OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Ljubo2

#826 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dope_Man wrote: 07/10/2020 07:20 Eno sad bi jos jedna religija maljem po.glavi.. Pa zar nije bilo.dosta. Gdje je mir, ljubav i dobrota. Ah da... Kad pobijemo sve ljude na svijetu, ostane samo jedan pun mira, ljubavi i dobrote, svijet ce biti mjesto ispunjeno mirom, ljubavlju i dobrotom
Ama, onih mirnih, dobrih i punih ljubavi i nema i od njih svijetu ne prijeti nikakva opasnost. Svijetom vladaju i uništavaju ga glupani i oni su ti koji maljeve koriste kao metodu ubjeđivanja.. Ali maljevi su neefiksni. Umjesto da se populacija glupana smanji uz pomoć maljeva, ona se svaki čas sve više povećava i uduplava. Ali ne treba brinuti, glupani su smislii i već su počeli da koriste sredstva za masovno uništavanje, pardon, "ubjeđivanje" glupana.

A možda i nisam u pravu kad kažem da su svi ljudi glupani. Ovu temu redovno posjećuje dnevno 150-200 osoba a samo njih 5-6 aktivno učestvuje u raspravi, kojima se primjenom metode ubjeđvanja pomoću argumenata ne može ništa. Tih 5-6 osoba nisu mjerilo da se pomoću njih izvede zaključak da su svi ljudi na svijetu glupani. Ostalih 150-200 koji posjećuju ovu temu, a nikad se nisu javili, možda su razumjeli o čemu se ovde priča. Nije teško ni provjerit, ni razumjeti da osim Svijesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, ničeg drugog nema, što znači da nije teško biti PAMETAN i DOBAR. Pa su u tom slučaju ovih 5-6 izgubljenih slučajeva, koji se stalno javljaju, zanemarljiva manjina.
Last edited by Ljubo2 on 07/10/2020 08:51, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#827 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by L u c i f e r »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 00:06...
"Last edited by Ljubo2 on 07 Oct 2020, 02:11, edited 6 times in total."

:mrgreen:
Dope_Man

#828 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Tesko je nekad iz prve.. il druge.. il trece... il cetvrte... il pete... naci prave rijeci :lol:

S obzirom da je obicno i finalna verzija prilicno nasilna u zadnje vrijeme, pitam se kakve li su tek bile rijeci u ranijim. Ne mislim da je ulazio da bi ispravio pokoju greskicu u slovu. Sve uz puno ljubavi za cijeli svijet zlih budaletina, idiota i neznalica. :evil:
-Chesterfield-

#829 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by -Chesterfield- »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 08:07

A možda i nisam u pravu kad kažem da su svi ljudi glupani. Ovu temu redovno posjećuje dnevno 150-200 osoba a samo njih 5-6 aktivno učestvuje u raspravi, kojima se primjenom metode ubjeđvanja pomoću argumenata ne može ništa. Tih 5-6 osoba nisu mjerilo da se pomoću njih izvede zaključak da su svi ljudi na svijetu glupani. Ostalih 150-200 koji posjećuju ovu temu, a nikad se nisu javili,

Image
L u c i f e r

#830 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by L u c i f e r »

A kako kinesin protein, nema svijesti a seta i tegli teret?

Ljubo2

#831 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

ČESTERFILD,
Brojne posjete temi nisu znak IGNORISANJA teme, već ZANIMANJA za temu.
Ljubo2

#832 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

L u c i f e r wrote: 07/10/2020 12:12 A kako kinesin protein, nema svijesti a seta i tegli teret?
Svijest se ne može IMATI, već BITI i raspolagati sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevan ja.

U skladu sa ovim objašnjenjem postojanja Svijesti, KINESIN PROTEIN JE SVIJEST koja raspolaže sa sedam sposobnosti i pomoću njih ŠETA I TEGLI TERET.

Sve što je materijalno je Svijest. Materija je NAPREGNUTA I POKRENUTA SVIJEST, koja uz pomoć svojih SEDAM sposobnosti od sebe same gradi sve materijalne oblike, podrazumijevajući i ljudskoi organizam.
planamac

#834 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by planamac »

Svijest se ne može IMATI, već BITI i raspolagati sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevan ja.
. . .
Sve što je materijalno je Svijest. Materija je NAPREGNUTA I POKRENUTA SVIJEST, koja uz pomoć svojih SEDAM sposobnosti od sebe same gradi sve materijalne oblike, podrazumijevajući i ljudski organizam.
Ljubo, molim te, kako je 'ispravno' nazvati materijalne oblike kretanja i rada svijesti koji predstavljaju formu nekog ljudskog bića/tijela koje "posjeduje dušu" koja nema svjesnost o tome da se se Svijest ne može imati već biti (naravno, i raspolagati sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti), a koju je upravo ta Svijest pomoću ovih sposobnosti od sebe same izgradila – Znanje bez svjesnosti o tome da je to što jeste, odnosno da je samo materijalni zapis znanja o „neharmoničnim kretanjima“ da ne kažem „zlu“?!?

Znači, hoću reći tj. pitati, „šta su“ (kako ih imenovati, nazvati...) svi ljudi koji ne razumiju Zakon postojanja, za šta su oni potrebni Svijesti, čemu služe... koliko sam skontao njihovo neposjedovanje svjesnosti o svemu ovome, odnosno nerazumijevanje Zakona postojanja ih 'svrstava' u kategoriju „znanja“ koje ne omogućava (ili onemogućava, nisam siguran) postojanje, tj. ugrožava ga – znači Haos, tj. Ne – ali, opet, to i nije „besmisleno“ znanje jer nam takvo, kao „Ne“, ukazuje šta i kako u stvari ne trebamo raditi i postupati... da bismo ostvarili Harmoniju i Dobro, tj. spoznali "Da"?!?

E, jbg... možda sam malo 'zakomplikovao', ali slutim i nadam se da kontaš na šta 'ciljam' s ovim pitanjem, odnosno šta me interesuje.
Ako ne budem/nisam dovoljno jasan - 'halali'* :) pokušaću ponovo, tj. drugačije ću formulisati pitanje, odnosno još porazmisliti o ovome i nadam se onda potpunije i jasnije ga uobličiti.

* S ovim "halali" hoću da se malo našalim, naravno na svoj račun, jer jedino takva šala ima smisla, što ne znači da je 'na pravom mjestu i u pravo vrijeme' upotrijebljena, ali, šta ću, sve i da sam 'kiksao', kontam da se tako i upoznajemo, zbližavamo... upravo uviđajući šta kome ne/godi... i, naravno, uvažavajući i poštujući to.

P.S.
Apropo "ne/posjedovanje duše" naumpade mi jedna 'narodna mudrost' koja veli - "Ti nisi tijelo koje ima dušu, već duša koja ima tijelo!" :D - pa mi se učini adekvatnim da je postam.
belfy

#835 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 07:45
breba wrote: 07/10/2020 03:51Ovdje vlada humor, slobodno vrijeme, mladost, i sarkazam sa značenjem filozofije, ili filozofija sa značenjem sarkazma.
Logika je osnovna i ozbiljna filozofska disciplina. Humor, mladost, sarkazam, ili bilo koja druga vrsta neozbiljnosti i zajebancije, sa ciljem da se protraći slobodno vrijeme, nemaju nikakve veze sa logikom i filozofijom.
kako je sada, opet, filozofija ozbiljna disciplina kada su se istom bavili samo glupani koji nista za sve svoje godine tamo nisu nista razumjeli, niti otkrili? i zasto nas osudjujes na tracenje slobodnog vremena koje ti tracis isto tako?
Ljubo2 wrote: 07/10/2020 07:45
breba wrote: 07/10/2020 03:51To što ti uzimaš sve ovo ozbiljno, tvoj je problem, koji trebaš da uvidiš.
Jedino što ja ovdje mogu da uvidim, jeste, da svemu onome što nema veze sa filozofijom, nije mjesto na forumu filozofije. Kao i onome što nema veze sa postavljenom temom, nije mjesto u temi koja je postavljena, jer šteti i uništava temu i umanjuje vrijednost cijelom forumu na kojem je tema postavljena. Hunmor, sarkazam i zajedancija je, inače, uobičajena metoda uništavanja neke teme od strane onih koji osjete da postavljena tema argumentovano i ozbilno ugrožava njihova vjeovanja, a nisu u stanju da svoja vjerovanja argumentovano brane. Pa tavku temu i njenog branitelja napadaju sa "bla..bla...bla" ili "jarac..kurac...kurac" ili pitaju branitelja teme "koje drige troši" itd. A kad im se stavi do znanja da je to primitivizam i nekultura, onda se brane riječima da je to "filozofski sarkazam".
ko je ovo tvrdio sto ovdje iznosis?

i, ne odgovori ti meni... iako sam stavio znak koji si dao ipak ne mogu telepatski da uspostavim vezu sa tobom. zasto?
Dozer

#836 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Dope_Man wrote: 06/10/2020 23:37 Dozeru, malo si fulio sa imenom.
Youtube klip koji dijeli od prve stranice ima njegovo ime i u klipu, kao i u nazivu kanala. I nick ovdje je samo nadimak koji bi neko sa imenom Ljubomir imao.

Tako da, ne moze mu se reci da krije ko je. Uostalom, neko ovako slijepo uvjeren u svoju pricu to i ne bi radio. To rade oni koji bacaju suplju zarad nekog interesa, a on ocito iskreno vjeruje u to sto pise. To sto mu je prica suplja i blago receno besmislena, a on u istu vjeruje poricuci svu nauku ovog svijeta, je ono sto je pravi problem.
Iskreno, nisam ni gledao te kanale. Bilo mi dovoljno ovo sto procitah ovdje.

Ljubo, izvinjavam se.
Dozer

#837 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 02:12 DOZER, LUCIFER, DOPE_MAN, BELFY, BREBA:

DEMONSTRACIJA GLUPOSTI!

Šopenhaur je, svakako, bio u pravu, rekavši da glupan na kraju uvijek bude u pravu kad raspravlja sa pametnim.

Što se Zakona postojanja tiče - o tome ovde raspravljamo - po kojem osim Svijesti i njenih 7 sposobnosti i radnji (JA+7) ničeg drugog nema, to podjednako dokazuju i glupan i pametan, jer niti glupan može izraziti svoju glupost, ni pametan svoju pamet, a da oba ne upotrijebe svih svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Cijeli Univrzum je demonstracija Svijesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ova nepobitna činjenica je sasvim dovoljna da pred njom padnu sve svjetske naučne, filozofske, religijske i ideološko-političke prevare, idiotarije, gluposti i laži.
Pa dobro....Padose li? Ima li igdje ista, ijedan jedini priznati naucnik koji potvrdjuje ovaj tvoj "Zakon"?
breba

#838 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Pa Ljubo je već utvrdio da su svi naučnici i filozofi glupani. Osim Tesle, tu i tamo, i Sopenhauera, ali samo kada piše o glupim ljudima, a ne o Volji, jer tada je i Sopenhauer glup.
Ljubo2

#839 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

planamac wrote: 07/10/2020 14:19Ljubo, molim te, kako je 'ispravno' nazvati materijalne oblike kretanja i rada svijesti koji predstavljaju formu nekog ljudskog bića/tijela koje "posjeduje dušu" koja nema svjesnost o tome da se se Svijest ne može imati već biti (naravno, i raspolagati sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti), a koju je upravo ta Svijest pomoću ovih sposobnosti od sebe same izgradila – Znanje bez svjesnosti o tome da je to što jeste, odnosno da je samo materijalni zapis znanja o „neharmoničnim kretanjima“ da ne kažem „zlu“?!?
Svi ljudi su samo ljudi i ništa drugo, nebitno da li znaju Zakon Dobra i Zla ili ne znaju i nebitno da li, ako znaju, žive po principu Harmonije i Dobra ili, ako ne znaju, žive po principu Haosa i Zla. Hoću reći da je prirodno i znati Zakon Dobra i Zla i ne znati. I posjedovanje nekog znanja i neposjedovanje je prirodno. I prirodno je da je Harmonija i Dobro uvijek posljedica Znanja o Hadrmoniji i Dobru, a Haos i Zlo, posljedica Neznanja o Harmoniji i Dobru. Pa su, prema tome i Znanje i Neznanje i Harmonija i Haos i Dobro i Zlo, prirodne fizičke i psihičke pojave i procesi. I baš zato što su to prirodne pojave i procesi, ove suprotnosti - Znanje i Neznanje, Haos i Harmonija, Dobro i Zlo - su nužni za postojanje Svijesti, što znači da to dvoje jedno bez drugog nije moguće. Zato što su to dvoje uzajamno, naizmjenično u vremenu, uslovljeni. Znanja, Harmonije i Dobra ne može da bude, ako prije toga nema Neznanja, Haosa i Zla koje Svijest osjeća, ali ne podnosi, koje će, kad-tad, da natjera Svijest da pronađe rješenje, tj Znanje, kako da se oslobodi Haosa i Zla i pređe blaženo u stanje Harmonije i Dobra, koje Svijest podnosi. Čovjek, na primjer, ne može poželjeti da napuni želudac hranom, najede se i tako pređe u blaženo stanje osjećanja zadovoljstva i dobra u obliku sitosti, ako prije toga ne postoji prazan želudac (haos) koji će da uzrokuje nezadovoljstvo i zlo u vidu osjećanja gladi. Koja će da ga natjera da napuni želudac hranom (harmonija), koji će sada da uzrokuje osjećanje Dobra u vidu sitosti. Poslije čega će pun želudac početi da se prazni, a osjećanje sitosti da postepeno ponovo prelazi u osjećanje gladi. I tako beskonačno, što i jeste razlog nužnog i vječitog pretakanja Svijesti kroz njena TRI prirodna oblika i stanja.

Njegoš je to lijepo opjevao stihovima:

"Čašu meda još niko ne popi,
dok je čašom žuči ne zagorči,
čaša žuči ište čašu meda,
pomiješane najlakše se piju."

Ovo pravilo uzajamne uslovljenisti između fizičkih i psihičkih procesa, koje se svodi na to da negativni fizički i psihički procesi na kraju uvijek uzrokuju harmoniju, tj pozitivne fizičke i psihičke procese i obratno, važi na svim nivoima postojanja unutar Univerzma, kao i na nivou Univerzuma kao cjeline, koji se nauzmenično kao fizička i psihička pojava i proces u vidu Haosa i Zla i Harmonije i Dobra, vječito ponavlja.

Ovo pravilo važi i za Čovječanstvo. Normalno je i prirodno da u početku razvoja Čovječanstva neće postojati Znanje o Harmoniji i Dobru, a to znači da neće postojati nikakva povezanost među ljudima, niti njihova organizacija kretanja i rada sa ciljem zajedničkog preživljavanja i da će svaki čovjek morati sam o sebi i svom preživljavanju da se brine kako zna i umije, što će za svoju i posljedicu da ima borbu svakoga protiv svakoga, Haos i Zlo.

Naravno, ubrzo poslije toga, u želji da se oslobode haosa i zla, ljudi će početi da se udružuju u manje grupe, vrše podjelu rada i rezultata rada i na taj način će postepeno početi da prelaze iz Haosa i Zla u harmoniju i Dobro. Ali to je samo privremeno rješenje, jer kako Čovječanstvo počinje da se razmnoževa i uvećava, a životni prostor smanjuje, tako sada dolazi do konkurencije, borbe, haosa i zla između pojedinih odvojenih grupa - plemena, nacija, država, religija, pa unija i vojnih saveza, blokova itd.

A danas, kad se čovječanstvo toliko umnožilo da ljudi moraju da žive jedni drugima na glavi, a informatička povezanost između svih ljudi dostigla takav stupanj razvoja da jedan Kinez, na primjer, može da posmatra jednog Amerikanca kako ruča i doznaje šta mu je supruga skuvala za ručak, princip konkurencije i borbe svakoga sa svakim sa značenjem Haosa i Zla, pogotovo u oslovima zastrašujeće razvijenih ratnih tehnologija svake vrste, postaje krajnje opasan za dalji opstanak Čovječanstva. Što znači da je sada kucnuo čas da nužno mora da se razmišlja i radi na TOTALNOM UJEDINJENJU svih ljudi svijeta i stvaranju JEDINSTVENE I PRAVEDNE I HARMONIČNE SVJETSKE DRUŠTVENE I EKONOMSKE ZAJEDNICE.
planamac wrote: 07/10/2020 14:19Znači, hoću reći tj. pitati, „šta su“ (kako ih imenovati, nazvati...) svi ljudi koji ne razumiju Zakon postojanja, za šta su oni potrebni Svijesti, čemu služe...
Ne može se očekivati da ideju o nužnosti stvaranja jedinstvene svjetske, pravedne i harmonične ljudske društvene i ekonomske zajednice, radi spašavanja od propasti cijelog Čovječanstva, svi ljudi na svijetu u kratkom vremen u shvate i prihvate. To se vidi i po reakcijama nekolicine ljudi koji učestvuju u ovoj diskusiju. Pogotovo što je riječ o ideji koja je tek, kao jedna malena tačka na planeti, počela da se rađa i razvija. Kada uopšte nije izvjesno da li će ona uspjeti šire da bude prihvaćena, prije nego dođe do šire svjetske katastrofe i kataklizme. A ako dođe, što je neizbježno ako se nešto ne preduzme, razmjere Haosa i Zla na Zemlji će da budu tako velike i snažne, da će oni koju budu uspjeli da prežive, zasigurno da se pomire, udruže i naprave jedinstveni svjetski pravedni i harmonićni društveni i ekonomski poredak i na taj način se oslobode Zla, čak ako i ne budu znali i razumjeli Zakon postojanja. Čak se i poslije Drugog svjetskog rata, na primjer, razmišljalo i radilo na tome u okviru ideje o opštem svjetskom razoružanju, jer su ljudi tokom tog rata na svojoj koži iskusili sve pogubne negativnosti življenja po principu podjele, konkurencije i borbe. Ta ideja o opštem svjetskom razoružanju je propala, jer su se ljudi ubrzo poslije Drogog svjetkog rata ekonomski oporavili i zaboravili na sva ona zla koja su tokom rata doživjeli, pa su i dalje, kao i prije rata, nastavili da žive po principu podjele, konkurencije i borbe. Međutim, ako dođe do Trećeg svjetskog rata, preživjeli, ako ih bude, više nikada neće moći to da zaborave, niti će ikada više ikome pasti na pamet da to ponovi.

Ovde treba pomenuti da se u Univerzumu ne razvija sve na prirodan način, tj. na bazi vlastitog iskustva učenja o dobru i zlu, kao što je to slučaj sa Čovječanstvom. Na primjer, kada koka nastaje iz jajeta, u jajetu unaprijed postoji informacija DNK o otganizaciji kretanja i rada svjesne materije sa značenjem harmonije i dobra u obliku koke i materija strogo po toj informaciji djeluje, na koji način se haos i zlo od početka izbjegava. Pa se postavlja pitanje zašto to tako nije i sa Čovječanstvom?

Kao odgovor na ovo pitanje postoji i ideja, koju su razvili neki malo napredniji svjetski duhovnjaci, da je razvoj Čovječanstva neka vrsta EKSPERIMENTA u Univerzmunu. Oni tvrde da na Zemlju dolaze i rađaju se najzaostalije, pale, zle ljudske duše u Univerzumu (ja ih nazvah imenom "glupani"), puštene sa lanca i konomca da po svojoj slobodnoj volji žive kako im se prohtije, a to znači da prave Haos i Zlo i sami, prirodnim putem, kroz vlastito iskustvo uče o Dobru i Zlu. Sve dok na kraju sami ne otkriju Zakon postojanja i princip jedinstva, Harmonije i Dobra i po njemu se spase i tako od đavola postanu bogovi. Što je danas već moguće, s obzirom na visok nivo razvoja prirodnih i dugovnih nauka. Uz tvrdnju da će na kraju ta vrsta ljudi da bude naprednija u Univerzumu od drugih, upravo zato jer je na vlastitoj koži naučila sve o Dobru i Zlu, što je garancija da ti ljudi nikada više neće činiti nikakvo Zlo, nego kad je riječ o civilizacijama i ljudima koje su odmah u početku raspolagele informacijom o Harmoniji i Dobru i po njoj se razvijale, bez iskustva Haosa i Zla. U jednoj takvoj knjizi sam pročitao da će Zemlja na kraju da postane nešto kao "turistička atrakcija" u Univerunu, koju će da posjećuju ljudi iz drugih dijelova Univerzuma i od Zemljana uče. Ali o tom, potom. Sudeći po dikusijama nekih forumaša ovdje, a i po znanju i djelovanju svih drugih ljudi svijeta, neizvjesno je da li će ova naša civilizacija uopšte uspjeti i da preživi, a kamo li da se u Univerzumu "proslavi".
planamac wrote: 07/10/2020 14:19Apropo "ne/posjedovanje duše" naumpade mi jedna 'narodna mudrost' koja veli - "Ti nisi tijelo koje ima dušu, već duša koja ima tijelo!" - pa mi se učini adekvatnim da je postam.
To je potpuno tačno. Ljudska duša je ta koja materiju siječe, mrvi, kuva, peče, žvaće i guta i od nje sebi gradi tijelo. Svaka materijalna forma u Univerzumu ima svoju i dušu i tijelo i uvijek je duša ta koja sebi gradi tijelo, a ne obrnuto. Tako je i sa Čovječanstvom, koje takođe ima svoju dušu, iz koje ljudske duše dolaze kada se materijalizuju na Zemlji i poslije smtri se u nju vraćaju. Materijalizovane ljudske duše će na kraju da postanu tijelo te naše zajedničke, kolektivne duše. Ona ima i svoje ime. Stari Egipćani su je zvali imenom Horus. hindusu, Krišna, hrišćani, Hrist. A u djelima američkog antropologa Karlosa Kastanede, indijanski vrač Don Huan je tu našu kolektivnu dušu, koja, ako se dobro sjećam kako je to Don Huan objasnio, "jede" ljudske duše, nazvao imenom Veliki Orao.

Ako nisi dobio odgovor koji si očekivao, postavi preciznije pitanje.
Ljubo2

#840 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

belfy wrote: 07/10/2020 19:14kako je sada, opet, filozofija ozbiljna disciplina kada su se istom bavili samo glupani koji nista za sve svoje godine tamo nisu nista razumjeli, niti otkrili? i zasto nas osudjujes na tracenje slobodnog vremena koje ti tracis isto tako?
Tražiti odgovr na pitanje postojanja materije, života i Univerzuma je uvijek bilo ozbiljno pitanje, ali samo jedan ozbiljan odgovor na to pitanje postoji, a to je otkriće Univerzalnog Zakona sveukupnog postojanja, sa značenjem Konačne istine. I kada ja kažem da odgovori koje su u vezi toga do danas dali naučnici, filozofi i teolzi, ne vrijede mnogo, to samo znači da oni do danas nisu uspjeli da daju potpun i konačan odgovor na pitanje postojanja materije, života i univerzuma.
belfy wrote: 07/10/2020 19:14ko je ovo tvrdio sto ovdje iznosis?
BREBA je, obraćajući se meni, rekao:"Ovdje vlada humor, slobodno vrijeme, mladost, i sarkazam sa značenjem filozofije, ili filozofija sa značenjem sarkazma.To što ti uzimaš sve ovo ozbiljno, tvoj je problem, koji trebaš da uvidiš.
belfy wrote: 07/10/2020 19:14i, ne odgovori ti meni... iako sam stavio znak koji si dao ipak ne mogu telepatski da uspostavim vezu sa tobom. zasto?
Čestitam za "znak", tj. za tvoje razumijevanje da si samo čovjek i ništa drugo.

Uz napomenu da tvoje razumijevanje da si samo čovjek i taj znak čovječnosti koji si stavio, nisu jedini uslov za uspostavljanje telepatske povezanosti među očovječenim ljudima. Još između njih mora da postoji MEDIJ koji ih telepatski povezuje, a to je KOLEKTIVNA SVIJEST svih ljudi svijeta. Koja će telepatski da ih poveže kad njhova brojnost dostigne određeni nivo. A kada će to da se desi i da li će da se desi, ne znam. Sudeći po proročanstvu Sv. Jovana Bogoslova u Bibliji, desiće se tek po završetku Trećeg svjetskog rata, koji će kao golemo zlo pomoći svim ljudima da se očovječe. S obzirom da nije moguće znati šta je Dobro, ako se ne zna šta je Zlo. Što ne znači da i prije toga, ljudi koji sebe budu obilježili tim znakom, u vrijeme kada se najgora zla budu dešavala, neće na neki način da budu povlašćeni, tako što će telepatski da budu vođeni od strane "svjetlosnih bića," kako bi intuitivno mogli da predosjete i izbjegnu ono najgore. Nešto slično tome je prorekao srpski prorok Mirat Tarabić kada je rekao da će stradati samo "ZLI OD ZLIH", a da će se spasiti samo oni koji budu pobjegli u "TRI KRSTE GORE". "Tri krste gore", to je taj simbol Trojedinstva Svijesti i Univerzuma kojim si se ti, kako reče, već samoobilježio.

Još uz napomenu da nije dovoljno samo sebe očovječiti i obilježiti se tim znakom, već prema vlastitim sposobnostim ai mogućnostima pomoći i drugima da se očovječe i obilježe. NIje to teško. Trba samo shvatiti da biti Srbin, Hrvat Englez, Kinez, musliman, katolik, pravoslavac, komunist, kapitalist, fašist i slično, nije ni od kakve koristi ni dobra, već od goleme štete i zla. Cijela ljudska istorija to dokazuje i potvrđuje. Ne traba velika pamet da se to shvati.
Ljubo2

#841 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 07/10/2020 22:27Pa dobro....Padose li? Ima li igdje ista, ijedan jedini priznati naucnik koji potvrdjuje ovaj tvoj "Zakon"?
Da bi neki naučnik mogao da PRIZNA Zakon postojanja, prvo mora sam da razumije Zakon postojanja, zatim da se javi meni da ga ja malo propitam, da vidim da li razumije, pa ako razumije, prvo da ja njega PRIZNAM.

Uostalom, zašto bi neki naučnik morao da razumije i PRIZNA Zakon postojanja, da bi ga tek tada drugi ljudi prihvatili i priznali? S obzirom da svaki čovjek i bez pomoći bilo kakvog PRIZNATOG naučnog autoriteta, može sam i iskustveno da provjeri i logički samome sebi objasni i razumije Zakon postojanja, a zatim samome sebi to PRIZNA.
Dope_Man

#842 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Razlika izmedju vjere i intelektualne iskrenosti aka nauke:

Vjera - JA znam istinu i ja je definisem. Svako vase misljenje ide kroz MOJ filter, i tacno je SAMO AKO JA ODOBRIM.

Nauka - Znanje se dijeli, svi imaju pravo testirati hipotezu, zakljucak, zakon i naci mu mane, predstaviti nove dokaze i izmjeniti ranije misljenje.

Jedno je cisti egoizam, drugo altruizam. Pronadji sebe u ogledalu.
planamac

#843 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by planamac »

Ako nisi dobio odgovor koji si očekivao, postavi preciznije pitanje.
Dobio sam odgovor, ma, i „više od očekivanja“ – velemajstorski – hvala. Što bi se u savremenom slengu (afirmativno i pohvalno) u Bosni reklo - 'prekuc'o si' „ljude“ i njihovo ne/poznavanje Zakona Dobra i Zla, tj. "opr'o si ih", neslengovski rečeno. :)

A danas, kad se čovječanstvo toliko umnožilo da ljudi moraju da žive jedni drugima na glavi
. . .
princip konkurencije i borbe svakoga sa svakim sa značenjem Haosa i Zla, pogotovo u uslovima zastrašujeće razvijenih ratnih tehnologija svake vrste, postaje krajnje opasan za dalji opstanak Čovječanstva. Što znači da je sada kucnuo čas da nužno mora da se razmišlja i radi na TOTALNOM UJEDINJENJU svih ljudi svijeta i stvaranju JEDINSTVENE I PRAVEDNE I HARMONIČNE SVJETSKE DRUŠTVENE I EKONOMSKE ZAJEDNICE.
U prilog istinitosti citiranog Ljubinog razmišljanja i upozorenja, posebno „nevjernim Tomama“, nadam se da će sljedeći govor poslužiti kao argument da barem pokušaju da još malo razmisle o svemu, tj. o tome „Kako biti u „ekipi ljudi“ u digitalnoj budućnosti

"Pozvan sam u ekskluzivno odmaralište da održim govor o digitalnoj budućnosti pred, kako sam pretpostavio, nekoliko stotina tehnoloških direktora. Čekao sam da nastupim, i umjesto da me izvedu na scenu, doveli su pet muškaraca u sobu koji su sjeli za jedan manji sto sa mnom. Radilo se o tehnološkim milijarderima koji su počeli da me salijeću s pitanjima, poput: bitkoin ili eterijum? Virtuelna ili proširena stvarnost? Ne znam jesu li su se kladili ili šta već. No, kako su postajali opušteniji sa mnom, počinjali su da naginju ka pitanju koje ih najviše zanima i zaista brine – Aljaska ili Novi Zeland!?
Ovi tehnološki milijarderi tražili su savjet od medijskog teoretičara gdje da sagrade svoje bunkere za sudnji dan. Ostatak vremena proveli smo baveći se samo jednim pitanjem: „Kako da se održi kontrola nad obezbjeđenjem nakon događaja?“ Pod „događajem“ smatraju termonuklearni rat, klimatsku katastrofu ili društvene nemire koji će okončati svijet koji poznajemo, i što im je još važnije, koji će njihov novac da učine neupotrebljivim.
Nisam mogao da ne uvidim i pomislim: ovo su najimućniji, najmoćniji ljudi na svetu, a ipak misle da su krajnje nemoćni da utiču na budućnost. Najbolje što mogu je da sačekaju neizbježnu katastrofu i da onda iskoriste svoju tehnologiju i novac kako bi pobjegli od nas ostalih. A to su pobjednici digitalne ekonomije..."

belfy

#844 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

Ljubo2 wrote: 08/10/2020 06:24
belfy wrote: 07/10/2020 19:14kako je sada, opet, filozofija ozbiljna disciplina kada su se istom bavili samo glupani koji nista za sve svoje godine tamo nisu nista razumjeli, niti otkrili? i zasto nas osudjujes na tracenje slobodnog vremena koje ti tracis isto tako?
Tražiti odgovr na pitanje postojanja materije, života i Univerzuma je uvijek bilo ozbiljno pitanje, ali samo jedan ozbiljan odgovor na to pitanje postoji, a to je otkriće Univerzalnog Zakona sveukupnog postojanja, sa značenjem Konačne istine. I kada ja kažem da odgovori koje su u vezi toga do danas dali naučnici, filozofi i teolzi, ne vrijede mnogo, to samo znači da oni do danas nisu uspjeli da daju potpun i konačan odgovor na pitanje postojanja materije, života i univerzuma.
shvatio sam. znaci oni koji su pravili korak po korak i tako unapredjivali drustvo koliko su mogli su samo, opet, glupani koji ne vrijede mnogo jer jos nisu dosli do konacnog odgovora. puno glupih ljudi koji su se bavili glupostima i nisu nasli smisleni odgovor... mislim da sam to vec dobro shvatio, a sada, evo, i utvrdio.
Ljubo2 wrote: 08/10/2020 06:24 Čestitam za "znak", tj. za tvoje razumijevanje da si samo čovjek i ništa drugo.

Uz napomenu da tvoje razumijevanje da si samo čovjek i taj znak čovječnosti koji si stavio, nisu jedini uslov za uspostavljanje telepatske povezanosti među očovječenim ljudima. Još između njih mora da postoji MEDIJ koji ih telepatski povezuje, a to je KOLEKTIVNA SVIJEST svih ljudi svijeta. Koja će telepatski da ih poveže kad njhova brojnost dostigne određeni nivo. A kada će to da se desi i da li će da se desi, ne znam. Sudeći po proročanstvu Sv. Jovana Bogoslova u Bibliji, desiće se tek po završetku Trećeg svjetskog rata, koji će kao golemo zlo pomoći svim ljudima da se očovječe. S obzirom da nije moguće znati šta je Dobro, ako se ne zna šta je Zlo. Što ne znači da i prije toga, ljudi koji sebe budu obilježili tim znakom, u vrijeme kada se najgora zla budu dešavala, neće na neki način da budu povlašćeni, tako što će telepatski da budu vođeni od strane "svjetlosnih bića," kako bi intuitivno mogli da predosjete i izbjegnu ono najgore. Nešto slično tome je prorekao srpski prorok Mirat Tarabić kada je rekao da će stradati samo "ZLI OD ZLIH", a da će se spasiti samo oni koji budu pobjegli u "TRI KRSTE GORE". "Tri krste gore", to je taj simbol Trojedinstva Svijesti i Univerzuma kojim si se ti, kako reče, već samoobilježio.
Ljubo, ti sada mene namjerno testiras, jel tako? taman shvatim da si ti Taj koji je otkrio sve i kojem je sve jasno i ti mi onda ovako hladno kazes da ne znas kada ce se desiti nasa telepatska povezanost i da li ce uopste!? moram reci da je moje vjerovanje tvojim pisanjima sada poljuljano u temeljima.

takodjer mi nije jasno zasto pominjes prorocanstva Jovana, jer je on samo jos jedan glupan koji je znao jos manje. cemu citiranje glupana? Ti koji imas Konacni odgovor treba nekog glupljeg da citiras? zasto?
Ljubo2 wrote: 08/10/2020 06:24 Još uz napomenu da nije dovoljno samo sebe očovječiti i obilježiti se tim znakom, već prema vlastitim sposobnostim ai mogućnostima pomoći i drugima da se očovječe i obilježe. NIje to teško. Trba samo shvatiti da biti Srbin, Hrvat Englez, Kinez, musliman, katolik, pravoslavac, komunist, kapitalist, fašist i slično, nije ni od kakve koristi ni dobra, već od goleme štete i zla. Cijela ljudska istorija to dokazuje i potvrđuje. Ne traba velika pamet da se to shvati.
mislim da sam i to dobro shvatio i vec sam to prenio i na Lucifera ako nisi primjetio. pokusat cu svoj uticaj da prenesem i na @Tempo, pa da i on prestane biti glup i da vidimo da li nas je onda dovoljno da organizujemo jednu telepatsku seansu. ovaj Dope man mi se zasad jos uvijek cini sumnjivim. jos uvijek kontrira, ali mislim da i njega mozemo izbaviti iz gluposti. vidjet cemo vec, ali se nadamo najboljem.

samo, molim te da mi objasnis podvuceno sto napisah iznad. :kakoste:
L u c i f e r

#845 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by L u c i f e r »

Ljubo

Sta mislis o ovoj teoriji:

hiper-kosmos-t158603.html
Dozer

#846 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ljubo. lijepo je to sto ti imas svoje JA (mozda i malo preveliko), ali kao sto ti vec rekoh - SVAKI zakon mora imati svoju logicku podlogu, a takodjer i razne faktore koji se mogu provjeriti nekom naucnom metodom.
Nazalost po tebe, ali ovaj tvoj "zakon" nema nista od toga. Niti je logican, a jos manje provjerljiv na bilo koji nacin.

Bukvalno se poistovjecuje s bilo kojom religijom, tj. ovo sto ti pricas je samo tvoje licno vjerovanje u ono sto si ti sam smislio i nazvao "zakonom".

Bilo ko moze na ovaj isti nacin reci bilo sta, i nazvati to "zakonom". Recimo, a na bazi tvog "zakona", ja sad mogu reci se moj auto moze kretati brzinom svjetlosti jer nema nikakvog otpora zraka, nema tezine, ali nema zapravo ni auta, ni zraka jer, po tvom, nijedno nije svjesno, dakle- ne postoje, jel' tako?

Sta je onda u svemu tacna tvrdnja:
- da se auto moze kretati brzinom svjetlosti?
- da nema otpora zraka?
- da auto nema tezine?
- da zrak i auto ne postoje jer nisu svjesni?

Uvidjas li kako izgledaju tvoje "postavke zakona"?
allem_77

#847 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by allem_77 »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 02:12 DOZER, LUCIFER, DOPE_MAN, BELFY, BREBA:

DEMONSTRACIJA GLUPOSTI!
@Tempo i ja nismo na ovom spisku. :D

Super!

:nargila:
Ljubo2

#848 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dope_Man wrote: 08/10/2020 10:57Vjera - JA znam istinu i ja je definisem. Svako vase misljenje ide kroz MOJ filter, i tacno je SAMO AKO JA ODOBRIM.

Nauka - Znanje se dijeli, svi imaju pravo testirati hipotezu, zakljucak, zakon i naci mu mane, predstaviti nove dokaze i izmjeniti ranije misljenje.
Zakon postojanja, tj Zakon Harmonije i Dobra, jeste nauka, zato jer je iskustveno i logički utemeljen i provjerljiv. Ali nije altruizam u smislu da jer riječ o OSJEĆANJU NESEBIČNE POTREBE da se pomaže i žrtvuje za druge. Ovdje je riječ o OSJEĆANJU SEBIČNE (EGOISTIČNE) POTRBE da se pomaže i žrtvuje za druge, zato što to osjećanje i potreba, po Zakonu Harmonije i Dobra, nije ZBOG DRUGIH, već ZBOG SEBE.

Sve zavisi od principa po kojem jedno društvo živi. Ako društvo živi po principu podjele, konkurencije, mržnje i borbe i u toj borbi i konkurenciji slabiji stradaju i pate, pa se se u tom društvu pojavi neko ko iz MILOSRĐA brine za takve i pomaže im, kao na primjer, Isus Hrist, onda takav to ne radi ZBOG SEBE, već zbog DRUGIH i onda za takvog kažemo da je ALTRUISTA.

A ako jedno društvo živi po principu jedinstva, uzajamnog pomaganja i pravednosti, pa u takvom društvu, zbog pravedne podjele rada i rezultata rada svaki pojedinc, radeći u korist cijelog društva, tako pomaže cijelom društvu - kao što u ljudskom organizmu, na primjer, noge nose cijelo tijelo, ruke rade za cijelo tijelo, crce kuca za cijelo tijelo, mozak misli za cijelo tijelo, oči gledaju za cijelo tijelo itd - onda to nije altruizam, jer pojedini dijelovi se ne brinu o cijelom tijelu iz MILOSRĐA, tj. zbog DRUGIH, već svako iz svojih egoističkih razloga, tj. ZBOG SEBE SAMOGA, zato jer svako zna, ako zbog svog nerada ugrozi cijelo društvo, da će na taj način ugroziti SAMOGA SEBE. U ljudskom organizmu, ako srce ne radi kako treba i na taj način ugrozi opstanak tijela, ugroziće i sebe. Ako su noge slabe i ne mogu da nose tijelo, one na taj način ne ugrožavaju samo tijelo, već i sebe. Ako oči ne vide, pa na taj način ugrožavaju tijelo, ugrožavaju i sebe. Što znači, kada po Zakonu Harmonije i Dobra svi se uzajamno pomažu i vole kao braća rođena, da bi tako svima bilo dobro, onda to nije MILOSRĐE, ni ALTRUIZAM, već SEBIČNOST i EGOIZAM, jer svi to rade ZBOG SEBE, a ne ZBOG DRUGIH.

Pa se onda postavlja pitanje, u čemu je razlika između primjene principa konkurencije, borbe i nepravednosti i principa jedinstva, uzajamnog pomaganja i pravednosti, s obzirom da u oba slučaja svi to rade iz SEBIČNIH, EGOISTIČKIH razloga?

Razlika je u tome što prilikom primjene principa konkurencije i borbe svi stradaju i pate, jer svu svoju životnu energiju troše na BORBU, tj. na nešto od čega se ne živi, već svi stradaju i pate. A prilikom primjene principa uzajamnog pomaganja i saradnje, svi svoju energiju troše na uzajamno pomaganje i saradanju, tj. na ono od čega se živi i od čega je svima dobro. Dakle, razlika je u tome šro prvi princip ima značenje HAOSA i ZLA, a drugi, HARMONIJE I DOBRA.

Prvi princip je ZAKON NEZNANJA, HAOSA i ZLA, a drugi je ZAKON ZNANJA, HARMONIJE I DOBRA, pa biraj. Ko je za prvi princip neka sebe obilježi kukastim krstom. Ko je za drugi princip neka sebe obilježi trobojnim znakom jedinstva Univerzuma i svih ljudi svijeta. Zbog nepoznavanja Zakona postojanja, tj. Zakona Dobra i Zla, u svijetu je do danas bio u primjeni samo Zakon i princip Haosa i Zla i ljudi su morali po njemu da žive bez mogućnosti izbora, jer nisu znali da postoji i princip Harmonije i dobra i da je on najbolje i prirodno rješenje samoodržanja i da je po njemu sagrađen cijeli Univerzum. Sa razumijevanjem Zakona postojanja, tj. Zakona Dobra i Zla, ljudima se sada pruža prilika da mogu da BIRAJU između ova dva principa, tj. principa ZLA i principa DOBRA.

Živeći po principu podjele, konkurencije, borbe, nepravednosti Haosa i Zla, ljudi su tražili pribježište i spas unutar svojih političkih, nacionalnih, vjerskih i klasnih grupacija, koje su se u toj konkurenciji i borbi uzajamno ugrožavale. A kad bi se ljudi opredijelili da žive po principu jedinstva, mira, uzajamnog pomaganja, pravednosti, Harmonije i Dobra, tada bi cijeli svijet postao samo JEDNA GRUPACIJA, tj, jedna nacija - LJUDSKA; jedna politika - EKONOMSKA; jedna vjera - VJERA U ŽIVOT; i jedna klasa - RADNIČKA, pa više nikoga ne bi bilo ko se od njih razlikuje i odvaja sa ciljem da ih napada i ugrožava i tako bi dovijeka svi bili siti, zadovoljni i veseli i vječita čovjekova težnja da dostigne duhovno i materijalno blagostanje bi konačno bila ostvarena.

To je ZAKON HARMONIJE I DOBRA, to je NAUKA koja na primjeru svih naterijalnih formi od kojih je Univerzum građen, može da se provjeri i dokaže i to je logika koju svako može sebi da onjasni i razumije.

Zaboravio sam da kažem i ovo: Ako se jednog dana svi ljudi, iz svojih sebičnih razloga, bez uzajamne ljubavi, ali zbog svog vlastitog interesa i dobra, udruže i naprave pravedan poredak, to nikako ne znači da vremenom neće da počnu svi uzajamno i da se vole. Ali jedno je sigurno, a to je da NIKADA neće početi da se vole dok god budu živjeli po principu podjele konkurencije i borbe, ma koliko puta se Isus Hrist među njima pojavio i apelovao na njih da se ne mrze, već vole.
Last edited by Ljubo2 on 09/10/2020 02:58, edited 4 times in total.
allem_77

#849 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by allem_77 »

Dozer wrote: 08/10/2020 23:26 Ljubo. lijepo je to sto ti imas svoje JA (mozda i malo preveliko), ali kao sto ti vec rekoh - SVAKI zakon mora imati svoju logicku podlogu, a takodjer i razne faktore koji se mogu provjeriti nekom naucnom metodom.
Nazalost po tebe, ali ovaj tvoj "zakon" nema nista od toga. Niti je logican, a jos manje provjerljiv na bilo koji nacin.

Bukvalno se poistovjecuje s bilo kojom religijom, tj. ovo sto ti pricas je samo tvoje licno vjerovanje u ono sto si ti sam smislio i nazvao "zakonom".

Bilo ko moze na ovaj isti nacin reci bilo sta, i nazvati to "zakonom". Recimo, a na bazi tvog "zakona", ja sad mogu reci se moj auto moze kretati brzinom svjetlosti jer nema nikakvog otpora zraka, nema tezine, ali nema zapravo ni auta, ni zraka jer, po tvom, nijedno nije svjesno, dakle- ne postoje, jel' tako?

Sta je onda u svemu tacna tvrdnja:
- da se auto moze kretati brzinom svjetlosti?
- da nema otpora zraka?
- da auto nema tezine?
- da zrak i auto ne postoje jer nisu svjesni?

Uvidjas li kako izgledaju tvoje "postavke zakona"?
Boldirano je točan odgovor.

Ali da bi se to desilo treba ti dovoljno snažno i brzo svjetlosno biće, koje će nositi auto od tačke A do tačke B. Nisu sva svjetlosna bića ista. Ima ih različitih vrsta.

Ovo svjetlosno biće sa kojim je Ljubo2 uspostavio kontakt, sumnjam da može nešto slično izvesti. To biće je Ljubi ispričalo jednu finu laž.
Ljubo2

#850 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

belfy wrote: 08/10/2020 19:32shvatio sam. znaci oni koji su pravili korak po korak i tako unapredjivali drustvo koliko su mogli su samo, opet, glupani koji ne vrijede mnogo jer jos nisu dosli do konacnog odgovora. puno glupih ljudi koji su se bavili glupostima i nisu nasli smisleni odgovor... mislim da sam to vec dobro shvatio, a sada, evo, i utvrdio.
Da napravim malu ispravku: Kada sam rekao da su svi ljudi "glupi", ne mislim da su za sve i po svemu glupi, već samo po tome što se još uvijek nisu sjetili i otrkrili da će lakše preživjeti i u zadovoljstvi u dobru živjeti, ako se udruže, pomažu i vole, nego, ako se dijele, mrze i bore. Ovo posebno važi za naučnike i filozofe (darviniste) koji su dali podršku principu podjele, konkurencije, mržnje, borbe i nepravde, svojom tvrdnjom da je podjela, konkurencija i borba u kojoj jači preeživljava, prirodan i najbolji princip održanja.
belfy wrote: 08/10/2020 19:32 Ljubo, ti sada mene namjerno testiras, jel tako? taman shvatim da si ti Taj koji je otkrio sve i kojem je sve jasno i ti mi onda ovako hladno kazes da ne znas kada ce se desiti nasa telepatska povezanost i da li ce uopste!? moram reci da je moje vjerovanje tvojim pisanjima sada poljuljano u temeljima.
Ja poznajem i objašnjavam pravila i zakone Dobra i Zla po kojima postoje materija, život i Univerzum i to je jedno. A sasvim je drugo znati kada će i da li će ljudi početi da žive po tim pravilima i zakonima. To znaju samo BOGOVI, tj. "svjetlosna bića" čija je dužnost da ta pravila i zakone praktično i sprovedu u djelo.
belfy wrote: 08/10/2020 19:32takodjer mi nije jasno zasto pominjes prorocanstva Jovana, jer je on samo jos jedan glupan koji je znao jos manje. cemu citiranje glupana? Ti koji imas Konacni odgovor treba nekog glupljeg da citiras? zasto?
Zato pominjem proročanstva što iz iskustva znam da ih preko odabranih ljudi (proroka) šalju Bogovi ("svjetlosna bića"), koja sve unaprijed planiraju, unaprijed znaju šta će u budućnosti da se desi i praktično, telepatski utiču na ljude (iako ljudi najčešće toga nisu svjesni), da rade na tome da se to što su planirali i desi. Meni je jedno od "svjetlosnih bića", prilikom jednog od mojih mnogobrojnih izlazaka iz tijela praktično pokazalo kako se telepatski komunicira i kako se poruke o budućim događajima telepatski prenose. Telepatski mi je prenijelo poruku o jednom događaju iz mog ličnog života, koji se dvije godine kasnije zaista i desio, a za koji, u vrijeme kada sam primio tu poruku, nije bilo nikakvog izgleda da će da se desi. Zato ja i obraćam pažnju na proročanstva, pogotovo na ona koja ja ovdje citiram, u kojima prepoznajem prorkovane događaje koji su već počeli da se dešavaju.
belfy wrote: 08/10/2020 19:32mislim da sam i to dobro shvatio i vec sam to prenio i na Lucifera ako nisi primjetio. pokusat cu svoj uticaj da prenesem i na @Tempo, pa da i on prestane biti glup i da vidimo da li nas je onda dovoljno da organizujemo jednu telepatsku seansu. ovaj Dope man mi se zasad jos uvijek cini sumnjivim. jos uvijek kontrira, ali mislim da i njega mozemo izbaviti iz gluposti. vidjet cemo vec, ali se nadamo najboljem.
Mogu i te seanse. U svijetu već postoje neke poznate grupe meditanata koje, grupnom meditacijom pozivaju "svjelosna bića" da se pojave, nakon čega se "svjetlosna bića" na nebu zaista i pojave. Mislim da je u svijetu jedna od najpoznatijih takvih grupa ona koju je osnovao Englez David Icke, jedan od svjetski poznatih istraživača postojanja vanzemaljskih inteligencija. Kad ukucaš u Google ime "David Icke", dobićeš više njegovih videa o tome, sajtova i objašnjenja.
Post Reply