Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
LBVIEW

#826 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: Mozda je mislio,na ono sto ja cesto puta sam rekao, bosnjaci nemaju tu sirinu za prostiranje nacionalizma kao Srbi ili Hrvati, bosnjaci nemogu i nece opstati ako ostanu sami...to se jasno moglo i vidjeti pozicija svijeta prema BiH iz 1992 i 1995.
Bolio je taj svijet kurac i za Bosnjacima i za Bosnom, jer da nije, ne bi Srbima prakticno dali odrijesene ruke za stvaranje malo vece Srbije, niti bi priznali rezultate genocida. I to nema veze s bosnjackim odnosom prema manjinskim narodima na teritoriji koju kontroliraju, nemojte biti djeca. Sto, naravno, ne znaci kako ove treba diskriminirati.
Bolio ih je kurac za bosnjacima ali za Bosnom nije, a niti su dali srbima (i hrvatima) odrjesene ruke, ubili su oni hljeb u njima...ali svako sebi sudbinu kroji...ne mozes igrati malo nacionalno malo gradjanski, napravili su mix da niko nije zadovoljan, i moglo se popraviti da opet nije nekih agendi sa strane...Sta ce se MZ mjesati kad ti skoro javno podrzavas te iste i koaliras s njima.
Govorim o ratu, kad su fakticki bili posmatraci - saucesnici genocida. Da bi na kraju istog kao bili zabrinuti za sudbinu civilnog stanovnistva, kako izjavi Bildt, a za pocinjeni genocid "pojeo vuk magarca".
I nakon svega dadose im tapiju na pola zemlje, sta cea koji kurac s takvima "popravljati"?
Fudo387

#827 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: Mozda je mislio,na ono sto ja cesto puta sam rekao, bosnjaci nemaju tu sirinu za prostiranje nacionalizma kao Srbi ili Hrvati, bosnjaci nemogu i nece opstati ako ostanu sami...to se jasno moglo i vidjeti pozicija svijeta prema BiH iz 1992 i 1995.
Bolio je taj svijet kurac i za Bosnjacima i za Bosnom, jer da nije, ne bi Srbima prakticno dali odrijesene ruke za stvaranje malo vece Srbije, niti bi priznali rezultate genocida. I to nema veze s bosnjackim odnosom prema manjinskim narodima na teritoriji koju kontroliraju, nemojte biti djeca. Sto, naravno, ne znaci kako ove treba diskriminirati.
Bolio ih je kurac za bosnjacima ali za Bosnom nije, a niti su dali srbima (i hrvatima) odrjesene ruke, ubili su oni hljeb u njima...ali svako sebi sudbinu kroji...ne mozes igrati malo nacionalno malo gradjanski, napravili su mix da niko nije zadovoljan, i moglo se popraviti da opet nije nekih agendi sa strane...Sta ce se MZ mjesati kad ti skoro javno podrzavas te iste i koaliras s njima.
Njima svezali guvernale na avionima, a nama i ruke i noge.
Podrzavamo vas, ispravni ste, nedajte se. Evo vam po konzerva ikara i japanska tuna. Uslikacemo vas, bicete na cnn-u. Ja, napisacemo jos jednu rezoluciju.
General War

#828 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

LBVIEW wrote: Govorim o ratu, kad su fakticki bili posmatraci - saucesnici genocida. Da bi na kraju istog kao bili zabrinuti za sudbinu civilnog stanovnistva, kako izjavi Bildt, a za pocinjeni genocid "pojeo vuk magarca".
I nakon svega dadose im tapiju na pola zemlje, sta cea koji kurac s takvima "popravljati"?
Da ne duzimo jer nije pdf istorija...krenulo je sa tvrdnjom da i tad kao i sad bosnjaciki nacionalisti u SDA igraju na dvije stolice, ta igra je jebala prvo bosnjake kako u ratu (kao sto kazes, pa i poratno miniranjem povratka...) tako i moze sada...genocid je dokazan, kad ono 2007 u Hagu...da sam ja tada bio na mjestu bosnjaka, samo se lijepo zahvalio na radu u parlamentu PC i na polozajima i rekao shodno novonastaloj situaciji moramo opet pomjesati karte...al jok.
LBVIEW

#829 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote: Govorim o ratu, kad su fakticki bili posmatraci - saucesnici genocida. Da bi na kraju istog kao bili zabrinuti za sudbinu civilnog stanovnistva, kako izjavi Bildt, a za pocinjeni genocid "pojeo vuk magarca".
Da ne duzimo jer nije pdf istorija...krenulo je sa tvrdnjom da i tad kao i sad bosnjaciki nacionalisti u SDA igraju na dvije stolice, ta igra je jebala prvo bosnjake kako u ratu (kao sto kazes, pa i poratno miniranjem povratka...) tako i moze sada...genocid je dokazan, kad ono 2007 u Hagu...da sam ja tada bio na mjestu bosnjaka, samo se lijepo zahvalio na radu u parlamentu PC i na polozajima i rekao shodno novonastaloj situaciji moramo opet pomjesati karte...al jok.
I, sta bi tim dobio?
Halo, bolan, pocinili su genocid i opet im dadose pola drzave, zar ti to nije jasna poruka? :-)
LBVIEW

#830 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Fudo387 wrote:
Njima svezali guvernale na avionima, a nama i ruke i noge.
Podrzavamo vas, ispravni ste, nedajte se. Evo vam po konzerva ikara i japanska tuna. Uslikacemo vas, bicete na cnn-u. Ja, napisacemo jos jednu rezoluciju.
Kako rekoh, saucesnici genocida. :oops:
jeza u ledja

#831 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

LBVIEW wrote: I, sta bi tim dobio?
Halo, bolan, pocinili su genocid i opet im dadose pola drzave, zar ti to nije jasna poruka? :-)
Za genocid ili etnicko ciscenje je cjelokupno rukovodjstvo RS-a osudjeno, a od Velike Srbije ostao je samo pasaluk. Al eto, jasna poruka. :oops: :-) :roll:

RS je trebao biti privremeno rjesenje, za koje su se izmedju ostalog i bosnjacki lideri svojski potrudili da opstane i ojaca, 10+ godina nakon rata. :wink:
General War

#832 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

jeza u ledja wrote:
Za genocid ili etnicko ciscenje je cjelokupno rukovodjstvo RS-a osudjeno, a od Velike Srbije ostao je samo pasaluk. Al eto, jasna poruka. :oops: :-) :roll:

RS je trebao biti privremeno rjesenje, za koje su se izmedju ostalog i bosnjacki lideri svojski potrudili da opstane i ojaca, 10+ godina nakon rata. :wink:
...a on to nikako da shvati.
jeza u ledja

#833 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

Ma nema on sta da shvati. On ima misljenje otprilike oni su krivi za sve, mi nismo za nista, jescemo korjenje dok se boje ne rastope i tako.
General War

#834 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Da ne duzimo jer nije pdf istorija...krenulo je sa tvrdnjom da i tad kao i sad bosnjaciki nacionalisti u SDA igraju na dvije stolice, ta igra je jebala prvo bosnjake kako u ratu (kao sto kazes, pa i poratno miniranjem povratka...) tako i moze sada...genocid je dokazan, kad ono 2007 u Hagu...da sam ja tada bio na mjestu bosnjaka, samo se lijepo zahvalio na radu u parlamentu PC i na polozajima i rekao shodno novonastaloj situaciji moramo opet pomjesati karte...al jok.
I, sta bi tim dobio?
Ko im je dao dio drzave? procitaj ustav PC, cutalo se i cutalo se...pa to se vidilo odavno. Vise je bilo povratnika 2000 nego sada? Gdje su? Ko ih predstavlja? Sta bi sa koalicjom domovina? Daj ba ne zajebaji.
Isto tako u juznom dijelu...sve im pusteno, a sad se nesto iscudjavas.
Bosnjacko vodstvo se ponasa kao Srbi za kosovo...teritoriju bi ali ne i stanovnike sa njom...pa je neko ovdje odavno rekao: Bolje 100% vlasti na 30 % teritorije nego 30% na 100% teritorije.
LBVIEW

#835 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

jeza u ledja wrote:

Aha, i sta smo tim dobili, moralnu satisfakciju?
A potruduli su se kako da ne, volejima i navodjenjem vode na mlin Duducku. Sto se tvrdnje kako je sumska privremeno rijesenje tice, svakodnevno za istu dobijamo potvrdu u vidu izrazazavanja zabrinutosti MZ zbog Dodickovog krsenja Ustava i otvorenog zagovaranja secesije, de bolan.
jeza u ledja

#836 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

LBVIEW wrote: Aha, i sta smo tim dobili, moralnu satisfakciju?
A potruduli su se kako da ne, volejima i navodjenjem vode na mlin Duducku. Sto se tvrdnje kako je sumska privremeno rijesenje tice, svakodnevno za istu dobijamo potvrdu u vidu izrazazavanja zabrinutosti MZ zbog Dodickovog krsenja Ustava i otvorenog zagovaranja secesije, de bolan.
Sta dobijas bilo cim od ovoga?

Dodik je mogao biti rijesen 2006-2008 u vrijeme reformi koje su propale, za koje mozes zahvaliti bosnjackom vodjstvu, koje je razmisljalo ovako ko ti danas.
LBVIEW

#837 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
jeza u ledja wrote:

...a on to nikako da shvati.
Ma ja, eto da nije bosnjackih lidera sumska bi isceznula koliko sutra. :-) Koje jebeno prelazno rijesenje kad imaju entitesko veto? Oni ce se istog dobrovoljno odreci, sta li? :-)
jeza u ledja

#838 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

LBVIEW wrote: Ma ja, eto da nije bosnjackih lidera sumska bi isceznula koliko sutra. :-) Koje jebeno prelazno rijesenje kad imaju entitesko veto? Oni ce se istog dobrovoljno odreci, sta li? :-)
Davno je prosao voz za to. Ja govorim sta je trebalo. A sta sad treba...to vec nije moj i tvoj problem.
LBVIEW

#839 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

jeza u ledja wrote:
LBVIEW wrote: Aha, i sta smo tim dobili, moralnu satisfakciju?
Sta dobijas bilo cim od ovoga?

Dodik je mogao biti rijesen 2006-2008 u vrijeme reformi koje su propale, za koje mozes zahvaliti bosnjackom vodjstvu, koje je razmisljalo ovako ko ti danas.
A jel', sve sa zadrzavanjem entitetskog veta?
A Dodicka je stvorio Silajdzic, zar ne?
jeza u ledja

#840 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

LBVIEW wrote: A jel', sve sa zadrzavanjem entitetskog veta?
Dodika nije stvorio Silajdzic, ali mu je itekako omogucio da ojaca i postane ovo sto je danas.
General War

#841 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

LBVIEW wrote: Ma ja, eto da nije bosnjackih lidera sumska bi isceznula koliko sutra. :-) Koje jebeno prelazno rijesenje kad imaju entitesko veto? Oni ce se istog dobrovoljno odreci, sta li? :-)
Pa bi, je li MZ kriva sto se ne iskoristi popis iz 1991? Niko nista da uradi sa time.
Izadji iz institucija, jebo te veto ako je nelegitiman.
LBVIEW

#842 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

jeza u ledja wrote:
Dodika nije stvorio Silajdzic, ali mu je itekako omogucio da ojaca i postane ovo sto je danas.
Ma ja, eno Silajdzica nema koliko ono godina, a Dodick i dalje jaca. Srpska politika prema BiH je konstanta, neovisno od toga ko je na bosnjackoj strani.
LBVIEW

#843 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
Pa bi, je li MZ kriva sto se ne iskoristi popis iz 1991? Niko nista da uradi sa time.
Prosvijetli me u vezi popisa i entitetskog veta u Parlamentu?
jeza u ledja

#844 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

LBVIEW wrote:
jeza u ledja wrote:
Ma ja, eno Silajdzica nema koliko ono godina, a Dodick i dalje jaca. Srpska politika prema BiH je konstanta, neovisno od toga ko je na bosnjackoj strani.
Ne razumijem sta nije jasno? Aprilski paket je bio put za jacanje drzavnih institucija BiH, a slabljenje entitetskih. Projekat Amera u vrijeme kad su imali mnogo veci uticaj, a Rusi mnogo manji. U vrijeme kad je Dodik i dalje mogao biti kontrolisan. Rusenjem tog paketa bosnjacka strana je u ocima Zapada postala negativac, a Dodik kao neko s kim se moglo saradjivati prikupio poene. To je bilo 2006-e.
Tad smo govorili da se pravi greska i evo 13 godina nakon toga vidimo koliko je to bilo tacno. :wink:
General War

#845 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
Prosvijetli me u vezi popisa i entitetskog veta u Parlamentu?
Neda mi se, razmisli.
Bodkin

#846 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:

Plus kosovo ali isto kao da je ovo neki presedan historijski. Ni jedna zenlja nije kaznjena u ww2 koja je bila na strani njemacke. Sta su madjari i italijani zla pocinili pa su tu gdje jesu
decembar2017

#847 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by decembar2017 »

jeza u ledja wrote:

Bas suprotno , cak su i amerikanci , ustvari pogotovo oni racunali da ce biti permanantna podjela tipa Kipar, gdje ce postojati de-fakto granica koja se nece moci prelaziti a gdje ce misija snaga MZ , vojnih i politickih biti da odrzavaju mir na toj granici. Ispalo je drugacije od toga zbog pojedinaca iz MZ koji su se protivi toj ideji i tom planu a ne zato jer je tako bilo planiramo od pocetka. Dejton i sve ono do Dejtona je primarno bilo da se zaustave borbe po bilo kakvu cijenu a ne da se odrzi jedinstvena Bosna i Hercegovina.

Ako si ikako citao interne dokumente americke vlade, a koji postoje sada na netu, vidjeces da od stotina dokumenata nema ni jednog gdje im je cilj da uspostave efikasnu, jedinstvenu drzavu ili cak da kazne agresore,da pomognu protiv agresije ili na bilo koji nacin vrate stanje na ono prije zlocina , vec bas ovo sto sam naveo: da zaustave borbe. Tacka. Tako da te price kako je MZ ili barem Amerika bila za cjelovitu Bosnu, pravdu, demokratiju i da su nam planirali da pomogu da barem sami to ostvarimo nemaju nikakvog validnog dokaza, bas suprotno.
Last edited by decembar2017 on 05/06/2019 09:23, edited 2 times in total.
decembar2017

#848 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by decembar2017 »

A vezano na temu , problem nisu oni vec sto se od nekoliko lasti zeli da napravi proljece , kako danas tako i od 90-ih :

Image
General War

#849 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

decembar2017 wrote:
jeza u ledja wrote:

Bas suprotno , cak su i amerikanci , ustvari pogotovo oni racunali da ce biti permanantna podjela tipa Kipar, gdje ce postojati de-fakto granica koja se nece moci prelaziti a gdje ce misija snaga MZ , vojnih i politickih biti da odrzavaju mir na toj granici. Ispalo je drugacije od toga zbog pojedinaca iz MZ koji su se protivi toj ideji i tom planu a ne zato jer je tako bilo planiramo od pocetka. Dejton i sve ono do Dejtona je primarno bilo da se zaustave borbe po bilo kakvu cijenu a ne da se odrzi jedinstvena Bosna i Hercegovina.

Ako si ikako citao interne dokumente americke vlade, a koji postoje sada na netu, vidjeces da od stotina dokumenata nema ni jednog gdje im je cilj da uspostave efikasnu, jedinstvenu drzavu ili cak da kazne agresore,da pomognu protiv agresije ili na bilo koji nacin vrate stanje na ono prije zlocina , vec bas ovo sto sam naveo: da zaustave borbe. Tacka. Tako da te price kako je MZ ili barem Amerika bila za cjelovitu Bosnu, pravdu, demokratiju i da su nam planirali da pomogu da barem sami to ostvarimo nemaju nikakvog validnog dokaza, bas suprotno.
Ne znam gdje zivis, BiH je cjelovita sa izmjenjenim unutrasnjim uredjenjem, a i to nije MZ potpisala.
LBVIEW

#850 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Ja, i sta mi imamo od toga sto je Srbiji oduzeto Kosovo?
Paralela izmedju Srbije i Njemacke ne stoji, jer ista nije u praksi zadrzala politicku kontrolu na npr. Alzasom koji je, jel'te formalno - pravno u Francuskoj, a u kojem je prethodno pocinila genocid nad Francuzima. Dakle, nije Srbiji trebalo uzeti komad teritorije vec anulirati rezultate genocida i rata koji je vodila u susjednoj zemlji. Ali ne, eto vama Hag, a srpskoj politici tapija na pola zemlje. :oops: I pazi molim te, "" 'nate Hag sudi za individualne zlocine", sto je u suprotnosti sa definicijom genocida i UZP -a koje je isti taj j Hag presudio. Ono , sreli se gradjani Milosevic, Karadzic, Mladic... u kafani te odlucili malo klati po BiH. :evil:
Post Reply