Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#826 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by teskeredzic_22 »

Edin H. wrote: 20/11/2024 00:10 Jesu li pitali Barbareza što nije pregledao spisak prije utakmice? :oops: :D
:lol:
aCme

#827 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by aCme »

Plavo-bijeli wrote: 19/11/2024 22:41
Logovan wrote: 19/11/2024 22:03 Još jedna blijeda, bijedna, bezidejna, tanka i nikakva utakmica.
:lol: :lol: :lol:
Čak su i novinari kliksa skontali da je ovo bila dobra utakmica, ali ne odgovara ovim forumskim selektorima

Zmajevi odigrali najbolji meč pod vodstvom Barbareza i osvojili bod protiv Nizozemske
Point.

#828 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Tuga je pregolema kod pojedinih što nismo popušili 7 komada i sinoć da mogu sa merakom nastaviti kukakati kako ništa ne valja, pljuvati po Sergeju.

Čuj onog gore Morića genijalca, pita se šta je to Sergej uradio u svojoj karijeri :lol: .

Oprostićemo mu jer je mlad i neiskusan pa se ne sjeća npr gola Dancima u Parkenu ili protiv Norveške u Nicaze kad se Baha u transu derao Evo noći evo ludilaa.
mirota

#829 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by mirota »

sinoc je Barbarez zacepio ustima one koji ga smatraju neznalicom, bravo, doduse imam dojam da Lale nisu bas ni grizli nesto
sinuhe

#830 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Ispali u B ligu. Odigrala je BIH i ranije nerijeseno sa Holandijom, Italijom, Francuskom bez da se ista pozitivnog iz toga moglo zakljuciti.
Karikaturist

#831 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Karikaturist »

E jest i zacepio usta :lol:
BHF_Manijak

#832 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Pravi odnos snaga smo vidjeli u prvom mecu, 5:2. Da je i za sta takmicarsko trebalo, vidjeli bi pravi nivo Nizozemske i sinoc. Isto kao Njemacke protiv Madjara. Revijalna utakmica, rijeseno sve, izmiksaj sastav i 1:1 bude. Kad je trebalo, Nijemci ih 5:0 razgule, kao i nas Lale. Tako da ne sanjajte bezveze da je ovaj preko noci naucio vodit reprezentaciju.

Samo ce vam se kazati u kvalifikacijama.
MehmedPasaMoric

#833 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by MehmedPasaMoric »

sime_cipol wrote: 20/11/2024 00:09
palermo wrote: 19/11/2024 23:53
MehmedPasaMoric wrote: 19/11/2024 23:48

Smeta koliko mi smeta i slika mog oca u toj istoj uniformi. Jesmo uspjeli pronaci neki ublehin uspjeh, gol, potez na terenu za pamcenje i sl. ili da zatvaramo tu raspravu sa zakljuckom da takvo nesto ne postoji?
Znaci ne's da priznas...priiznaj makar da ye ono na Marakani svrbi....
Gol Bayernu, u zadnjem kolu, u 93' gdje je u ocaj bacio kompletnu ekipu, klupu, stručni stan, Kaisera Franza zajedno sa Hoenesom i 10ak miliona navijača istog, jer su u tom momentu izgubili titulu.
Ipak su je osvojili, jer su izjednačili golom Andersona u 95 minuti.
Sad na spavanje :D
Evo ga napokon iskopan iz mrtvih, nakon ofanzive 10 simpova makar jedan ili dva odgovora na pitanje, nije lose... Ima li jos sta ili je ovo dovoljna predispozicija za 40 hiljada mjesecno pored gol razlike minus 13 (goru imaju samo Kazahstan i Azerbejdzan cini mi se)?
Sid the sloth

#834 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Sid the sloth »

MehmedPasaMoric wrote: 19/11/2024 23:35
Sid the sloth wrote: 19/11/2024 23:06
MehmedPasaMoric wrote: 19/11/2024 21:07 Pamti li iko ijedan ublehasev gol ili potez na terenu ili bilo sta drugo, u HSVu ili u reprezentaciji? Nesto kao sto naprimjer najmanje 10 miliona ljudi zna za "ne sam Safete" ili hattrick protiv Argentine, Hajrovicev gol u prvoj minuti provog nastupa za reprezentaciju u Slovackoj, Vedatora, Pjaniceve slobodnjake u Juventusu itd
Ako ces tako glupe zakljucke donositi hajd ovako "Pamti li iko Murinjov gol, potez na terenu ili bilo sta drugo u klubu ili reprezentaciji"?
Jao forumskih struĆnjaka, sve Pape do Papeta.
Murinjove golove nema potrebe pamtiti posto se dokazao trenerskim uspjesima. Posto ublehas i najveca prevara u historiji sporta nema trenerskih uspjeha, eto daj navedi makar neke igracke... Ili su mu jedina dva uspjeha u zivotu psovanje na Marakani i slika u kosulji Armije BiH?
A kako je Murinjo dobio priliku da se dokaze? Sreca pa takvi nisu odlucivali inace ne bi ni dobio priliku jer - sta je on to uradio da dobije priliku?
darius_maximus

#835 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by darius_maximus »

kiligonzales wrote: 19/11/2024 20:40
darius_maximus wrote: 18/11/2024 10:30
kiligonzales wrote: 18/11/2024 07:19

Filozofiras. Igrac koji kosta dobro, opravdano ima tu trzisnu vrijednost. Jedina je razlika sto taj igrac moze biti u formi ili ne, shodno tome mu se cijena i mjenja, ali nikada mnogo. Sto se tice Barbarezovih utakmica, sve redom zemlje su fudbalske nacije. Nije isto igrati s njima i pusiti od Islanda, Slovacke, Luksemburga.

Ovaj sastav BiH je realno bio u najacoj grupi lige nacija barem gledajuci Euro iza nas, jedino su nam trebali i Spanci da nam zagorcaju zivot tek. Ma da i Njemci su u par deka s njima.
Nije to nikakva filozofija, nego činjenica.
To što igrač trenutno vrijedi milion i igra u Cvajti, ne znači da nije materijal za, bubam, Primere i da neće tamo igrati dogodine i vrijediti 30 miliona. Nisu igrači u Cvajti invalidi, pa da ne znaju osnove fudbalske igre.
A to da li je neko u formi, opet je do selektora, nije do mene.

I ne govorim ja da je sramota popušiti od Nijemaca (ni Engleza, ni Holanđana, itd.).
Sramota je naše postavljanje i općenita energija i igra.
Evo sad pregledah opet samo prva tri gola protiv Nijemaca.
Prvi go, četvorica na jednom igraču, Musiala ko duh sam. Izvini ono bi i većina napadača iz naše lige zabilo.
Drugi go, igrača pustili samog na rubu 16, niko ni da pomisli da zatvori prostor ili uđe u šut. Igrač koji ga čuvao samo ga ostavio, veli neka ide.
Treći go, trojica čuvaju jednog igrača, dok dvojica Nijemaca stoje sami u petercu.

Izvini, misliš da bi evo prosječna ekipa iz Cvajte primala onakve amaterske golove, eto Barbarezov HSV?
Kod svakog napada smo pogrešno branili prostor i ostavljali propuh na sve strane. Nijemci su se bukvalno šetali oko 16.
Naravno da je dio toga njihov kvalitet, ali bez smislene postavke neće igrači na terenu sami skontati šta trebaju, da vrijede 400 miliona.

Nas će svaka dobro organizovana repka namučiti (i vrlo moguće uzeti).
Misliš da će nam zabavnije biti npr. protiv Norveške, Češke, Austrije, Slovenije, Velsa, Grčke, Gruzije, itd. ko već ostane u toj famoznoj grupi B?
I šta, pričat ćemo kako svi imaju historiju, kako su bolje organizovani i samo ići kao statisti na tekme?

Glupe su priče da ne možeš napraviti barem prosječnu repku od prosječnih igrača.
Evo, koja je ovo, osma utakmica, igrači ti ne znaju zadnju liniju držati.
Novac je mjerilo vrijednosti igraca. Nas tim vrijedi 98 mil. Racunaj da je to procjenjena vrijednost za 25 pozvanih igraca. Zelimo se porediti sa Engleskom od milijardu, Italijom od 750 miliona, Njemackom i Holandijom od gotovo 800 miliona, cak je i Madjarska skuplja i iskusnija ekipa od nas.

U nasem timu je mladost od 25 pozvanih igraca najstariji su Dzeko, Bicakcic, Hajradinovic, Tabakovic, to su nosioci iskustva. Svi preko 30 godina. Vasilj, Katic su 28 godisnjaci, sve ostalo je mladje od 26 godina. U utakmici sa Njemackom u startnoj postavi je 6 igraca bilo mladjim od 23 godine. A na kraju ih je bilo na terenu cak i vise.

Oni nisu prosjecni igraci, oni su mladi igraci.

Brazil je sa daleko jacim timom bio statistom protiv Njemaca. Mi smo se branili sa cijelim timom i na kraju smo primili 7.

Jeste kad posmatras plitko igru, igraci ne znaju nista. Madjarska je dobila 5 do Njemaca a nije iskljuceno da dobije i nocas. Jednostavno nismo taj nivo i to treba da prihvatimo. Nikada nismo ni bili.

Nasa reprezentacija u proslosti nije se nadobijala velikih sila. Nije. Laze svak ko kaze da smo im ikada bili pandan.
Samo ću reći da su ogromne razlike u procjeni igrača, u zavisnosti odakle je igrač.
Englez čim se rodi vrijedi 2 miliona, naš kad zaigra u Bundesligi vrijedi 2,5 miliona, da se ne lažemo.

Zato su mi poređenja igrača na osnovu "tržišne vrijednost" jako glupa.
Tako su sklapali ekipe PSG i Chelsea.
Igrač ne mora vrijediti 58 miliona da bi se smatrao dobrim igračem, to samo govorim.

Naravno da mi nemamo igrače na nivou, bubam, Yamala, ali i mladi igrači mogu igrati lopte.
Mislim da je kod nas navjeći problem konzistentnost (da se igrači moraju uigrati) i taktika (da igrači igraju na pozicijama na kojima najbolje igraju).
Naravno da tu ima i prosječnosti, ali se greške mogu dosta taktikom pokriti.

Vidjet ćemo kako će to sve izgledati u budućnosti.
Ja trenutno nisam veliki optimista, bit ću iskren, ali brzo ćemo saznati pravo stanje stvari.
darius_maximus

#836 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by darius_maximus »

BHF_Manijak wrote: 20/11/2024 07:51 Pravi odnos snaga smo vidjeli u prvom mecu, 5:2. Da je i za sta takmicarsko trebalo, vidjeli bi pravi nivo Nizozemske i sinoc. Isto kao Njemacke protiv Madjara. Revijalna utakmica, rijeseno sve, izmiksaj sastav i 1:1 bude. Kad je trebalo, Nijemci ih 5:0 razgule, kao i nas Lale. Tako da ne sanjajte bezveze da je ovaj preko noci naucio vodit reprezentaciju.

I ja mislim da je ovo dosta zamazivanje očiju.
Igrati protiv protivnika koji je došao na revijalnu utakmicu i ne grize je uvijek lakše nego se pokazati kada zatreba.
Na istu foru su tako Mađari sinoć odigrali neriješeno s Nijemcima.

Vidjet ćemo prvo sada ždrijeb, pa onda kako će to sve izgledati kad bude nekih uloga.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#837 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by plain vanilla »

sinuhe wrote: 20/11/2024 07:38 Ispali u B ligu. Odigrala je BIH i ranije nerijeseno sa Holandijom, Italijom, Francuskom bez da se ista pozitivnog iz toga moglo zakljuciti.
ne znam po kojem bismo mjerilu i trebali biti u A ligi, neovisno ko nam je selektor
Logovan

#838 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

aCme wrote: 20/11/2024 07:18
Plavo-bijeli wrote: 19/11/2024 22:41
Logovan wrote: 19/11/2024 22:03 Još jedna blijeda, bijedna, bezidejna, tanka i nikakva utakmica.
:lol: :lol: :lol:
Čak su i novinari kliksa skontali da je ovo bila dobra utakmica, ali ne odgovara ovim forumskim selektorima

Zmajevi odigrali najbolji meč pod vodstvom Barbareza i osvojili bod protiv Nizozemske
Šta je problem čovječe? Nije mi dobra bila, ja i? Šta sad hoćeš?
Ja forumski selektor, šta si ti? Pametuješ nama ostalim, uhvati se bolan utakmice, ostavi se nas.

Jeste ovo bila najbolja utakmica pod Barbarezom, ali je opet bilo loše. Baš je teško odigrati bolju utakmicu od onakvih utakmica, veoma težak zadatak. :oops:
pezzar

#839 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by pezzar »

MehmedPasaMoric wrote: 20/11/2024 07:57
sime_cipol wrote: 20/11/2024 00:09
palermo wrote: 19/11/2024 23:53

Znaci ne's da priznas...priiznaj makar da ye ono na Marakani svrbi....
Gol Bayernu, u zadnjem kolu, u 93' gdje je u ocaj bacio kompletnu ekipu, klupu, stručni stan, Kaisera Franza zajedno sa Hoenesom i 10ak miliona navijača istog, jer su u tom momentu izgubili titulu.
Ipak su je osvojili, jer su izjednačili golom Andersona u 95 minuti.
Sad na spavanje :D
Evo ga napokon iskopan iz mrtvih, nakon ofanzive 10 simpova makar jedan ili dva odgovora na pitanje, nije lose... Ima li jos sta ili je ovo dovoljna predispozicija za 40 hiljada mjesecno pored gol razlike minus 13 (goru imaju samo Kazahstan i Azerbejdzan cini mi se)?
Pamtim ja, Danska za 1:0 kad pogleda u sudiju da vidi je li offside pa je smjesti pored golmana, pa za pobjedu 1:0 čini me se protiv Norveške (možda je i Belgija) u Zenici , pa i asistencija za Misimovića kad je ovaj povalio Kasiljasa.
Plavo-bijeli

#840 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

BHF_Manijak wrote: 20/11/2024 07:51 Pravi odnos snaga smo vidjeli u prvom mecu, 5:2. Da je i za sta takmicarsko trebalo, vidjeli bi pravi nivo Nizozemske i sinoc. Isto kao Njemacke protiv Madjara. Revijalna utakmica, rijeseno sve, izmiksaj sastav i 1:1 bude. Kad je trebalo, Nijemci ih 5:0 razgule, kao i nas Lale. Tako da ne sanjajte bezveze da je ovaj preko noci naucio vodit reprezentaciju.

Pa taj pravi odnos snaga bi bio i da imamo Guardiolu na klupi...Valjda je to jasno? Ili raja fakat misli da je Guardiola na klupi da bi naglo Bicakcic postao nivo Bundeslige i ko u mladim danima, da bi Dzeko bio 15 godina mlađi, da bi Vasilj branio na nivou lige koje brani da bi....te da bi protiv Holandije u gostima bilo 2-2.

Moze se isto gledati da su odigrali i bez pritiska, a i ovako samo dvojica igrača u prvih 11 su im vrijedila vise nego naša čitava reprezentacija. I to mozes dosta tih naci kombinacija , dvojica bekova, dvojica centralnih, dvojica napadaca... znaci kako god okrenes opet su 10x jaca ekipa na papiru.

Eto Mancini dobio otkaz u Saudiji i nije nista posebno uradio tj nije nista uradio sto i bilo koji drugi trener ne bi uradio, kad imas ogranicene igrace imas ogranicene i rezultate.

Mađarska je dosta ozbiljnija ekipa od nas, igrali su na Euru, u kvalifikacijama dobili Srbiju dva puta, dostas dugo su na okupu i imaju glavu i rep.
Mi jos nista nemamo od tog jer imas bruku nekakvih poluigrača i ti sad moras skontati ko od njih bi bio najbolji...zato se i ne zna nikad prvih 11.
Last edited by Plavo-bijeli on 20/11/2024 09:44, edited 1 time in total.
Haris.ba

#841 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Haris.ba »

Plavo-bijeli wrote: 20/11/2024 09:41 Eto Mancini dobio otkaz u Saudiji i nije nista posebno uradio tj nije nista uradio sto i bilo koji drugi trener ne bi uradio, kad imas ogranicene igrace imas ogranicene i rezultate.
Vaha se ne bi slozio sa tim. Ali, eto. Sta on zna.
Plavo-bijeli

#842 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

Haris.ba wrote: 20/11/2024 09:43
Plavo-bijeli wrote: 20/11/2024 09:41 Eto Mancini dobio otkaz u Saudiji i nije nista posebno uradio tj nije nista uradio sto i bilo koji drugi trener ne bi uradio, kad imas ogranicene igrace imas ogranicene i rezultate.
Molim? A koju je on to ekipu vodio sa ogranicenim igracima?
dr_Evil

#843 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 20/11/2024 09:43
Zna on dobro, zato ne dolazi. Ovako je legenda, za pola godine bi mu psovali svi, ko sto smo ispuhali Papeta, Mesu, i onog najveceg Princa sa Neretve. Mislim da njemu jos ni danas nije jasno sta mu bi pa pristade one 2-3 utakmice.
Plavo-bijeli

#844 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

Maroko 260 mil vrijedio, Japan 160mil, Alzir 230mil, Obala Slovonace 130mil. Sve ekipe koje vrijede barem duplo nego naša trenutna reprezentacija...
BHF_Manijak

#845 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Ali ne razumijem sta je tvoja poenta? Sta, da imamo slabu ekipu? Pa dobro, nije to nikakvo naucno otkrice, to svi znamo. To je fakt, kao sto je i fakt da Barbarez prije nas nikog nikad nije vodio, ma ni pjetlice i da je totalno amaterizam takvog lika postaviti za selektora.

S druge strane - dobar trener ce izvuci vise i iz lose ekipe. Ako je tvoja logika da je svejedno ko nam je selektor kad smo svakako losi, sto smo onda tjerali prethodnike? Moze onda i Braco gumena glava voditi repku, jebat je, svakako smo losi, je l´...

Mislim nidje veze logika. Opet kazem, dobar selektor, trener, ce izvuci vise i iz lose ekipe. City su vodili i dobri treneri prije Guardiole, ali je Guardiola pokazao kakva sila moze ekipa biti ako si dobar trener.

Ne kazem da bi s nkim boljim selektorom dobili Njemacku ili Holandiju, ali mozda ne bi primili 7 komada, 5. Mozda...

Ne znam samo zasto toliko zdusno branis Barabreza i odjednom si se aktivirao energicno na temu, ni na jednoj nisi tako aktivan bio, pa ni na Zeljinim, ali ovdje svaki kritiku repliciras, ne razumijem? Zasto bas Barbarez? Rod, interes, nesto trece?

Mene boli cosak svakako, nego mi je simptomaticno. Ovo je davno unisteno kao i liga, otprilike onog momenta kad su se balije, po ko zna koji put, odlucile prodati za dinar.

Sto se Vahi tice, vodio je, kako nije. S Alzirom prosao u osminufinala, potukao se sa Nijemcima koji su kasnije osvojili SP, odveo mnoge na SP, tako da ne kontam cemu ta prica za njega. Naravno da je vodio repke s ogranicenim igrackim kadrom i pravio odlicne rezultate. I da, smatram da izuzetno velikim supkom, sto ne mijenja cinjenicu da je dobar trener.
Haris.ba

#846 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Haris.ba »

Plavo-bijeli wrote: 20/11/2024 09:48 Maroko 260 mil vrijedio, Japan 160mil, Alzir 230mil, Obala Slovonace 130mil. Sve ekipe koje vrijede barem duplo nego naša trenutna reprezentacija...
Ima i drugih ekipa koje vrijede i vise, pa nista.
Plavo-bijeli

#847 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

Haris.ba wrote: 20/11/2024 09:51
Plavo-bijeli wrote: 20/11/2024 09:48 Maroko 260 mil vrijedio, Japan 160mil, Alzir 230mil, Obala Slovonace 130mil. Sve ekipe koje vrijede barem duplo nego naša trenutna reprezentacija...
Ima i drugih ekipa koje vrijede i vise, pa nista.
Rekao si da se kao Vaha ne bi sluzio aludirajuci da je vodio kao neku losu reprezentaciju, a nije ni jednu losiju od nase trenutne vodio.
Haris.ba

#848 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Haris.ba »

Plavo-bijeli wrote: 20/11/2024 09:53 Rekao si da se kao Vaha ne bi sluzio aludirajuci da je vodio kao neku losu reprezentaciju, a nije ni jednu losiju od nase trenutne vodio.
Ne znam kako da ti objasnim da lik ima rezultat sa reprezentacijama koje nisu evropske. To sto nisu be bezveze ne znaci da su igrale dobro. On je dovodjen u reprezentacije kojima je falilo da se poslozw i daju rezultat. I on je to ispunjavao.

Stavi njegovu karijeru naspram Barbarezove i sta dalje da pricamo.

Objasnjavati opcepoznate stvari je uludo.
dr_Evil wrote: 20/11/2024 09:46
Zna on dobro, zato ne dolazi. Ovako je legenda, za pola godine bi mu psovali svi, ko sto smo ispuhali Papeta, Mesu, i onog najveceg Princa sa Neretve. Mislim da njemu jos ni danas nije jasno sta mu bi pa pristade one 2-3 utakmice.
Ne znam da li bi to Vahu bas uzbudilo toliko.
On bi odmah Dzeku posjeo na klupu i uveo diktaturu proleterijata. Nastimane od menadjercica likove izbacio iz repke.
Barem mu ne bi igrao ko ne zna da doda lopte.
BHF_Manijak

#849 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Plavo-bijeli nama hoce reci u sustini da svejedno kako si dobar trener, ako ti je losa ekipa nista neces moci napraviti. Sto naravno nije istina. Valjda se po tome i razlikuju dobri i losi treneri, kao i losi i dobri igraci.

Logicno da ni Guardiola ne bi sa nama mogao svojiti EP/SP, ali bi imao bolje rezultate od Sergeja, jer je BOLJI TRENER OD NJEGA. Ne znam sta je tu tesko shvatiti.

Ne bi ni Messi imao brojke u Zelji kao u Barceloni, ali svejedno bi se sprdao s ligom, jer je DOBAR IGRAC.

Fakat ne znam sta je problem shvatiti da imas bolje, dobre, lose, najbolje igrace/trenera i da medju njima ima razlike?
dječak sa šibicama

#850 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by dječak sa šibicama »

Nije prvi put da se nakon nebitne revijalne utakmice u koju protivnik udje sa B postavom, rade zakljucci kako je sve bilo super i opet smo velesila.

To se ponavlja periodicno. Do prvog bolnog prizemljenja.
Post Reply