna je na hrvatskim muzičkim festivalima.

No ono što ja cijenim kod svih tih bivši Sarajlija jeste da se nisu odrekli onoga najvažnijeg - jezika. Ni Nele, ni Bregović, iako je njega NS triumfalno "vratila" nazad u Sarajevo, ni Kustirica, Neda itd. za razliku od jednog Bazdulja koji zvuči tako tragikomično kada počne mješati ijekavski sa ekavskim.
Pa Neda je rođena u Imotskom, to joj je konekcija sa Hrvatskom, uspjeh napravila u Sarajevu, to joj je konekcija sa Bosnom, a rat provela u Beogradu, i prvi dan propričala ekavski.
trocadero

#831 Re: Milić Vukašinović

Post by trocadero »

Haris.ba wrote: 17/07/2026 11:45
trocadero wrote: 17/07/2026 11:37 Bio je i sa Sejom -Sulom u Beogradu , srdačna atmosfera i tu se pored meze nakotilo i dosta piva. Koliko je tačno da je Sejin otac početkom rata otišao u Beograd, navodno tamo i sahranjen prije desetak godina?
Mislim da se prije rata ozenio drugi put u Beograd. Zato je tamo i sahranjen.

Ne vidim sta je cudno da ti ljudi imaju kontakte. Nele mu dosao na sahranu oca, on je isao Neletovom bratu...

Od posla tu nema nista specijalno. Ona afera oko autorskih prava je sasvim dovoljna da se shvati sta i kako funkcionise izmedju njih.

Ja sam načuo da mu je do prije rata još bila djevojka!?
Ne znam da li znaš ali manje poznato da se Drale poslije rata vratio kod Seje u njegovo ZP i u Sarajevu čak jedan period sa njima i svirao.
Last edited by trocadero on 17/07/2026 13:49, edited 1 time in total.
tokio25

#832 Re: Milić Vukašinović

Post by tokio25 »

od radeta bogdanovica sam jedino cuo kad je nesto pricao o odnosima srba bosnjaka i sl
kaze necemo se lagati mojoj majci na zidu slika mladica i ocekujete neko pomirenje (nesto u tom stilu znam samo da je pomenuo majka njegova na zidu slika tako nekog zlocinca)
doktor78

#833 Re: Milić Vukašinović

Post by doktor78 »

trocadero wrote: 17/07/2026 13:46
Haris.ba wrote: 17/07/2026 11:45
trocadero wrote: 17/07/2026 11:37 Bio je i sa Sejom -Sulom u Beogradu , srdačna atmosfera i tu se pored meze nakotilo i dosta piva. Koliko je tačno da je Sejin otac početkom rata otišao u Beograd, navodno tamo i sahranjen prije desetak godina?
Mislim da se prije rata ozenio drugi put u Beograd. Zato je tamo i sahranjen.

Ne vidim sta je cudno da ti ljudi imaju kontakte. Nele mu dosao na sahranu oca, on je isao Neletovom bratu...

Od posla tu nema nista specijalno. Ona afera oko autorskih prava je sasvim dovoljna da se shvati sta i kako funkcionise izmedju njih.

Ja sam načuo da mu je to do prije rata još bila djevojka!?
Ne znam da li znaš ali manje poznato da se Drale poslije rata vratio kod Seje u njegovo ZP i u Sarajevu čak jedan period sa njima i svirao.
Ne, pokojni Drale je samo na jednom koncertu-promociji bio gost i nažalost doživio da bude fizički napadnut od strane nekog idiota.
trocadero

#834 Re: Milić Vukašinović

Post by trocadero »

Pa ok, vjerovatno si u pravu. Samo sam prenio informacije koje je nekad davno ovdje na forumu prenio neko. Mislim da je pisao da ga je Sejo primio natrag u bend , opisao je i taj incident u Slogi.
stubrijez

#835 Re: Milić Vukašinović

Post by stubrijez »

drag_gost wrote: 14/07/2026 16:48
DebelinJoe wrote: 14/07/2026 16:47
drag_gost wrote: 14/07/2026 16:43

Znam, i kakve to veze ima sa ovim sto sam napisao?
Znači da mi gospodinu Jankoviću ništa ne dugujemo niti on nama. Ukratko, jebe na se za njim gdje i šta je...Djeca rođena 2008. ove godine upisuju fakultet. Svijet ide dalje, koga briga za čovječuljka koji je prije 40 godina na televiziji izvodio skečeve.
Ne duguje niko nikome tu nista, medjutim, uopste o tome nisam pisao. Forum je, pise se o i vecim debilima od Neleta. I, da te ispravim posto sam svoj upis ispravio vec, otac mu je iz Drvara, kao momcic je dosao u Sarajevo.
Ergo, Nele je rodjeni sarajlija sa dna kace... u poredjenju sa danasnjim ziteljima izvorni starosjedioc. I jedno i drugo totalno nebitno, ovo dokle je dosla rasprava samo ocrtava tuzno stanje u koje smo zapali.
Osmi Socrates

#836 Re: Milić Vukašinović

Post by Osmi Socrates »

Zapao je i Nele u tužno stanje, i jedan je od odgovornih što ste vi zapali u tužno stanje. Ako ste zapali. U tužno stanje.
Post Reply