Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#826 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:
One Dollar wrote:
Ja znam Sarajliju, koji se iselio u neku podrinjsku ćuku kod ZV.. Mlad momak, bude na forumu takodjer..

I zamisli... Otišao iz stana i grijanje/struja/voda...Nikakve mogućnosti izaći negdje ili raditi. .. Bavi se nekim statističkim glupostima oko demografije, više kao hobijem... Ali presretan... što nije ostao u Sarajevu.
U Sarajevu voda? :shock:

:D

Koje su to šege i netrepeljivosti kad je TZ i SA u pitanju... Nana me ljeti uvjek opominje da se ne kupam na "Panonici" ..

A ova u TZ nudi bojler, jer možda neće biti vode kad se vratim u SA :lol:
Dozer

#827 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

SaraFina wrote: Znam čega se drže te kriminalne.org
Zato ti kažem da bi i zastupništva reketirali po istom obrascu...
E, ovdje grijesis. Hrvati to ne rade, tj. ne reketiraju na ovaj nacin firme po ZH, jer znaju da im te firme pune budzet. Takodjer znaju da bi masa tih firmi momentalno preselila sjediste u neki drugi kanton ukoliko bi se pocelo s tim, pa se to ne dira. A i nema potrebe za tim jer ce svakako to na ovaj ili onaj nacin pobrati iz budzeta koji pune te firme.
S druge strane, ovamo, na "bosnjackoj starni", puno je vise krokodila, sto stranackih sto pojedinacnih, radi cega je IMT vrlo rasprostranjen modus operandi.
Što se tiče ostalog... Svaki pokušaj ja osobno bi pozdravila... Ti bi bio idealan admin. Imaš karizmu.
Ali ne i FB :lol:
Jedan od prvih 1000 korisnika 2004, a onda i jedan od prvih 1000 koji se obrisao 2012 :D
Last edited by Dozer on 18/10/2018 14:20, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#828 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:

Koje su to šege i netrepeljivosti kad je TZ i SA u pitanju... Nana me ljeti uvjek opominje da se ne kupam na "Panonici" ..

kako nema vode, kod mene na tgu na svakom drugom shahtu uredno voda curi :mrgreen:
SaraFina

#829 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
Dozer wrote:
SaraFina wrote:Vjerujem da se "istog obrasca tržišne ekonomije" drže i HDZ i SDA, tako da su tvoji strahovi neopravdani.
Nikakvog nestanka, a ni prepuštanja tržišta ne bi bilo kao posljedice.
Ne. Oni se, zapravo, drze etno-nacional-vjerskog "patriotizma" i ekonomije bazirane na tom 'osjecaju", pri cemu i te kako dobro racunaju na ljudsku glupost i neznanje. Sta mislis, koliko ljudi u BiH zna ovo o cemu ovdje pricamo, tj. koliko % ljudi ovdje uopste razmislja o tome "ciji" je zaista neki proizvod koji koriste, a pogotovo "cija" firma ga uvozi ovdje...?
Mozda 2% ljudi o ovome uopste razmisljaju, pogledaju, procitaju... Tako da je sva ova prica ovdje besmislena.

Da se pokrenula FB grupa naslova, npr.: "Skinimo SDA i HDZ kroz bojkot!", pa da se onda fino objasnilo sve ovo o cemu pricamo, tako bi se mozda skupilo par hiljada ljudi koji bi to podrzali. Pa bi se mozda pokrenula i prica o ovome izvan FB, u kafanama, itd., pa bi se mozda, ali samo mozda, par hiljada ljudi odlucilo da zaobidju kladionice, ili da procitaju poneku etiketu na nekom proizvodu (knjige ne citaju svakako), i mozda bi se tada nesto moglo bar pokrenuti... Ovako... tesko...
Jaro, haman bitnije je vikat hajmo mjerit iq nego malo sire skontat :lol: :lol: :lol:

Jesam te "ubola"... Ne zamjeri... Profi deformacija... Tačno sam znala trico djesi "meHak"... Godine i mladalaštvo, tvoj angažman dosad itd :D
sumirprimus

#830 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

cuj nana opominje, nane strah golotinje :D
MarlboroGold

#831 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote: Koje su to šege i netrepeljivosti kad je TZ i SA u pitanju... Nana me ljeti uvjek opominje da se ne kupam na "Panonici" ..

:lol:

Itekako, ali je napetost više na relaciji TZ->SA nego obrnuto.
SaraFina

#832 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote:

kako nema vode, kod mene na tgu na svakom drugom shahtu uredno voda curi :mrgreen:
Fakat :D
Ma opasne obje, Stare... A sve lafo "mede" ;)
Dozer

#833 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Matere mi, ovdje u BiH je sve u nekakvom nadobudnom paradoksu, ala u onom vicu kad Doktor kaze Dedi: Deda, vama je 80 godina, a vasoj djevojci 21. Svjesni ste da svaka seksualna aktivnost nosi odredjeni zdravstveni rizik?
A deda ce: Ma ko je yebe, nek' crkne.
Last edited by Dozer on 18/10/2018 14:25, edited 2 times in total.
SaraFina

#834 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote: Koje su to šege i netrepeljivosti kad je TZ i SA u pitanju... Nana me ljeti uvjek opominje da se ne kupam na "Panonici" ..

:lol:

Itekako, ali je napetost više na relaciji TZ->SA nego obrnuto.

Kad mi otac nije šenuo... par puta kod punice... Sa istupom rodjaka :D
triconja

#835 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:
Jesam te "ubola"... Ne zamjeri... Profi deformacija... Tačno sam znala trico djesi "meHak"... Godine i mladalaštvo, tvoj angažman dosad itd :D
Ista si moj otac, kad je pricat nema pametnijeg covjeka od njega a bilo sta uradit eee, corak :lol: :lol: :lol:
SaraFina

#836 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

sumirprimus wrote:cuj nana opominje, nane strah golotinje :D

Znaš otkad se prepucavaju "nane" 30 i kusur godina :D
SaraFina

#837 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
SaraFina wrote:
Ista si moj otac, kad je pricat nema pametnijeg covjeka od njega a bilo sta uradit eee, corak :lol: :lol: :lol:

Kako? Pa ti si rezultat njegovog rada bolan! Sve naj o ocu... Da te ne čujem više! U godinama si kad si najpametniji... Ali skontaćeš tatu. I ja sam svoga tako, prije godinu ili dvije!
triconja

#838 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:
triconja wrote:
SaraFina wrote:

Kako? Pa ti si rezultat njegovog rada bolan! Sve naj o ocu... Da te ne čujem više! U godinama si kad si najpametniji... Ali skontaćeš tatu. I ja sam svoga tako, prije godinu ili dvije!
Ne kazem ja za sebe da sam najpametniji ali vec jaro kad laprdas povedi malo svojim primjerom, od rijeci nema nista :mrgreen:
beni-bu-man

#839 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:

Kako to bona, moj "tata" kako ga volim zavti, Hadzija a ja najveci kafir porodice :mrgreen:
SaraFina

#840 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
SaraFina wrote:

Ne kazem ja za sebe da sam najpametniji ali vec jaro kad laprdas povedi malo svojim primjerom, od rijeci nema nista :mrgreen:

Izbaci te da radiš po dvorištu a on kafeniše :D???

E trico! Slušaj i kosi travu! :)
SaraFina

#841 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote:

Kako to bona, moj "tata" kako ga volim zavti, Hadzija a ja najveci kafir porodice :mrgreen:

Moj ćafirku oženio. Bukvalno! :D Sad ne znam je li prededo bio hadžija... djed nije... :(
beni-bu-man

#842 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:
beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote:

Moj ćafirku oženio. Bukvalno! :D Sad ne znam je li prededo bio hadžija... djed nije... :(
dobar coek a i jos bolja zena :thumbup:
triconja

#843 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:
triconja wrote:
SaraFina wrote:

Izbaci te da radiš po dvorištu a on kafeniše :D???

E trico! Slušaj i kosi travu! :)
Kakav on bona, ja sam uzmem i odradim sta vidim da treba odradit :mrgreen:
Dozer

#844 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Hocete se vas dvoje seksat konacno, ili cete i dalje samo palamudit po forumu...?
beni-bu-man

#845 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Hocete se vas dvoje seksat konacno, ili cete i dalje samo palamudit po forumu...?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#846 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Dok je Hafis u egzilu!

Zene!
SaraFina

#847 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote:

Bitno da dobro oni sebi ferceraju :D
Nekad sam se zezala s prijateljicom prije, da imaju aktivniji ljubavni i društveni život od nas..
A mi u dvadesetim na faxu :)
SaraFina

#848 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bloo wrote:Dok je Hafis u egzilu!

Zene!

:lol: Kakvom egzilu Bože? Ban?

Stidi se!
beni-bu-man

#849 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:
beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote:

Bitno da dobro oni sebi ferceraju :D
Nekad sam se zezala s prijateljicom prije, da imaju aktivniji ljubavni i društveni život od nas..
A mi u dvadesetim na faxu :)
haj na atribute da vidmi sukim razgovaram
Bosanac sa dna kace

#850 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bosanac sa dna kace »

CPT wrote:
Bloo wrote:Bilo.bi dobro kad bi se nesto prakticno izrodilo iz ovog

Spisak proizvoda koji se proizvode u HR ili jos bitnije proizvodi koje UVOZE hrvatski distributeri odnosno HDZ distributeri i njihov cisto bosanski pandan.

Milka =?
Violeta= pelene i ulosci koje ne uvoze HDZ distributeri?
Bic=?
Ledo=?
zasto bi to morao biti bosanski? radi se o bojkotu HR proizvoda u BiH i ne bojkotu citave planete
da podeblpjam za one koji ne žele shvatit
Locked