ja sam spremna za Visocicu!!!!

Moderator: Chloe
svi na visocicu!!!!!mIRCerka wrote:ljudi, gdje vam je nestao pozitivizam?
Dobro onda..El-bosniaco wrote:pa nisam napisao da bi ja to uradio gluho bilo, nego neko kome vishe dosta svega ovoga, i coji pukne film, pa kud godpa covjece, nedo im bog da im upali ta njihova peticija,pa da se zaustave radovi, bojati se da ih nece dignut uzrak i muzej i njih da ode sve u 3pm
Ma ne, .... nisam na tebe mislio.ludvig wrote: Istina, kakvih samo primitivaca ima na ovom forumu.
Ja sam uspio nabaviti samo ove, ali mislim da će poslužitimIRCerka wrote:ljudi, gdje vam je nestao pozitivizam?

CiCiban wrote:ako cika Lovrenovica recimo..uzmemo kao reprezentatiFni UzZZZorak onih koji zastupaju nauku u bosnispongebob wrote:Jesam li jedini kojem se cini da se aktuelna borba kreacionizma i teorije evolucije, nauke protiv jeftinog populizma i kvazi-nauke ovih dana u Bosni odigrava na polju arheologije...Cinjenice ovdje vise nikog ne interesuju i ko god i posumnja da tu ima nesto drugo osim piramida cak nije ni patriota...epizoda vise puta vidjena u istoriji covjecanstva, sve se mijenja samo je ljudska glupost konstantanajbolje ce biti da redefinisemo kuda to pokusavamo stic
u tom slucaju radije navijam za Dirka Dzentlija, s njim bar nije sumorno i dosadno...a i dosljedan je samome sebi![]()
Najbolji opis odnosa stručnjaka prema amateru."nekim ljudima je puno lakse pritiskati tudju kocnicu
nego udariti po vlastitom gasu"
helo wrote:OVO VRJEDI NEKOLIKO PUTA DA SE PONAVLAJ NA OVOM FORUMU
OBAVEZNO PROČITAJ!!!
KOME SMETAJU PIRAMIDE?
Piše: Sedad DIZDAREVIĆ
Da smo normalno društvo vjerovatno ne bi bilo potrebe da se pišu ovakvi tekstovi i upravo bi učene glave učile narod kako treba graditi imidž i ugled u svijetu. No, čini se da tako nije i da narod treba učiti one koje plaća da se bore i zalažu za njega. Pomalo je čudno kako baš sada tolika hajka kada je već svima postalo jasno da je Visočica ustvari piramida. Također, čudno je kako baš oni koji trebaju sa oduševljenjem dočekati ovakvu vijest reže i bljuju vatru na sav mah. Pošto smo mi zemlja paradoksa, možda i nije tako čudno. Bez ikakve namjere da nekoga vrijeđam na um mi pada ona narodna: "Ne laje kuja radi sela, nego radi sebe !" Ne čini se baš iskrenim njihov vapaj, niti se čini da im je toliko žao naše narodne baštine, jer da je tako zašto se dozvoljava da se gotovo neprimjetno uništavaju stećci u Radimlji (poduzetnici grade poslovne prostore uklanjajući nepotrebno kamenje "stećke"), zašto su baš učene glave tako mlako osudile rušenje Aladže, Ferhadije, mosta u Mostaru i hiljadu drugih historijskih i arhitektonskih spomenika. Nije baš poznato kako su reagovali, a iako su reagovali nisu bili tako oštri i jednoglasni. Zašto se ti naši vrli stručnjaci nisu udružili kada je trebalo osuditi rušenje drugih spomenika ili zašto se ne udruže da napišu vrijednu povijest Bosne (da nam to ne čine stranci) ili zašto dopuštaju da nas komšije uče ko su bili Bogumili (katolici ili pravoslavci čitaj: Hrvati ili Srbi), zbog čega nam konačno ne kažu ko smo (Iliri, Goti, Slaveni, Bošnjaci....), neka već jednom riješe pitanje širenja islama u Bosni (milom ili silom, ekonomskim pritiscima ili socijalnim uslovljavanjem, odjednom ili kroz dugi niz godina...) i na kraju neka se bave nečim, a ne da kritikuju one koji to rade. Ne smeta njima toliko što je Osmanagić pronašao piramidu, nego što ju oni nisu vidjeli ispred nosa. Rovili su po Visočici i širom Bosne i nisu vidjeli ništa dalje od Tvrtka i kada im se ukazala piramida osjetili su se prevarenim.
Osmanagiću bi trebali biti zahvalni svi Bosanci. Čovjek je uložio dvije stotine hiljada maraka, zaposlio jedan broj ljudi, popravio imidž Bosne u svijetu, doveo CNN, BBC, France Press i druge svjetske medijske kuće u Bosnu (a šta su uradili oni koji ga napadaju).
Pomalo je čudno kako baš sada tolika hajka kada je već svima postalo jasno da je Visočica ustvari piramida.
Sav svijet se trudi da izgradi imidž i brend u svijetu, da ga drugi prepoznaju po nećemu dobrom, a ne po lošem. Francuska je poznata po Ajfelovom tornju, Amerika po Kipu slobode, Kina po Kineskom zidu, Rusija po Kremlju isl., a mi smo poznati po ratu, terorizmu i prošenju. Čim se spomene Bosna u svijetu odmah vas pitaju - traje li još rat tamo? Kad se pojave naše diplomate znaju da su došli prositi. Dok ne izađete vani ne možete to osjetiti. Niko vas ne cijeni kada tražite od njega, a svi će vam se diviti ako imate nešto ponuditi. Konačno, kad je sav svijet čuo za bosanske piramide i kad su nas počeli prepoznavati po tome, javiše se neki intelektualci i uprljaše sve. Mislim da takve riječi koje se mogu čuti od njih ne dolikuju civiliziranim i obrazovanim ljudima. Svako pametan će sačekati da vidi ishod pa tek onda kritikovati. Zašto narodu oduzeti vjeru u bolje sutra, zašto mu oduzeti nadu i želju da uspije? Za radi čije sujete se moraju rušiti stotine snova i planova? Zavrjeđuje li deset samozvanih štićenika bosanske bašte da se uvaži njihovo mišljenje i da se pokopaju nade i snovi stotine hiljada drugih?
Neki nam pričaju da će biti velika sramota ukoliko se dokaže da nema piramide. Zar svako onaj koji radi nema pravo da griješi? Samo ljenivci, lezihljebovići i samozvani intelektualci mogu biti sigurni od pogrešaka. Zar svaka hipoteza mora biti ispravna? Nauka je tu da potvrdi ili odbaci. Po njihovom mišljenju nije trebalo ići na mjesec, jer samo budale i šarlatani mogu vjerovati da tamo ima života. Po njima točak civilizacije nije trebalo zavrtiti, jer je uništio postojeći poredak.
A kako to Bosna može izgubiti? Ukoliko se dokaže da u Bosni ne postoji piramida (u što ne vjerujem) ljudi će prestati govoriti o tome i to će biti samo jedna lijepa uspomena. Mnogi će za to vrijeme napraviti biznis, do tada će veliki broj stranaca doći u Bosnu, nakon čega će je češće posjećivati, a u glavama mnogih izvan Bosne ova zemlja će ostati zemlja piramida. Osmanagiću bi trebali biti zahvalni svi Bosanci. Čovjek je uložio dvije stotine hiljada maraka, zaposlio jedan broj ljudi, popravio imidž Bosne u svijetu, doveo CNN, BBC, France Press i druge svjetske medijske kuće u Bosnu (a šta su uradili oni koji ga napadaju). Oni koji se bave privlačenjem stranih investicija i popravljanjem imidža znaju kako je to težak i naporan posao danas. Poznato je svima koliko su skupe propagandne reklame na CNN i drugim svjetskim kućama, a mi to imamo besplatno. Imidž koji se jednom izgradi teško je mijenjati.
Loh Nes je poznat po čudovištu koje nikad nije viđeno, Marija se pojavljivala na svim kontinentima, a nauka nije potvrdila.... Gomile je takvih primjera koji su donijeli slavu i prosperitet mještanima, a da nikad nisu potvrđeni ili su čak odbačeni. No, šta će se desiti ako se dokaže da postoji piramida? Hoće li se samozvani štićenici bosanske baštine izviniti svome narodu i zatražiti oprost od onih koje su vrijeđali? Hoće li se časno povući? Bosna će postati jedna od najegzotičnijih destinacija u svijetu, procvjetat će turizam, povećati se broj radnih mjesta, razviti se infrastruktura i na kraju narod će bolje živjeti. Čak i kada bi to bila samo iluzija za nju vrijedi živjeti. Dosta smo živjeli u gorkoj i teškoj stvarnosti, koju su nam pripremili intelektualci-političari tipa Karadžića, Koljevića isl. Vrijeme je da malo sanjamo ljepše snove i da se borimo za bolje sutra, bar na ovaj način. Pozivam sve intelektulace i obične ljude, koji ne misle kao spomenuti intelektualci, da se udruže i da sastave peticiju protiv istih. Ako će oni nas tužiti, onda ćemo i mi njih. Ukoliko ne žele da sanjaju sa nama neka nam ne prave košmare i neka žive u srednjem vijeku kojem i pripadaju.
Dovde se slazem. Samo ovakvom drustvu trebaju ovako glupi tekstovi...helo wrote:OVO VRJEDI NEKOLIKO PUTA DA SE PONAVLAJ NA OVOM FORUMU
OBAVEZNO PROČITAJ!!!
KOME SMETAJU PIRAMIDE?
Da smo normalno društvo vjerovatno ne bi bilo potrebe da se pišu ovakvi tekstovi
Čak i kada bi to bila samo iluzija za nju vrijedi živjeti. Dosta smo živjeli u gorkoj i teškoj stvarnosti
kub lajkan wrote:Dovde se slazem. Samo ovakvom drustvu trebaju ovako glupi tekstovi...helo wrote:OVO VRJEDI NEKOLIKO PUTA DA SE PONAVLAJ NA OVOM FORUMU
OBAVEZNO PROČITAJ!!!
KOME SMETAJU PIRAMIDE?
Da smo normalno društvo vjerovatno ne bi bilo potrebe da se pišu ovakvi tekstovi
Kad je neko glup, ne mozes mu ni to objasniti...hamza1 wrote:Je li to ti imas kredibilitet da kazes nekome da je glup???
Ima piramide @senada, ima.senada wrote:nije porazavajuce to sto nema piramida,
Ovo je već za "Religija i filozofija".senada wrote:nego je zabrinavajuce to sto ima onih koji vjeruju u tu laz... takve je neko "debelo uvjerio" u tu laz a oni drugi su "vjernici po rodjenju", mada se u biti te dvije vrste vjernika ne razlikuju.
Čije pare,@senada. Moje sigurno nisu.senada wrote: ...na ocigled cijele domace i svjetske javnosti ovdje se trose basnoslovna novcana sredstva samo na marketing i promociju grada visokog...
Malo smo konfuznisenada wrote: a vrijednom, marljivom i inteligentnom bosanskom covjeku bitno je zaposliti i ono malo preostale pameti... da se (ne) zaboravi s jedne strane iskopavanjem grobnica i s druge piramida...
pospanko hajde ti spavaj,i kad se probudis javi se.vako pospan ni sam neznas sta pisesPospanko wrote:@Senada hajde ti nama reci bona, ko tebe sekira toliko? Ozbiljno te pitam. Supermen je za tebe niko i nista, kako se ti na ovim forumima boris protiv zla koje nam prijeti sa svih strana.
Cudne su te piramide, pune tajni. Kako je pocelo ovi Tutansabani bi te mogli i u snovima progoniti.
Vidim da nisi usamljena. Tu je tvoj vozac, koji je u svakom momentu spreman da krene u akciju za spas Bosne.taxi_driver wrote:pospanko hajde ti spavaj,i kad se probudis javi se.vako pospan ni sam neznas sta pisesPospanko wrote:@Senada hajde ti nama reci bona, ko tebe sekira toliko? Ozbiljno te pitam. Supermen je za tebe niko i nista, kako se ti na ovim forumima boris protiv zla koje nam prijeti sa svih strana.
Cudne su te piramide, pune tajni. Kako je pocelo ovi Tutansabani bi te mogli i u snovima progoniti.