Dokaz da komšije Hrvate nazivaš južnim Srbima svakako govori o mnogo čemu. A naročito ta teza da vam je neko osporavao nešto.escobar__ wrote:
Nemoj mi prosipat tu šuplju živ bio... Za svih ovih 23 godine nakon rata ako je iko pokazao i minimum želje za zajedničkom državom to su bili Bošnjaci. Ne Srbi, ne južni Srbi već Bošnjaci.
Što ste više zatezali odnose u Bosni i Hercegovini, više je blokirali, više nas omalovažavali, vrijeđali, negirali kulturu, tradiciju, jezik, nacionalnost, to ste dobijali sve veći i veći broj nacionalno osvještenijih Bošnjaka i na tome vam svakako hvala. Al' mojne šuplje da ste bili svila i kadifa kad je i pticama na grani jasno šta vi (Srbi) predstavljate za Bosnu i Hercegovinu.
Sve državne institucije radile su u korist isključivo jednog naroda i njegovog političkog cilja i logično je da onda imaš ljude koji su nezadovoljni takvim aparatom koji promoviše bezvlašće, haos, podjelu i preglasavanje.
Brojne ustupke su Srbi napravili kako bi država prodisala. Međutim, izgleda neki drugi nisu bili spremni ni na minimum.
Strancima je odavno jasno sve ovo što sam naveo. Njihov kurs je promijenjen. To se najbolje vidi u poslednje četiri godine. Nizom svojih odluka narušili su nacionalne interese srpskog naroda. Radili blokade, smjene, udarali direkt na Dejtonski sporazum, 23 godine slušali kako Srbi ne rade u interesu države, a svi ostali rade isključivo u interesu države i shvatili ljudi da ih levatite. Pa sad saopštenja više i ne pišu. A i kad se to radi, rade kafe kuvarice da imaju šta upisati u radnu listu.
Ključan detalj, da bi poštovanje postojalo, mora biti obostrano.