Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post Reply
PM72

#826 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by PM72 »

decembar2017 wrote:
I krajisnici su dobrovoljno dolazili na Igman kada su sarajlije bjezali sa njega ali vidim da se to zaboravilo ali nema veze vec mi je smijesno ovo o nekoj odbrani od 150 000 srba i 20 000 naoruzanih kada nam tvoj dragi haver " bio tu , znam sta je bilo " tvrdi da je sve vec bilo dogovoreno krajem 1991, sto bi se reklo da nije bilo ni agresije a prema tome ni odbrane. Tako da ne moze i jare i pare, odaberi, ili si ti u pravu pa je bilo agresije i odbrane ili ti je haver u pravu pa je bilo sve dogovoreno unaprijed tako da od agresije i odbrane nije bilo nista.

Odaberi , nemoj da se kao i u slucaju Faletica provaljujes , kada po temi i potrebi tvrdis prvo kako se nije moglo da zauzme pa nabrajas sve one razloge sto nije moglo a onda poslije na nekoj politickoj temi prozivas politicare sto nisu dali hrabrim sarajlijama da jurisaju na skladiste jel ko fol bilo samo pitanje volje i dopustenja vrha :wink:
:shock:

Ko ti drma kavez? šta je s tobom?
LBVIEW

#827 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

General War wrote:
mO k3 wrote:@lbw...

:thumbup:

Kako su nam spremni polticari izgleda da ce cetnici imati ponovo ovaca za klanje
Policija ne sluzi nicemu, osim ako nece kazne naplacivati.
Pa nije bas da ne sluzi, barem ona redovna. Eno, neki dan u Predstavnickom domu Parlamenta predlazu popunu redovnog sastava, s naglaskom na specijalce. :wink:
General War

#828 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
mO k3 wrote:@lbw...

:thumbup:

Kako su nam spremni polticari izgleda da ce cetnici imati ponovo ovaca za klanje
Policija ne sluzi nicemu, osim ako nece kazne naplacivati.
Pa nije bas da ne sluzi, barem ona redovna. Eno, neki dan u Predstavnickom domu Parlamenta predlazu popunu redovnog sastava, s naglaskom na specijalce. :wink:
Sve da su ninđe, 1500 ljudi rasporedjeni po kantonima je nedovoljno, a po pravilniku opet kazem nisu obuceni za nesto nasta se cilja... kad se vec PC pisa po dejtonu sa rezervnom policijom...sta fali napraviti nekakvu nacionalnu gardu, ili zandarmeriju (kao srbija) po kantonima ili federalno, mislim da stavranje ovakve policije po postojecem zakonu vise ce sluziti za neke druge svrhe nego za ono sto se svi nadaju.
_Scarlett_

#829 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by _Scarlett_ »

FGR: jebem majku Aliji Izetbegovicu naivcu, nije nas dovoljno pripremao za rat!!!

*Cetnici opet prave svoje alternativne policijske formacje"

FGR: jebem majku huskacku ko zeli da se mi pripremamo za rat!!!"
Haris.ba

#830 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Haris.ba »

_Scarlett_ wrote:FGR: jebem majku Aliji Izetbegovicu naivcu, nije nas dovoljno pripremao za rat!!!

Tužno, ali istinito.
General War

#831 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by General War »

Haris.ba wrote:
_Scarlett_ wrote:FGR: jebem majku Aliji Izetbegovicu naivcu, nije nas dovoljno pripremao za rat!!!

Tužno, ali istinito.
Nije istinito, Alija nas nikako nije spremio za rat :D
славянин

#832 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

Dijaspora: Mi smo spremni za rat :lol:
Sierra club

#833 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

General War wrote: Nije istinito, Alija nas nikako nije spremio za rat :D
Nije lako spremit narod za rat kad pola naroda protestuje ispred vlade dok se srbi ukopavaju oko grada. Čudo je da upošte imamo državu.

Mnogi ljudi lahkog uma su već platli cijenu u prošlem ratu, ovi sad su puno žilaviji i pametniji.

A tu je i dijaspora koja bi sugurno došla u desetinama hiljada, jer život vani te nauči šta znači imat svoju državu.

1500 policajaca neće imat ogromni utjecaj, ali svaki od ovih može naučit po 20 adidasaša kako baratat kalaš dok regularna vojska i mup idu na lukavicu i brčko.

Plus ovih 1500 će biti izabrani po specifičnim kriterijama. I ipak ih bolje imat nego nemat.

Ili će tih 1500 vježbat zajedno slijedećih 10 godina kako osloboditi grad ako ga bude okupirala paravojna formacija terorista. Neka naprave “mock up” tog grada od drveta, nek mu daju neko izmišljeno ime kao “okčrB” i neka samo treniraju za taj scenario.

Mislim da bi se isplatilo.
General War

#834 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by General War »

Sierra club wrote:
General War wrote: Nije istinito, Alija nas nikako nije spremio za rat :D
Nije lako spremit narod za rat kad pola naroda protestuje ispred vlade dok se srbi ukopavaju oko grada. Čudo je da upošte imamo državu.

Mnogi ljudi lahkog uma su već platli cijenu u prošlem ratu, ovi sad su puno žilaviji i pametniji.

A tu je i dijaspora koja bi sugurno došla u desetinama hiljada, jer život vani te nauči šta znači imat svoju državu.

1500 policajaca neće imat ogromni utjecaj, ali svaki od ovih može naučit po 20 adidasaša kako baratat kalaš dok regularna vojska i mup idu na lukavicu i brčko.

Plus ovih 1500 će biti izabrani po specifičnim kriterijama. I ipak ih bolje imat nego nemat.

Ili će tih 1500 vježbat zajedno slijedećih 10 godina kako osloboditi grad ako ga bude okupirala paravojna formacija terorista. Neka naprave “mock up” tog grada od drveta, nek mu daju neko izmišljeno ime kao “okčrB” i neka samo treniraju za taj scenario.

Mislim da bi se isplatilo.
Ne moze u istu recenicu stati da je neko sad puno pametniji i zilaviji, a onda napisati da neko "opet" u adidaskama jurisa.
Jedan general je rekao; cilj rata nije da pogines za svoju domovinu, vec das sve od sebe da protivnik pogine za svoju.
A narod je isti i sad i tad, niko ne zeli rat, umjece je postici cilj bez rata...sa ovim koji nas vode, da bog da da bi postigli cilj i sa ratom. :D
Thorgerson

#835 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Thorgerson »

Iz dijaspore ce neko doci da ratuje. Hm...ja bih to mjerio u promilima.

Dakle, da neko sad u Mihhenu ili Stockholmu se probudi ujutro i kaže ženi i djetetu. Eh dragi moji ode vam babo Bosnu braniti.

Dajte ba. Vratimo se u realnost.

:oops:
LBVIEW

#836 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

General War wrote: Sve da su ninđe, 1500 ljudi rasporedjeni po kantonima je nedovoljno, a po pravilniku opet kazem nisu obuceni za nesto nasta se cilja... kad se vec PC pisa po dejtonu sa rezervnom policijom...sta fali napraviti nekakvu nacionalnu gardu, ili zandarmeriju (kao srbija) po kantonima ili federalno, mislim da stavranje ovakve policije po postojecem zakonu vise ce sluziti za neke druge svrhe nego za ono sto se svi nadaju.
Pa ne moras javno, a u praksi specijalce mozez obuciti za sto hoces. A na supkovih 2500 pusaka mozes x puta toliko, samo treba politicka volja.
LBVIEW

#837 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

Bas ce neko pitati forumske "levicare" o povecavanju broja policajaca, hajte molim vas. :mrgreen:
славянин

#838 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

Thorgerson wrote:Iz dijaspore ce neko doci da ratuje. Hm...ja bih to mjerio u promilima.

Dakle, da neko sad u Mihhenu ili Stockholmu se probudi ujutro i kaže ženi i djetetu. Eh dragi moji ode vam babo Bosnu braniti.

Pa zar ne vidis da su spremni ko napete puske, reze spremaju se.. moguce cak mazu i totmast po licu za kamuflazu :lol:
Fudo387

#839 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Fudo387 »

славянин wrote:
Thorgerson wrote:Iz dijaspore ce neko doci da ratuje. Hm...ja bih to mjerio u promilima.

Pa zar ne vidis da su spremni ko napete puske, reze spremaju se.. moguce cak mazu i totmast po licu za kamuflazu :lol:
Nedajte se braco.
General War

#840 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Sve da su ninđe, 1500 ljudi rasporedjeni po kantonima je nedovoljno, a po pravilniku opet kazem nisu obuceni za nesto nasta se cilja... kad se vec PC pisa po dejtonu sa rezervnom policijom...sta fali napraviti nekakvu nacionalnu gardu, ili zandarmeriju (kao srbija) po kantonima ili federalno, mislim da stavranje ovakve policije po postojecem zakonu vise ce sluziti za neke druge svrhe nego za ono sto se svi nadaju.
Pa ne moras javno, a u praksi specijalce mozez obuciti za sto hoces. A na supkovih 2500 pusaka mozes x puta toliko, samo treba politicka volja.
A sto tajno? Ti bi opet da pravis Patrotsku ligu u sopstvenoj drzavi? :D Policija nema znanja da obucava ljudstvo na nivou cete a kamo li nesto komplikovanije, jer joj nije za to namjena, pa ni specijalci policijski. Lijepo brate ako je vec dogorilo, kazes hocu zakon o uspostavljanju manevarskih snaga, biti ce zaduzeni za to i to...nabavis ljude skolovane za tako nesto i gradis sistem. Ad hoc opremanje i obucavanje ljudi je uvod u velike zrtve...Ukraina je dobar primjer. Oni poslali specijalce policijske, a rusi vojsku...rezultat- katastrofa za ukraince.
ljudd

#841 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by ljudd »

Ovo srpska politika namjerno zeli da isprovocira bosnjake. Imaju jednostavnu taktiku. Zele da bosnjaci se pripremaju za "ne daj boze". Sve je krenulo od onoga da ce bosnjaci odma u rat ako se rs otcijepi. Pa onda izjave o namjenskoj i haubici za ne daj boze. Pa i interpretacija te politike kao "to su samo baloni od srba", mi treba da pokazemo zube. A bosnjaci zapravo i reaguju kako su oni mislili da ce reagovati. Pogledajete samo kako su odmjereni srbi u izjavama o rezervnom sastavu(migrantska kriza i elementarne nepogode), sad i ovo sa vosjkom(samo maskenbal i neka tradicija). A bosnjaci zagrizli i samo izjave kako ce ratovati. A inzko gleda i suti, a sta ce drugo. Pa i srbi kazu pravite rezervni sastav. Zar je tesko reci bosnjacima, uz prijedlog srba i mi cemo praviti rezervni sastav za (migrante, el. nepogode, organizirani kriminal itd..).
LBVIEW

#842 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

ljudd wrote:Ovo srpska politika namjerno zeli da isprovocira bosnjake. Imaju jednostavnu taktiku. Zele da bosnjaci se pripremaju za "ne daj boze". Sve je krenulo od onoga da ce bosnjaci odma u rat ako se rs otcijepi. Pa onda izjave o namjenskoj i haubici za ne daj boze. Pa i interpretacija te politike kao "to su samo baloni od srba", mi treba da pokazemo zube. A bosnjaci zapravo i reaguju kako su oni mislili da ce reagovati. Pogledajete samo kako su odmjereni srbi u izjavama o rezervnom sastavu(migrantska kriza i elementarne nepogode), sad i ovo sa vosjkom(samo maskenbal i neka tradicija). A bosnjaci zagrizli i samo izjave kako ce ratovati. A inzko gleda i suti, a sta ce drugo. Pa i srbi kazu pravite rezervni sastav. Zar je tesko reci bosnjacima, uz prijedlog srba i mi cemo praviti rezervni sastav za (migrante, el. nepogode, organizirani kriminal itd..).
O ne, nije to upuceno Srbima, a nije ni tako nepromisljeno kako se cini. :wink: Znas, ne moze se ravnoteza snaga dogovorena u Dejtonu krsiti kako je Srbima kurcu cejf, uz poslovicne izgovore - izmisljotine. Uradjeno je bas onako kako i treba, kad je objasnjeno kuda srpska bahatost vodi. Dakle, supka iz Laktasa opuziti za podrivanje ustavopravnog projekta, krsenje Dejtona, pripreme za rat, sve uz podrsku Rusije. :izet:
ljudd

#843 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by ljudd »

LBVIEW wrote:
ljudd wrote:Ovo srpska politika namjerno zeli da isprovocira bosnjake. Imaju jednostavnu taktiku. Zele da bosnjaci se pripremaju za "ne daj boze". Sve je krenulo od onoga da ce bosnjaci odma u rat ako se rs otcijepi. Pa onda izjave o namjenskoj i haubici za ne daj boze. Pa i interpretacija te politike kao "to su samo baloni od srba", mi treba da pokazemo zube. A bosnjaci zapravo i reaguju kako su oni mislili da ce reagovati. Pogledajete samo kako su odmjereni srbi u izjavama o rezervnom sastavu(migrantska kriza i elementarne nepogode), sad i ovo sa vosjkom(samo maskenbal i neka tradicija). A bosnjaci zagrizli i samo izjave kako ce ratovati. A inzko gleda i suti, a sta ce drugo. Pa i srbi kazu pravite rezervni sastav. Zar je tesko reci bosnjacima, uz prijedlog srba i mi cemo praviti rezervni sastav za (migrante, el. nepogode, organizirani kriminal itd..).
O ne, nije to upuceno Srbima, a nije ni tako nepromisljeno kako se cini. :wink: Znas, ne moze se ravnoteza snaga dogovorena u Dejtonu krsiti kako je Srbima kurcu cejf, uz poslovicne izgovore - izmisljotine. Uradjeno je bas onako kako i treba, kad je objasnjeno kuda srpska bahatost vodi. Dakle, supka iz Laktasa opuziti za podrivanje ustavopravnog projekta, krsenje Dejtona, pripreme za rat, sve uz podrsku Rusije. :izet:
Pa jeli se moglo to uraditi bez krupnih izjava tipa(mi idemo odma u rat u ovom/onom slucaju). Srbi navlace bosnjake na te izjave. Fino kod MZ i kazes sta je problem. Tuzba protiv dodika i rs politike svakako, za krsenje Daytona i to. I srbi i hrvati su u ovome zajedno, nadaju se da cemo mi kiksati ovdje. Tipa da cemo reci da cemo praviti armiju, odma rat i to. Ciljano idu na bosnjake da isprovociraju neke krupne rijeci. Pa da ispadne da mi hocemo rat. Taktika koja izgleda ima rezultata.
Sierra club

#844 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

ljudd wrote:
LBVIEW wrote:
ljudd wrote: Pa jeli se moglo to uraditi bez krupnih izjava tipa(mi idemo odma u rat u ovom/onom slucaju). Srbi navlace bosnjake na te izjave. Fino kod MZ i kazes sta je problem. Tuzba protiv dodika i rs politike svakako, za krsenje Daytona i to. I srbi i hrvati su u ovome zajedno, nadaju se da cemo mi kiksati ovdje. Tipa da cemo reci da cemo praviti armiju, odma rat i to. Ciljano idu na bosnjake da isprovociraju neke krupne rijeci. Pa da ispadne da mi hocemo rat. Taktika koja izgleda ima rezultata.
Mislim da je već dokazano da nijedna izjava nemože nikom izazvat problem. Ako je u okviru zakona. A bogami i ako je protiv zakona.

Znaš 1992 kolko je simpatija svijeta značila a kolko 10,000 naoružanih vojnika.

Seperatisti ubjedjuju svoj narod da nepostoji ta sila koja će ih zaustavit u odcijepljenju. Stariji srbi koji su osjetili bosnaski otpor polaku umiru, a nove generacije znaju o bošnjacima samo što pročitaju u scojoj propagandi.

Isplati se napomenut ih da nenaprave miskalkulaciju.
Sierra club

#845 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

Pa ako ih je 500 otišlo u siriju, mislim da će najmanje 5,000 doći u BiH. Vidjet ćemo.
Sierra club

#846 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

General War wrote: Ne moze u istu recenicu stati da je neko sad puno pametniji i zilaviji, a onda napisati da neko "opet" u adidaskama jurisa.
Jedan general je rekao; cilj rata nije da pogines za svoju domovinu, vec das sve od sebe da protivnik pogine za svoju.
A narod je isti i sad i tad, niko ne zeli rat, umjece je postici cilj bez rata...sa ovim koji nas vode, da bog da da bi postigli cilj i sa ratom. :D
Možeš, što ne. Nije svako zakopo kalaš u njivi. Ali isto tako manje njih će demonstrirat dok se protivnici ukopavaju. Ali nema veze uvjek ćeš izgubit dio populacije zbog dobre neprijateljske propagande.

Uvijek ćeš imat dio populacije u adidaskama, i zato što nas ima malo, uvijek ćemo biti u situaciji da se moramo potpuno mobilizirat protiv većeg neprijatelja.

Nažalost zato što nismo totalno porazili neprijatelja u prošlom ratu imamo ogrnaičeni broj ljidi u uniformi koji će dočekat slijedeći rat. Jer nemamo vojsku pod potpunom komandom.

Ali i 50,000 ljudi u adidaskama sa automatom, pet okvira metaka, i podrškom arriljerije je puno bolje nego masovna grobnica koja je bila prošli put.
ljudd

#847 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by ljudd »

Pa sve i da ce biti rata, ne smijemo mi prvi poceti. Nije moguce danas da se ukopavaju dok mi demonstriramo. Da se naoruzavaju ilegalno(sto mozda i rade), a da svijet gleda mala je mogucnost. Jedina stvar koja njima odgovara je da mi napadnemo njih, i tad kao zrtve i uz reviziju bliske proslosti, mogu da se nadaju separaciji. To rade, a mi ovdje pricamo kako cemo u tenama opet skakati i sa kalasima eventualno, tjerari ih preko drine(traktorijada). Pa cujte malo sebe sta govorite, to je etnicko ciscenje i ujedno njihovo pravno uporiste u eventualnoj separaciji.
славянин

#848 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

Sierra club wrote:

Pa ako ih je 500 otišlo u siriju, mislim da će najmanje 5,000 doći u BiH. Vidjet ćemo.
Otislo a koliko se vratilo :D
Sierra club

#849 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

ljudd wrote:Pa sve i da ce biti rata, ne smijemo mi prvi poceti. Nije moguce danas da se ukopavaju dok mi demonstriramo. Da se naoruzavaju ilegalno(sto mozda i rade), a da svijet gleda mala je mogucnost. Jedina stvar koja njima odgovara je da mi napadnemo njih, i tad kao zrtve i uz reviziju bliske proslosti, mogu da se nadaju separaciji. To rade, a mi ovdje pricamo kako cemo u tenama opet skakati i sa kalasima eventualno, tjerari ih preko drine(traktorijada). Pa cujte malo sebe sta govorite, to je etnicko ciscenje i ujedno njihovo pravno uporiste u eventualnoj separaciji.
Pa možda nisi čuo. U prošlom ratu mi smo njih napali. Oni su samo držali srpske teritorije i branili se.

A ko će počet slijedeći sukob? Nek to historičari napišu. Ili još bolje, neka pobjednik napiše ko god to bio.
Sierra club

#850 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

славянин wrote:
Sierra club wrote:

Otislo a koliko se vratilo :D
Protv zapadne vojne sile koji te gadaju sa visine od 10 km, procenat poginulih je mnogo veća nego protiv PC-a i dobrovolajca iz srbije.

U prošlom ratu, dans čitam, u jednoj tuzlanskoj brigadi smrtnost je bila oko 4%. Za cijelu ARBIH možda malo veća možda 7% pogadjam.

Nebi očekovo tolike žrtve slijedeći put.

Po mojoj procjeni da krene frka, žrtve bi bile ispod 1% sa totalnim porazim seperatističkih snaga.
Post Reply