poznanik wrote:Chisum wrote:Mozda misli na ono cudo pored opstine, gdje je bio onaj neki kurac, kako se zvao, savez ili udruzenje, samo sam zaboravio cega... jedino je tu bilo nesto u podrumu. Sto se opstine stari grad tice, ne mogu da se sjetim u podrumu restorana. Znam da je bilo nesto u podrumu, ili u prizemlju, ali davno, kada su obije opstine, i centar i stari grad, bile u istoj zgradi, prije nego je ono govno od cigle napravljeno.
To je bilo krajem 70-tih, je li tako, što znači da @Katarina ne misli na taj podrum. Taj savez ili udruženje je bilo nešto lovačko ili sl. i bio je na prostoru današnjeg parkinga, lijevo od Kineskog? Ne mogu da se sjetim, a radio sam 6 godina u zgradi iznad "Ježa"

Pa vjerovatno ne misli, samo mi pade na pamet da mozda slucajno nije pomijesala ta dva perioda, kada su dvije opstine bile u istoj zgradi, a tada je bio neki kafe-restoran, kurac, palac.
E sad, sto se udruzenja tice, ovo ne volim

... Zadnjih pola sata pokusavam da se sjetim sta je to bilo... Da li lovacko, ili neki industrijalci, zanatlije, ili nesto slicno... cupam kose, derem rukave, ali ne mogu da se sjetim.