Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
bunk

#826 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by bunk »

Ma ovo nisam ni u snovima mogao predvidjeti.
Prije bih ocekivao terorizam na Marsu nego dole.
Novi Zeland sam uvijek smatrao idealnim mjestom za zivot ( jedina zamjerka su cesti zemljotresi) ali da ce se u takvom raju na Zemlji pojaviti ovakvo ludilo to nikad ne bih pomislio.
SmokingMan

#827 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by SmokingMan »

Jedan debil nikako neće promjeniti moje pozitivno mišljenje o novozelanđanima.
Bloo
Globalna šefica

#828 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bloo »

SmokingMan wrote:Jedan debil nikako neće promjeniti moje pozitivno mišljenje o novozelanđanima.
:thumbup:
Jedan ili više bolesnih umova, koji nisu u većini, a pripadaju određenom narodu, državi, grupaciji....nisu predstavnici svih pripadnika št se tiče ponašanja i karakteristika niti generalizacija kojoj trebamo težiti.
Jedog dana, kada nestanu svi društveni konstrukti poput nacije, etnije, država i svo što stvara umjetne razlike među nama, te budemo samo stanovnici Zemlje i pripadnici vrste H. sapiens, ovoga ne bi trebalo biti (osim naravno što ćemo nastaviti možda malo po vidljivim razlikama u vidu boje kože et cetera).
sadie_forever

#829 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by sadie_forever »

SmokingMan wrote:Jedan debil nikako neće promjeniti moje pozitivno mišljenje o novozelanđanima.
Pa i nebi trebao prvoo lik je iz Australije drugo politicari n.z SU ovo prvi proglasili terorizmom..ujedinjeno sve osudjeno,jedino iz Australije stizu neke antiislamske poruke
SmokingMan

#830 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by SmokingMan »

sadie_forever wrote:
Pa i nebi trebao prvoo lik je iz Australije drugo politicari n.z SU ovo prvi proglasili terorizmom..ujedinjeno sve osudjeno,jedino iz Australije stizu neke antiislamske poruke
Mi ne možemo na silu natjerati desničare da promjene svoje stavove prema muslimanima,jevrejima,ovim i onim i migrantskoj politici,islamofobija i antisemitizam nisu neka nova pojava u današnjem društvu iako su popularizacijom društvenih mreža ove pojave postale znatno raširenije nego što je to ranije bio slučaj.Desničari vremenom trebaju sami da shvate kako je njihov način razmišljanja kontraproduktivan i nazadan.Naravno da svako ima pravo na kritiku,ali to ne znači da ima pravo oduzeti život drugome zbog svojih uvrerenja,ili poticati na daljnju mržnju.
hAZNADAR

#831 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

Iako mu je FB profil uklonjen - postira se na youtube video sa izvodima njegovog profila i srpska veza

Shocking Facts about terrorist who killed muslims in New Zealand!

https://www.youtube.com/watch?v=mKoTmSsw3Yo&t=11s

Neznam koliko je video autentican.
Ocigledno je proalbanski kanal sudeci sta je probrano.
Hendrix

#832 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Hendrix »

sadie_forever wrote:
Australija ima procvat anti imigracionih politicara i ideja, i plus je puna totalnih debila i rednecka da bi se i ruralna USA postidila.

Zadnje sto sam vidio na fejsu je kampanja da se bojkotuje brend cokolade koji ima halal certifikat jer kao ne zele da finansiraju terorizam i da jedu muslimanska jela...cokolada...halal.
hAZNADAR

#833 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

triconja wrote:

Meni i dalje nije jasno kako na temi ovog tipa vi svrljate nebuloze licne prirode i vase neke dozivljaje koje nemaju ni trunke veze sa temom pored toliko ostalih tema gdje je cak to tema. Meni to sve baca da ste dosli na temu da lijecite vlastite frustracije, jer nema boljeg nacina za to nego neciju tragediju nadglasati svojim problemima i paznju preusmjeriti prema sebi.
Lio pobio neke druge dijasporce, igrom slucaja nije bilo Bosnjaka u dzamiji, inace lik dio ideologije koja je indoktrinirana mrznjom prema muslimanskim doseljenicima koji su isto necija dijaspora,...ovdje iznosimo svoja iskustva sa desnicom i opcenito predrasudama koje su i dovele do krvoprololica,... i ti popljujes dijasporu i optuzis za of topic?

Barem ova tema nebi trebala biti mjesto za spomene demona crvenih i zelenih.
Bloo
Globalna šefica

#834 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bloo »

@triconja

znala sam da si komunjara :mrgreen: pogotovo sa tvojim godištem koje se ni Alje ne sjeća, a kamoli Tite.
triconja

#835 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by triconja »

Bloo wrote:@triconja

znala sam da si komunjara :mrgreen: pogotovo sa tvojim godištem koje se ni Alje ne sjeća, a kamoli Tite.
Nea, trocki namber dva :lol:

Ne kontam i dalje sto se mora raspredat o osjecaju netrepeljivosti od strane domicilnog stanovnistva (pogotovo nizih slojeva koji jedva cekaju razlog da nekog naprave drzavnim neprijateljem broj jedan) jer ja ne vidim da se prica plaho o tome kad se jede da se mora ic u cenifu, pa valjda je to logicno.
SmokingMan

#836 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by SmokingMan »

Bloo wrote:
:thumbup:

Jedog dana, kada nestanu svi društveni konstrukti poput nacije, etnije, država i svo što stvara umjetne razlike među nama, te budemo samo stanovnici Zemlje i pripadnici vrste H. sapiens, ovoga ne bi trebalo biti (osim naravno što ćemo nastaviti možda malo po vidljivim razlikama u vidu boje kože et cetera).
To se nikada neće desiti,kao što se nikada neće desiti da čovjek prestane biti ono što jeste.Osim ako bi poubijali sve ljude svijeta,i prepustili umjetnoj inteligenciji da razvija svoj "život".

Nikakva kataklizma neće temeljno promjeniti čovjeka,ljudi će se uvijek svađati,djeliti u grupice.Ljudi kao ljudi,uvijek teže da žive bolje u odnosu na druge,neki imaju mjere u ostvarenju svojih ciljeva,a opet neki gaze preko drugih da bi se domogli novca,moći,slave.Živomo u dobu izobilja,rasprostranjeni po čitavoj Zemlji,pa ne vidimo sve aspekte stvarnosti u kojoj živimo,vidim osamo ono što preko vijesti dopire do nas,pa zbog toga često nismo u stanju da donesemo racionalan zaključak.Čovjek je pun predrasuda,samo što to ispoljava na svoj način,i što to sebi jako teško priznaje...
Bodkin

#837 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bodkin »

SmokingMan wrote:Ja,te BH vehabije,odmazdu pripremaju...

Image

Image
I to hrvatske novine pisu :D
LBVIEW

#838 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

Cuj, Srbi u stra'u, a nisu bili u strahu nakon genocida nad muslimanima 90-tih?
BHCluster

#839 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by BHCluster »

Onaj njegov "manifesto" je cito podmetanje da bi se sakrili pravi krivci a srecom ostavio je digitalni otisak na netu.
mirsek

#840 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by mirsek »

BHCluster wrote:Onaj njegov "manifesto" je cito podmetanje da bi se sakrili pravi krivci a srecom ostavio je digitalni otisak na netu.
I ja sam nesto citao da je manifesto trolanje. Da je sve strpano u njega da zbuni kasnije analiticare.
mirsek

#841 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by mirsek »

tetejac wrote:
LBVIEW wrote:
tetejac wrote: On voli ARBiH a mrzi one koji su ubijali civile.
Sto, da nece mozda UZP-ce?
Neka voli koga hoće samo ovom izjavom aludira da Armija BiH nije ubijala civile što naravno nije točno. Živio! :thumbup:
Naravno, nema vojske da nije ubijala i civile. Ali je bitno koliko je to bilo planirano, organizovano ili dopusteno od strane vojne komande i politickog vrha . Tu je pravi smisao zlocina UZP-a.
SmokingMan

#842 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by SmokingMan »

Ma ne vjerujem u te zavjere oko manifesta,ionako je lik bio neodređen,labavog karaktera,nije znao šta hoće od svoga života...
zavrzlama

#843 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by zavrzlama »

SmokingMan wrote:Ma ne vjerujem u te zavjere oko manifesta,ionako je lik bio neodređen,labavog karaktera,nije znao šta hoće od svoga života...
Zato je posjetio Balkanske zemlje da ga upute na pravi put..i izabrao je.
hAZNADAR

#844 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

Pitanje je gdje je bio ta dva dana od 2-4.Januara 2017. Usao kod Trebinja, izasao na B.Gradisci. Banjaluku nije mogao zaobici.

Posjetio nesto, nekoga upoznao, sa nekim online drustvom se sastao,...?

Mislim da je prije svoje balkanske ture gdje je posjetio niz zemalja vec bio radikalizovan i da je imao plan sta i koga posjetiti. Mozda mu je tura bila neka vrsta hodocasca,... pitanja mnogo.

Njegov profil i bilo kakava online aktivnost je ekspresno izbrisana na sam dan zlocina. Ali se kladim da ima jos njegovih slika na necijim profilima na FB sa njegove balkanske rute kraja 2016 i pocetka 2017.
SmokingMan

#845 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by SmokingMan »

zavrzlama wrote:
SmokingMan wrote:Ma ne vjerujem u te zavjere oko manifesta,ionako je lik bio neodređen,labavog karaktera,nije znao šta hoće od svoga života...
Moremo razbjati glavu o tome šta je radio za vrijeme boravka na Balkanu,kod koga je boravio (a ja sam siguran da će biti nekih navodnih susreta sa članovima RČP.a,Dveri,etc...) osim što je bio u "turističkoj" posjeti regiji.Nemojmo se piskaranjem pretvoriti u jeftinu žutu štampu.
fakat

#846 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by fakat »

Izgleda da idijot sada uziva u svojoj ozloglasenosti cim pokazuje one neke simbole prstima. Da opet ponovimo, navodno je kao kao simpatizer prosao sve moguce krajnosti, bio komunista, anarhista, libertarijanac, fasista, cetnik, proputovao svijet, pa je malo cudno da je pri izvrsenju zlocina pokazao tako kristalno jasnu odlucnost i okrutnost. Konacno skontao sta je glavni problem u zivotu? Ne kazem da je zavjera ali jeste cudno. Mislim, zar su ti u zivotu stvarno najveci problem porodica muslimanskih imigranata sa kojima nemas ama bas nista pa si odlucio unistiti i ostatak svog jadnog zivota samo da bi njima naudio? Ili si izuzetno niske inteligencije, ili te je neko dobro indoktrinrao. Mada s druge strane, kad neko odluci postati masovni ubica onda je uzalud analizirati takav mozak jer tu logika i rezon ionako ne postoje. Jednostavo u glavi idijota sve je moguce.
LBVIEW

#847 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

Treba potencirati ovu posjetu kao ideloosku pozadinu teroristickog napada, te maksimalno eksponirati srpske ekstremisticke organizacije.
Lincoln-Burrows

#848 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Lincoln-Burrows »

zavrzlama wrote:
Zar nije tamo napisao da mu je uzor politički i ideološki ustroj Kine, to je morao negdje pokupiti.
SmokingMan

#849 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by SmokingMan »

Imaju dovoljno materijala,sve ih je "nabrojao" na oružju....
LBVIEW

#850 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

Srpski ajduci - zlocinci.
Post Reply