Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Katy

#826 Re: Raskid veze

Post by Katy »

Lud i ponosan wrote:
Officer Crabtree wrote:
ima strah da te ne izgubi.
e jebiga

znaci sutis sto imas strah da nekog ne izgubis al znas da ces sutnjom isto tako izgubiti

pa ja bi onda rek'o pa da vidim sta ce da bude
Isti sam ti, ali ne mora biti (i nije) da i ostali isto razmisljaju, narocito to nije slucaj sa zemskinjama...
Pogotovo ako te zemskinje imaju posla sa partnerima koji su ubjedjeni da je jedino njihovo misljenje
ono koje je ispravno...vremenom odustaju....od bilo kakvih rasprava...nastavlja se zivot u svom svijetu
sa malo dodirnih tacaka...takvim muskarcima je to obicno i jako tesko primjetiti sta im se desava sa partnerkom
jer misle da sve ide kako treba ako je ona konacno mirna i ne reaguje na neke stvari vise....
oktobar.

#827 Re: Raskid veze

Post by oktobar. »

Katy wrote:
oktobar. wrote:

Pa evo, kad te osoba voli, nekad se plasi da ti kaze nesto upravo iz tog razloga, ima strah da te ne izgubi. Opet to ovisno od okolnosti i situacije, ali je taj scenario vrlo moguc. Dalje, vrlo moguce je da ona napomene nesto, onako izmedju redova, mozda i nekoliko puta, ali djuvegija nastavlja po svome, uljuljkan, misleci da to nije nista strasno i da ce se to vremenom NEKAKO ispraviti. Kazem ti, pocinje da razmislja svim osim glavom i to je pocetak kraja (ne nuzno)!

E tu nastaje zaplet. Ona prestane o tome da prica, potiskuje to u sebi, ponekad place, jede se i sve super NEKO VRIJEME! Prodje godinu,dvije, njoj postane svejedno (prirodno, razvila odbrambeni mehanizam) nesto sto joj je jako smetalo, sto je gusilo, jednostavno oguglala na te stvari. Onda prodje jos neko vrijeme, shvata da je boli briga za djuvegiju uopsteno, prinudjena bila da se vremenom ohladi, jer se on nije dozvao pameti kad je trebao.
Napominjala....na lijep nacin govorila....prestala pricati...ponekad plakala...jela se u sebi...proslo neko vrijeme...prihvatila stvari kakve jesu(oguglala!)....i posto osoba koja ti znaci sve misli da je pobjednik u smislu da si konacno prihvatila to sto on zeli ...nacin na koji treba sve da funkcionise i da je to ono STO JE NAJBOLJE ZA OBOJE...takva vrsta odnosa...shvatis da to nije sreca...shvatis da to nije LJUBAV! Hladjenje...lagano hladjenje...sve vise radi glava....manje srce(tako umire ljubav)....polako se pripremas psihicki na neki kraj koji ti vidis da ce biti neminovno da dodje...i postaje svejedno jer si vremenom psihicki i spreman na njega....VIDIS DA NEMA SMISLA DA SE BORIS!

Fali mi jos dio sa tim pogledima sa prozora i komsilukom...i crijevom....nastavak slijedi....
:thumbup: da i meni isto.. fali taj dio..ali evo citav dan gledam kroz prozor . bas je tako.. samo nemam volje vise ni pricati o tome samo zelim da me prođe sve..

i nastavar je :thumbup: u potpunosti.. i da, definitivo to nije ljubav.. !!
Officer Crabtree

#828 Re: Raskid veze

Post by Officer Crabtree »

Pogotovo ako te zemskinje imaju posla sa partnerima koji su ubjedjeni da je jedino njihovo misljenje
ono koje je ispravno...vremenom odustaju.
vremenom?

mislim, ono, trebalo ti je vremena da...?
oktobar.

#829 Re: Raskid veze

Post by oktobar. »

Officer Crabtree wrote:
ono koje je ispravno...vremenom odustaju.
vremenom?

mislim, ono, trebalo ti je vremena da...?
da, glupo, ali je tako.. neces ostaviti covjeka kojeg volis samo zato sto nemate iste poglede na neke stvari.. kontas vremenom ce skontati kako ja to vidim, jer mu je bilo nemoguce objasniti i dokazati bilo sto.. nadala sam se ce nam to vrijeme pomoci i da cemo uspijeti naci neku zajednicku sredinu, ..ali se to vremenom nije desavlalo ..
tako da sam, vremenom odustala da od toga .. i stavila te "stvari" postrani.. sto je on shvatao kao da sam prihvatila njegovo misljenje i tako je vremenom on mislio kako me ozeniti a ja kako to izbjeci .. bukvaljno receno. i vjeruj da nije falilo razgovora u vezi, bilo ga je i previse no on jednostavo sve zna, sve shvaca isto tako jedino on zna sta je ispravno a to je njegovo misljene..
nismo svi isti..valjda a lud i ponosan je opisao najcesci problem koji se javlja među nama.. tj. djevojkama koje su u vezi sa jednim "prosjecnim momkom" koji se vremenom pretvara samo u narcisoidnog kretena koji misli samo o svojim potrebama i zeljama, bez da misli ikako.. ali to je vec druga tema.. tj. taj tip muskarca..
oktobar.

#830 Re: Raskid veze

Post by oktobar. »

#lud i ponosan - slazem se..ima i te kolotecine i previse u ljudima..kao i u mom slucaju..a i to iskreno voli je u mom slucaju ne voli..jer takav odnos NIJE LJUBAV!
a kad se stvari iznesu na sto i kazu razjasne i zakljuce.. taj zakljucak traje tri dana.. poslije opet isto on radi na svojim zeljma i ciljevima ne umorno.. ne o visno o mom misljenju, mogucnostima i jednostavno nista nije shvatio ili nije elio shvatiti..sav taj razgovor za mene poslije izgleda kao pretvaranje a u vecini slucajeva ga izjegava..

stvarno ne zelim puno ulaziti u ove rasprave.. trebam naci da prevaziđem ovo stanje poslije raskida.. nemam snage cak ni opisati sta svoj problem..samo zelim dalje.. nisam ni u stanju pisati kako treba..
neko drugi je opisao ... kakva je to veza bila..

"Dakle, novi frajer. Sviđa vam se. Već na prvom sastanku otkrijete da se ponaša baš kako vam odgovara, ljubazan je, pažljiv, ugađa vam, tretira vas kao pravu princezu, a opet frcaju mu iskrice iz očiju. Uživate s njim, ugodna promijena nakon svega proživljenog. Nastavljate se viđati, svaki put vas drži kao kap vode na dlanu, nikada mu nije dosadno slušati o vašim problemima, uvijek je pun razumijevanja. Ono, lik iz snova. Dođe vam da ga uhvatite i da bude samo vaš. I tako, veza krene. Posexate se s njim, i osim ostalih vrlina, tu vidite i osjetite da je strava dobar ljubavnik. Štoviše uopće nije nemoguće da vam je seks s njim najbolji koji ste ikad imale u životu. I nakon sexa tretira vas kao i prije. Nikakve promijene u njegovom ponašanju prema vama, vi ne vidite. Obožava vas. A vi, tako zamotane u njegove poglede i dodire, uživate. I vi polako počinjete obožavati njega. Nakon nekog, relativno kratkog vremena, otkrijete da ste postale ovisne o njegovoj pažnji. Nije bed, mislite, to je ok, Imate osjećaj da se njegov svijet vrti oko vas, tako vas barem tretira. Postaje vam toliko važan da mu u potpunosti počinjete vjerovati. A to je trenutak u kome problemi i počinju.
Odjednom, on nije više onako sladak kao što je bio na početku. Traži od vas da ga obožavate, vama to uopće nije problem, ali sada je on promijenio svoje ponašanje, pa to postaje prisila, a ne vaša volja i želja. Postaje agresivan i zahtjeva obožavanje sada i odmah, veličanje svojeg lika i djela. Dovodite se u situaciju da mu stalno morate ponavljati kako je super i fantastičan, kako bez njega ne možete. Traži kontinuirano hranjenje svog ega. Čudite se i pitate gdje ste pogriješile?! U sexu je i dalje savršen, zadovolji vas bez da mu imate šta prigovoriti, ali ostat će vam gorak okus u ustima kada vas poslije danima bude gnjavio da ga hvalite kako je super ljubavnik i kako vam do sada s nikim nije bilo tako odlično.
Ako vam ova priča zvuči dosta poznato, onda ste u vezi s muškarce koji ima narcisoidni poremećaj. Takvi ljudi stvarno nisu u stanju voljeti nikoga osim sebe, kao niti osjećati krivicu ili imati suosjećanja prema nekome. Partnera nemilosrdno koriste samo u svrhu hranjenja svog ega, kao i sve ostale ljude oko sebe. Pažnju koju vam je davao na početku služila mu je samo da vas veže za sebe, da se zaljubite i kao takve da ga ne ostavite olako kada pokaže pravo lice. Rade li to namjerno i proračunato ili je to dio njegovog poremećaja, stvarno vam ne znam reći.

i sl. http://www.covermagazin.com/ljubav.php?NID=1556

znam kakav je ali ja jos uvjek se jedva obuzdavam..volim nesto..sto nije on! ali opet to nesto volim iako to nesto ne postoji ..imam osjecaj da luudim..i da vise nikad necu biti u bilo kakvoj vezi s nekim, postavljam distancu sa svim ljudima koje poznajem jer nemam povjerenje ni u koga... to je jedini nacn da mi ovako nesto ne ponovi..

nadam se da ce nekome ovo biti nauk ..
pils

#831 Re: Raskid veze

Post by pils »

Ljubav vise ne stanuje ovdje....i gotovo...kriza svega pa i ljubavi,sta ocekujete kada 80%drzave visi na netu,jer je za izlazak potrebno 50 KM,vecernji izlasci sluze samo za uzimanje have,maloljetnice su u poziciji "open sex",djevojke od 15 godina spavaju,neke i za novac,ne znam ali sve je ovo bezze...a raskidi...neka je za utjehu jedino sto je danas ,nazalost,ljubav rijedak razlog za sklapanje braka...ili je neko ostao trudan,ili je to obostrana parazitska korist...sve se promijenilo unazad nekih 5,7 godina...na zalost,recesija je svugdje pa i u ljubavi,prije kada prodjes parkom,sve je vrvilo od parova i ljubavi in the air,a sada imate social network i sto jedan moj frend iz svedske rekao(a lik je ono frajer)sada cemo svi nabaviti kompove,udavati ,zeniti,slepati,imati intimu,preko pendjera,ko nekad :D ...
statix

#832 Re: Raskid veze

Post by statix »

pils wrote:Ljubav vise ne stanuje ovdje....i gotovo...kriza svega pa i ljubavi,sta ocekujete kada 80%drzave visi na netu,jer je za izlazak potrebno 50 KM,vecernji izlasci sluze samo za uzimanje have,maloljetnice su u poziciji "open sex",djevojke od 15 godina spavaju,neke i za novac,ne znam ali sve je ovo bezze...a raskidi...neka je za utjehu jedino sto je danas ,nazalost,ljubav rijedak razlog za sklapanje braka...ili je neko ostao trudan,ili je to obostrana parazitska korist...sve se promijenilo unazad nekih 5,7 godina...na zalost,recesija je svugdje pa i u ljubavi,prije kada prodjes parkom,sve je vrvilo od parova i ljubavi in the air,a sada imate social network i sto jedan moj frend iz svedske rekao(a lik je ono frajer)sada cemo svi nabaviti kompove,udavati ,zeniti,slepati,imati intimu,preko pendjera,ko nekad :D ...
:thumbup:
statix

#833 Re: Raskid veze

Post by statix »

Ja pretpostavljam o cemu se radi kod tebe, ali to sad toliko i nije bitno, necemo se baviti psihologijom :)
Ti si vec debelo zagazio u psihologiju... :lol: :oops:
statix

#834 Re: Raskid veze

Post by statix »

Ja ne vjerujem u to i ne zelim da vjerujem. Takodje, nisam na FB, ne koristim nikakve drustvene mreze i to mi u zivotu ne treba. Ozenicu se iskljucivo iz ljubavi, ili necu nikako...
Isti smo lud i ponosan po ovom pitanju...
Aurora Borealis

#835 Re: Raskid veze

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 00:09, edited 1 time in total.
statix

#836 Re: Raskid veze

Post by statix »

Opet ona sta je.... :roll: :D nema ljubavi, ljudski egoizam je bitan... :skoljka: :D
statix

#837 Re: Raskid veze

Post by statix »

Evo samo za tebe aurora... :oops: :)

statix

#838 Re: Raskid veze

Post by statix »

Moram priznati dobro za jednog ekonomistu... :D
statix

#839 Re: Raskid veze

Post by statix »

Lud i ponosan wrote:I zaboravio sam jedno Aurora :D

Ljubav je kad se jednog jutra probudis pored nje, vidis je onako bez sminke, krmeljavu, rascupanu i shvatis da je naljepsa zena na svijetu pored tebe i zahvaljujes Bogu na danu kad si je upoznao. Vidis u njoj andjela i nista drugo...
To vec prelazi u sferu metafizike... :oops: :D :thumbup:
oktobar.

#840 Re: Raskid veze

Post by oktobar. »

lud i ponosan.. :thumbup: hvala puno :)
u sustini, dosta toga recenog, znam i sama, svjesna sam..samo puno bolji i jaci ucinak ima kad to kaze neko drugi ..bar kod mene, al da ne ulazimo u psihologiju :)
Aurora Borealis

#841 Re: Raskid veze

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 00:10, edited 1 time in total.
Aurora Borealis

#842 Re: Raskid veze

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 00:11, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#843 Re: Raskid veze

Post by Mis mekinjas »

Ljubav je kad se jednog jutra probudis pored nje, vidis je onako bez sminke, krmeljavu, rascupanu i shvatis da je naljepsa zena na svijetu pored tebe i zahvaljujes Bogu na danu kad si je upoznao. Vidis u njoj andjela i nista drugo...

Ta sam, s takvim muškarcem
....... :D :D :D :D :D :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Loulou

#844 Re: Raskid veze

Post by Loulou »

Raščupana wrote:

Ta sam, s takvim muškarcem
....... :D :D :D :D :D :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
@Raščupana, 'ajd da ne pretjerujemo...
Pisala si o tome da te je tvoj "takav muškarac" prevario (i ako se dobro sjećam, osjećao i osjeća nešto prema njoj, toj drugoj) i da si mu oprostila. Ne sudim ti, to je tvoj život i tvoji izbori, ali rekoh...u kontekstu ove teme... da ne pretjerujemo.
I slažem se s Lud i ponosan, apsolutna sreća ne postoji.
Aurora Borealis

#845 Re: Raskid veze

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 00:11, edited 1 time in total.
pustopoljina

#846 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

Image

:D
Mis mekinjas

#847 Re: Raskid veze

Post by Mis mekinjas »

Pisala si o tome da te je tvoj "takav muškarac" prevario (i ako se dobro sjećam, osjećao i osjeća nešto prema njoj, toj drugoj) i da si mu oprostila. Ne sudim ti, to je tvoj život i tvoji izbori, ali rekoh...u kontekstu ove teme... da ne pretjerujemo.
Kad iziđeš iz nekog kalupa, i kad prođe neko vrijeme, i kad i o TOME razgovarate, sve je to vrlo jednostavno......
Inače, zar ja nekome mogu dati garanciju, da ljubav traje vječno....????
To ne postoji, ali je lijepo uvijek u trenutku kad se priča o tome.....
Ono što mene izdvaja od mase, je to, da sam i s njim, takvim, savršenim, MENI, (to je ono Aurorino, bojim se da će proći neko kraj mene) sretna sad..... Šta će biti sutra, niko od nas ne zna..... Ja samo znam da sam sretna što ga znam i što on postoji, niko nije savršen...... :)
Loulou

#848 Re: Raskid veze

Post by Loulou »

pustopoljina wrote:

Image

:D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ko će k'o @pustopoljina
Loulou

#849 Re: Raskid veze

Post by Loulou »

Raščupana wrote:
Kad iziđeš iz nekog kalupa, i kad prođe neko vrijeme, i kad i o TOME razgovarate, sve je to vrlo jednostavno......
Inače, zar ja nekome mogu dati garanciju, da ljubav traje vječno....????
To ne postoji, ali je lijepo uvijek u trenutku kad se priča o tome.....
Ono što mene izdvaja od mase, je to, da sam i s njim, takvim, savršenim, MENI, (to je ono Aurorino, bojim se da će proći neko kraj mene) sretna sad..... Šta će biti sutra, niko od nas ne zna..... Ja samo znam da sam sretna što ga znam i što on postoji, niko nije savršen...... :)
Drago mi je da si sretna, i to je, u biti, najvažnije.
I sve nas opet vraća na:
Aurora Borealis wrote:E=mc² :)
statix

#850 Re: Raskid veze

Post by statix »

Kad limes od x tezi u beskonacno ili apsoluno "savrseno"....x=ljubav :D

al' ga nikad ne dostigne... :D ..al' sacekat cemo nellingtona da nam dadne strucan komentar... :lol: :oops:
Post Reply