Biblija i Kuran
- PRO testant
#826 Re: Biblija i Kuran
MA ti si stvarno pravi.
Od mene tebi od sada samo LOL i arivederči
Od mene tebi od sada samo LOL i arivederči
-
iceman2010
#827 Re: Biblija i Kuran
Opet pokusao i opet pobjeze.

- PRO testant
#828 Re: Biblija i Kuran
ignored 
-
Humble_muslM
#829 Re: Biblija i Kuran
Dodji na moju temu i diskutuj.Moze?PRO testant wrote:ignored
- ljubav_aha
#830 Re: Biblija i Kuran
PRO testant wrote:A gdje to piše?
Zar se ajeti koje postirah, a koji su jako jasni ne odnose na sve Božije objave?
S obzirom da se ni u jednom ne spcifizira da se odnose samo na Quran.
Pogotovu kada vidimo da se pojedini nalaze u širem kontekstu "objave date Mojsiju" ili "Ako sumnjaš u ono što ti objavljujemo, upitaj one koji čitaju Knjigu, prije tebe objavljenu."
Malo mi je čudno da po tom pravcu u teologiji BOG koji dade jedno takvo obečanje posta selektivan kada su njegove objave u pitanju.
Neznam, malo mi je to šuhveli.
Pozdrav
BHF_Manijak,zasto ti se nedaBHF_Manijak wrote:Haj` dobro...Fakat mi se ne da...
- ljubav_aha
#831 Re: Biblija i Kuran
iceman2010 wrote: Ja vjerujem i u poslanike i nikog od njih ne izdvajam. Vjerujem i da je Musa a.s. dat Tevrat i Isau dat Indzil samo tvrdim da su te knjige iskrivljene do neprepoznatljivosti. Tvrdim da su neke stvari u njih upisivane iz razloga frakcijskih i plemenskih borbi. Tvrdim da je neko na osnovu onoga sto je pisao Mojsije napisao nesto sasvim drugo. Za to postoje neoborivi dokazi. Tvoj je problem kad nemozes nesto ovako jednostavno da shvatis. Smijesno je da ti meni pricas o mojoj vjeri. Ne postoji musliman koji tvrdi da su knjige koje danas citaju krscani izvorne knjige koje su date Mojsijeu i Isusu. A ti procitaj sta Biblija kaze o Isusu, pa ces vidjeti da u njega vjerujes onako kako on nije naucavao. On je bio Boziji poslanik, a vi ste napravili najveci grijeh praveci od njega Boga.
ne postoji ni H/K/riscanin ,zar ti stvrano mislis da oni ne znaju kako je pisana i mijenjana Biblija
mnogi hriscani ne misle da je Isus Bog
-
iceman2010
#832 Re: Biblija i Kuran
ljubav_aha wrote:iceman2010 wrote: Ja vjerujem i u poslanike i nikog od njih ne izdvajam. Vjerujem i da je Musa a.s. dat Tevrat i Isau dat Indzil samo tvrdim da su te knjige iskrivljene do neprepoznatljivosti. Tvrdim da su neke stvari u njih upisivane iz razloga frakcijskih i plemenskih borbi. Tvrdim da je neko na osnovu onoga sto je pisao Mojsije napisao nesto sasvim drugo. Za to postoje neoborivi dokazi. Tvoj je problem kad nemozes nesto ovako jednostavno da shvatis. Smijesno je da ti meni pricas o mojoj vjeri. Ne postoji musliman koji tvrdi da su knjige koje danas citaju krscani izvorne knjige koje su date Mojsijeu i Isusu. A ti procitaj sta Biblija kaze o Isusu, pa ces vidjeti da u njega vjerujes onako kako on nije naucavao. On je bio Boziji poslanik, a vi ste napravili najveci grijeh praveci od njega Boga.
ne postoji ni H/K/riscanin ,zar ti stvrano mislis da oni ne znaju kako je pisana i mijenjana Biblija
Slazem se i znam to. Komentar je u svrhu rasprave sa @protestantom. On ocigledno misli da je Biblija (Petoknjizje) koju danas cita ista ona koju je pisao Mojsije sto je zaista smijesno tvrditi. Zato se ni jednog trenutka nije upustio u analizu moje tvrdnje nego Kur'an-om to pokusao osporiti. Nisam znao da krscani vjeruju da je Kur'an Bozija rijec, pa se na njega pozivaju kada brane Bibliju
- PRO testant
#833 Re: Biblija i Kuran
Pogledaj malo bolje svoju izjavu i pogledaj malo onu temu o argumentacijama i argumentima i vidi gdje griješiš.ljubav_aha wrote:iceman2010 wrote: Ja vjerujem i u poslanike i nikog od njih ne izdvajam. Vjerujem i da je Musa a.s. dat Tevrat i Isau dat Indzil samo tvrdim da su te knjige iskrivljene do neprepoznatljivosti. Tvrdim da su neke stvari u njih upisivane iz razloga frakcijskih i plemenskih borbi. Tvrdim da je neko na osnovu onoga sto je pisao Mojsije napisao nesto sasvim drugo. Za to postoje neoborivi dokazi. Tvoj je problem kad nemozes nesto ovako jednostavno da shvatis. Smijesno je da ti meni pricas o mojoj vjeri. Ne postoji musliman koji tvrdi da su knjige koje danas citaju krscani izvorne knjige koje su date Mojsijeu i Isusu. A ti procitaj sta Biblija kaze o Isusu, pa ces vidjeti da u njega vjerujes onako kako on nije naucavao. On je bio Boziji poslanik, a vi ste napravili najveci grijeh praveci od njega Boga.
To što izjavljuješ je apsurd.
pozdrav
- BHF_Manijak
#834 Re: Biblija i Kuran
Cuj sto mi se ne da...Sta tebe bona briga,ne moram se ja tebi za svaku svoju pravdat...ne da mi se jer mi je debilnih rasprava preko glave od kojih nema koristi,niti koga ubijedit nit sta postic...ljubav_aha wrote:
BHF_Manijak,zasto ti se neda
Ljubav_aha wrote:ne postoji ni H/K/riscanin ,zar ti stvrano mislis da oni ne znaju kako je pisana i mijenjana Biblija
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#835 Re: Biblija i Kuran
Za Manijka,
brate ona tebe svudje nadje.....

brate ona tebe svudje nadje.....
- ljubav_aha
#836 Re: Biblija i Kuran
napisala sam mnogi,ne sviBHF_Manijak wrote:Ljubav_aha wrote:ne postoji ni H/K/riscanin ,zar ti stvrano mislis da oni ne znaju kako je pisana i mijenjana Biblija
mnogi hriscani ne misle da je Isus Bog![]()
![]()
![]()
![]()
Jok eto misle da je Zeljko Komsic....
- ljubav_aha
#837 Re: Biblija i Kuran
WipeOut wrote:Za Manijka,
brate ona tebe svudje nadje.....![]()
![]()
nadje i on mene
- ljubav_aha
#838 Re: Biblija i Kuran
hriscani vlro dobro znaju sto je Kur'an,ali isto tako,znaju da je Biblija mijenjana,i zaista za tako nesto nije potrebno dokazivanje Kur'an-om,u principu,svi se mole istom Bogu,bas neki dan ,moj kolega,koji je Baptist,kaze,ne trebam posrednika izmedju sebe i Bogaiceman2010 wrote:ljubav_aha wrote:iceman2010 wrote: Ja vjerujem i u poslanike i nikog od njih ne izdvajam. Vjerujem i da je Musa a.s. dat Tevrat i Isau dat Indzil samo tvrdim da su te knjige iskrivljene do neprepoznatljivosti. Tvrdim da su neke stvari u njih upisivane iz razloga frakcijskih i plemenskih borbi. Tvrdim da je neko na osnovu onoga sto je pisao Mojsije napisao nesto sasvim drugo. Za to postoje neoborivi dokazi. Tvoj je problem kad nemozes nesto ovako jednostavno da shvatis. Smijesno je da ti meni pricas o mojoj vjeri. Ne postoji musliman koji tvrdi da su knjige koje danas citaju krscani izvorne knjige koje su date Mojsijeu i Isusu. A ti procitaj sta Biblija kaze o Isusu, pa ces vidjeti da u njega vjerujes onako kako on nije naucavao. On je bio Boziji poslanik, a vi ste napravili najveci grijeh praveci od njega Boga.
Slazem se i znam to. Komentar je u svrhu rasprave sa @protestantom. On ocigledno misli da je Biblija (Petoknjizje) koju danas cita ista ona koju je pisao Mojsije sto je zaista smijesno tvrditi. Zato se ni jednog trenutka nije upustio u analizu moje tvrdnje nego Kur'an-om to pokusao osporiti. Nisam znao da krscani vjeruju da je Kur'an Bozija rijec, pa se na njega pozivaju kada brane BiblijuUmjesto da je pokusao osporiti moje tvrdnje pokusao me usutkati tvrdnjom da i Kur'an tvrdi da Biblija nije izmjenjena. Da je to i uspio dokazati, a nije, da li bi to imalo ublazilo moju argumentaciju? Da je to dokazao samo bi mene doveo u sumnju u vlastitu vjeru jer se ne moze osporiti da je Biblija izmjenjena. Ne vidim kako bi to odbranilo Bibliju od moje tvrdnje?
- ljubav_aha
#839 Re: Biblija i Kuran
sto je apsurdPRO testant wrote:Pogledaj malo bolje svoju izjavu i pogledaj malo onu temu o argumentacijama i argumentima i vidi gdje griješiš.ljubav_aha wrote:iceman2010 wrote: Ja vjerujem i u poslanike i nikog od njih ne izdvajam. Vjerujem i da je Musa a.s. dat Tevrat i Isau dat Indzil samo tvrdim da su te knjige iskrivljene do neprepoznatljivosti. Tvrdim da su neke stvari u njih upisivane iz razloga frakcijskih i plemenskih borbi. Tvrdim da je neko na osnovu onoga sto je pisao Mojsije napisao nesto sasvim drugo. Za to postoje neoborivi dokazi. Tvoj je problem kad nemozes nesto ovako jednostavno da shvatis. Smijesno je da ti meni pricas o mojoj vjeri. Ne postoji musliman koji tvrdi da su knjige koje danas citaju krscani izvorne knjige koje su date Mojsijeu i Isusu. A ti procitaj sta Biblija kaze o Isusu, pa ces vidjeti da u njega vjerujes onako kako on nije naucavao. On je bio Boziji poslanik, a vi ste napravili najveci grijeh praveci od njega Boga.
To što izjavljuješ je apsurd.
pozdrav
- BHF_Manijak
#840 Re: Biblija i Kuran
E moja ti...Bogami ja sa kojim god sam prico ne rece mi da im je Isus poslanik a Gospodar Jedan,ali eto...Mozda ti neke druge ljude znas,samo ja znam da 90% onih koje sam pitao i razgovarao a njima,rekose mi "Isus da im je Bog"(neuzubillahi te`ala!) i slicno...ljubav_aha wrote:napisala sam mnogi,ne sviBHF_Manijak wrote:Ljubav_aha wrote:ne postoji ni H/K/riscanin ,zar ti stvrano mislis da oni ne znaju kako je pisana i mijenjana Biblija
mnogi hriscani ne misle da je Isus Bog![]()
![]()
![]()
![]()
Jok eto misle da je Zeljko Komsic....
- ljubav_aha
#841 Re: Biblija i Kuran
BHF_M,nadji molim te info,gdje i kad je Isus reako da je Bog ,nije nikad ,on se molio Bogu ,kao i svi ostali 
- PRO testant
#842 Re: Biblija i Kuran
Na koliko načina se može reči ista (neka) stvar, ili pojam ili ideja?
Primjera radi: NE.
Stavi se u nekoliko konteksta, i sa nekoliko različitih tipova osoba i pristupa ka samoj ideji i nađi koliko puta možeš reći NE na različite načine.
Kako su riječi koje je on izgovorio shvatili oni kome su te riječi upučene?
Probaj malo sa takvim i sličnim pitanjima posmatrati, možda nađeš nešto što nisi znala do sada.
A ako ti treba još pitanja samo reci.
Pozdrav
Stavi se u nekoliko konteksta, i sa nekoliko različitih tipova osoba i pristupa ka samoj ideji i nađi koliko puta možeš reći NE na različite načine.
Probaj malo sa takvim i sličnim pitanjima posmatrati, možda nađeš nešto što nisi znala do sada.
Pozdrav
- BHF_Manijak
#843 Re: Biblija i Kuran
Ti bas volis da citas ono sto ebi odgovara,ili umisljas stvari...Jedno od to dvoje je ziherljubav_aha wrote:BHF_M,nadji molim te info,gdje i kad je Isus reako da je Bog ,nije nikad ,on se molio Bogu ,kao i svi ostali
Prvo,niti sam Krscanin niti vjerujem da je Biblija orginalna rijec Bozija...Druga stvar, ne govorim o Isau(Isusu)sta je on govorio,jer ja vrlo dobro znam STA JE I KAKO GOVORIO,vec o sljedbenicima te vjere sta oni ZA NJEGA govore...Da ti mozda nacrtam,bice ti lakse...
- ljubav_aha
#844 Re: Biblija i Kuran
znaju vrlo dobro i mnogi hriscani da Isus nije Bog,Iususov status je promjen i vezan sa njegovom smrcu,a promjenjen je od strane ljudi,sto ces ,u svakoj religji ima ljudskih kiksovaBHF_Manijak wrote:Ti bas volis da citas ono sto ebi odgovara,ili umisljas stvari...Jedno od to dvoje je ziherljubav_aha wrote:BHF_M,nadji molim te info,gdje i kad je Isus reako da je Bog ,nije nikad ,on se molio Bogu ,kao i svi ostali![]()
![]()
Prvo,niti sam Krscanin niti vjerujem da je Biblija orginalna rijec Bozija...Druga stvar, ne govorim o Isau(Isusu)sta je on govorio,jer ja vrlo dobro znam STA JE I KAKO GOVORIO,vec o sljedbenicima te vjere sta oni ZA NJEGA govore...Da ti mozda nacrtam,bice ti lakse...![]()
samo nemoj molim ismijavati vjernike drugih religija,koji vjeruju u istog Boga,smao na drugaciji -religiozni-nacin,to ziasta ni Bog ne podrzava,kad ces razumjeti,da je bitna sustina,a ne iskljucivo nacin vjerovanja
- ljubav_aha
#845 Re: Biblija i Kuran
PRO testant wrote:Na koliko načina se može reči ista (neka) stvar, ili pojam ili ideja?
Probaj malo sa takvim i sličnim pitanjima posmatrati, možda nađeš nešto što nisi znala do sada.![]()
Pozdrav
budi konretan,ako sam reakla da je Isus reako da nije Bog,nema potrebe objasnjavati,kako su to drugi shvatilti,faozn je da je doslo do sukoba misljenja nakon njegove smrti,tacnije upravo njegova smrt je konfuznog karaktera
- BHF_Manijak
#846 Re: Biblija i Kuran
Ma veze ti nemas sinko moj...Previse si gledala hippie filmova...ljubav_aha wrote:znaju vrlo dobro i mnogi hriscani da Isus nije Bog,Iususov status je promjen i vezan sa njegovom smrcu,a promjenjen je od strane ljudi,sto ces ,u svakoj religji ima ljudskih kiksovaBHF_Manijak wrote:Ti bas volis da citas ono sto ebi odgovara,ili umisljas stvari...Jedno od to dvoje je ziherljubav_aha wrote:BHF_M,nadji molim te info,gdje i kad je Isus reako da je Bog ,nije nikad ,on se molio Bogu ,kao i svi ostali![]()
![]()
Prvo,niti sam Krscanin niti vjerujem da je Biblija orginalna rijec Bozija...Druga stvar, ne govorim o Isau(Isusu)sta je on govorio,jer ja vrlo dobro znam STA JE I KAKO GOVORIO,vec o sljedbenicima te vjere sta oni ZA NJEGA govore...Da ti mozda nacrtam,bice ti lakse...![]()
![]()
samo nemoj molim ismijavati vjernike drugih religija,koji vjeruju u istog Boga,smao na drugaciji -religiozni-nacin,to ziasta ni Bog ne podrzava,kad ces razumjeti,da je bitna sustina,a ne iskljucivo nacin vjerovanja
"A u Allaha jedina prava vjera je islam!" (Kur`an)
Toliko o tome...
PS Samo me zanima gdje nafata tolike krscane koji vjeruju da Isus nije Bog,vec nesto deseto,a sta ne znam...Bas me zanima...Ne kazem da ih nema,ali ne cine ni 10%
- ljubav_aha
#847 Re: Biblija i Kuran
BHF_Manijak wrote:Ma veze ti nemas sinko moj...Previse si gledala hippie filmova...ljubav_aha wrote: znaju vrlo dobro i mnogi hriscani da Isus nije Bog,Iususov status je promjen i vezan sa njegovom smrcu,a promjenjen je od strane ljudi,sto ces ,u svakoj religji ima ljudskih kiksova![]()
"A u Allaha jedina prava vjera je islam!" (Kur`an)
Toliko o tome...![]()
PS Samo me zanima gdje nafata tolike krscane koji vjeruju da Isus nije Bog,vec nesto deseto,a sta ne znam...Bas me zanima...Ne kazem da ih nema,ali ne cine ni 10%![]()
BHF_M,zar ne znas znacenje rijeci Islam,nemoj sebe sramotiti
Islam/je vjera u Boga,znaci > dates back to the age of Adam and its message has been conveyed to man by God's prophets and messengers, including Abrahim, Moses, Jesus and Muhammad
nisi svjestan kako ostali vijernici drugih religija razmisljaju ,sto je najgore,i ne pokusavas
- BHF_Manijak
#848 Re: Biblija i Kuran
Kontas bona...
Ja vise Kur`anu vjerujem nego li engleskim prijevodima i orjentalistima...Logicno zar ne
A mene nemoj uciti arapskom tekstu,za razliku od tebe koja ucis po enciklopedijama o svojoj veri,ja ucih arapski 4 godine,tako da...Ako aludiras da islam u onom ajetu treba znacenje mira imati,a ne vjere kao naziva,varas se...
I jos jednom citirama ajet:"A u Allaha jedina prava vjera ja islam"...
I da,jos nesto,islam ti nalaze dobrocinstvo prema svim ostalim,ali to automatski ne znaci da su na ispravnom putu,receno ti je vjeruj u sta hoces,ali ces biti pitan(a) za to...Pa tako i Sljedbenici knjige...
I da,jos nesto,islam ti nalaze dobrocinstvo prema svim ostalim,ali to automatski ne znaci da su na ispravnom putu,receno ti je vjeruj u sta hoces,ali ces biti pitan(a) za to...Pa tako i Sljedbenici knjige...
- arzuhal
#849 Re: Biblija i Kuran
BHF_Manijak wrote:Kontas bona...Ja vise Kur`anu vjerujem nego li engleskim prijevodima i orjentalistima...
- ljubav_aha
#850 Re: Biblija i Kuran
BHF_Manijak wrote:Kontas bona...Ja vise Kur`anu vjerujem nego li engleskim prijevodima i orjentalistima...Logicno zar ne
A mene nemoj uciti arapskom tekstu,za razliku od tebe koja ucis po enciklopedijama o svojoj veri,ja ucih arapski 4 godine,tako da...Ako aludiras da islam u onom ajetu treba znacenje mira imati,a ne vjere kao naziva,varas se...
Islam ima vise znacnenja sa istim jedinstvenim ciljem ,to je opste poznata cinejnica
imam par prijatelja koji perfektno pricaju arapski jezik
enciklopedija je samo jedna od izvor ucenja o religijama svijeta,ali ne iskljuciv
naravno da je Bogu jedina prava vjera vjerovanje u Njega