Vise necu
Kaze pandemija im zajebala zivot
Najljepse razdoblje kad se autom svuda parkiralo i bajkom islo na posao
Sto tada nisu radili rekonstrukciju
Nego sad u zimu
Dovoljno su uradili za ovog mandata. Bar pokušavaju stvari da dovedu u red. Pozitivne promjene se dešavaju i u Sarajevo šumama.Tesla Edison wrote: ↑20/12/2021 19:37 Nova pruga, novi tramvaji, tramvaj do Hrasnice, trola do Vogišće, adaptivni saobraćaj (Smart City) - dovoljno za moj glas za novi mandat.
Za naredni mandat trebalo bi presvući asfalt na dionici Hrasnica - Vijećnica, rekonstrukcija ceste Hrasnica - Zoranovići (put spasa), nova zgrada na Grbavici i nastavak izgradnje južne longitudinale.
Kad smo kod ove teme, pruga haman komplet dignuta sve do Grasa. Ide ovo.....
Za ovaj mandat dosta. Zakucati su sebe u vlasti duži niz godina. Samo je trebalo prestati bacati novac u Gras, i preusmjeriti sredstva na obnovu grada i infrastrukture. Nadam se novoj firmi za prijevoz putnika iza Nove godine i uvezivanja u holding. To će već biti vrlo ozbiljna priča, mada i ovo do sad što je urađeno, za svaku je pohvalu.ElRe wrote: ↑20/12/2021 19:47Dovoljno su uradili za ovog mandata. Bar pokušavaju stvari da dovedu u red. Pozitivne promjene se dešavaju i u Sarajevo šumama.Tesla Edison wrote: ↑20/12/2021 19:37 Nova pruga, novi tramvaji, tramvaj do Hrasnice, trola do Vogišće, adaptivni saobraćaj (Smart City) - dovoljno za moj glas za novi mandat.
Za naredni mandat trebalo bi presvući asfalt na dionici Hrasnica - Vijećnica, rekonstrukcija ceste Hrasnica - Zoranovići (put spasa), nova zgrada na Grbavici i nastavak izgradnje južne longitudinale.
Kad smo kod ove teme, pruga haman komplet dignuta sve do Grasa. Ide ovo.....
Moći ćemo reći "uradili su" tek kada to šta su počeli bude završeno. Vidi Blok 7. Ne da sam za ili protiv Bloka 7, samo kažem da započeto ne znači nužno i završeno.Tesla Edison wrote: ↑20/12/2021 19:53Za ovaj mandat dosta. Zakucati su sebe u vlasti duži niz godina. Samo je trebalo prestati bacati novac u Gras, i preusmjeriti sredstva na obnovu grada i infrastrukture. Nadam se novoj firmi za prijevoz putnika iza Nove godine i uvezivanja u holding. To će već biti vrlo ozbiljna priča, mada i ovo do sad što je urađeno, za svaku je pohvalu.
Ured za zalbe na Blok 7 je u zgradi Energoinvesta, kod Fadila... Nije kod Forte...Hakiz wrote: ↑20/12/2021 20:08Moći ćemo reći "uradili su" tek kada to šta su počeli bude završeno. Vidi Blok 7. Ne da sam za ili protiv Bloka 7, samo kažem da započeto ne znači nužno i završeno.Tesla Edison wrote: ↑20/12/2021 19:53
Za ovaj mandat dosta. Zakucati su sebe u vlasti duži niz godina. Samo je trebalo prestati bacati novac u Gras, i preusmjeriti sredstva na obnovu grada i infrastrukture. Nadam se novoj firmi za prijevoz putnika iza Nove godine i uvezivanja u holding. To će već biti vrlo ozbiljna priča, mada i ovo do sad što je urađeno, za svaku je pohvalu.
Tako da ne palimo ražanj dok je zec još u šumi.
Ko zna kakve su EBRD procedure, za njega su ovo sve završeni projekti. Blok 7 i ovo nemaju dodirnih tačaka, ma ni ublizu. Ovo sve što se počelo raditi i za šta su sve raspisani tenderi, komotno se može značiti kvačicom da je završeno.Hakiz wrote: ↑20/12/2021 20:08Moći ćemo reći "uradili su" tek kada to šta su počeli bude završeno. Vidi Blok 7. Ne da sam za ili protiv Bloka 7, samo kažem da započeto ne znači nužno i završeno.Tesla Edison wrote: ↑20/12/2021 19:53
Za ovaj mandat dosta. Zakucati su sebe u vlasti duži niz godina. Samo je trebalo prestati bacati novac u Gras, i preusmjeriti sredstva na obnovu grada i infrastrukture. Nadam se novoj firmi za prijevoz putnika iza Nove godine i uvezivanja u holding. To će već biti vrlo ozbiljna priča, mada i ovo do sad što je urađeno, za svaku je pohvalu.
Tako da ne palimo ražanj dok je zec još u šumi.
Gras je namjenjen socijalnom sloju da se dzaba voza i tako se cuva socijalni mir. Zabrani penzosu da vrslja vazdan po tramvaju iz gole dosade pa ces vidjeti kakav ce prevoz da bude, ili gelipteru razbij zvalje i nek mu materesina besposlena plati stetu koju je uzrokovao cvrljazom po imovini pa ces vidjeti iskaljivanja nezadovoljstva i sranja na sve strane.Black swan wrote: ↑22/12/2021 12:36 ista plaća radio ne radio
što nije jasno
neki dan moj komšo VOZAČ pred penziju na cvili kofol revizor
s maskom boji se korone drži ruke u džepovima i stoji
znači
a) nema s čime izać iz garaže pa je dobio neku ko preraspodjelu
i
b) ne radi ništa jer mu je svejedno samo stoji
postavlja se pitanje zašto centrini busevi nisu išarani i njima se voze klošari i djeca?
percepcija NAŠEG i nečijeg je različita
gras treba stečaj i rebranding

Hvala na obimnom materijalu.Tesla Edison wrote: ↑24/12/2021 14:34 Nedžarići - Dobrinja:
Sve ove trase su itekako moguće i danas, osim trase za Dobrinu, zbog nelegalno izgrađenih objekata na istoj, od rata na ovamo.
Sa svakim vlasnikom se dogovara posebno, ponudi se zamjena ili lova i uzima se kuca, ako vlasnik misli da je malo moze da se sudi, to ne odlaze oduzimanje kuce. Ali, vlast ne zeli tako da radi.The BEN10 wrote: ↑24/12/2021 14:46 Hvala na obimnom materijalu.
Ma dobro, i to za Dobrinju se može uraditi, nema 20 kuća možda da se reguliše. Kakva su tu pravila sad na snazi, jel se svaka kuća mora dogovarati sa vlasnikom posebno? Ono, nema da se može po sili zakona: toliko ćemo vam isplatiti za kuću i ćao
A gdje ti je trasa za Sip?
To je planirao poslije rata. Ovo je plan od prije rata. Realizovano je oko 60%. Blizu 40% prijeratnog plana otpada na Dobrinju i Hrasnicu. Iskreno, tramvaj za Šip je meni totalno nepotreban. Malo naselje (u odnosu na Dobrinju), a nalazi se na trolejbuskoj trasi (koja bi trebala proraditi 2022. godine, 30 godina nakon devastacije).Haris.ba wrote: ↑24/12/2021 15:10Sa svakim vlasnikom se dogovara posebno, ponudi se zamjena ili lova i uzima se kuca, ako vlasnik misli da je malo moze da se sudi, to ne odlaze oduzimanje kuce. Ali, vlast ne zeli tako da radi.The BEN10 wrote: ↑24/12/2021 14:46 Hvala na obimnom materijalu.
Ma dobro, i to za Dobrinju se može uraditi, nema 20 kuća možda da se reguliše. Kakva su tu pravila sad na snazi, jel se svaka kuća mora dogovarati sa vlasnikom posebno? Ono, nema da se može po sili zakona: toliko ćemo vam isplatiti za kuću i ćao
Trasa za Dobrinju je ucrtana podavno kada i nije bilo toliko kuca, te podosta kuca nema ni papire. A nelegalne kuce imaju vise prava nego legalne kod nas.
I fazon nije samo trase pruge na Dobrinji. Treba ti i servisna cesta oko pruge, barem bi bilo normalno.
A gdje ti je trasa za Sip?
Pa dobro, kad to sve dodaš, i ima smisla.mistek wrote: ↑24/12/2021 16:23 Ma nije baš bespotreban tramvaj za Šip. U biti, imaš tu i Velešiće, imaš tu i dobrim dijelom Koševsko Brdo, imaš Bare, pa tek onda Šip i Kobilju Glavu. Nije ovo beznačajno uopšte. Ja bih svakako pravio dugoročni plan izgradnje tramvajske pruge koja će prošarati mnoge ulice, mogu ići i dvije pruge paralelno 500m jedna od druge, ali ova obuhvata solidan broj stanovništva. Znam ja da neko iz Velešića ili sa Koševskog dijelom može i tramvajem za Željezničku stanicu, pa onda pjehaka, ali ovim se baš približavaš naseljima. Plus, pruga bi prošla s donje strane zgrada u Muhameda Hadžijahića na Koševskom i praktično bi stanice tu značile da si 5 minuta hoda od tramvaja do bilo koje tačke na Koševskom Brdu. Imaš tamo uostalom i Bosnalijek, pa i dosta značajno groblje, pa s druge strane nešto što evidentno postaje i poslovno bitan dio grada, na Šipu. Mrsko mi sad računati, ali dobar broj stanovnika je obuhvaćen ovim.