detroit-mercy wrote:
Bato, ne pricamo o Somaliji, Afganistanu i Njemackoj. Naravno ako si rodjen u Afganistanu ti si vec jeban od rodjenja. Pricamo o visokorazvijenim zemljama koje ti zaista pruzaju masu mogucnosti i u kojima polazne tacke imaju mnogo manju ulogu od polaznih tacaka u zemljama treceg svijeta.
A sta to fali magacioneru

mene napadose za kasirku da vidimo hocel tebe za magacionera
Btw, upoznao sam kad sam tek dosao jednog lika koji je ko biva nekakav direktor dolje a sad je radio kao cuvar ovdje. Poceo on istu pricu, bolje cuvar ovdje nego direktor u Bosni

.
Jes reko, al u kurcu direktor je direktor gdje god da je cuvar u Americi nije bas neka pljacka.
Pa ja pricam o nasim ljudima. Ne mogu se porediti ljudi koji su gore dosli kao djeca i ovi koji sad hoce da zapale. Ili ti koji si gore 20 godina i neko ko se frisko sprema. Svi imamo svoje licne prilike i perspektive i ono sto je tebi najbolje rjesenje meni ne znaci nista i obratno.
Kiki je sponemenuo nekog lika koji je navodno sa direktorske pozicije u BiH otisao u Svabiju da istovara teret skupa sa Madjarima, Rumunima, Tunguzima, Dagestancima i tvrdi da mu je bolje nego u BiH
Od toga je krenula ova prica. Mislim moze se desiti, nije bas vjerovatno, ali direktori u BiH zive odlicno, pa zato cisto sumnjam. Mada je cinik u meni skloniji vjerovati verziji u kojoj je direktor dobio pedalu pa lafo sad magacin na periferiji Vupertala bolji od direktorske kancelarije u BiH.
I nemam nista protiv, svaki posten posao zasluzuje postovanje. Našljakerisao sam se za vrijeme studija sasvim dovoljno da znam npr. kako kanta od jupola moze biti jebeno teska kad se napuni šutom