Hladniji dani dolaze, pa je Sunce aktuelnije.
Ljeto je vrijeme za mjesecinu, pa ce tako i ta druga
tek na ljeto doci do izrazaja.
Moderator: Chloe
ja mislim da ce se po uzoru na staru narodnu, ubrzo negdje u blizini naci i piramida zvijzeda..novalic wrote:pa cemu je sunce aktuelnije, meni ni mjeseca nije mane.. nego, nas narod, u vece gleda.. ne bi li ga ocima navuko
jbg.. nema se sta radit.. dosadno.. situacija napeta.. ne razumijem zasto je to nejasno..novalic wrote:milostiva, ja sam glede tebe jos pod sokompotlje one teme o diranju na poslu..
ja misla ti fina gospoja.. kad ono.. pravo zensko
Izgleda da više nema svrhe pokušavati s racionalnim ubjeđivanjem i prezentiranjem logičnih zaključaka i materijalnih dokaza. Ovo sve više liči na kult. Jedino ostaje zakonskim putem spriječiti varalice da ostvare svoje namjere.mosor1 wrote:Samo jedno pitanje za zustre pobornike piramide. Mene zanima: dode recimo Semir i otkopa piramidu. I? Sta onda? Koliko ce vam to promijeniti zivot? Koju ce vam to novu kvalitetu donijeti da se tako grcevito trsite dokazati kako je covjek u pravu? Mislim, razumijem znanja i Prenja i zasto ih sva ta povika oko piramide nervira, ljudi su u skole isli, naucili razmisljati po nekim kanonima, izbjegavati precice i vjerovati u prihvacene sisteme vrijednosti. Boje se da su se izgubili svi kriteriji. Konzervativni su. Smatraju da iza svake ovako smione tvrdnje i akcije mora stajati sustavan, dugotrajan i naporan rad. Arogantni su. Omalovazavaju diletante. (Imaju donekle i pravo s obzirom na diletantizam u svemu koji nas je doveo do stanja u kojem jesmo. U Hrvatskoj, recimo, odlican lijecnik specijalista, ili sveucilisni profesor matematike ostave se svog zanimanja da bi postali ispodprosjecni politicari i ministri - diletanti, samo zato sto je to unosnije).
Mogu donekle shvatiti da je ovakav pristup znanja i Prenja nekome previse "akademski", "knjiski", ili naprosto preautoritativan. Da ga iritira. Ali ne mogu shvatiti sto je u ideji piramide toliko magicno da je toliko forumasa prizeljkuje i bori se za nju. Mislim, Irak je prepun drevnih arheoloskih spomenika, pa to irackom narodu nije ni poboljsalo ni oplemenilo zivot.
Da, međutim niko nam ne može spočitati da nismo pokušali prvo argumentima.novalic wrote:ili prestati gubiti dragocjeno vrijena na ubjedjivanju ubijedjenih i napraviti nesto zaista kreativno...
niti ubijedi ti njih, niti oni tebe.. to mi je tako poznato
sjajan komentar,znanje wrote:O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)
Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naučnom radu i pretpostavio".
SuperM wrote:za SuperM
kako se ti cujes sa semirom, preko maila ili telefonom, kako ga poznajes ako se smije znati ???
Sa Semirom komuniciram i telefonom i mailom a znam ga jako dobro i to od 1988[i/]
nadam se da ce do proljeca sve biti ok, pa da radovi pocnu
i ja se nadam no sad je država na potezu da omogući Semiru prilaz i daljnje iskopavanje
ok razmijem, kolike su sanse da se neke organizacije prijave da finansiraju sve to, iskop itd , dali se neke vec prijavio ???
na osnovu dokaza jako velike, no o tome malo više za koji mjesec
sta ako se ne nadju pare do proljeca ???? znaci nista od odkopa ???
nema love nema iskopa, već je dosta sam finansirao
kako ja stanje sad, dali arheolozi iz drugi zemalja pokazivaju interes u ucescu na radovima ???
naravno, pozvan je na gostovanje širom svijeta na ugledne fakultete u engleskoj, japanu, americi itd..
sta misli semir raditi preko zime do proljeca na ovome projektu o piramdi , dali misli prezentirati te dokaze drugima naprimjer arheolozima u americi ili evropi negdje
naravno da će svima prikazati dokaze jer bez njih nema daljnjeg istraživanja. Ko će dati novac za nešto ako nema osnove
jeli semir vec otiso sa Houston ????
da, u subotu
Samo me interesuje u kojoj su fabrici oruzja proizvedene ta municija za katapult da nisu mozda u zastavi u kragujevcu3. Nisu kamene lopte nikakve "energetske čakre" nego municija drevnog oruđa katapult.
Prenj wrote:SuperM wrote:za SuperM
kako se ti cujes sa semirom, preko maila ili telefonom, kako ga poznajes ako se smije znati ???
Sa Semirom komuniciram i telefonom i mailom a znam ga jako dobro i to od 1988[i/]
nadam se da ce do proljeca sve biti ok, pa da radovi pocnu
i ja se nadam no sad je država na potezu da omogući Semiru prilaz i daljnje iskopavanje
ok razmijem, kolike su sanse da se neke organizacije prijave da finansiraju sve to, iskop itd , dali se neke vec prijavio ???
na osnovu dokaza jako velike, no o tome malo više za koji mjesec
sta ako se ne nadju pare do proljeca ???? znaci nista od odkopa ???
nema love nema iskopa, već je dosta sam finansirao
Cini mi se da se poenta napokon ukazala.
Murate, zivio. Citam sto si napisao, pa mi nije jasno: smatras li ti mene agresorom, ili sta? Ja naime sumnjam da je na lokalitetu piramida. Odnosno, mislim da su sanse da je Semir nade prakticno nikakve. Ali bojim se da na lokalitetu i u blizini postoje tragovi nekakvih drugih historijskih zdanja, a da ce se nestrucnim iskapanjima unistiti. To me podsjeca na tekst koji sam jednom procitao: komunalci nesto kopali u njujorskom Centralnom Parku i otkrili tragove pravilnih pravokutnih povrsina, unutar kojih je sastav tla odudarao od okolne zemlje. Prva pretpostavka je bila: grobiste drevne indijanske kulture. Ogradili, doveli strucnjake, pazljivo proucili, ukljucili sve relevantne institucije. I na kraju uvidom u arhive zakljucili: pred cca 100 godina u blizini se nalazilo naselje talijanskih useljenika. Pravokutne povrsine ustvari su ostaci njihovih pjescanih terena (zogova) za balote. Strucnjaci su sve zatim obradili, dokumentirali i pohranili. Toliko frke radi tako trivijalne stvari.Murat Sabanovic wrote:joj pesimista u picku maternu,
volio bih da je otkrije pa da kazem velikim i malim agresorima ...
evo vam ga pa ga sisajte....
a agresora ima i na ovoj temi ,koji negiraju bilo kakvo postojanje neke historijske gradnje....
samo da porucim agresorima na ovoj temi
semir ce otkriti nesta,a vas ko sljivi....