sabina1 wrote:[
Ja mislim da Naša stranka i Konaković nemaju niti jednu zajedničku tačku osim ove teme i želje lidera i jedne i druge stranke da se po svaku cijenu domognu vlasti.
Molim te, na čemu baziraš ove zaključke?
Prva zajednička osobina jeste želja za Sarajevom bez SDA. Druga, borba za poštenije društvo. Ti možeš insistirati na tim furkama na ljevicu, liberale, zelene, ali u našem političkom društvu je ta podjela presmiješna. Možda je doživimo kao penzioneri. Zbog etikete prokockati šansu razvoja Sarajeva u naredne 4 godine je totalni diletantizam, ali me ne iznenađuje, kao ni činjenica da je Mustafa tema uopće.
Ja sam svoje simpatije za NiP na forumu očitivao još na samom osnivanju stranke, hajde da kažemo da sam jako blizak strukturama i nikako ne dijelim to mišljenje. Da te podsjetim da sam bivši glasač NS, a predbivši SDP-a.
Možda je razlog svemu medijska blokada i iznenađujući rezultat NiP, pa se od jučer na temi postavljaju dječija pitanja, jer su svi iznenađeni.
Imaš moj poduži post o tome zašto su NS i NiP prirodni saveznici, malo prije izbora pisan
nasa-stranka-sve-sto-ste-zeljeli-da-pit ... #p14912453
U suštini, koalicija NS-NiP je jako moguća i nije ključna trenutno. Bitnije je hoće li DF prodati dupe SDA, recimo...