Banksy wrote:Sve ti se pomiješalo... A pitanje je jednostavno:kiligonzales wrote:
Jbg Bansky, ako pobjede SDP i DF, te dvojbe vise nece biti, odosmo u smjeru americke politike ko i vazda i opet cemo biti satro svoji i niciji jer ce protutezu imati u Dodi i Covicu
građanske stranke, EU, svoji, s Dodikom i Čovićem kao protivnicima,
ili SDA/SDS(SNSD), Erdogan&Putin, vazali i kmetovi, u zagrljaju s Dodikom i Čovićem.
Ja navijam za prvo, ali razumijem da plaćeni turkofili i rusofili, kao i oni malo plići - neki zbog direktne finansijske koristi, neki zbog iracionalne odanosti braći po religiji - navijaju za drugo. Uvijek ćemo biti protivnici jer to je sukob dva koncepta, dva svijeta, a linije su paralelne i neće se nikad dotaći.
Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
- kmirsad
#826 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
- Banksy
#827 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
naravno, zato su Dodik i Čović paket...JThomas wrote:bez obzira na deklarativnu priču o evropskim vrijednostima, i hdz u hrvatskoj pakuje rusima agrokor, a ovdje aluminij. sva tri faktora su u nastajećem novom hladnom ratu na djelima za istočni blok orijentalnih despotija. i to ne daju ni reći, nego kažu nismo. mi to malo
- Banksy
#828 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Nemoj da ti sad falsificiram post...kmirsad wrote:
lajkam... zaboravila si ščepu... školo Pančevaćka...
- Ned071
#829 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
građanske stranke, EU, svoji, s Dodikom i Čovićem kao protivnicima...
i krenem zamisljat duel falatara i cudic plus mlađahni vengic kontra dodika, spirica i sredoja novica...

i krenem zamisljat duel falatara i cudic plus mlađahni vengic kontra dodika, spirica i sredoja novica...
- kmirsad
#830 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ned071 wrote:građanske stranke, EU, svoji, s Dodikom i Čovićem kao protivnicima...
i krenem zamisljat duel falatara i cudic plus mlađahni vengic kontra dodika, spirica i sredoja novica...![]()
- JThomas
#831 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
bolji su nam ovi glumljeni dueli tri strane koje se ustvari savršeno slažu po svim bitnim pitanjima. pa tako i ovom, zapad ili istok.
- kmirsad
#832 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Banksy wrote:Nemoj da ti sad falsificiram post...kmirsad wrote:
lajkam... zaboravila si ščepu... školo Pančevaćka...
![]()
-
kiligonzales
#833 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
misljenja sam da svaki sukob nije sam po sebi los, sve dok je porinut na nekom objektivnom i realnom kriticizmu i dok je u granicama normalnog, tako da dva koncepta koja se kod nas vazda mjesaju i sukobljavaju, mogu, ali kako vidimo nisu nesto sto vodi boljem upravo jer su satkani od mitova od kojih se tesko oslobadjamo i porinuti su duboko u lazi koje nikuda ne vode. kad bi se vratili u okvire normalnog i moguceg mogli bi naprijed. mi imamo tu maniju da nekada pravimo problem i kada ga nema.Banksy wrote:Sve ti se pomiješalo... A pitanje je jednostavno:kiligonzales wrote:
Jbg Bansky, ako pobjede SDP i DF, te dvojbe vise nece biti, odosmo u smjeru americke politike ko i vazda i opet cemo biti satro svoji i niciji jer ce protutezu imati u Dodi i Covicu
ili SDA/SDS(SNSD), Erdogan&Putin, vazali i kmetovi, u zagrljaju s Dodikom i Čovićem.
Ja navijam za prvo, ali razumijem da plaćeni turkofili i rusofili, kao i oni malo plići - neki zbog direktne finansijske koristi, neki zbog iracionalne odanosti braći po religiji - navijaju za drugo. Uvijek ćemo biti protivnici jer to je sukob dva koncepta, dva svijeta, a linije su paralelne i neće se nikad dotaći.
bojim se da i to prvo sto si spomenuo nije dovoljno dobro, kao ni ovo drugo, kako god i jedni i drugi ce imati ovo breme da prelome kojoj strani da podju i cije sluge da budu.
bravar je pokusao da promjeni nas nacin razmisljanja i digne stvari na veci nivo, ali jbg ubila nas kratkoca vizije naseg drustva. doduse i on je gradio nesto u sta je vjerovao da je moguce i uspjevalo mu je, samo steta sto je sve to satkano na kultu prema njemu samom, pa je i palo sa njim, tako da je pokusaj da sebi vise znacimo zavrsio kako je zavrsio.
sad budimo zemlja treceg svijeta na granici EU i da sutra udjemo u EU, nemamo garanciju da ce nam biti bolje.
-
MUNAFIK
#834 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Erdogan dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini sa radnim planom i programom, izmedju ostalog tokom posjete odrzat ce i VELIKI SKUP za sve zainteresovane gradjane BIH i svijeta kao i za gradjane Turske. i jeste li više završili sa tim?
Siguran sam da u Turskoj sada NISU IZBORI a da Erdogan ipak održi jedan skup u BIH da bi isti ljudi pjenili i bunili se isto, jer kao što svi znamo nije njima opšte stalo ni do BIH ni do skupa nego radi se o drugim stvarima.
Pošto se radi jedna propaganda da nama Turska nije prijateljska zemlja, potrebno je da svi mi koji znamo da nam jeste Turska prijateljska zemlja, geografski najbliža i daleko najjaca, javno o tome govorimo... Ne dajmo da nam placeni portali u sluzbi velikosrpske propagande kao i botovi po forumima oblikuju naše mlade...
Siguran sam da u Turskoj sada NISU IZBORI a da Erdogan ipak održi jedan skup u BIH da bi isti ljudi pjenili i bunili se isto, jer kao što svi znamo nije njima opšte stalo ni do BIH ni do skupa nego radi se o drugim stvarima.
Pošto se radi jedna propaganda da nama Turska nije prijateljska zemlja, potrebno je da svi mi koji znamo da nam jeste Turska prijateljska zemlja, geografski najbliža i daleko najjaca, javno o tome govorimo... Ne dajmo da nam placeni portali u sluzbi velikosrpske propagande kao i botovi po forumima oblikuju naše mlade...
- Ironman_88
#835 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Je li Erdogan najavio da dolazi ili je poslao upit da li može doći i održati miting? Po meni bitna razlika. Ili se i dalje još ništa korektno ne zna?
-
Bodkin
#836 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
MUNAFIK wrote:Erdogan dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini sa radnim planom i programom, izmedju ostalog tokom posjete odrzat ce i VELIKI SKUP za sve zainteresovane gradjane BIH i svijeta kao i za gradjane Turske. i jeste li više završili sa tim?
Za gradjane svijeta
A i erdo svake godine svakako odrzi po jedan miting. Nike ovo vezano za izbore nikako
I prijatelji pravi. Ne pada mi na pamet kakve smo to koristi od prijateljstva imali do sad. Sa druge strane srbi ih ne zovu prijateljima pa imaju jedno milijardu da pokazu
- kmirsad
#837 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
... do kraja godine dvije milijarde... iduče očekuju tri...
- insomnia78
-
MUNAFIK
#839 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Naravno da nam je pomogla Turska prošetaj Bosnom i pitaj kako su obnovljene mnoge gradjavine srušene od strane agresora... Samo to, a uz to naravno postoji i ekonomska razmjena i podrška. To što ti ne možes skontati da niko ne učaže svoj privatni novac u zemlju gdje ga birokratija pojede, gdje nije isplativo, gdje nema puteva i gdje je komunikacija jako ogranicena, sa jako malim trzistem to je sad posebna tema... Zato se u Srbiju ulaze vise nego u BIH u ekonomskom smislu, Srbija je veca, mnogoljudnija, bolje uvezana i naravno OLAKSAVA INVESTICIJAMA DA DODJU i garantuje stabilnost...Bodkin wrote:MUNAFIK wrote:Erdogan dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini sa radnim planom i programom, izmedju ostalog tokom posjete odrzat ce i VELIKI SKUP za sve zainteresovane gradjane BIH i svijeta kao i za gradjane Turske. i jeste li više završili sa tim?
Za gradjane svijetakakva je ovo zajebancija. Erdo hipster neki izgleda
![]()
A i erdo svake godine svakako odrzi po jedan miting. Nike ovo vezano za izbore nikako![]()
I prijatelji pravi. Ne pada mi na pamet kakve smo to koristi od prijateljstva imali do sad. Sa druge strane srbi ih ne zovu prijateljima pa imaju jedno milijardu da pokazu
Da hoce Turci kupit pola Srbije najvise bi volio, to bi znacilo da bi BIH bila 1000 puta sigurnija i stabilnija.
- Banksy
#840 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
misliš kontra seke i zvizdića, jer to su im politički protivnici u federaciji?Ned071 wrote:građanske stranke, EU, svoji, s Dodikom i Čovićem kao protivnicima...
i krenem zamisljat duel falatara i cudic plus mlađahni vengic kontra dodika, spirica i sredoja novica...![]()
vjerujem da bi se seka i denis lakše sporazumjeli s čovićem, dodikom i špirićem nego s ovo dvoje.
što nas dovodi na priču s početka...
- Banksy
#841 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Poštenije bi bilo da odmah otvoreno kažeš da si za drugi koncept. Nije nikakva sramota. Da je to moja opcija, ja bih stala iza nje i branila je argumentima.kiligonzales wrote:misljenja sam da svaki sukob nije sam po sebi los, sve dok je porinut na nekom objektivnom i realnom kriticizmu i dok je u granicama normalnog, tako da dva koncepta koja se kod nas vazda mjesaju i sukobljavaju, mogu, ali kako vidimo nisu nesto sto vodi boljem upravo jer su satkani od mitova od kojih se tesko oslobadjamo i porinuti su duboko u lazi koje nikuda ne vode. kad bi se vratili u okvire normalnog i moguceg mogli bi naprijed. mi imamo tu maniju da nekada pravimo problem i kada ga nema.Banksy wrote:Sve ti se pomiješalo... A pitanje je jednostavno:kiligonzales wrote:
bojim se da i to prvo sto si spomenuo nije dovoljno dobro, kao ni ovo drugo, kako god i jedni i drugi ce imati ovo breme da prelome kojoj strani da podju i cije sluge da budu.
bravar je pokusao da promjeni nas nacin razmisljanja i digne stvari na veci nivo, ali jbg ubila nas kratkoca vizije naseg drustva. doduse i on je gradio nesto u sta je vjerovao da je moguce i uspjevalo mu je, samo steta sto je sve to satkano na kultu prema njemu samom, pa je i palo sa njim, tako da je pokusaj da sebi vise znacimo zavrsio kako je zavrsio.
sad budimo zemlja treceg svijeta na granici EU i da sutra udjemo u EU, nemamo garanciju da ce nam biti bolje.
- JThomas
#842 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
iz tradicionalnih razloga, srbin ne može otvoreno reći ja sam za tursku. niti bošnjak i hrvat da su za rusiju. ali djela govore jasnije od sve priče. recimo, kad država zakon donese šestog aprila, stupi na snagu devetog, a sud prvo rješenje po njemu donese jedanaestog, sve u cilju (bar je sada jasno) da rusi poklope najveći koncern privrednih subjekata u državi - priča je izlišna...
- strong69
#843 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Kakvi Turci... U BiH drze govore a u Srbiji i Hrvatskoj investiraju.
Prema njegovim rečima, dogovorena je izgradnja puteva u Sandžaku, već ove nedelje će doći tehnička delegacija iz Turske i on misli da će već ove godine početi realizacija tog projekta.
Govoreći o novim turskim investicijama, Ljajić je kazao da ima već nekoliko kompanija iz Turske koje nameravaju već ove godine da otvore svoje pogone. Reč je o Kraljevu, Lazarevcu, Malom Zvorniku, Požarevcu, Kragujevcu.
“Sve kompanije su već u završnoj fazi, neke su počele pripremnu proizvodnju, a doćiće i nove i ne samo u tekstilni sektor, puno smo razgovarali tokom ove posete o investicijama u poljoprivredi, gde Turska vidi najveći potencijal za ulaganja u Srbiju”, naveo je Ljajić.
- Ned071
#844 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
fakat ste opterećeni sekom, majke mi, počet ću je postovati...Banksy wrote:misliš kontra seke i zvizdića, jer to su im politički protivnici u federaciji?Ned071 wrote:građanske stranke, EU, svoji, s Dodikom i Čovićem kao protivnicima...
vjerujem da bi se seka i denis lakše sporazumjeli s čovićem, dodikom i špirićem nego s ovo dvoje.
što nas dovodi na priču s početka...
sta ce se "ovo dvoje" sporazumjevati... falafel ne zna gdje je dos'o, sabini bitno samo ono sto je njen trenutacni problem, cuke kad lutalica zalaje na nju il problemi trudnica kad je ona trudna... mozda mali cengic da bi mogao sa srbima. on je ionako fasciniran beogradom
- Fudo Bosna
#845 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
MUNAFIK wrote:MUNAFIK wrote:Erdogan dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini sa radnim planom i programom, izmedju ostalog tokom posjete odrzat ce i VELIKI SKUP za sve zainteresovane gradjane BIH i svijeta kao i za gradjane Turske. i jeste li više završili sa tim?
Bravo !!
Naravno da nam je pomogla Turska prošetaj Bosnom i pitaj kako su obnovljene mnoge gradjavine srušene od strane agresora... Samo to, a uz to naravno postoji i ekonomska razmjena i podrška. To što ti ne možes skontati da niko ne učaže svoj privatni novac u zemlju gdje ga birokratija pojede, gdje nije isplativo, gdje nema puteva i gdje je komunikacija jako ogranicena, sa jako malim trzistem to je sad posebna tema... Zato se u Srbiju ulaze vise nego u BIH u ekonomskom smislu, Srbija je veca, mnogoljudnija, bolje uvezana i naravno OLAKSAVA INVESTICIJAMA DA DODJU i garantuje stabilnost...
Da hoce Turci kupit pola Srbije najvise bi volio, to bi znacilo da bi BIH bila 1000 puta sigurnija i stabilnija.
Potpisujem ! Bravo!
Sto se moje malenkosti tice, u ova dva posta si ukratko iznio, ono sto mi, koji imamo slican stav, pokusavamo vec desetinama postova, sto se mene tice, kapa do poda, sve receno , ne treba dalje !
Last edited by Fudo Bosna on 08/05/2018 14:26, edited 1 time in total.
-
statixx
- kmirsad
#847 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
I ja sam fasciniran Beogradom... živio tamo od 77 do 82... nema kaldrme ko na Skadarliji...
I dan danas mi je taj grad drag... a tek beograđanke...
Last edited by kmirsad on 08/05/2018 14:27, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#848 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Kazu dobro je to. Bosna je sigurna jer turska tako kontrolise srbiju. Jer ce turci naravno pozatvarati profitabilne fabrike da zavrcu ruke. Ili ce retroaktivno uzeti placeni porez nazadkmirsad wrote:... do kraja godine dvije milijarde... iduče očekuju tri...
Kako to dobro funkcionise vidimo na primjeri amerike gdje je kina najveci investitor daleko pa im ovi sloze 150 milijardi uvoznih carina
Sve makroekonomisti jebem ti drzavu
- Ned071
#849 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
vidi se po izboru stranke i cinjenici da te je sramota sto si bosnjakkmirsad wrote:I ja sam fasciniran Beogradom... živio tamo od 77 do 82... nema kaldrme ko na Skadarliji...![]()
- kmirsad
#850 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Smješno mi je kad neko ekonomiju, privredu ,trgovinu, investije... svrstavat u ljubavnu kategoriju...Bodkin wrote:Kazu dobro je to. Bosna je sigurna jer turska tako kontrolise srbiju. Jer ce turci naravno pozatvarati profitabilne fabrike da zavrcu ruke. Ili ce retroaktivno uzeti placeni porez nazadkmirsad wrote:... do kraja godine dvije milijarde... iduče očekuju tri...
Kako to dobro funkcionise vidimo na primjeri amerike gdje je kina najveci investitor daleko pa im ovi sloze 150 milijardi uvoznih carina
Sve makroekonomisti jebem ti drzavu